Skip to content

ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης

Please install Flash and turn on Javascript.

ΑΡΧΗ arrow Νέα
Νέα
Επίσκεψη του Προέδρου του ΣΕΓΑΣ στα Χανιά για το Μήτιγκ Βενιζέλεια-Χανιά 2020 Εκτύπωση E-mail

 

Σε ιδιαιτέρως θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι συναντήσεις του Προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Κώστα Παναγόπουλου και μελών της εκτελεστικής επιτροπής

του «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΑ-ΧΑΝΙΑ 2020» με τους φορείς της πόλης των Χανίων οι οποίοι συνδιοργανώνουν το διεθνές μίτινγκ στίβου.

Το πρόγραμμα των επισκέψεων ξεκίνησε από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων όπου συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή και συνεργάτες του, με τον οποίο συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το οργανωτικό κομμάτι της διοργάνωσης στο οποίο συμβάλει η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων καθώς και παρεμβάσεις στις οποίες αυτή μπορεί να συμβάλλει στην υλοποίησή τους προς όφελος όλης της Χανιώτικης νεολαίας (πχ Στάδιο Χανίων).

 Με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Χανίων Νίκο Καλογερή

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Δήμο Χανίων όπου συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο  Παναγιώτη Σημανδηράκη, τον Αντιδήμαρχο οικονομικών Τάσο Αλόγλου και τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Στέλιο Μιχαηλάκη όπου συζητήθηκαν τα θέματα της διοργάνωσης που αφορούν το Δήμο Χανίων καθώς και τις διαδικασίες που προβλέπονται για την υλοποίησή τους.

 

Τέλος πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στα Γραφεία του ΕΑΚ Χανίων όπου συναντήθηκαν με το νέο Πρόεδρο Μανώλη Κουριδάκη και μέλη του ΔΣ και συζήτησαν τα θέματα βελτίωσης των εγκαταστάσεων του Σταδίου και κυρίως το θέμα της αντικατάστασης του στρώματος επί κοντώ αλλά και του προθερμαντηρίου προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να ξεκινήσει η υλοποίηση αν είναι δυνατόν και πριν τη διεξαγωγή του μίτινγκ.

Το διεθνές μίτινγκ στίβου «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΑ-ΧΑΝΙΑ 2020» αποτελεί το μοναδικό αναγνωρισμένο διεθνές μίτινγκ στην Ελλάδα και εντάσσετε στο καλεντάρι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στην κατηγορία «BRONZE».

Δεδομένου ότι το 2020 είναι η Ολυμπιακή χρονιά οι προσδοκίες των διοργανωτών αλλά και τα οφέλη για την πόλη των Χανίων είναι αυξημένα και όλοι οι παράγοντες έδειξαν το ενδιαφέρον τους και θα συμβάλουν τα μέγιστα για την επιτυχία της διοργάνωσης.

Το «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΑ-ΧΑΝΙΑ» διοργανώνεται από το ΣΕΓΑΣ, τον ΑΟ ΚΥΔΩΝ και το Γ.Σ. ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Δήμο Χανίων και το Δήμο Πλατανιά και είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί την Κυριακή 31 Μαΐου 2020.

 

Πηγή: Γραφείο τύπου ΣΕΓΑΣ (www.segas.gr)
 
Τελικός Run Greece - 2019 Εκτύπωση E-mail

Πρώτη η Ομάδα της Κρήτης τόσο σε Άνδρες όσο και σε Γυναίκες

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης Συγχαιρει τους 20 αθλητες και αθλήτριες της ομάδας της Περιφερειας Κρήτης για τη μοναδική τους επιτυχία να κερδίσουν και τις δυο πρώτες θέσεις ( Ανδρών και Γυναικων) στις ομαδικες βαθμολογίες του τελικου Run Greece μεταξύ των 7 περιφερειών . Ευχαριστουμε την Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και το Δήμο Ηρακλείου που διοργανώνουν μαζι με το ΣΕΓΑΣ τον αγώνα Run Greece Ηράκλειο και έτσι δίνεται η δυνατότητα στους αθλητες μας να συμμετέχουν και να διακρίνονται σε μεγάλους αγωνες. Συγχαρητήρια στον Θοδωρή Τσολάκη (2ο στην κατάταξη των Ανδρών) την Κατερίνα Δόβρου (3η στην κατάταξη των Γυναικών) και σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες που τερμάτισαν. (Πλήρη Αποτελέσματα Εδώ) Ιδιαίτερα συγχαρητηρια στην Ελευθερια Πετρουλακη από τη Σητεια για την Πρώτη θέση στην κατάταξη στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών !!!

