Skip to content

ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης

Please install Flash and turn on Javascript.

ΑΡΧΗ arrow ΝΕΑ
ΝΕΑ
Μέρα θλίψης και πένθους για την οικογένεια του στίβου Εκτύπωση E-mail
Διάφορα

sevastis_5.jpg

 

Απέραντη θλίψη προκάλεσε στην οικογένεια του στίβου ο θάνατος του Βασίλη Σεβαστή. Ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας έφυγε σήμερα από τη ζωή στα 72 του χρόνια, ύστερα από πολυήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο Σωτηρία, λόγω του ιού covid-19.

Ο θάνατός του προκάλεσε τη θλίψη όχι μόνο της οικογένειας του στίβου, αλλά του ελληνικού αθλητισμού γενικότερα, δεδομένο του ότι για περισσότερα από 50 χρονιά αφιέρωσε τη ζωή του σε αυτόν.

Ο Βασίλης Σεβαστής μέχρι τις τελευταίες ημέρες της ζωής του πρόσφερε με συνέπεια, αγάπη και υπευθυνότητα τις εθελοντικές υπηρεσίες του στην ομοσπονδία, την οποία τίμησε, υποστήριξε, αγάπησε όσα λίγα πράγματα στη ζωή του.
Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, οι εργαζόμενοι και οι συνεργάτες της ομοσπονδίας εκφράζουν την ατέρμονη θλίψη τους για την απώλεια του Σεβαστή και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους τους. Ο Βασίλης Σεβαστής θα έχει για πάντα μια θέση στην οικογένεια του ελληνικού στίβου.

Ο Βασίλης Σεβαστής γεννήθηκε στις 27 Μαΐου του 1949 και ως αθλητής ξεχώρισε στο αγώνισμα του 10άθλου. Υπήρξε καθηγητής φυσικής αγωγής, προπονητής στίβου και φυσικά αθλητικός παράγοντας σε διάφορα πόστα.

Μεγάλωσε στα Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα στη Ρόδο και την Κάλυμνο και από μικρός ασχολήθηκε με τον αθλητισμό. Τις μεγαλύτερες διακρίσεις του τις πέτυχε ως αθλητής του Πανιωνίου.
Το 1971 αναδείχθηκε "χρυσός" στους Μεσογειακούς Αγώνες στη Σμύρνη, ενώ ένα χρόνο μετά κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Βαλκανικούς Αγώνες στην ίδια πόλη. Το 1969 εκπροσώπησε τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού όπου κατέλαβε την 19η θέση με 6.120 βαθμούς. Στη διάρκεια της καριέρας του βελτίωσε δύο φορές το πανελλήνιο ρεκόρ στο 10αθλο με 7.043 β. το 1970 και 7.312 το 1972.

Την περίοδο 1980-1983 ήταν διευθυντής του εθνικού σταδίου Πάτρας, προπονητής στίβου των σωματείων Ολυμπιάδα, ΕΑ Πατρών καθώς και τεχνικός σύμβουλος της Τοπικής Επιτροπής ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου το διάστημα 1983-1984.
Από το 1984 μέχρι το 1993 ήταν Τεχνικός Σύμβουλος Ανάπτυξης ΣΕΓΑΣ και Εθνικός Προπονητής.

Ανέλαβε την ηγεσία της ομοσπονδίας το 1997 και κατάφερε να την αναγεννήσει σε αγωνιστικό και διοικητικό επίπεδο. Στη διάρκεια της θητείας ως πρόεδρος και από το 2012 κι έπειτα από τη θέση του γενικού γραμματέα θεσπίστηκαν μια σειρά από δράσεις, που άλλαξαν τον τρόπο λειτουργίας και ροής της ομοσπονδίας. Η προσφορά του στον αθλητισμό, στον στίβο, στους αθλητές και τα σωματεία είναι μεγάλη και το κενό που αφήνει ο θάνατος του δυσαναπλήρωτο.

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης και ολόκληρη η οικογένεια του Κρητικού στίβου εκφράζει στους οικείους του τα πιο θερμά συλλυπητήρια.

 
Σεμινάρια της σειράς Gender Leadership της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εκτύπωση E-mail
Διάφορα

