Skip to content

ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης

Please install Flash and turn on Javascript.

ΑΡΧΗ arrow ΝΕΑ
ΝΕΑ
Κάτω τα χέρια από τον στίβο της Κρήτης ! Εκτύπωση E-mail
Διάφορα
Επιστολή της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης

Προς:

-       Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο

-       Υφυπουργό Πολιτισμού,  αρμόδιο σε θέματα Αθλητισμού κ. Γιώργο Νικητιάδη

-       Βουλευτές Ηρακλείου κ.κ. M. Στρατάκη, Β. Κεγκέρογλου, Μ. Σκραφνάκη,Φ. Παρασύρη, Γ. Μιχελογιαννάκη, Μ. Κεφαλογιάννη, Λ. Αυγενάκη, Μ. Κριτσωτάκη.

-       Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη

-       Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Παναγιώτη Μπιτσαξή

-       Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη

-       Αντπεριφερειάρχη Ηρακλείου κ. Ευριπίδη Κουκιαδάκη

-       Πρόεδρο Ε.Α.Κ.Η. κ. Κώστα Διαλυνά


ΘΕΜΑ: Κλασικός Αθλητισμός  και στάδιο «Ελευθερίας» Ηρακλείου Κρήτης

           Το Διοικητικό Συμβούλιο της  Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης, τα σωματεία της και το σύνολο των αθλητών στίβου της Κρήτης, εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους
προς κάθε αρμόδιο γιατί σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας Ηρακλείου (7/11/2011) «δρομολογείται» να γίνεται χρήση του σταδίου «Ελευθερίας» Ηρακλείου
εκτός από τον Κλασικό Αθλητισμό και από το άθλημα του Ποδοσφαίρου. Η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης έχει στην αρμοδιότητά της 15 σωματεία στίβου (4 στην πόλη του Ηρακλείου), με ένα σύνολο αθλητών - μελών  3.000 περίπου, από ηλικία 7 ετών και άνω. Βρίσκεται, τα τρία τελευταία χρόνια, στην πρώτη θέση στην Πανελλήνια κατάταξη μεταξύ των 27 Ε.Α.Σ. του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., ξεπερνώντας τη Θεσσαλονίκη, τον Πειραιά και την Αθήνα.  Οι πρώτες θέσεις, αλλά το σημαντικότερο η χρονική τους διάρκεια, όπως και οι επιτυχίες των αθλητών και των σωματείων μας, αποδεικνύουν το τεράστιο αθλητικό έργο που παράγεται στη Κρήτη αλλά και την κοινωνική  προσφορά του κλασικού αθλητισμού στην τοπική νεολαία, με σημείο αναφοράς, προσέλκυσης των παιδιών, παραγωγής και ανάπτυξης του στίβου το στάδιο «Ελευθερίας».

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι το 2011 οι αθλητές - αθλήτριες του στίβου του Ηρακλείου, που γυμνάζονται καθημερινά στο στάδιο «Ελευθερίας» κέρδισαν 27 μετάλλια στα πανελλήνια πρωταθλήματα, είχαν 13 συμμετοχές στις Εθνικές μας ομάδες και πέτυχαν 3 πανελλήνια ρεκόρ.

Το Ε.Α.Κ. «Ελευθερίας» Ηρακλείου είναι ουσιαστικά η «ΚΑΡΔΙΑ» και το «ΣΠΙΤΙ» του στίβου της Κρήτης, αφού σε αυτό γυμνάζονται εκατοντάδες παιδιά και συμπολίτες μας. Ταυτόχρονα αποτελεί το κέντρο έκφρασης του οργανωμένου αγωνιστικού σωματειακού αθλητισμού της Κρήτης, με τις περισσότερες επίσημες διοργανώσεις στίβου κάθε χρόνο από κάθε άλλο στάδιο της Ελλάδας, αφού σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο διεξάγονται σε αυτό αγώνες στίβου. 

