Skip to content

ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης

Please install Flash and turn on Javascript.

ΑΡΧΗ arrow Νέα
Νέα
Προτάσεις ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης στην ΕΠΑΚΑΒ Εκτύπωση E-mail

Με την ευκαιρία της διεξαγωγής του ετήσιου συνεδρίου της ΕΠ.Α.Κ.Α.Β. που διεξήχθη στην Αθήνα τις προηγούμενες ημέρες για τη χάραξη της πορείας του στίβου τα επόμενα χρόνια, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης κατέθεσε τις προτάσεις της  που προέρχονται μετά από συσκέψεις και ανταλλαγή απόψεων με το σύνολο των εκπροσώπων των σωματείων της Κρήτης πιστεύοντας ότι θα βοηθήσουν για ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη και επιτυχίες του αθλήματος που όλοι υπηρετούμε.

Δείτε εδώ ολοκληρωμένες τις προτάσεις της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης στο συνέδριο της ΕΠΑΚΑΒ στις 6 Δεκεμβρίου του 2009

doc Προτάσεις στην ΕΠΑΚΑΒ 2009 από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης 52.00 Kb

Προκήρυξη Παγκρήτιου Πρωταθλήματος Δρόμου σε ανώμαλο έδαφος 2010

Από την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης, με τη συνεργασία, υποστήριξη και συνδιοργάνωση του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Ηρακλείου  (Δ.Α.Ο.Η.),     προκηρύσσεται  το  Παγκρήτιο πρωτάθλημα  δρόμου σε ανώμαλο έδαφος, το οποίο θα διεξαχθεί το  ΣΑΒΒΑΤΟ  16  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010  στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ στο Δημοτικό πάρκο (Γεωπονικό κήπο), νότια του σταδίου «Ελευθερίας», περιοχή «κομμένο μπεντένι».

Δείτε ολόκληση της Προκήρυξη στην Ενότητα Προκηρύξεις 

Πίνακες Παγκρητίων Ρεκόρ

Δείτε τους ενημερωμένους πίνακες με τα ισχύοντα Παγκρήτια ρεκόρ και αυτά που βελτιώθηκαν μέσα στο 2009 στην ενότητα Απολογισμοί / Παγκρήτια Ρεκόρ

 

 

 

 

 
Διάφοροι Αγώνες Εκτύπωση E-mail

4η Η Βαγγελιώ Ψαράκη στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα

vaggelio_psaraki_smal.jpgΤην 4η θέση κατέκτησε η νεαρή μαθήτρια του Παγκρήτιου ΓΣ στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα που διεξήχθη 8-12 Δεκεμβρίου 2009 σςτην Ντόχα του Κατάρ. Η Ψαράκη που γυμνάζεται με την Βαγγελιώ Μαρούλι μέχρι την τελευταία προσπάθεια ήταν μέσα στα μετάλλια πέτυχε επίδοση 43.92. Στους αγώνες έλαβε μέρος τόσο ο Γιάννης Κακεπάκης του ΟΦΗ στον Ακοντισμό που ήταν 9ος με 59.52 όσο και ο Λευτέρης Συμισακάκης που στον προκριματικό των 400μ κατετάγη 11ος με 50.50. Συνοδός της Ελληνικής ομάδας ήταν ο ΚΦΑ Αριστείδης Βισκαδουράκης.

 

 

Πετυχημένος ο 7ος Δρόμος στα χνάρια του Μίνωα

Ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης διοργάνωσε με επιτυχία τον 7ο Δρόμο στα χνάρια του Μίνωα στον οποίο μετείχαν 19 αθλητές και μια αθλήτρια που ξεκινώντας από την Φαιστό και διανύοντας 70 χιλιόμετρα, τερμάτισαν στην Κνωσό. Νικητής για ακόμη μια φορά αναδείχτηκε ο Παντελής Καμπαξής (ΣΜΚ) που με χρόνο 4 ώρες 33.49 βελτίωσε κατά 12 λεπτά το ρεκόρ της διαδρομής, επιβεβαιώνοντας ότι είναι ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές υπεραποστάσεων στην Ελλάδα. Δεύτερος ήταν ο Μανόλης Σηφάκης (ΣΜΚ - 5.36.17) και 3ος ο Μπούμπουκας Σταύρος (ανεξάρτητος - 6.20.53). Η μοναδική γυναίκα που τερμάτισε στην 11η θέση ήταν η Στέλλα Μαριάκου από την Σπάρτη (6.51.21) ενώ στα αξιοσημείωτα του αγώνα ήταν η συμμετοχή με ειδικό αμαξίδιο του αθλητή ΑμεΑ Γιώργου Σηφάκη στα τελευταία 5 χιλιόμετρα της διαδρομής