gender_leaderships.pngΟλοκληρώθηκαν τα σεμινάρια της σειράς «Gender Leadership» της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, που άρχισαν τον Ιούνιο του 2020 και περιλάμβαναν δύο κύκλους τεσσάρων σεμιναρίων. Σκοπός των σεμιναρίων ήταν να αναδείξουν θέματα για την παροχή δεξιοτήτων και ειδικών γνώσεων μέσα από τις οποίες θα ενδυναμώσει η παρουσία των γυναικών στο χώρο με στόχο να να αναλάβουν ανώτερους ηγετικούς ρόλους εντός των Εθνικών Ομοσπονδιών της Ευρωπαϊκής και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Ο κύκλος σεμιναρίων για την Ελλάδα και την Κύπρο ήταν κοινός, ομιλητές και συντονιστές των σεμιναρίων ήταν από την Ελλάδα η αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Ξένια Αργειτάκη και από την Κύπρο και την ΚΟΕΑΣ η Μαριάννα Χαραλάμπους.Για την καλύτερη οργάνωση των σεμιναρίων η Ξένια Αργειτάκη και η Μαριάννα Χαραλάμπους παρακολούθησαν σεμινάρια της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου στο Μπέρμινχαμ, στο Λονδίνο και στο Βελιγράδι.Τα σεμινάρια που διεξήχθησαν στην διαδικτυακή πλατφόρμα ΖΟΟΜ της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, είχαν σύγχρονη δομή που περιλάμβανε ενεργό συμμετοχή, με αρκετές δραστηριότητες, χωρισμούς ομάδων, ψηφοφορίες και ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων που τα καθιστούσε πολύ ενδιαφέροντα με ανελλιπή συμμετοχή παρά το μεγάλο χρονικό διάστημα που διήρκεσαν και τα δύσκολα αλλά σημαντικά θέματα που περιλάμβαναν.Το πρόγραμμα ηγεσίας των φύλων που δημιούργησε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου θα βοηθήσει τις γυναίκες από όλο τον κόσμο να προετοιμαστούν για ηγετικούς ρόλους στις Εθνικές, Περιφερειακές και στη Παγκόσμια Ομοσπονδία, με τη φιλοδοξία να δημιουργήσουν ίσους όρους ανταγωνισμού στα επίπεδα λήψης αποφάσεων του αθλήματος.Η παρουσία των γυναικών σε ηγετικές θέσεις στις εθνικές ομοσπονδίες και όχι μόνο, έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και στόχος είναι η θετική ορμή να συνεχιστεί καθώς το άθλημα στοχεύει στην επίτευξη των πιο μακροπρόθεσμων στόχων του για 40% εκπροσώπηση γυναικών στο Συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου το 2023 και στην εκπροσώπηση του 50% στο Συμβούλιο στις εκλογές του 2027.Το κλείσιμο των σεμιναρίων έγινε παρουσία του προέδρου του ΣΕΓΑΣ Κώστα Παναγόπουλου, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή για την ενεργό συμμετοχή των γυναικών στη διαδικασία, σκοπός της οποίας είναι η ίση συμμετοχή των δύο φύλων στα κέντρα λήψης αποφάσεων στο Στίβο.Την Κρήτη εκπροσώπησε η Νατάσα Παγκάλου μέλος του ΔΣ της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης και πρόεδρος του ΑΟ Λασηθίου ενώ πήρε μέρος και η Κρητικιά Μαρία Μπελιμπασάκη που ταυτόχρονα είναι και εκπρόσωπος των αθλητών της εθνικής ομάδας.

 

 
Ο Μιχάλης Αναστασάκης βάζει τις βάσεις της επόμενης χρονιάς Εκτύπωση E-mail
Στίβος

anastasakis_logo.jpgΤην προετοιμασία του για τη νέα σεζόν έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό ο Μιχάλης Αναστασάκης, ο οποίος ευελπιστεί σε μια ομαλή αγωνιστική δράση το 2021. Ο σφυροβόλος του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου το 2020 ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό που τον κράτησε μακριά από τη χειμερινή προπόνηση.

"Όταν ξεκίνησε η πρώτη καραντίνα ήταν η περίοδος, που είχα ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό μου. Είχα χάσει ήδη μεγάλο μέρος της προπόνησης μου, λόγω του τραυματισμού κι έπειτα δεν κατάφερα να αναπληρώσω όσα θα ήθελα, λόγω των κλειστών σταδίων. Παρόλα αυτά το καλοκαίρι κατάφερα να κάνω κάποιες καλές βολές, έστω κι αν τα μέτρα που πέτυχα δεν ήταν αυτά που θα ήθελα.
Θεωρώ πως πλέον πρέπει να κυνηγώ σταθερά βολές πάνω από τα 77,00 μ., αυτές είναι οι επιδόσεις που έχω στο μυαλό μου", είπε ο 26χρονος αθλητής και τόνισε για την προετοιμασία της φετινής σεζόν:

"Είμαστε ακόμη στην αρχή. Κάνουμε παράλληλα κάποιες αλλαγές στην τεχνική κι αυτό έχει κάποια δυσκολία. Έχουμε μπροστά χρόνο να αφομοιώσουμε τις αλλαγές, αφού αν όλα πάνε καλά ο πρώτος μας αγώνας θα είναι στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ρίψεων". Ο Αναστασάκης, μπορεί να μην έχει πετύχει όριο (77,50 μ.) για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ωστόσο βρίσκεται στην 18η θέση της ολυμπιακής κατάταξης (32 αθλητές έχουν δικαίωμα συμμετοχής), γεγονός που του επιτρέπει να σκέφτεται ήδη τη συμμετοχή του στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη.

"Είμαι ψηλά στο ράνκινγκ των Ολυμπιακών Αγώνων , ωστόσο θέλω να πετύχω και το όριο, δεν θα μου αρκεί να διεκδικήσω θέση μόνο με την κατάταξη", είπε.

