Skip to content

ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης

Please install Flash and turn on Javascript.

ΑΡΧΗ arrow Νέα
Νέα
Run Greece - Ηράκλειο 2018 - Ευχαριστήριο Εκτύπωση E-mail

-       «RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ»     ΗΤΑΝ  ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ  ΟΛΟΙ  ΝΙΚΗΤΕΣ

 run_greece_12.jpg

- ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΟΛΑΥΣΑΝ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ,  ΣΕ ΜΙΑ  ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ  ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ

 Η γιορτή της πόλης του Ηρακλείου, η γιορτή  των κατοίκων  της Κρήτης, από τη Σητεία μέχρι το Καστέλι Κισάμου, το «RUN GREECE Ηράκλειο», έγινε για μια ακόμα φορά το μεγαλύτερο αθλητικό - κοινωνικό γεγονός της Κρήτης, με 4.295 εγγραφές δρομέων.

Χαμόγελα, ενθουσιασμός, χειροκροτήματα, γιορτινή ατμόσφαιρα, οικογενειακή συμμετοχή.

220 μεμονωμένοι εθελοντές, πολλές εθελοντικές οργανώσεις με τα μέλη τους και ο μεγαλύτερος αριθμός από κάθε άλλη φορά υπηρεσιών και φορέων, συμμετείχαν στη διοργάνωση και στήριξαν την προσπάθεια και συμμετοχή των χιλιάδων δρομέων.

          Ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και η  Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης μετά την ομολογούμενη απ' όλους μοναδική αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία του αγώνα «RUN GREECE Ηράκλειο», ευχαριστούν και συγχαίρουν όλους όσους συμμετείχαν στη διοργάνωση των αγώνων.

          Ιδιαίτερα όμως ευχαριστούμε όλους πολίτες, που συμμετείχαν στους αγώνες τρέχοντας και βαδίζοντας στο παραλιακό μέτωπο του Ηρακλείου,  τερματίζοντας μέσα σε μια ολυμπιακή εγκατάσταση όπως είναι το Παγκρήτιο στάδιο, χαρίζοντας στον εαυτό τους ξεχωριστές στιγμές χαράς, ικανοποίησης, σωματικής και ψυχικής ευεξίας.

 

            Ευχαριστούμε επίσης όλους εκείνους που βρέθηκαν στις κερκίδες του σταδίου και στο παραλιακό μέτωπο για να χειροκροτήσουν και να ενθαρρύνουν με την παρουσία και το χαμόγελό τους, όλους τους συμμετέχοντες. 

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους γονείς που μας εμπιστεύθηκαν τα παιδιά τους για να συμμετέχουν στον παιδικό αγώνα.

          Σε καμιά περίπτωση όμως δεν θα κατορθώναμε να φτάναμε στην απόλυτη επιτυχία εάν δεν υπήρχαν οι δύο μεγάλοι συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, η Περιφέρεια Κρήτης με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη, η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ευριπίδη Κουκιαδάκη, ο Δήμος Ηρακλείου με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Βασίλη Λαμπρινό, η  Αντιδημαρχία αθλητισμού, η Εταιρεία Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου και το Δ.Σ. του Παγκρητίου Σταδίου, με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο  κ. Κώστα Βαρδαβά.

         Καθοριστικής σημασίας για τη διεξαγωγή και την επιτυχία του RUN  GREECE Ηράκλειο, ήταν η συμμετοχή και υποστήριξη της εκδήλωσης από το μεγάλο χορηγό των αγώνων και του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. τη WIND Hellas, που έχει συμβάλει τα μέγιστα τα τελευταία χρόνια στην ανάπτυξη τόσο του δρομικού κινήματος, όσο και του ελληνικού κλασικού αθλητισμού συνολικά.

         Ευχαριστούμε επίσης για τις ανεκτίμητες υπηρεσίες και την προσφορά τους:

-  Την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου και την Τροχαία Ηρακλείου.

- Τους τοπικούς χορηγούς: «MINOAN LINES», «Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Γραφείων Κρήτης» και «Ένωση Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων και Δωματίων Ν. Ηρακλείου Φιλοξενία"»

- Την Ελληνική Τηλεόραση για την προβολή και τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων.