xls Αποτελέσματα 3Κμ Τελικού Run Greece 2019 & Βαθμολογία 138.50 Kb

aponomi_run_greece_2019.jpg

Τελευταία ανανέωση ( Tuesday, 12 November 2019 )
 
Τελικός Run Greece - Ομάδα της Κρήτης 2019 Εκτύπωση E-mail

Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ RUN GREECE ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

aponomi_irakleioy_2019.jpg

            Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στην Αθήνα, στα πλαίσια της διεξαγωγής του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών, θα διεξαχθεί και ο τελικός αγώνας του RUN GREECE 2019.

            Ο αγώνας αυτός έχει την ονομασία «ΑΓΩΝΑΣ RUN GREECE  3 χλμ. ERGO», με ώρα εκκίνησης 10.35 επί της Βασ. Σοφίας στο ύψος της οδού Ζαχάρωφ και τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο, με την παρουσία χιλιάδων θεατών στις κερκίδες.

            Στο τελικό του RUN GREECE έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο οι αθλητές και αθλήτριες που προκρίθηκαν από τον αντίστοιχο αγώνα 5χιλ. στο Run Greece της περιφέρειας που ανήκουν και συγκεκριμένα για την Κρήτη από το RUN GREECE HΡΑΚΛΕΙΟ, που διοργανώνουν κάθε χρόνο ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. – Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης, η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και ο ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

            Από κάθε αγώνα Run Greece, προκρίνονται 10 Άνδρες αθλητές και 10 Γυναίκες αθλήτριες, που έχουν κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και έχουν τερματίσει σε θέση πρόκρισης, ανάλογα με την ηλικιακή κατηγορία που ανήκουν.

            Οι αγώνες Run Greece έγιναν σε επτά πόλεις και συγκεκριμένα:

Λάρισα, Ηράκλειο, Καστοριά, Ιωάννινα, Αλεξανδρούπολη, Πάτρα και Ρόδο.

            Συνολικά θα συμμετέχουν 70 Άνδρες και 70 Γυναίκες.

 

            Η ομάδα της Κρήτης απαρτίζεται από τους παρακάτω αθλητές - αθλήτριες:

 

Κατηγορία 18-34: Τσολάκης Θεόδωρος, Μαστοράκης Γιώργος, Βαρδάκης Εμμανουήλ,  Κοκοκιός Βαγγέλης, Δόβρου Κατερίνα, Λεμοντζόγλου Αδαμαντία, Μπελαδάκη Νίκη, Καραταράκη Κατερίνα.

Κατηγορία 35-39: Χατζάκης – Καζάνης Χρήστος, Ζαραφωνίτη Μαρία

Κατηγορία 40-44: Κωστάκης Αντώνης, Διακάκη Ζωή

Κατηγορία 45-49:  Παπαδάκης Σταμάτης, Τρούλη Μαριάννα

Κατηγορία 50-54: Κορνάρος Γεώργιος, Βογιατζή Δήμητρα

Κατηγορία 55-59: Γρυφάκης Εμμανουήλ, Τελιοπούλου Ράνια

Κατηγορία 60 +  : Φιλιππάκης Εμμανουήλ, Τζαγκαράκη Ειρήνη

 

Οι αθλητές -  αθλήτριες της Κρήτης που θα ταξιδέψουν για Αθήνα, θα συναντηθούν το Σάββατο 9 Νοεμβρίου, όσοι είναι από Ηράκλειο και Λασίθι στο αεροδρόμιο Ηρακλείου μπροστά από τα γραφεία της Aegean ώρα 10.00 και όσοι είναι από Χανιά στο αεροδρόμιο Χανίων, στο εκδοτήριο εισιτηρίων της Aegean, ώρα 08.00

 

Στην φωτό στιγμιότυπο από την τελετή Παράδοσης του εισιτηρίου στην Ομάδα της Κρήτης από την εταιρεία ERGO

