Skip to content

ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης

Please install Flash and turn on Javascript.

ΑΡΧΗ arrow Νέα
Νέα
Πρόσκληση για Γενική Συνέλευση ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης Εκτύπωση E-mail

logo_eas_segas_kritis_2.png

Ηράκλειο, 13 / 2 / 2023    Αρ. Πρωτ: 50

 Προς:  Σωματεία μέλη της Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Κρήτης

 

                      

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΤΑΚΤΙΚΗΣ  ΓΕΝΙΚΗΣ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ  ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ - ΜΕΛΩΝ

                                                                 ΤΗΣ  Ε.Α.Σ.  ΣΕΓΑΣ  ΚΡΗΤΗΣ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης με την υπ' αρ. 2/9-2-2023 απόφασή του και σύμφωνα με το καταστατικό της Ε.Α.Σ., καλεί τα Σωματεία - μέλη της σε Τακτική Γενική Συνέλευση, η οποία θα γίνει στο Ηράκλειο (Ξενοδοχείο Αtlantis) την Παρασκευή  31  Μαρτίου 2023 και ώρα 18:00 π.μ., σύμφωνα με τα παρακάτω  θέματα ημερήσιας διάταξης, τηρουμένων των διατάξεων του  Ν. 2725/1999 - άρθρο 14 και όπως αυτός αντικαθίσταται από το Ν. 4726/2020 - άρθρο 5  και του καταστατικού της Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ  Κρήτης.

 ► Σε περίπτωση που δεν υπάρξει απαρτία, η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη ημέρα, ΣΑΒΒΑΤΟ 1 Απριλίου 2023 και ώρα 20:00 π.μ. και πάλι στο Ηράκλειο (Ξενοδοχείο Atlantis), με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης.

 ► Α) Τα θέματα της ημερησίας διάταξης έχουν ως εξής:

 1.   Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης.

2.   α. Έκθεση  Πεπραγμένων  Διοικητικού   Συμβουλίου  από  1/1/2022 μέχρι                           

    31/12/2022. Έγκριση και απαλλαγή της Διοίκησης.

      β. Οικονομικός   και    ταμειακός απολογισμός     εσόδων -   εξόδων    από 1/1/2022   μέχρι 31/12/2022. 

γ. Έκθεση Εξελεγκτικής    Επιτροπής   για  την  χρήση από  1/1/2022 -   

    31/12/2022 και  απαλλαγή  της  Διοίκησης από  κάθε  διαχειριστική

    ευθύνη. 

δ. Έγκριση απολογισμού και ισολογισμού και απαλλαγή της Διοίκησης από

    κάθε διαχειριστική ευθύνη.

 ► Β) 1. Το δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου των σωματείων - μελών, με βάση τα αγωνιστικά κριτήρια που θέτει ο νόμος και το καταστατικό, καθορίζεται, σύμφωνα με το άρθρο 14 παρ. 2 του Ν. 2725/1999 (που αντικαθίσταται με το άρθρο 5 του Ν. 4726/2020) και το άρθρο 10 παρ. 6α του καταστατικού της Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Κρήτης, σε συνδυασμό με την διάταξη του τελευταίου εδαφίου της παραγράφου 2 του άρθρου 14 του Ν. 2725/1999 (που αντικαθίσταται με το άρθρο 5 του Ν. 4726/2020), όπως ισχύει, η οποία επιτρέπει τα καταστατικά των Ενώσεων να προβλέπουν αυστηρότερες προϋποθέσεις άσκησης του δικαιώματος συμμετοχής σε Γενική Συνέλευση και  ψήφου σε αυτήν. Τα παραπάνω σωματεία πρέπει να έχουν οπωσδήποτε ειδική αθλητική αναγνώριση και να έχουν εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών σωματείων του Ν. 4714/2020  (Α΄ 148) - άρθρο 142.

2)  Τα Σωματεία - μέλη εκπροσωπούνται από τους ορισμένους για την Γενική Συνέλευση αντιπροσώπους (τακτικό και αναπληρωματικό), οι οποίοι ορίζονται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου και πρέπει, σύμφωνα με το άρθρο 24 του Ν. 2725/1999 (όπως αντικαθίσταται με το άρθρο 5 - παρ. 1 του Ν. 4726/2020), να είναι τακτικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αυτού, με δικαίωμα να εκλέγουν και να εκλέγονται, μη εφαρμοζόμενης πλέον της διάταξης  του άρθρου 10 - παρ. 3,  του καταστατικού.  Εφ' όσον οι αντιπρόσωποι του σωματείου έχουν οριστεί μετά τη δημοσίευση του Ν. 4726/2020 και το σωματείο έχει προσκομίσει έγγραφο με το οποίο πιστοποιεί τις παραπάνω ιδιότητες, οι εκπροσωπήσεις αυτές είναι σε ισχύ, σε διαφορετική περίπτωση στέλνονται εκ νέου αντιπρόσωποι, καθώς και η σύνθεση του Δ.Σ. του σωματείου.