- Τους χορηγούς επικοινωνίας: Όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Κρήτης.

- Την «Dream Events - Νίκος Ρηγάκης» για την  μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης.

-  Τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης και της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου στο σύνολό τους και ιδιαίτερα τα γραφεία - γραμματεία και συνεργάτες των κ.κ. Περιφερειάρχη Κρήτης και Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, τις Οικονομικές υπηρεσίες, τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας, τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας και το Γραφείο  Τύπου.

-  Τις υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου στο σύνολό τους και ιδιαίτερα το γραφείο - συνεργάτες του κ. Δημάρχου, την Αντιδημαρχία Αθλητισμού, την Εταιρεία Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου και το Δ.Σ. του Παγκρητίου Σταδίου,  το Δ.Ο.Π.Α.Φ.Μ.Α.Η., τη Διεύθυνση Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς & Εθελοντισμού, τη ΔΗ.Κ.Ε.Η, τη Διεύθυνση Συντήρησης και Αυτεπιστασίας - Τμήμα Κοινοχρήστων Χώρων, το Τμήμα Διαχείρισης και Συντήρησης Οχημάτων Καθαριότητας, το τμήμα Αποκομιδής Απορριμμάτων  και ανακυκλώσιμων Υλικών -Υπηρεσία Καθαριότητας, το Γραφείο Τύπου και τη Φιλαρμονική.

-  Το Σύνδεσμο Κριτών Στίβου Ηρακλείου, τόσο για την προετοιμασία όσο και για τη διεξαγωγή των αγώνων

-  Το ΕΚΑΒ και το σύνολο των ιατρών των αγώνων.

-  Το Λιμεναρχείο και την Λιμενική Αστυνομία.

-  Τον Ο.Λ.Η.

-  Την Πυροσβεστική Υπηρεσία και  την 3η E.M.A.K. Κρήτης

-  Tην Σ.Ε.Α.Π.

-  Τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου

-  Το Αστικό ΚΤΕΛ για τη δωρεάν μεταφορά των δρομέων

-  Τις εθελοντικές οργανώσεις :

-  Σώμα Σαμαρειτών-Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού,

-  Ομάδα εθελοντών του τμήματος εργοθεραπείας από το 3ο ΚΕ.ΚΟΙ.Φ-Α.Π.Η. «Τάλως» Δήμου Ηρακλείου

-  Το σύλλογο Μοτοσικλετιστών Σκαλανίου και Chopper Club

-  Τους 210  μεμονωμένους εθελοντές  

-  Το  Κ.Ε.Θ.Ε.Α. και το Σύλλογο  οικογενειών των παιδιών του Κ.Ε.Θ.Ε.Α.

-  Την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, τη Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, τη Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, την ομάδα Φυσικής Αγωγής, την Ένωση καθηγητών Φυσικής Αγωγής, τα σχολεία που συμμετείχαν ομαδικά και τους συνοδούς τους.

-  Τα αθλητικά σωματεία της Κρήτης, τους εκπροσώπους και προπονητές τους.

-  Τους συλλόγους δρομέων υγείας

-  Τα δημόσια και ιδιωτικά γυμναστήρια

-  Τα Μ.Μ.Ε. του τηλεοπτικού, ηλεκτρονικού και γραπτού τύπου και όλους τους φωτογράφους που πρόβαλαν με κάθε τρόπο τις εκδηλώσεις και συνέβαλλαν καθοριστικά στην ενημέρωση και συμμετοχή των πολιτών.

-  Το Υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. για την τροποποίηση των δρομολογίων του

-  Το Επιμελητήριο Ηρακλείου

- Τα ξενοδοχεία που προσέφεραν ειδικές τιμές για τους δρομείς και συνοδούς τους.