Δείτε στο παρακάτω σύνδεσμο συνέντευξη του Τεχνικού Συβούλου της ΕΑΣ  ΣΕΓΑΣ Κρήτης κ.Μάρκου Καλούδη για την διοργάνωση στο cretalive.gr

 https://www.cretalive.gr/sports/

Τελευταία ανανέωση ( Friday, 08 November 2019 )
 
Ασημένιος ο Φραντζεσκάκης στο Πανευρωπαϊκό Κ20 Εκτύπωση E-mail

- ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΤΗΣ  ΣΦΥΡΟΒΟΛΙΑΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ ΤΟΥ Γ.Σ. ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

 - ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΚΑΙ  ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΙΒΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟ 2019

 

      frantzesk_2019_5_res.jpgΣτην κορυφή της Ευρώπης ο στίβος της Κρήτης με την τεράστια επιτυχία του Χρήστου Φραντζεσκάκη, ο οποίος κατέκτησε τη ΔΕΥΤΕΡΗ  θέση με νέα πανελλήνια επίδοση, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου Κ20 - Εφήβων Νεανίδων στο αγώνισμα της Σφυροβολίας.

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης είναι αθλητής του Γ.Σ. Ελ. Βενιζέλου και γυμνάζεται στα Χανιά με προπονητή τον Κώστα Παπαμαρκάκη.

             Στο ίδιο πρωτάθλημα που διεξήχθη στη Σουηδία (18-21/7), η αθλήτρια Κυριακή Φιλτισάκου (Γ.Σ. Ελ. Βενιζέλος) κατέκτησε την 5η θέση στην Ευρώπη στα 10.000μ. Βάδην.

 ► Ο στίβος της Κρήτης είχε και άλλες σημαντικές διεθνείς συμμετοχές και επιτυχίες το 2019, αφού βρίσκεται σε ιδιαιτέρα υψηλό επίπεδο τα τελευταία χρόνια, με την αμέριστη υποστήριξη ιδιαίτερα της Περιφέρειας Κρήτης - Αντιπεριφέρειες των τεσσάρων Νομών, του συνόλου των Δήμων της Κρήτης, του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., της πολιτείας, αλλά και ιδιωτικών φορέων.

 

 Επιτυχίες και Διεθνείς Συμμετοχές για το 2019 μέχρι σήμερα:

 -       Βαλκανικό πρωτάθλημα Κ20 (Ρουμανία 5-6 / 7):

-       Τζόνσον Νοράγια - 1η στα 400μ (Γ.Σ. Ελ. Βενιζέλος - Ασσαριωτάκης Βαγγέλης)

Καλογεράκης Γεράσιμος - 2ος στον Ακοντισμό  (Ο.Φ.Η - Αντωνακάκης Γιάννης)

 -       Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 (Σουηδία  11-14 / 7):

Τζατζιμάκης Γιώργος - Συμμετοχή στα 20.000 Βάδην (Γ.Σ. Ελ. Βενιζέλος)

 

-       2οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες  (Λευκορωσία  23-28 / 7):

Νυφαντόπουλος Γιάννης - 3ος στα 100μ (Γ.Σ. Ελ. Βενιζέλος)

 -       Βαλκανικό  πρωτάθλημα Κ18 (Σερβία 13/7):

Φραγκάκη Ειρήνη - 3η στη Δισκοβολία (Α.Ο. Κύδων - Παπαδουλάκης Νίκος)

 -       Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Νεότητας (Αζερμπαϊτζάν 20-28 / 7):

Συμμετέχουν:

Μπουζάκης Κώστας - Δισκοβολία (Γ.Σ. Ελ. Βενιζέλος - Μήλιος Γιώργος)

Ντουσάκης Ορέστης - Σφυροβολία (Γ.Σ. Ελ. Βενιζέλος - Παπαμαρκάκης Κώστας)

   -       Ελλάδα - Κύπρος (Βόλος 7-8 / 8)

Συμμετέχουν:

Πετσαγκουράκης Μάνος - 200μ. (Γ.Α.Σ. Ιεράπετρας - Φιλανδαράκης Μιχάλης)

Τζατζαράκης Αλέξιος - 400μ (Ο.Φ.Η. - Κόκκινος Γιώργος)

Γκαντάτσιος Δημήτρης  - 1.500μ. (Γ.Ε.Η. - Διάκος Περικλής)

Παπαγεωργόπουλος Νίκος - 2.000 Φ.Ε. (Α.Ο. Λασιθίου - Ραφαηλάκης Λευτέρης)