Ο Αναστασάκης αποφάσισε την φετινή χρονιά να συνδυάσει την προπόνηση με τη σχολή του. "Θεωρώ πως ήρθε η ώρα να ασχοληθώ και με τη σχολή μου. Το καλό είναι πως λόγω της πανδημίας, τα μαθήματα γίνονται διαδικτυακά κι έτσι δεν χάνω χρόνο με τις μετακινήσεις.

Ο Αναστασάκης έχει ατομικό ρεκόρ 77,72 μ., ενώ το 2020 είχε καλύτερη βολή στα 75,85 μ., στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Πάτρας.

Πηγή: www.segas.gr

 
Ανακοίνωση για την μη διεξαγωγή του Run Greece 2020 Εκτύπωση E-mail
Διάφορα

top_banner_for_articles_irakleio.jpg

Απο την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης ανακοινώνεται ότι μετά την απόφαση του ΣΕΓΑΣ για την μή διεξαγωγή των Αγώνων Run Greece 2020 οι δρομείς που είχαν δηλώσει  συμμετοχή στον αγώνα Run Greece Ηράκλειο 2020 θα περιμένουν το αμέσως επόμενο διάστημα επικοινωνία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης για να επιλέξουν αν επιθυμούν να τους επιστραφεί το αντίτιμο της συμμετοχής τους ή να μεταφερθεί την διοργάνωση της επόμενης χρονιάς

 

 
World Continental Tour - Kamila Skolomowska Memorial Εκτύπωση E-mail
Διοργανώσεις

Εξαιρετικός Φραντζεσκάκης και νέο ατομικό ρεκόρ με 76,78 μ.

frantzeskakis1.jpgΟ Χρήστος Φραντζεσκάκης αγωνίστηκε την Κυριακή 6/9/2020  στο μίτινγκ "Καμίλα Σκολιμόβσκα", που γίνεται στη μνήμη της σπουδαίας σφυροβόλου στο Χόρζοφ της Πολωνίας.

Ο ανερχόμενος πρωταθλητής της σφυροβολίας πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, αφού έστειλε τη σφύρα στα 76,78 μ. στην έκτη και τελευταία του προσπάθεια και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ. Ο Φραντζεσκάκης είχε δείξει από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση και αυτός ήταν κι ένας από τους λόγους, που επέλεξε να συνεχίσει τους αγώνες του και τον Σεπτέμβριο.

Ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη ξεκίνησε τον αγώνα του με βολή στα 71,84 μ. και συνέχισε στα 73,32 μ., 73,34 μ., ήταν άκυρος στην τέταρτη προσπάθεια κι έπειτα πέτυχε 73,28 μ. και 76,78 μ., για να καταλάβει την τρίτη θέση. Μάλιστα ο ανερχόμενος πρωταθλητής επικράτησε του Ουκρανού Μιχάιλο Κόχαν, νικητή πέρυσι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, ο οποίος είχε καλύτερη προσπάθεια στα 75,73 μέτρα. Νικητής στον αγώνα ήταν ο Πολωνός Πάβελ Φάιντεκ με 79,81 μ., στη μία και μοναδική έγκυρη βολή του και στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο Βόγιεχ Νοβίτσκι με 78,88 μέτρα. Ο Φραντζεσκάκης, ο οποίος παρέμεινε στην έκτη θέση όλων των εποχών στη χώρα μας στο αγώνισμα, είχε ατομικό ρεκόρ 76,67 μ. από την περσινή χρονιά. (Δείτε παρακάτω την λίστα με τους καλύτερους Έλληνες όλων των εποχών)

Πηγή: www.segas.gr

Ο Χανιώτης Ρίπτης θα συνεχίσει τους αγώνες του στο εξωτερικό την Παρασκευή 11/9 και στις 16/9

Εν τω μεταξύ σε μήτιγκ στο εξωτερικό αγωνίστηκε και η Παναγιώτα Δόση που ήταν 3η στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας με 1.75μ

 

Τελευταία ανανέωση ( Τρίτη, 08 Σεπτέμβριος 2020 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 28 - 36 από 725

Σύλλογοι

ΑΟ Κύδων Χανίων 
ΑΟ Λασηθίου 
Γ.Ε. Ηρακλείου 
Γυμναστικός Σύλλογος Ελευθέριος Βενιζέλος 
ΟΦ Ηρακλείου 

Φωτογραφίες...


Σύνδεσμοι

segas_logo_small.jpg Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών & Αθλητικών Σωματείων (Σ.Ε.Γ.Α.Σ.)

Η επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου

Run Greece 2014run_greece_2013_mini.jpg

 

 

iaaf.jpg Διεθνής Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (I.A.A.F.)

International  Association ofAthletic Federations

 

layout_01.gif Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (E.A.A.) 

European Athleticc Association (E.A.A.) 


61a_venizelia.jpg61α Βενιζέλεια 2009

To επίσημο site του διεθνούς μήτιγκ των Χανίων