            Τέλος ευχαριστούμε όλους τους πολίτες του Ηρακλείου, καθώς και τους επιχειρηματίες του τουρισμού και του εμπορίου, που υποστήριξαν τη διοργάνωση και εφάρμοσαν πρόθυμα τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τις ώρες των αγώνων και τους καλούμε την επόμενη χρονιά με τη συμμετοχή τους στους αγώνες, να διπλασιάσουν τον αριθμό των δρομέων, να διπλασιάσουν τα χαρούμενα πρόσωπα και τα χαμόγελα στην αφετηρία, στη διαδρομή και στον τερματισμό των αγώνων.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΚΡΗΤΗΣ

 
Run Greece Ηράκλειο 2018 - Μεταφορά Διασυλλογικού ΑΓ Εκτύπωση E-mail
Χιλιάδες μικροί και μεγάλοι έτρεξαν σήμερα στη γιορτή του αθλητισμού-πολιτισμού RUN GREECE 2018 στο Παγκρήτιο Στάδιο

 

Περισσότεροι από 4.000 αθλητές όλων των ηλικιών από όλη την Κρήτη συμμετείχαν σήμερα στη μεγάλη γιορτή του μαζικού αθλητισμού και του πολιτισμού «Run Grecce-Ηράκλειο 2018» που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία για 6η χρονιά στο νησί μας, στο Παγκρήτιο Στάδιο.

 

Η γιορτή του μαζικού αθλητισμού που προάγει το «ευ αγωνίζεσθαι», την αλληλεγγύη τον εθελοντισμό και προβάλλει την Κρήτη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό  οργανώθηκε από τον ΣΕΓΑΣ-ΣΕΓΑΣ Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, το δήμο Ηρακλείου, και την προσφορά πολλών εθελοντικών φορέων, οργανώσεων και υπηρεσιών.

 

Χιλιάδες μικροί και μεγάλοι αθλητές από το Ηράκλειο αλλά και από όλη την Κρήτη συμμετείχαν στους αγώνες  5 , 10 χιλιομέτρων και Παιδιών 1.000μ. την αφετηρία εκκίνησης των οποίων έδωσαν ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Στη μεγάλη διοργάνωση που παράλληλα εκπέμπει πολλαπλά μηνύματα σε όλους και κυρίως στους νέους, αναφέρθηκαν σε δηλώσεις τους ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης που έκανε την εκκίνηση του αγώνα στα 5 χιλιόμετρα και την απονομή στις νικήτριες των 5 χιλιομέτρων ανέφερε για την μαζική συμμετοχή και την επιτυχία των αγώνων Run Greece:

«Η Κρήτη για άλλη μια φορά οργανώνει με επιτυχία μεγάλους, μαζικούς αγώνες αθλητισμού που προβάλλουν και προάγουν το αθλητικό πνεύμα, την αλληλεγγύη, τον πολιτισμό αλλά και τον τουρισμό. Είναι μια μεγάλη γιορτή για την νεολαία, για όλες τις ηλικίες, συγχαρητήρια στους διοργανωτές, στον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ Κρήτης, στους αθλητές, αθλήτριες, στους μεγάλους «πρωταγωνιστές» τα μικρά παιδιά, ευχαριστούμε όλους τους πολίτες τους εκατοντάδες εθελοντές αλλά και τους φορείς, υπηρεσίες που συμβάλλουν στην επιτυχία των αγώνων. Πρόκειται για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός που αγκαλιάσαμε και στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή, οι αγώνες έγιναν θεσμός με την στήριξη των πολιτών. Ο στόχος μας κάθε χρόνο είναι να έχουμε αθλητικές διοργανώσεις που θα αναδεικνύουν και θα προβάλλουν την Κρήτη στην Ελλάδα, στο εξωτερικό, και στο τομέα του αθλητισμού όπως γίνεται με τον τουρισμό και το πολιτισμό. Η Κρήτη συνεχίζει να «επενδύει» με επιτυχία στο τρίπτυχο, τουρισμός-αθλητισμός-πολιτισμός».