 

 

 

Οι Χειμερινοί αγώνες των ακαδημιών του Κύδωνα

Μετά από προπονήσεις περίπου τριών μηνών ο ΑΟ Κύδων διοργάνωσε το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009 στο ΕΣ Χανίων τους χειμερινούς αγώνες των ακαδημιών στους οποίους πήραν μέρος περίπου 100 παιδιά ηλικίας 5-12 χρόνων. Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες οι αγώνες σημείωσαν επιτυχία και οι επιδόσεις που σημειώθηκαν από τους μικρούς αθλητές ικανοποίησαν τους προπονητές του συλλόγου Ελένη Δουζλατζή, Βερονίκη Παϊδούση και Μπάμπη Παρδαλάκη

 

Σχολικοί Αγώνες Ανωμάλου Δρόμου Νομού Χανίων

koutraw.jpgΣτην περιοχή των αγίων αποστόλων έγιναν την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009  οι αγώνες ανωμάλου δρόμου των τριών σχολικών βαθμίδων (Δημοτικό - Γυμνάσιο - Λύκειο) για το 2010 στον Νομό Χανίων. Οι νικητές στα Γυμνάσια - Λύκεια πήραν την πρόκριση για την τελική φάση του Πανελλη΄νιου Σχολικού Πρωταθλήματος Ανωμάλου Δρόμου που θα διεξαχθεί στην Πάφο της Κύπρου (29 Ιανουαρίου 2010). Οι νικητές:

Λύκεια: Αγόρια (4000μ): Χρήστος Κούτρας (4ο ΓΛΧ) 13.22.0, Καρυμπίδης Διονύσης (ΓΛ Ακρωτηρίου) 13.39.0,Παρθένωφ Κύριλλος (1ο ΓΛΧ) 14.28.0 (την φωτό η απονομή)

Κορίτσια: (3000μ) Σφακιωτάκη Ιωάννα (ΓΛ Ελευθερίου Βενιζέλου) 13.56.0, Μπραουδάκη Ζαχαρένια (ΓΛ Σφακίων)

Γυμνάσια: Αγόρια (3000μ): Ντούντια Βαγγέλης (Γ.Κολυμβαρίου) 10.47.0, Βογιατζάκης Γιώργος (ΤΑΔ 1ου ΓΧ) 10.53.0, Τσοντάκης Γιάννης (7ο ΓΧ) 10.59.0

Κορίτσια (2000μ) : Δόβρου Κατερίνα (6ο ΓΧ) 7.54.0, Μανδραμπατζάκη Παντελίτσα (1ο ΓΧ) 8.09.0, Κουτουλάκη Ευανθία (5ο ΓΧ) 8.46.0

Δημοτικά (1000μ) Αγόρια: Θεοδωράκης Γιώργος (Πλαιόχωρας), Φαρσαράκης Γιάννης (ΔΣ Στερνών), Σηφάκης Μιχάλης (10ο ΔΣΧ). Κορίτσια : Σαρρή Βεατρίκη (8ο ΔΣΧ), Νικολακάκη Καλιόππη (2ο ΔΣΚισάμου), Σούσκα Αθηνά (ΔΣ Γερανίου)

Παγκρήτια Ρεκόρ

Τους νέους ενημερωμένους πίνακες με τα ισχύοντα Παγκρήτια Ρεκόρ καθώς και αυτά που καταρρίφθηκαν μέσα στο 2009 μπορείτε να βρείτε στην ενότητα Απολογισμοί - Παγκρήτια Ρεκορ  

Τελευταία ανανέωση ( Wednesday, 16 December 2009 )
 
ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ Εκτύπωση E-mail

ekkinisi_smal.jpg Με ιδιαίτερη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία διεξήχθη στη ΣΗΤΕΙΑ, σήμερα ΚΥΡΙΑΚΗ 2911/09, ο ΓΥΡΟΣ της ΠΟΛΗΣ  με οργανωτές το ΔΗΜΟ ΣΗΤΕΙΑΣ - Δ.Ο.Α.Σ.,  την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΚΡΗΤΗΣ, την ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΙΕΡΑΠΥΤΝΗΣ και ΣΗΤΕΙΑΣ, το ίδρυμα Παναγία Ακρωτηριανή και το ΣΗΤΕΙΑΚΟ Α.Ο.