Επίσης, εκτός από τους αθλητές των σωματείων στίβου του Ηρακλείου, γυμνάζονται καθημερινά και όλοι οι φοιτητές - αθλητές στίβου των σωματείων της Κρήτης που σπουδάζουν στην πόλη του Ηρακλείου, αλλά και οι αθλητές των ΑΜΕΑ και φυσικά υπάρχει και ωράριο για τη χρήση του από τους   συμπολίτες μας στα πλαίσια του
λαϊκού - μαζικού αθλητισμού.
Το στάδιο «Ελευθερίας», εδώ και πολλά χρόνια χρησιμοποιείται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ, από τον Κλασικό Αθλητισμό, αφού είναι ουσιαστικά το «ΜΟΝΑΔΙΚΟ» στάδιο στίβου στο Ηράκλειο με ελεύθερη πρόσβαση για όλα τα αγωνίσματα του στίβου, που εξελίσσονται τόσο στο χλοοτάπητα όσο και στον ελαστικό τάπητα.

Εξ' αιτίας του μεγάλου αριθμού αθλουμένων, του εύρους των ηλικιών τους, της πολυπλοκότητας και ποικιλίας των αγωνισμάτων στίβου (δρόμοι ταχύτητας, εμποδίων, μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων, οριζόντια και κάθετα άλματα, μικρές και μεγάλες ρίψεις), αλλά και της διαφορετικότητας των οργάνων,  είναι αδύνατη η συνεύρεση τους όλων μαζί και η προπόνηση τους να ολοκληρώνεται μέσα σε ένα τρίωρο ή τετράωρο. Οι καθημερινές προπονήσεις του στίβου ξεκινούν στις 15.00 και ολοκληρώνονται στις 21.00. Επίσης τα ίδια ωράρια ισχύουν και για τους αγώνες στίβου τα Σαββατοκύριακα, που πολλές φορές μάλιστα  ξεκινούν το πρωί και ολοκληρώνονται αργά το βράδυ, αφού αγωνίζονται πολλές ηλικιακές κατηγορίες ταυτόχρονα.

Μετά όλα τα παραπάνω όπως καταλαβαίνετε είναι αδύνατον, λόγω ωραρίου αλλά και φθοράς του χλοοτάπητα να δοθεί σε χρήση το στάδιο Ελευθερίας», για πρώτη φορά στην ιστορία του και σε άλλο άθλημα που αναπτύσσεται στον ίδιο ακριβώς αγωνιστικό χώρο.

Σε αντίθετη περίπτωση μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει τη βασική αιτία για τη διάλυση του στίβου του Ηρακλείου και της Κρήτης και θα μας βρει όλους εμάς που υπηρετούμε τον κλασικό αθλητισμό δυναμικά αντίθετους.

 Στο σημείο αυτό πρέπει να τονιστεί ότι πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Η. είναι κατανοητό ότι προσπαθεί να βρει αγωνιστικούς χώρους για τα (υπερβολικά πολλά) ποδοσφαιρικά σωματεία της πόλης μας. Είναι όμως λογικό να προσπαθεί να βρει χώρους όπου δραστηριοποιείται, με μεγάλη επιτυχία, άλλη ομοσπονδία; Δεν έπρεπε προηγουμένως να συνεννοηθεί μαζί μας;

Τελειώνοντας σας γνωρίζουμε ότι είμαστε σε επαφή με μια σειρά από φορείς (π.χ. την Περιφέρεια Κρήτης, η οποία με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ευρ. Κουκιαδάκη έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον και τον ευχαριστούμε), με σκοπό από την καινούργια χρονιά το στάδιο Ελευθερίας να αξιοποιηθεί ακόμα περισσότερο όχι μόνο με εκδηλώσεις κλασικού αθλητισμού αλλά και πολιτιστικές, αφού ο αθλητισμός είναι κομμάτι του πολιτισμού μας.

Τα σωματεία στίβου της Κρήτης:

Ο.Φ.Η. - Γ.Ε.Η.- ΣΥΛ. ΜΑΡΑΘ. ΚΡΗΤΗΣ - ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ Γ.Σ. - Γ.Ε. ΜΕΣΣΑΡΑΣ - Γ.Σ. ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ - Α.Ο. ΚΥΔΩΝ - Ε.Α.Ρ. - Ο.Κ.Α. ΑΡΚΑΔΙ - Γ.Σ. ΡΕΘΥΜΝΗΣ - Α.Ο. ΛΑΣΙΘΙΟΥ - Γ.Σ. ΛΙΒΥΚΟΣ - ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ Α.Ο. -Γ.Α.Σ. ΜΑΛΙΩΝ - Α.Ο. ΚΙΣΣΑΜΟΥ.