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, που έκανε  την απονομή στους νικητές του αγώνα 10 χιλιομέτρων στις δηλώσεις του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία  και του φετινού RUN GREECE και επεσήμανε τα πολλαπλά οφέλη της  διοργάνωσης:

«Ως Δήμος Ηρακλείου, στηρίζουμε  το RUN GREECE με τις υπηρεσίες και το έμψυχο δυναμικό μας, όπως στηρίζουμε κάθε εκδήλωση που προάγει τα αθλητικά ιδεώδη και θέτει την αξία της συμμετοχής πάνω από την νίκη. Επιπλέον, το RUN GREECE είναι ένας αγώνας μαζικού αθλητισμού που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και εναρμονίζεται απόλυτα με τη δική μας στόχευση, να φέρουμε τα οφέλη της άθλησης και της φυσικής δραστηριότητας  στην καθημερινότητα όσο το δυνατόν περισσότερων δημοτών. Το γεγονός ότι χιλιάδες άνθρωποι, κάθε ηλικίας αλλά και φυλής  αγκάλιασαν με τη συμμετοχή  τους και την φετινή διοργάνωση, μας γεμίζει με ικανοποίηση αλλά και δημιουργεί και την υποχρέωση να γινόμαστε κάθε χρόνο και καλύτεροι.

Θέλω να συγχαρώ όσους εργάστηκαν σκληρά για την διεξαγωγή του RUN  GREECE Ηράκλειο και έχουν και το μεγαλύτερο μερίδιο στην επιτυχία του: Τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ Κρήτης,  τους τοπικούς θεσμούς της Αυτοδιοίκησης, τους εργαζομένους του Δήμου και ασφαλώς τους εθελοντές μας για την καθοριστική συμβολή  τους».

Αξίζει να σημειωθεί  ότι ανάμεσα στα χιλιάδες παιδιά που συμμετείχαν, βρισκόταν φέτος και προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στο Ηράκλειο.

Την απονομή  στις νικήτριες των 10.000 μέτρων  έκανε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Κώστας Βαρδαβάς.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης που έδωσε την εκκίνηση του αγώνα στα 10 χιλιόμετρα ανέφερε:

«Μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, της νεολαίας, όλων των ηλικιών σήμερα στο Ηράκλειο. Το Run Greece ως αθλητικό γεγονός «γέννησε» και άλλα μεγάλα αθλητικά δρώμενα στο τόπο «κτίζοντας» το Ηράκλειο και τη Κρήτη ως αθλητικό προορισμό. Ευχαριστούμε όλους, συγχαρητήρια σε αυτούς που συμβάλλουν στην επιτυχία του αθλητικού θεσμού, τον κόσμο που αγκάλιασε το μεγάλο αυτό αθλητικό δρώμενο».

Ο μεγάλος χορηγός των αγώνων Wind  στήριξε τον παιδικό ξενώνα «Το Σπίτι των Αγγέλων» αναδεικνύοντας και φέτος το κοινωνικό πρόσωπο του Run Greece Ηράκλειο. Στο  σωματείο «Δικαίωμα στη Ζωή» θα δοθεί το χρηματικό βραβείο της Wind, για την πρώτη θέση της ομάδας  Run Greece της Κρήτης στον περσυνό τελικό των αγώνων στην Αθήνα.

► Οι διοργανωτές και οι τοπικοί χορηγοί που στήριξαν τους δρομείς:

- Μινωικές Γραμμές:

- Σύνδεσμος τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων Κρήτης

- Ένωση Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων και Δωματίων Ν. Ηρακλείου «Η Φιλοξενία»

Ειδικά χρηματικά έπαθλα από το Σ.Ε.Γ.Α.Σ. στους τρεις πρώτους Άνδρες και Γυναίκες στα 10.000 μ.

► Οι πρωταθλητές μας των 400μ. Βασιλείου Ειρήνη, και 200μ. Τσάκωνας Λυκούργος,  ήταν οι προπομποί του παιδικού αγώνα, οι οποίοι και καλωσόρισαν τα παιδιά στον αγώνα  και τους έδωσαν τον αγωνιστικό  ρυθμό στα πρώτα μέτρα.