 ► α)  Τα σωματεία - μέλη  εφ' όσον επιθυμούν αλλαγή αντιπροσώπων υποχρεούνται να γνωστοποιήσουν στην Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ  Κρήτης τους αντιπροσώπους τους (τακτικό και αναπληρωματικό) με πρωτότυπο έγγραφο που θα πρέπει να έχει περιέλθει στην Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Κρήτης για πρωτοκόλληση μέχρι και την Πέμπτη  16  Μαρτίου 2023 και ώρα 14:00 μ.μ. Ο οριστικός κατάλογος των Αντιπροσώπων, θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Κρήτης και θα αποσταλεί στα σωματεία - μέλη μέχρι και την  Δευτέρα 20  Μαρτίου 2023. 

 ► β) Η νομιμοποίηση των αντιπροσώπων των σωματείων, αποδεικνύεται με πρωτότυπο έγγραφο του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου, φέροντας υποχρεωτικά υπογραφή του Προέδρου και του Γεν. Γραμματέα και την σφραγίδα του σωματείου, αποκλειομένου του FAX, TELEX, τηλεγραφήματος και e-mail. Στο έγγραφο αυτό βεβαιώνεται ότι στο πρόσωπο του οριζομένου αντιπροσώπου συντρέχει η ιδιότητα του τακτικού μέλους του Δ.Σ., με δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

 3) Σύμφωνα με το άρθρο 10 παρ. 4 του καταστατικού της Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Κρήτης και το άρθρο 14 - παρ. 2 του Ν. 2725/1999, κάθε αντιπρόσωπος μπορεί να εκπροσωπεί μόνο ένα σωματείο.

 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ  ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΗΣ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΟΥΝ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΣΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

(Σύμφωνα με το Ν. 2725 - Άρθρο 14 - Παρ. 2 και το Καταστατικό της Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Κρήτης Άρθρο 10 - Παρ. 6α)

► Ο κατάλογος σωματείων επικυρώνεται  από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, με βάση το τηρούμενο ηλεκτρονικό μητρώο σωματείων, το αργότερο δεκαπέντε (15) πλήρεις ημέρες πριν από τη Γενική Συνέλευση.

►  Σε περίπτωση που ο κατάλογος δεν συμφωνεί με το ανωτέρω μητρώο αναμορφώνεται.

 Σημείωση:  Όσα σωματεία δεν έχουν δικαίωμα ψήφου έχουν δικαίωμα λόγου.

 

α/α

ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΚΩΔ. ΓΓΑ

ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ Γ.Γ.Α.

1

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΑΝΙΩΝ  Ο  ΚΥΔΩΝ

ΙΙ 25

ΝΑΙ

2

ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΙΜ 85

ΝΑΙ

3

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗΣ  ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΙΙ 92

ΝΑΙ

4

ΟΜΙΛΟΣ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΑΡΚΑΔΙ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΙΙ 65

ΝΑΙ

5

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

ΝΟ 21

ΝΑΙ

6

ΑΘΉΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ  ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΙΚ 35

ΝΑΙ

7

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΙΖ 33

ΝΑΙ

8

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΛΙΩΝ

ΧΗ 16

ΝΑΙ

9

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ

ΧΗ 49

ΝΑΙ

10

ΓΑΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΧΛ 12

ΝΑΙ

11

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΗΓΑΣΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΦΦ 66

ΝΑΙ

12

ΓΑΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ

ΧΚ 73

ΝΑΙ

13

Γ.Σ. ΧΑΝΙΩΝ ΝΕΑΡΧΟΣ

ΧΓ 89

ΝΑΙ

14

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 2017

ΧΕ 73

ΝΑΙ

15

ΑΠΟ ΚΑΛΑΘΕΝΩΝ Η ΘΥΕΛΛΑ

ΚΦ 03

ΝΑΙ

 

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                      Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ                                                                                           ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Ημερίδα Αλμάτων Κλειστού Στίβου Ηρακλε'ιου 2023 Εκτύπωση E-mail

hmerida_ks_11__2023_mini.jpg

Η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης προκηρύσσει ημερίδα αλμάτων κλειστού στίβου,  η οποία θα διεξαχθεί, το ΣΑΒΒΑΤΟ  11 / 2 / 2023  στην κλειστή αίθουσα στίβου του Παγκρητίου Σταδίου, σύμφωνα με τους παρακάτω όρους.