                        ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΚΡΗΤΗΣ

             Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο  ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                Σ. ΣΟΥΡΗΣ                                               Π. ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ

Κοινοποίηση:
Μ.Μ.Ε. Κρήτης - Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

 
Γύρος της Σητείας 2011 Αποτελέσματα Εκτύπωση E-mail
Διάφορα

gyros_tis_sitias_aponomio.jpgΔιεξήχθη με επιτυχία στην Σητεία το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011 ο Γύρος της Σητείας αγώνας που είναι ενταγμένος στη Σειρά των Γύρων Πόλεων αφιερωμένων στην μνήμη του Έλληνα πρωταθλητή Βαλκανιονίκη και Μεσογειονίκη Μιχάλη Κούση. Τον διοργάνωσε ο Δήμος Σητείας, με συνδιοργανωτές την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας, την Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Κρήτης, το Δημοτικό Οργανισμό Κοινωνικοπολιτιστικής Ανάπτυξης Σητείας (Δ.Ο.Κ.Α.Σ), το Σητειακό Α.Ο. και  με την υποστήριξη και συνεργασία του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Σε όλες τις κατηγορίες συμμετείχαν 400 περίπου αθλητές - αθλήτριες και μαθητές των σχολείων της Σητείας. Στην τελετή έναρξης των αγώνων χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Σητείας Θεόδωρος Πατεράκης και εκπρόσωπός της Μητρόπολης. Τους αγώνες παρακολούθησε μεγάλος αριθμός θεατών, που χειροκρότησε και ενθάρρυνε τις προσπάθειες των Ελλήνων πρωταθλητών αλλά και των μικρών ηλικιακά κατηγοριών.

Στην φωτογράφία αριστερά στυγμιότυπο από την απονομή στα 5.5Κμ των ανδρών με τους Α.Δημητράκης Γ.Ζερβάκης και Κ.Δρόσο

Τα αποτελέσματα

3.500μ γυναικών
1.Ελενα Φιλάνδρα (ΠΓΣ) 11.42
2.Ουρανία Ρεμπουλη (ΓΣ Νέων Λέρου) 12.07
3.Ντενίζ Δημάκη (Δρομέας Αμαρουσίου) 12.08
4.Ελπίδα Χριστοδουλίδου (Ηρακλής ΓΣ) 12.16
5.Βαλεντίνα Μιχαϊλοβα (ΠΓΣ) 12.42
6.Μαρία Ζωγραφάκη (Καζώνης Καλύμνου) 12.44
7.Πηνελόπη Δάγκα (ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης) 12.44
8.Κωνσταντίνα Πετρουλάκη (ΟΦΗ) 12.52
9. Μανιαδάκη Μαρίνα (ΑΟ Λασηθίου) 12.57
10. Αφορδακού Δήμητρα (ΑΟ Λασηθίου) 12.57
11, Γκεοργκίεβα Ντράγκανα (Σητειακός ΑΟ) 16.05
12. Πατεράκη Μαρία (Σητειακός ΑΟ) 16.44
5.500μ ανδρών
1.Γιάννης Ζερβάκης (Σητειακός ΑΟ) 16.04
2.Κώστας Δρόσος (ΠΑΟ) 16.13
3.Ανδρέας Δημητράκης (ΑΟ Λασιθίου) 16.37
4.Γιώργος Διαλεκτός (ΑΓΕ Βοιωτίας) 16.45
5.Κώστας Νακόπουλος (Πανιώνιος) 16.45
6.Κώστας Βλαχας (ΑΓΣ Ιωαννίνων) 16.53
7.Στάθης Μαυριδόπουλος (ΓΣ Λαγκαδά) 17.16
8.Ευθύμης Τζαβαλής (Σπάρτακος Φωκίδας) 17.22
9. Γιώργος Κανελλόπουλος (ΑΕ Ολυμπιάδα Πάτρας) 17.46
10. Ντούρος Γιώργος (Δρομέας Αμαρουσίου) 17.47
11. Χατζάκης Προκόπης (Πανελλήνιος) 18.34
12. ΄Καζάνης Χρήστος (ΑΟ Λασηθίου) 18.35

2.000μ ΠΠ
1.Ντολάντο Ελέζι (Σητειακός ΑΟ) 5.50
2.Γιώργος Αλέξκης (ΑΟ Λασιθίου) 5.51
3.Ελουέρτ Σινκολά (ΑΟ Λασιθίου) 5.56