► Για τον τελικό του Run Greece  που θα γίνει στην Αθήνα στις 11 Νοεμβρίου προκρίνονται από τα 5.000 μ οι πρώτοι δρομείς Άνδρες και Γυναίκες που έχουν μόνιμη διαμονή στην Κρήτη και ανά ηλικιακή κατηγορία, σύμφωνα με τα παρακάτω:

18 - 34: Οι 4  πρώτοι Άνδρες και οι 4 πρώτες Γυναίκες

Επίσης από τις παρακάτω ηλικιακές κατηγορίες:  35 - 39,  40 - 44,  45 - 49, 50 - 54,  55 - 59 και 60 - 64: Ο πρώτος Άνδρας και η πρώτη Γυναίκα από κάθε κατηγορία. Συνολικά προκρίνονται για το τελικό 10 αθλητές και 10 αθλήτριες.

 

Μεταφορά Διασυλλογικού Α/Γ κατά μία ημέρα

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΟΡΙΣΜΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΤΕΛΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΜΑΙΟΥ  
ΟΙ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ:
Β΄ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΗΜΕΡΑ  ΑΝΔΡΩΝ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ  ΚΑΙ  
ΣΥΝΘΕΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ  ΠΠ - ΠΚ Α΄  
ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΜΑΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΚΡΗΤΗΣ 

 
Run Greece - Ηράκλειο 2018 - Δελτίο τύπου - No8 Εκτύπωση E-mail

run_greece_2018_mini.jpgΤο Ηράκλειο υποδέχεται και καλωσορίζει για 6η συνεχή χρονιά τον αγώνα Run Greece την Κυριακή 29 Απριλίου. Το αγώνα διοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, ο Δήμος Ηρακλείου και ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. - Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ Κρήτης.

 

► Την Παρασκευή 27 Απριλίου ώρα 17.00 ανοίγουν οι πύλες του Παγκρήτιου σταδίου, για να υποδεχτούν τους  χιλιάδες δρομείς και περιπατητές του  Run  Greece

 

Μόνο στο Παγκρήτιο στάδιο γίνονται οι τελευταίες εγγραφές και μέχρι να εξαντληθούν οι διαθέσιμοι αριθμοί: Παρασκευή 17.00 - 20.00 και Σάββατο 10.00 - 20.00.

 

►  Την ημέρα των αγώνων Κυριακή 29 Απριλίου δεν θα γίνονται εγγραφές.

 

►  Οι συμμέτοχες έφτασαν ήδη τις 4.000 και αναμένεται να αυξηθούν κατά πολύ μέχρι το Σάββατο το βράδυ.

 

Όλοι οι δρομείς πρέπει να περάσουν από το Παγκρήτιο στάδιο την Παρασκευή 17.00 - 20.00 και το Σάββατο 10.00 - 20.00. για να παραλάβουν τον αριθμό τους και το μπλουζάκι συμμετοχής τους

 

► Στο Run  Greece συμμετέχουν μόνο οι δρομείς που έχουν κάνει εγγραφή και έχουν παραλάβει τον αριθμό τους.

 

► Την Παρασκευή 17.00 - 20.00 θα δίνονται τα ρούχα των εθελοντών στο Παγκρήτιο στάδιο - θύρα 1

 

                                       ► Απαγόρευση την Κυριακή 29/4 της κυκλοφορίας οχημάτων και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις  στους δρόμους του παραλιακού μετώπου από το ύψος της οδού Σπύρου Μουστακλή μέχρι τον Άγιο Πέτρο από όπου θα περάσει το «ποτάμι»  των χιλιάδων δρομέων και  περιπατητών (07.00 - 14.00)

 

► Δωρεάν μεταφορά των δρομέων από το αστικό ΚΤΕΛ την ημέρα των αγώνων. Από την αφετηρία του αστικού ΚΤΕΛ  στο λιμάνι προς το Παγκρήτιο στάδιο

Ώρες:  08.00 (1 λεωφορείο) - 10.00 (1 λεωφορείο) - 10.30 (2 λεωφορεία)

 

► Ο μεγάλος χορηγός των αγώνων Wind  στηρίζει τον παιδικό ξενώνα «Το Σπίτι των Αγγέλων» αναδεικνύοντας και φέτος το κοινωνικό πρόσωπο του Run Greece Ηράκλειο. Στο  σωματείο «Δικαίωμα στη Ζωή» θα δοθεί το χρηματικό βραβείο της Wind, για την πρώτη θέση της ομάδας  Run Greece της Κρήτης στον περσυνό τελικό των αγώνων στην Αθήνα.