Όπως είναι γνωστό όλοι οι αγώνες της σειράς  «Γύροι των Πόλεων»  διοργανώνονται με την υποστήριξη - συνεργασία του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και είναι αφιερωμένοι στον αείμνηστο Έλληνα δρομέα  ΜΙΧΑΛΗ  ΚΟΥΣΗ ..

Στην τελετή έναρξης  των αγώνων χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Σητείας κ. Ν. Κουρουπάκης, ο βουλευτής Λασιθίου κ, Γιάννης Πλακιωτάκης και ο εκπρόσωπος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ  ΚΡΗΤΗΣ  κ.  Μιχάλης Χαμηλάκης.

Χαιρετισμό απέστειλε ο Υφυπουργός Γεωργίας κος Μιχάλης Καρχιμάκης.

Συνολικά συμμετείχαν σε όλες τις κατηγορίες 400 περίπου αθλητές και αθλήτριες.

Τους αγώνες παρακολούθησε μεγάλος αριθμός θεατών, που χειροκρότησε και ενεθάρρυνε τις προσπάθειες των Ελλήνων πρωταθλητών αλλά και των μικρών αθλητών - μαθητών που συμμετείχαν στους αγώνες.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΝΙΚΗΤΩΝ

gunaikon_smal.jpg ΑΜΠΑΤΖΙΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ (1η Νικήτρια Γυναικών):

 Ο αγώνας έγινε κάτω από τέλειες καιρικές συνθήκες και με άψογη οργάνωση.

Η συμμετοχή των αθλητριών ήταν ικανοποιητική και έδειξε ότι όλες οι αθλήτριες έχουν μπει για τα καλά στην χειμερινή τους προετοιμασία. Ο κόσμος της Σητείας ήταν πολύ ζεστός και μας έκανε να ευχαριστηθούμε τον αγώνα.

Ελπίζω ο ΣΕΓΑΣ να συνεχίσει το θεσμό ΄ ΓΥΡΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ¨ , που αποτελεί κίνητρο για τους αθλητές των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων. Ευχαριστούμε τους ανθρώπους της Σητείας για την άψογη φιλοξενία τους.

 

 

andron_smal.jpg ΜΩΧΑΜΕΝΤ  ΜΠΕΝΣΑΛΑΜ (1ος Νικητής Ανδρών):

 Ο αγώνας ήγαν παρά πολύ καλός και ο κόσμος που υπήρχε στους δρόμους βοήθησε σ΄ αυτό.

Είναι καλό που αγωνίζονται οι αθλητές στους ¨ ΓΥΡΟΥΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ¨ και συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά.

ΚΑΛΛΙΑΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ (2ος Νικητής Ανδρών)

Η διοργάνωση ήταν άψογη όπως και την περσινή χρονιά όπου είχα πάλι την 2η θέση. Εύχομαι και του χρόνου να είμαι πάλι εδώ και ελπίζω το επίπεδο να είναι κάθε χρόνο και καλύτερο.

 

Τα αναλυτικά αποτελέσματα ανα κατηγορία θα τα βρείτε παρακάτω ενώ φωτογραφίες από τον γύρο στην Ενότητα Φωτογραφίες /Αγωνες 2009 / Ανώμαλοι Δρόμοι /Γύρος Σητείας 2009

Τελευταία ανανέωση ( Sunday, 29 November 2009 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Γύρος Σητείας 2009 Εκτύπωση E-mail

Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου  ο Γύρος της Σητείας 2009 

gyros_sitias_2009_afisa-1small.jpgΑπό τη Σητεία αρχίζει την Κυριακή 29 Νοεμβρίου η εφετινή σειρά αγώνων του ΣΕΓΑΣ «Γύροι των Πόλεων» που είναι αφιερωμένοι στη μνήμη του σπουδαίου Έλληνα αθλητή των μεγάλων αποστάσεων, Μιχάλη Κούση. Τον αγώνα της Σητείας διοργανώνουν η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης, ο Δήμος Σητείας με τον Δημοτικό Οργανισμό Άθλησης της πόλης (ΔΟΑΣ), την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας, το ίδρυμα Παναγιάς «Η Ακρωτηριανή» και ο Σητειακός ΑΟ με τη συνεργασία και υποστήριξη του ΣΕΓΑΣ.