2.000μ ΠΚ
1.Ελένη Γκελή (Λιβυκός Ιεράπετρας) 6.52
2.Αθηνά Μαλλιωτάκη (Λιβυκός Ιεράπετρας) 6.55
3.Νίκη Φραγκάκη (Σητειακός ΑΟ) 6.58

Κορίτσια Δημοτικών Σχολείων (1.000μ)
1.Ηλιάδα Κόλλια (Δημ. Σχ. Αδελε) 2.55
2. Ασβεσταδέλη Σταυρούλα (7ο Δημ.Ρεθύμνου)
3. Κοχιαδάκη Ανδρονίκης (4ο Δημ.Σητείας) 3.12

Αγόρια Δημοτικών Σχολείων (1.000μ)
1.Αλμπι Ντάτζα (3ο Δημ. Αγίου Νικολάου) 2.42
2. Ξενιδάκης Χαρίδημος (2ο Δημοτικό Σητείας) 2.48
3. Ασβεσταδέλης Ζάν (7ο Δημ.Ρεθύμνου) 3.03
Στιγμιότυπα από τον αγώνα, τις απονομές και δηλώσεις των νικητών μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=zkvGO3zXnS0#!
Τελευταία ανανέωση ( Saturday, 26 November 2011 )
 
Γύρος Σητείας 2011 Εκτύπωση E-mail
Διάφορα

gyros_tis_sitias_small.jpgΤo ΣΑΒΒΑΤΟ  26/11 θα διεξαχθεί στη Σητεία  ο αγώνας δρόμου «ΓΥΡΟΣΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ», που είναι ο πρώτος αγώνας του θεσμού «ΓΥΡΟΙ ΠΟΛΕΩΝ -ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΥΣΗΣ» 2011 - 2012. 

Τον αγώνα στη Σητεία διοργανώνει οΔήμος Σητείας, με συνδιοργανωτές την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας, την Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Κρήτης, το Δημοτικό Οργανισμό Κοινωνικοπολιτιστικής Ανάπτυξης Σητείας (Δ.Ο.Κ.Α.Σ), το Σητειακό Α.Ο. και  με τηνυποστήριξη και συνεργασία του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Σε όλες τις κατηγορίες μαζί υπολογίζεται ότι θα συμμετάσχουν 400 περίπου αθλητές - αθλήτριες και μαθητές των σχολείων της Σητείας.

Ιδιαίτερα στις  κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών θα συμμετάσχουν οι κορυφαίοι Έλληνες και Ελληνίδες δρομείς μεσαίων - μεγάλων αποστάσεων όπως:

ΑΝΔΡΕΣ: Δημητράκης Ανδρέας (Α.Ο. Λασιθίου), Διαλεκτός Γιώργος (ΑΓΕ Βοιωτίας), Μουστάκας Μανόλης και Βαρτζής Κωστάς (Ολυμπιακός), Νακόπουλος Κώστας (Πανιώνιος Γ.Σ.), Ζερβάκης Γιάννης (Σητειακός), Δρόσος Κώστας (ΠΑΟ), Βλάχας Κώστας (ΑΓΣ Ιωάννινων), Τζαβαλής Ευθύμης (Σπάρτακος Φωκίδας), Ντούρος Γιώργος
(Δρομέας Αμαρουσίου), Μαριδόπουλος Ευστάθιος (ΓΣ Λαγκαδάς), Χατζάκης Προκόπης (Πανελλήνιος), Κανελλόπουλος Γιώργος (Ολυμπιάδα Πάτρας), Κόλλιας Άλκις (ΑΟ
Λασιθίου).

ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Φιλάνδρα  Ελένη (Πανελλήνιος), Ρεμπούλη Ουρανία (ΓΣ Ν. Λέρου), Δημάκη Ντενίζ (Δρομέας Αμαρουσίου), Μανιαδάκη Μαρίνα και Αφορδακού Δήμητρα (Α.Ο. Λασιθίου), Ζωγραφάκη Μαρία (Καζώνης Καλύμνου), Χριστοδουλίδου Ελπίδα (Ηρακλής Γ.Σ.), Μιχαϊλοβα Βαλεντίνα (Πανελλήνιος), Δάγκα Πηνελόπη (ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης), Πετρουλάκη Κων/να (Γ.Σ. Ρεθύμνης).

Στους αγώνες θα συμμετάσχει και το σύνολο των αθλητών και αθλητριών, δρόμων μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων των σωματείων της Κρήτης.