 

► Οι διοργανωτές και οι τοπικοί χορηγοί στηρίζουν τους δρομείς:

- Μινωικές Γραμμές: Εκπτωτικά εισιτήρια για τους δρομείς εκτός Κρήτης

- Σύνδεσμος τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων Κρήτης: Έπαθλα διαμονής σε ξενοδοχεία της Κρήτης 5* και 4* στους πρώτους νικητές - νικήτριες με ένα συνοδό για τον καθένα, των αγώνων 10 και 5 χιλιομέτρων αντίστοιχα.

- Ένωση Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων και Δωματίων Ν. Ηρακλείου «Η Φιλοξενία»: Ειδικές τιμές για τους δρομείς και συνοδούς εκτός Ηρακλείου.

            Ειδικά χρηματικά έπαθλα από το Σ.Ε.Γ.Α.Σ. στους τρεις πρώτους Άνδρες και Γυναίκες στα 10.000 μ.

 

            ► Για τον τελικό του Run Greece  που θα γίνει στην Αθήνα στις 11 Νοεμβρίου προκρίνονται από τα 5.000 μ οι πρώτοι δρομείς Άνδρες και Γυναίκες που έχουν μόνιμη διαμονή στην Κρήτη και ανά ηλικιακή κατηγορία, σύμφωνα με τα παρακάτω:

18 - 34: Οι 4  πρώτοι Άνδρες και οι 4 πρώτες Γυναίκες

Επίσης από τις παρακάτω ηλικιακές κατηγορίες:  35 - 39,  40 - 44,  45 - 49, 50 - 54,  55 - 59 και 60 - 64: Ο πρώτος Άνδρας και η πρώτη Γυναίκα από κάθε κατηγορία

Συνολικά προκρίνονται για το τελικό 10 αθλητές και 10 αθλήτριες.

 

            ► Οι πρωταθλήτριες μας των 400μ Βασιλείου Ειρήνη, Βασιλείου Άννα και οι πρωταθλητές μας των 200μ Τσάκωνας Λυκούργος και Διάκος Γιώργος,  θα είναι οι προπομποί του παιδικού αγώνα, θα καλωσορίσουν τα παιδία στον αγώνα τους και θα τους δώσουν τον αγωνιστικό  ρυθμό στα πρώτα μέτρα.

 

► Την παραμονή του αγώνα Σάββατο 28 Απριλίου στην αίθουσα Μανόλη Καρέλλη (πρώην Ανδρόγεω) θα γίνει, στα πλαίσια του Run Greece, η γιορτή του στίβου της Κρήτης, όπου θα τιμηθούν οι αθλητές, προπονητές και τα σωματεία του στίβου της Κρήτης που διακρίθηκαν την προηγούμενη χρονιά σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο. Επίσης θα τιμηθούν οι ομάδες Ανδρών και Γυναικών του Run Greece της Κρήτης, που διακρίθηκαν στον τελικό της διοργάνωσης το 2017.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

 

 
Run Greece - Ηράκλειο 2018 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νο7 Εκτύπωση E-mail
2018_run_herakleion_aitisi_final-01.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

►  «RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ» ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29/4 ΣΤΟ ΠAΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ RUN GREECE - ΩΡΑ 10.00

 

► ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, Σ.Ε.Γ.Α.Σ. - Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΚΡΗΤΗΣ

 

►  ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΑΚΟΜΑ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ  ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΑ 1.100μ

 

►  ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΑΝ  ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ - ΛΥΚΕΙΩΝ ΣΤΑ 5.000μ

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26/4 ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (09.00 - 14.00 ΚΑΙ 17.00 - 20.00),  ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ (09.00 - 14.00) ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ - ΛΟΤΖΙΑ (08.00 - 14.00)

 

► ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (17.00 - 20.00) ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 10.00 - 20.00 ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ - ΘΥΡΑ 1 ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.

 

► ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

 

► ΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ - ΘΥΡΑ 1 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (17.00 - 20.00) ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 10.00 - 20.00

 

► ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.00 - 20.00

 

                           ► ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29/4 ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ  ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΡΟΜΕΙΣ ΚΑΙ   ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΕΣ (07.00 - 14.00).