Κοτζαμπασάκης Αλέξανδρος - Ύψος (Γ.Ε.Η. - Καστρινάκης Κώστας)

Αδαμάκης Αρτέμιος - Δισκοβολία - (Γ.Σ. Ελ. Βενιζέλος - Μήλιος Γιώργος)

Τεοντοσίου Εμάνουελ - Επί Κοντώ Ε.Σ. - (Γ.Σ. Ελ. Βενιζέλος - Σταμπολάκης Γιωρ)

Ψυλλάκη Μαρία - 200μ - (Α.Ο. Κύδων - Μανουσάκης Μιχάλης)

Μαριδάκη Γεωργία - 3.000μ - (Γ.Σ. Λιβυκός)

Παπαδάκη Γεωργία Μαρία - Τριπλούν - (Γ.Α.Σ. Μαλίων - Λιλές Θανάσης)

Τζατζιμάκη Αφροδίτη - Σφυροβολία - (Γ.Σ. Ελ. Βενιζέλος - Παπαμαρκάκης Κωσ)

Παπαχατζάκη Μαρίνα - Ακόντισμός - (Ο.Φ.Η. - Αντωνακάκης Γιάννης)

 
Αγώνες Δυτικής Κρήτης - Δελφίνεια - Κνώσεια 2019 Αποτελέσματα Εκτύπωση E-mail

Δύο διοργανώσεις έγιναν την τελευταία εβδομάδα στην Κρήτη με διοργανωτή την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης. Το Σάββατο  22 Ιουνίου (παράλληλα με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20) έγιναν στα Χανιά στο ΕΣ Χανίων - Έλενα Βενιζέλου οι Αγώνες Δυτικής Κρητης με καλύτερη επίδοση το ατομικό ρεκόρ της Ιωάννας Αθανασιάδου (ΑΟ Κύδων Χανίων) στα 400μ και τα 4.35.15 της ΚΑτερίνας Δόβρου (ΑΟ Κύδων Χανίων)

Τα αποτελέσματα : xls Αποτελέσματα Αγώνων Δυτικής Κρήτης 2019 55.50 Kb

Την Τετάρτη 26 Ιουνίου έγιναν στο Ρέθυμνο στο ΔΑΚ Γάλλου τα Δελφίνεια 2019 όπου χρησιμοποιήθηκε χρονόμετρο χειρός και συμμετείχαν αθλητές από το ΟΚΑ Αρκάδι τον ΑΣ Πήγασος και τον ΓΑΣ Περάματος στις κατηγορίαες Α/Γ - Κ16 (ΠΠ-ΠΚ Α΄) και Κ14 (ΠΠ-ΠΚ Β¨)

Τα αποτελέσματα : xls Αποτελέσματα Δελφίνεια 2019 73.00 Kb

   Το Σαββατο 29 Ιουνίου διεξήχθησαν στο Ηράκλειο (στο Παγκρήτιο Στάδιο οι δρόμοι και τα άλματα) και στο ΕΑΚ Ελευθερίας οι ρίψεις έγιναν οι προγραμματισμένοι αγώνες 32α Κνώσεια 2019με συμμετοχή αρκετών Κυπρίων πρωταθλητων και με τα αγωνίσματα της δισκοβολίας να είναι στο επίκεντρο τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες

Τα αποτελέσματα: xls Αποτελεσματα 32α Κνωσεια 2019 98.50 Kb
Τελευταία ανανέωση ( Tuesday, 02 July 2019 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 96 - 100 από 769

Σύλλογοι

ΑΟ Κύδων Χανίων 
ΑΟ Λασηθίου 
Γ.Ε. Ηρακλείου 
Γυμναστικός Σύλλογος Ελευθέριος Βενιζέλος 
ΟΦ Ηρακλείου 

Φωτογραφίες...


Σύνδεσμοι

segas_logo_small.jpg Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών & Αθλητικών Σωματείων (Σ.Ε.Γ.Α.Σ.)

Η επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου

Run Greece 2014run_greece_2013_mini.jpg

 

 

iaaf.jpg Διεθνής Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (I.A.A.F.)

International  Association ofAthletic Federations

 

layout_01.gif Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (E.A.A.) 

European Athleticc Association (E.A.A.) 


61a_venizelia.jpg61α Βενιζέλεια 2009

To επίσημο site του διεθνούς μήτιγκ των Χανίων