Στην ημερίδα έχουν δικαίωμα συμμετοχής, μόνο οι αθλητές - τριες των σωματείων του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

            Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στη γραμματεία των αγώνων μέχρι και 1 ώρα πριν από την έναρξη κάθε αγωνίσματος.

            Για τη δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητος ο αριθμός δελτίου Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ή της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης και η επίδειξη της κάρτας υγείας αθλητή - αθλήτριας.

            Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή σε αθλητές - αθλήτριες χωρίς αθλητικό δελτίο.

            Τα αρχικά και διαδοχικά ύψη στα άλματα (ύψος) θα καθοριστούν, από τον έφορο του αγωνίσματος σε συνεργασία με τους προπονητές και ανάλογα με τις συμμετοχές των αθλητών - τριών.

            Οι αθλητές - τριες πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό, πριν από τους αγώνες, με ευθύνη και φροντίδα των σωματείων τους, για να διαπιστωθεί εάν μπορούν να συμμετάσχουν στους αγώνες χωρίς κίνδυνο της υγείας τους.

            Οι αθλητές - αθλήτριες θα καταθέτουν στην αίθουσα κλήσης το αθλητικό τους δελτίο και την κάρτα υγείας αθλητή,  θεωρημένη ιατρικά σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

 Οι οργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα σχετικά με θέματα υγείας και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

 Στην ημερίδα θα ισχύσουν οι κανονισμοί του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., έκδοσης 2021 -2022.

Αποτελέσματα από τους αγώνες μπορείτε να βρίσκετε εδώ: Αποτελέσματα

 
Run Greece Ηράκλειο 2023 Δελτίο Τύπου 8/2/2023 Εκτύπωση E-mail

Οργανωτική σύσκεψη στη Περιφέρεια Κρήτης για το «RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2023» που φέτος θα πραγματοποιηθεί στο ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου

run_greece_2023_syskepsi-1.jpgΣτις 2 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί για 10η συνεχή χρονιά η επιτυχημένη γιορτή  του αθλητισμού και του πολιτισμού  «RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2023». Οι αγώνες επανέρχονται στην αρχική τους διαδρομή, στο ιστορικό κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συνδιοργανώνονται από την Περιφέρεια Κρήτης, το ΣΕΓΑΣ -ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης και το Δήμο Ηρακλείου. Για την οργάνωση και προετοιμασία της μεγάλης γιορτής   πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης ευρεία σύσκεψη που συγκλήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Γιώργο Πιτσούλη και συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, καθώς οι: από το Δήμο Ηρακλείου Δημήτρης Τσιράκος, από το  ΣΕΓΑΣ - ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης  Παναγιώτης Αντωνακάκης και Μάρκος Καλούδης, από την Τροχαία Ηρακλείου ο Διοικητής Αστυνόμος Β' Στέλιος Καρακούδης, από το  Λιμενικό Σώμα ο Αντιπλοίαρχος Γιώργος Παττακός, από το Ε.Κ.Α.Β. ο Διευθυντή Κρήτης Νίκος Γιαννακουδάκης, από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό ο Σταύρος Δουκιαντζάκης και από το Σύνδεσμο Κριτών Στίβου ο Γιώργος Μυρωνάκης.

Κοινό μήνυμα των διοργανωτών είναι μικροί και μεγάλοι να συμμετάσχουν τρέχοντας και βαδίζοντας στο ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου συνδυάζοντας τον αθλητισμό με την ήπια άθληση και την ψυχαγωγία.

syskepsi-4a.jpg

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα της φετινής διαδρομής του «RUN GREECE» διαδρομή είναι το εξής: η εκκίνηση δίνεται στην Λεωφόρο Δικαιοσύνης (μπροστά από την Περιφέρεια Κρήτης) και συνεχίζεται στην Πλατεία Νικηφόρου Φωκά- 25ης Αυγούστου (πεζόδρομος) - Πλατεία Δέκα Οκτώ Άγγλων - Νεάρχου - Συμβολή Νεάρχου και Δουκός Μποφώρ ( σιντριβάνι Ο.Λ.Η.)- Στροφή γύρω από το σιντριβάνι - Νεάρχου - Πλατεία Δέκα Οκτώ Άγγλων - Παραλιακή Λεωφόρος Σοφοκλή Βενιζέλου - Αρχ. Μακαρίου- Νικολάου Πλαστήρα- Συμβολή Νικολάου Πλαστήρα με τις οδούς Έβανς και Πεδιάδος (Πύλη Ιησού - καινούργια πλατεία) - Πλατεία  Κύπρου - Χαρ. Τρικούπη - Λεωφόρος Δημοκρατίας. Ο τερματισμός θα είναι στην Πλατεία Ελευθερίας, στη συμβολή της Λεωφόρου Δημοκρατίας με τις οδούς Πεδιάδος - Αβέρωφ και Ανεμογιάννη. Ο παιδικός αγώνας θα εκκινήσει και θα τερματίσει στην Πλατεία Ελευθερίας.