 

► ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΤΟΥ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΟΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΑΠΟ 07.00 ΜΕΧΡΙ 14.00

 

► ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΙΣ ΩΡΕΣ 08.30 (1 ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ) - 10.00 (1 ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ) - 10.30 (2 ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ)

 

► ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ «ΜΑΝΟΛΗ ΚΑΡΕΛΛΗ» (ΠΡΩΗΝ ΑΝΔΡΟΓΕΩ)  ΣΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΩΡΑ 18.00

 

 

RUN GREECE Ηράκλειο, η ξεχωριστή ημέρα πλησιάζει, ημέρα χαράς, μαζικής συμμετοχής δρομέων, εθελοντών και θεατών.

Οι εγγραφές συνεχίζονται καθημερινά με στόχο να ξεπεράσουν τις 5.000 και να αποτελέσουν ρεκόρ εγγραφών για όλους τους αγώνες RUN GREECE στην Ελλάδα.

Όπως κάθε χρόνο τις τελευταίες ημέρες κάνουν την εγγραφή του ένας μεγάλος αριθμός πολιτών, έτσι και φέτος προβλέπεται πραγματική κοσμοσυρροή στο Παγκρήτιο στάδιο  την Παρασκευή (17.00 - 20.00) μέχρι και το Σάββατο  (10.00 - 20.00).

 

► Για την απρόσκοπτη και ασφαλή συμμετοχή των χιλιάδων  δρομέων, αλλά και για την διευκόλυνση των μετακινήσεων των πολιτών και επισκεπτών της πόλης, την Κυριακή 29 Απριλίου από ώρα 07.00 το πρωί μέχρι και 14.00, θα υπάρχει απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων σε όλο το μήκος της διαδρομής και εκτροπές - κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους που περιβάλουν τη διαδρομή (Διαδρομή Δρομέων: Οδός Σπύρου Μουστακλή, Παραλιακή λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου (πρώην Παναγιωτάκη), Σοφοκλή Βενιζέλου μέχρι το ύψος που καταλήγει η οδός Χάνδακος πριν από τον Άγιο Πέτρο). Θα είναι κλειστά και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην παραπάνω διαδρομή των αγώνων.

Επίσης την Κυριακή το Υπεραστικό ΚΤΕΛ θα τροποποίηση τις διαδρομές των λεωφορείων που διέρχονται από την διαδρομή των αγώνων από 07.00 μέχρι 14.00.

 

Το ωρολόγιο πρόγραμμα των αγώνων:

 

Ώρα 10.00:   Αγώνας  Δρόμου 10 χλμ. Ανδρών-Γυναικών

(Δικαίωμα συμμετοχής οι γενημμένοι - ες το 2002 - 2001...και οι μεγαλύτεροι - ρες).

 

Ώρα 11.45:   Αγώνας  Παιδιών 1.100 μ. Αγοριών και Κοριτσιών (10-12 ετών)

(Δικαίωμα συμμετοχής οι γεννημένοι - ες  2006 - 2007 - 2008).

 

Ώρα 12.00:   Αγώνας  Δρόμου 5 χλμ. Ανδρών-Γυναικών

(Δικαίωμα συμμετοχής οι γεννημένοι το 2005 - 2004... και οι μεγαλύτεροι - ρες).

 

 

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Τελευταία ανανέωση ( Τετάρτη, 25 Απρίλιος 2018 )
 
«RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ» H ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Εκτύπωση E-mail

 «RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ» H ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

        

  ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΩΡΑ 10.00 ΣΤO ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ

 

                           ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ  ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΡΟΜΕΙΣ ΚΑΙ   ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΕΣ

  Πέντε ημέρες πριν από τη μεγάλη αθλητική γιορτή της πόλης του Ηρακλείου και της Κρήτης, την αθλητική εκδήλωση RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ, την Κυριακή 29 Απριλίου, οι εγγραφές έφτασαν ήδη τις 3.200.

Ο ρυθμός των εγγραφών αναμένεται να αυξηθεί καθώς πλησιάζουμε στην ημέρα της εκδήλωση και σύντομα θα εξαντληθούν οι θέσεις συμμετοχής.