Το πρόγραμμα των αγώνων:

Τελευταία ανανέωση ( Friday, 25 November 2011 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Αξιολόγηση σωματείων 2011 Εκτύπωση E-mail
Στίβος

Ολοκληρώθηκε η επεξεργασία για την αξιολόγηση των Συλλόγων της φετινής αγωνιστικής περιόδου κατά την οποία αξιολογήθηκαν-βαθμολογήθηκαν 299 Σύλλογοι που καλλιεργούν και έχουν αγωνιστική δραστηριότητα στον στίβο. Στην πρώτη θέση της φετινής αξιολόγησης βρίσκεται ο Πανελλήνιος ΓΣ που συγκέντρωσε 14.320 βαθμούς από την συμμετοχή στα διασυλλογικά πρωταθλήματα, τα πανελλήνια πρωταθλήματα ανδρών-γυναικών, νέων ανδρών-γυναικών, εφήβων-νεανίδων, παίδων-κορασίδων και παμπαίδων-παγκορασίδων καθώς και το αντίστοιχο δρόμου σε ανώμαλο έδαφος. Στην δεύτερη θέση είναι ο Πανιώνιος ΓΣ με 9.478 βαθμούς και την τριάδα συμπληρώνει ο ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος 8.976. Ακολουθούν: 4.ΓΣ Κηφισιάς 8.309, 5.ΓΣ Ηρακλής Θες/νίκης 8.004, 6.Ο.Φ.Η 7.616, 7.ΑΟ Φιλοθέης 6.791, 8.ΑΟ Λασιθίου 6.587, 9.Α.Ε.Κ. 6.358, 10.ΓΣ Γλυφάδας 6.287, 11.ΜΕΑΣ Τρίτων 6.275 και την 12άδα κλείνει ο ΓΑΣ Ιλισός με 6.247.

Είναι φανερή η έντονη παρουσία των σωματείων της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης που για μιά ακόμη χρονιά βρίσκονται τρία σωματεία στις πρώτες θέσεις της δωδεκάδας επιβεβαιώνοντας την σωστή και μεθοδική δουλιά που γίνεται στα σωματεία του στίβου στο νησί μας και έχουν αναδείξει την Κρήτη σε μιά από τις πρώτες δυνάμεισ στον στίβο της χώρας.

Αναλυτικά η παρουσία των Κρητικών σωματείων στην λίστα της αξιολόγησης της Ομοσπονδίας στην οποία βαθμολογήθηκαν 299 σωματεία από όλη την Ελλάδα

 

ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

2011

ΒΑΘΜΟΙ

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Γ.Σ. ΕΛ.  ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

 

3

8.976

Ο.Φ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 

6

7.616

Α.Ο. ΛΑΣΙΘΙΟΥ

 

8

6.587

Γ.Ε.  ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 

25

4.160

Ε.Α. ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΟΥ

 

34

3.698

Α.Ο.  ΚΥΔΩΝ

 

44

3.038

Γ.Σ. ΛΙΒΥΚΟΣ

 

55

2.369

ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ  Α.Ο.

 

79

1.500

ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ  Γ.Σ.

 

98

1.090

Ο.Κ.Α.  ΑΡΚΑΔΙ

 

157

576

Γ.Ε. ΜΕΣΣΑΡΑΣ

 

180

374

Γ.Σ. ΡΕΘΥΜΝΗΣ

 

246

103

Αναλυτικά τον πίνακα με την αξιολόγηση των συλλόγων του 2011 μπορείτε να τον δείτε ανοίγοντας το κεντρικό μενού της ιστοσελίδας του ΣΕΓΑΣ (www.segas.gr) 

ή να τον κατεβάσετε ανοίγοντας τα παρακάτω αρχεία doc Αξιολόγηση σωματείων 2011 σε μορφή Word 654.00 Kb και xls Αξιολόγηση σωματείων 2011 σε μορφή Excell 83.00 Kb

Γύρος Σητείας 2011 : Δείτε στην 2η σελίδα τις λεπτομέρειες για την διεξαγωγή του Γύρου Σητείας 2011

 
Γύρος Σητείας 2011 Εκτύπωση E-mail
Διοργανώσεις

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΓΥΡΟΙ ΠΟΛΕΩΝ "ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΗΣ" 2011 - 2012

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

 kousis_mixalis.jpgΗ Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ ΚΡΗΤΗΣ, ο ΔΗΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ, η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΙΕΡΑΠΥΤΝΗΣ ΚΑΙ ΣΗΤΕΙΑΣ, ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ  (Δ.Ο.Κ.Α.Σ.) και ο ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ Α.Ο., με τη συνεργασία και υποστήριξη του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. προκηρύσσουν τους αγώνες δρόμου σε δημόσια οδό με την επωνυμία «ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ» το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011.