Πηγή: https://www.crete.gov.gr/organotiki-syskepsi-sti-perifereia-kritis-gia-to-run-greece-irakleio-2023-poy-fetos-tha-pragmatopoiithei-sto-istoriko-kentro-toy-irakleioy/

 
Ημερίδα Κλειστού Στίβου Ιεράπετρας Εκτύπωση E-mail

 

afissa_ierapetras_midi.jpg

Η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης προκηρύσσει ημερίδα κλειστού στίβου που θα διεξαχθεί, το ΣΑΒΒΑΤΟ  4 / 2 / 2023  στο κλειστό γυμναστήριο της Ιεράπετρας, σύμφωνα με τους παρακάτω όρους.

Στην ημερίδα έχουν δικαίωμα συμμετοχής, μόνο οι αθλητές - τριες των σωματείων του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

 Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στη γραμματεία των αγώνων μέχρι και 1 ώρα πριν από την έναρξη κάθε αγωνίσματος.

 Στην ημερίδα θα ισχύσουν οι κανονισμοί του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., έκδοσης 2021 -2022.

 Ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον αλυτάρχη και τον τεχνικό υπεύθυνο των αγώνων, σύμφωνα με τους κανονισμούς.

Δείτε εδώ την Προκήρυξη:doc Προκήρυξη Ημερίδας 137.50 Kb

Και εδώ το Πρόγραμμα της Ημερίδας: programm_ierapetra_4feb

Δείτε εδώ τα Αποτελέσματα της Ημερίδας :  Αποτελέσματα

 

 

 

 
Παγκρήτιοι Αναπτυξιακοί Αγώνες Κ12 - Ηράκλειο Εκτύπωση E-mail

afisse_k12__17___web.jpgΗ Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Ηρακλείου - Δ.Ο.Π.Α.Φ.Μ.Α.Η. και με την υποστήριξη της Επιτροπής Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου και του Ε.Α.Κ. Χανίων, προκηρύσσει τους Παγκρήτιους Αναπτυξιακούς Αγώνες Στίβου Κατηγορίας Κ12 (Αγοριών - Κοριτσιών). Οι αγώνες του Β΄Ομίλου θα διεξαχθούν στο Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου - Ώρα έναρξης 12.00Συμμετέχουν τα σωματεία των νομών Ηρακλείου - Λασιθίου και τα σωματεία των Χανίων - Ρεθύμνης, ανεξάρτητα εάν συμμετείχαν ή όχι στους αντίστοιχους αγώνες του ομίλου Χανίων.Πληροφορίες για τις συμμετοχές και το πρόγραμμα των αγώνων στο παρακάτω αρχείο.Μετά το τέλος των αγώνων θα μπορείτε να βρείτε τα αποτελέσματα στο ίδιο αρχείο

Πρόγραμμα - Συμμετοχές - Αποτελέσματα 

 

Η προκήρυξη των αγώνων υπάρχει στο παρακάτω Αρχείο: pdf Προκήρυξη Παγκρήτιου Αναπτυξιακού Κ12 2022 221.97 Kb

 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 16 - 20 από 768

Σύλλογοι

ΑΟ Κύδων Χανίων 
ΑΟ Λασηθίου 
Γ.Ε. Ηρακλείου 
Γυμναστικός Σύλλογος Ελευθέριος Βενιζέλος 
ΟΦ Ηρακλείου 

Φωτογραφίες...


Σύνδεσμοι

segas_logo_small.jpg Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών & Αθλητικών Σωματείων (Σ.Ε.Γ.Α.Σ.)

Η επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου

Run Greece 2014run_greece_2013_mini.jpg

 

 

iaaf.jpg Διεθνής Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (I.A.A.F.)

International  Association ofAthletic Federations

 

layout_01.gif Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (E.A.A.) 

European Athleticc Association (E.A.A.) 


61a_venizelia.jpg61α Βενιζέλεια 2009

To επίσημο site του διεθνούς μήτιγκ των Χανίων