Από τους διοργανωτές των αγώνων: Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, Δήμος Ηρακλείου και Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ανακοινώνεται ότι οι εγγραφές συνεχίζονται όσο υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις

- Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται μέχρι την Πέμπτη 27 Απριλίου  στα παρακάτω σημεία:

        - Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου, 08.00 -  14.00

       -  Δήμος  Ηρακλείου Λότζια 09.00 - 14.00

-       Στάδιο Ελευθερίας στη Χανίοπορτα 09.00 - 14.00 και 17.00 - 20.00.

-       Η εγγραφή γίνεται και ηλεκτρονικά στο σάιτ της διοργάνωσης:

     www.run-greece.gr

 

Εγγραφές επίσης θα γίνονται:

-       Τρίτη 24 Απριλίου ώρες 18.00 - 20.30: Πλατεία Δασκαλογιάννη στον οικίσκο του ΚΕΘΕΑ

-       Τετάρτη 25 και Πέμπτη 26 Απριλίου ώρες  17.00 - 20.30: Παγκρήτιο στάδιο - Ανατολική πλευρά - Θύρα 9 - Είσοδος Γυμναστηρίων

-       Πέμπτη 26 Απριλίου ώρες 18.00 - 20.30: Πλατεία Δασκαλογιάννη στον οικίσκο του ΚΕΘΕΑ

-       Παρασκευή 27 Απριλίου ώρες 17.00 - 20.00: Παγκρήτιο στάδιο - Θύρα 1 - Δυτική πλευρά

-       Σάββατο 28 Απριλίου ώρες 10.00 - 20.00: Παγκρήτιο στάδιο - Θύρα 1 - Δυτική πλευρά

 

► Για την απρόσκοπτη και ασφαλή συμμετοχή των  δρομέων και περιπατητών, την Κυριακή 29 Απριλίου από ώρα 07.00 το πρωί μέχρι και 13.30, θα υπάρχει απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων σε όλο το μήκος της διαδρομής και εκτροπές - κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους που περιβάλουν τη διαδρομή.

Η συνολική διαδρομή των δρομέων για όλα τα αγωνίσματα η οποία θα είναι κλειστή για την κυκλοφορία οχημάτων είναι:

            Εκκίνηση των δρομέων από την οδό ΣΠΥΡΟΥ ΜΟΥΣΤΑΚΛΗ (Νότια πλευρά του Παγκρήτιου σταδίου), στη συνέχεια εισέρχονται στην παραλιακή λεωφόρο και συγκεκριμένα στην οδό ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (πρώην ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ) και στη συνέχεια στην οδό ΣΟΦΟΚΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, με κατεύθυνση προς το «Τάλως».

Επί της οδού ΣΟΦΟΚΛΗ  ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, στο ύψος της οδού Χάνδακος, γίνεται αναστροφή και επιστρέφουν με κατεύθυνση προς το Παγκρήτιο στάδιο, πάλι μέσω των οδών ΣΟΦΟΚΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (πρώην ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ) και ΣΠΥΡΟΥ ΜΟΥΣΤΑΚΛΗ, εισέρχονται και τερματίζουν μέσα στο Παγκρήτιο στάδιο.

 

 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 21 - 25 από 640

Σύλλογοι

ΑΟ Κύδων Χανίων 
ΑΟ Λασηθίου 
Γ.Ε. Ηρακλείου 
Γυμναστικός Σύλλογος Ελευθέριος Βενιζέλος 
ΟΦ Ηρακλείου 

Φωτογραφίες...


Σύνδεσμοι

segas_logo_small.jpg Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών & Αθλητικών Σωματείων (Σ.Ε.Γ.Α.Σ.)

Η επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου

Run Greece 2014run_greece_2013_mini.jpg

 

 

iaaf.jpg Διεθνής Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (I.A.A.F.)

International  Association ofAthletic Federations

 

layout_01.gif Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (E.A.A.) 

European Athleticc Association (E.A.A.) 


61a_venizelia.jpg61α Βενιζέλεια 2009

To επίσημο site του διεθνούς μήτιγκ των Χανίων