Η ιδιαίτερα πετυχημένη διοργάνωση γίνεται για άλλη μιά χρονιά ξεκινώντας πάλι από την Σητεία και κόντρα στα μεγάλα οικονομικά προβλήματα οι τοπικοί φορείς και ο ΣΕΓΑΣ πιστεύουν ότι θα δώσουν και φέτος την ευκαιρία στους δρομείς των αποστάσεων να ξεκινίσουν αγωνιστικά την περίοδο 2011-2012 που έχει σαν ορόσημο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης που δημοσιεύεται στην ενότητα Προκηρύξεις και είναι ενταγμένος στην σειρά αγώνων σε δημόσιο δρόμο Γύροι Πόλεων που αφιερωμένοι στην μνηήμη του μεγάλου Έλληνα πρωταθλητή του Μαραθωνίου, Μεσογειονίκη και Βαλκανιονίκη Μιχάλη Κούση (φωτογραφία). Είναι κυκλικός αγώνας με βαθμολογία στις κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών και θα έχει για χώρο εκκίνησης και τερματισμού την Πλατεία Ηρώων της Σητείας.

Οι αποστάσεις για τις παραπάνω κατηγορίες είναι 5.500μ για τους άνδρες και 3.500μ για τις γυναίκες. Δικαίωμα συμμετοχής στις κούρσες αυτές έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες γεννημένοι το 1996 και νωρίτερα. Εκτός όμως από τις κατηγορίες αυτές θα διεξαχθούν και εκτός βαθμολογίας και οικονομικών επάθλων κούρσες Ανδρών και Γυναικών με Λαϊκή συμμετοχή στις ίδιες με τις παραπάνω αποστάσεις όπως επίσης και κούρσες Παμπάιδων - Παγκορασιδων  απόστασης 2.000μ (για γεννημένους - ες τα έτη 1997-1998-1999) αλλά και αγοριών και κοριτσιών Δημοτικών Σχολείων σε απόσταση 1000μ για μικρότερα παιδιά.

Οι δηλώσεις συμμετοχής στο συνημμένο έντυπο, πρέπει να έχουν σταλεί στην Ε.Α.Σ.  Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΚΡΗΤΗΣ (τηλ. – ΦΑΞ: 2810253587) το αργότερο μέχρι τη   ΔΕΥΤΕΡΑ  21  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2011. Μετά την ημερομηνία αυτή, δε θα γίνεται δεκτή καμία δήλωση συμμετοχής.

Οι αθλητές – τριες πρέπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ να επικοινωνήσουν την ΤΕΤΑΡΤΗ 23/11/11 και μόνο τις ώρες 18.30 – 20.30 στο τηλ. 6975 – 888929 (Μάρκος Καλούδης), για να ενημερωθούν εάν έχει εγκριθεί η συμμετοχή τους  και πως θα παραλάβουν τα εισιτήρια τους

Κατεβάστε εδώ την δήλωση συμμετοχής doc Δήλωση Συμμετοχής Γύρου Σητείας 2011 38.00 Kb

Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα των αγώνων doc Πρόγραμμα Γύρου Σητείας 2011 34.00 Kb

 

 

Τελευταία ανανέωση ( Saturday, 12 November 2011 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 469 - 477 από 769

Σύλλογοι

ΑΟ Κύδων Χανίων 
ΑΟ Λασηθίου 
Γ.Ε. Ηρακλείου 
Γυμναστικός Σύλλογος Ελευθέριος Βενιζέλος 
ΟΦ Ηρακλείου 

Φωτογραφίες...


Σύνδεσμοι

segas_logo_small.jpg Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών & Αθλητικών Σωματείων (Σ.Ε.Γ.Α.Σ.)

Η επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου

Run Greece 2014run_greece_2013_mini.jpg

 

 

iaaf.jpg Διεθνής Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (I.A.A.F.)

International  Association ofAthletic Federations

 

layout_01.gif Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (E.A.A.) 

European Athleticc Association (E.A.A.) 


61a_venizelia.jpg61α Βενιζέλεια 2009

To επίσημο site του διεθνούς μήτιγκ των Χανίων