Ο αγώνας ανδρών είναι απόστασης 5.500μ και των γυναικών 3.500μ, ενώ θα γίνουν και αγώνες ΠΠ-ΠΚ (2.000μ) και αγοριών - κοριτσιών (1.000μ). Η διαδρομή είναι κυκλική απόστασης 900μ και οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να έχουν σταλεί στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης (FAX 2810 370097) το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου.
Το πρόγραμμα στη Σητεία Σητεία (29/11/09)

11.00 Τελετή Έναρξης

11.15 2.000μ ΠΚ (γεν. 95-96.97)

11.35 3.500μ Γ (γεν. 94 και μεγαλύτερες)

12.00 5.500μ Α (γεν. 94 και μεγαλύτεροι)

12.35 2.000μ ΠΠ (γεν. 95.96.97)

12.50 1.000μ Δημοτικών Σχολείων

Μεταξύ των αθλητών που θα συμμετάσχουν ξεχωρίζουν οι Χριστόφορος Μερούσης (ΠΓΣ), Αλέξανδρος Λίτση (Ολυμπιακός), Κώστας Νακόπουλος (Πανιώνιος), Ναϊμ Ακρούτ (ΠΓΣ), Χρήστος Καλλίας (Δόλιχος Άμφισας), Παναγιώτης Κοκορός (ΠΓΣ), Θεοδόσης Καλδής (Oλυμπιακού), Ανδρέας Δημητράκης (ΓΣ Γλυφάδας), Μωχάμεντ Μπενσαλάμ (ΑΟ Κύδων), Σπύρος Δαβράδος (ΑΟ Λασιθίου), Κώστας Δρόσος (Σητειακός ΑΟ), Γιώργος Αλιφιεράκης (ΓΣ Ελ. Βενιζέλος), Δημήτρης Κυριακίδης (Βεργίνα),Γρηγόρης Βουτσινάς (Πέλοπα Πάτρας) 
Στις γυναίκες θα πάρει μέρος η Γεωργία Αμπατζίδου, νικήτρια του Πανελληνίου πρωταθλήματος Μαραθωνίου δρόμου που έγινε στις 8 Νοεμβρίου στην Κλασική διαδρομή παράλληλα με τον διεθνή Μαραθώνιο της Αθήνας. Ακόμη στη Σητεία θα έχουμε τις Ουρανία Ρέμπουλη (ΓΣ Νέων Λέρου), Ελπίδα Χριστοδουλίδου (ΓΣ Ηρακλής), Παγώνα Νίκα (Πανιώνιος ΓΣ), Ευαγγελία Δόντα (ΓΣ Ηρακλής), Ελευθερία Πετρουλάκη (Σητεικαός ΑΟ), Μαρίνα Μανιαδάκη (ΑΟ Λασιθίου), Πηνελόπη Δάγκα (ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης) και Χριστίνα Θεοπεμπτίδου (ΑΣ Βεργίνα).

Ο αγώνας των ανδρών είναι απόστασης 5.500μ και των γυναικών 3.500μ, ενώ θα γίνουν και αγώνες ΠΠ-ΠΚ (2.000μ) και αγοριών - κοριτσιών (1.000μ). Η διαδρομή είναι κυκλική απόστασης 900μ.

ΑΦΙΞΕΙΣ ΑΘΛΗΤΩΝ

sitia_2009.jpgΟι αθλητές του θα λάβουν μέρος στον γύρο της Σητείας δήλωσαν κατά την άφιξή τους (φωτό) πριν τον αγώνα

ΛΙΤΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

 Φτάσαμε καλά , είχαμε  πολύ καλή υποδοχή από τους διοργανωτές.

Είναι χαρά μου να συμμετέχω στο Γύρο της πόλης τη ς Σητείας και τους ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση. Εύχομαι κάθε χρόνο να διοργανώνεται ο αγώνας με επιτυχία και χωρίς προβλήματα.

ΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

 Ο καιρός είναι πολύ καλός και όλα είναι ιδανικά για μια καλή κούρσα αφού και οι συμμετοχές είναι πολλές και καλές.

Εύχομαι και περιμένω όλα να πάνε καλά. Καλή επιτυχία στη διοργάνωση και τους συναθλητές μου.

 ΜΕΡΟΥΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ

 Ευχαριστώ θερμά τους διοργανωτές του γύρου της Σητείας που για άλλη μια φορά με κάλεσαν να έρθω από τη Χίο να αγωνιστώ. Η διαδρομή είναι πολύ καλή και σε συνδυασμό με τον καιρό εύχομαι να γίνει καλός αγώνας.

Καλή επιτυχία σε όλους.

 ΑΜΠΑΤΖΙΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

 Ο ερχομός μου στη Σητεία μου ξύπνησε πολύ ευχάριστες αναμνήσεις που απέκτησα από τις τόσες φορές που επισκέφτηκα αυτό το όμορφο και φιλόξενο μέρος. Πήρα μέρος στους περισσοτέρους αγώνες που έγιναν εδώ και δεν θα μπορούσα να λείψω και φέτος. Είμαι σίγουρη ότι και φέτος η διοργάνωση θα είναι άψογη και οφείλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για την φιλοξενία τους.

Καλή επιτυχία σε όλους.

 


Τελευταία ανανέωση ( Saturday, 28 November 2009 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Συνεδρίαση ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης Εκτύπωση E-mail

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Το  Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης θα συνεδριάσει στο Ηράκλειο (στα γραφεία της Ε.Α.Σ., «Στάδιο Ελευθερίας»), το ΣΑΒΒΑΤΟ 21 Νοεμβρίου και ώρα 16.00.

Η συνεδρίαση θα είναι ανοιχτή για όλους τους εκπροσώπους των σωματείων  και οι οποίοι φυσικά θα έχουν  και  δικαίωμα λόγου.

Τα θέματα που θα συζητηθούν και θα παρθούν αποφάσεις είναι:

- Προτάσεις και εκπροσώπηση για την ΕΠ.Α.Κ.Α.Β., που θα διεξαχθεί στην Αθήνα 4 - 6  Δεκεμβρίου.

(Για το θέμα αυτό τα σωματεία μας μπορούν, εάν το επιθυμούν, να υποβάλλουν και εγγράφως τις προτάσείς τους στην  Ε.Α.Σ. Κρήτης,  το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 20/11, στο φαξ 2810370097).

-  Αγωνιστικό πρόγραμμα (καλαντάρι)  2010.

-  Διοργάνωση Γύρου Σητείας (29/11).

- Διοργάνωση Παγκρήτιου Περιφερειακού αγώνα δρόμου σε ανώμαλο έδαφος «Ηράκλειο 16 / 1 / 2010».

-  Ετήσια Γιορτή του Στίβου της Κρήτης (Απολογισμός Ε.Α.Σ. -   Βραβεύσεις αθλητών - προπονητών) - «Ρέθυμνο 17 / 1 / 2010».

-  Ανακατασκευή σταδίου «Ελευθερίας» - Χρήση Παγκρητίου σταδίου.

-  Διάφορα άλλα θέματα που θα τεθούν από τους εκπροσώπους.

ΑΠΟ  ΤΗΝ  Ε.Α.Σ.  Σ.Ε.Γ.Α.Σ.  ΚΡΗΤΗΣ

Τελευταία ανανέωση ( Friday, 20 November 2009 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 596 - 600 από 768

Σύλλογοι

ΑΟ Κύδων Χανίων 
ΑΟ Λασηθίου 
Γ.Ε. Ηρακλείου 
Γυμναστικός Σύλλογος Ελευθέριος Βενιζέλος 
ΟΦ Ηρακλείου 

Φωτογραφίες...


Σύνδεσμοι

segas_logo_small.jpg Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών & Αθλητικών Σωματείων (Σ.Ε.Γ.Α.Σ.)

Η επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου

Run Greece 2014run_greece_2013_mini.jpg

 

 

iaaf.jpg Διεθνής Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (I.A.A.F.)

International  Association ofAthletic Federations

 

layout_01.gif Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (E.A.A.) 

European Athleticc Association (E.A.A.) 


61a_venizelia.jpg61α Βενιζέλεια 2009

To επίσημο site του διεθνούς μήτιγκ των Χανίων