Skip to content

ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης

Please install Flash and turn on Javascript.

ΑΡΧΗ arrow ΝΕΑ
ΝΕΑ
Σεμινάρια της σειράς Gender Leadership της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εκτύπωση E-mail
Διάφορα

gender_leaderships.pngΟλοκληρώθηκαν τα σεμινάρια της σειράς «Gender Leadership» της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, που άρχισαν τον Ιούνιο του 2020 και περιλάμβαναν δύο κύκλους τεσσάρων σεμιναρίων. Σκοπός των σεμιναρίων ήταν να αναδείξουν θέματα για την παροχή δεξιοτήτων και ειδικών γνώσεων μέσα από τις οποίες θα ενδυναμώσει η παρουσία των γυναικών στο χώρο με στόχο να να αναλάβουν ανώτερους ηγετικούς ρόλους εντός των Εθνικών Ομοσπονδιών της Ευρωπαϊκής και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Ο κύκλος σεμιναρίων για την Ελλάδα και την Κύπρο ήταν κοινός, ομιλητές και συντονιστές των σεμιναρίων ήταν από την Ελλάδα η αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Ξένια Αργειτάκη και από την Κύπρο και την ΚΟΕΑΣ η Μαριάννα Χαραλάμπους.Για την καλύτερη οργάνωση των σεμιναρίων η Ξένια Αργειτάκη και η Μαριάννα Χαραλάμπους παρακολούθησαν σεμινάρια της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου στο Μπέρμινχαμ, στο Λονδίνο και στο Βελιγράδι.Τα σεμινάρια που διεξήχθησαν στην διαδικτυακή πλατφόρμα ΖΟΟΜ της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, είχαν σύγχρονη δομή που περιλάμβανε ενεργό συμμετοχή, με αρκετές δραστηριότητες, χωρισμούς ομάδων, ψηφοφορίες και ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων που τα καθιστούσε πολύ ενδιαφέροντα με ανελλιπή συμμετοχή παρά το μεγάλο χρονικό διάστημα που διήρκεσαν και τα δύσκολα αλλά σημαντικά θέματα που περιλάμβαναν.Το πρόγραμμα ηγεσίας των φύλων που δημιούργησε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου θα βοηθήσει τις γυναίκες από όλο τον κόσμο να προετοιμαστούν για ηγετικούς ρόλους στις Εθνικές, Περιφερειακές και στη Παγκόσμια Ομοσπονδία, με τη φιλοδοξία να δημιουργήσουν ίσους όρους ανταγωνισμού στα επίπεδα λήψης αποφάσεων του αθλήματος.Η παρουσία των γυναικών σε ηγετικές θέσεις στις εθνικές ομοσπονδίες και όχι μόνο, έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και στόχος είναι η θετική ορμή να συνεχιστεί καθώς το άθλημα στοχεύει στην επίτευξη των πιο μακροπρόθεσμων στόχων του για 40% εκπροσώπηση γυναικών στο Συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου το 2023 και στην εκπροσώπηση του 50% στο Συμβούλιο στις εκλογές του 2027.Το κλείσιμο των σεμιναρίων έγινε παρουσία του προέδρου του ΣΕΓΑΣ Κώστα Παναγόπουλου, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή για την ενεργό συμμετοχή των γυναικών στη διαδικασία, σκοπός της οποίας είναι η ίση συμμετοχή των δύο φύλων στα κέντρα λήψης αποφάσεων στο Στίβο.Την Κρήτη εκπροσώπησε η Νατάσα Παγκάλου μέλος του ΔΣ της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης και πρόεδρος του ΑΟ Λασηθίου ενώ πήρε μέρος και η Κρητικιά Μαρία Μπελιμπασάκη που ταυτόχρονα είναι και εκπρόσωπος των αθλητών της εθνικής ομάδας.

 

 
Ο Μιχάλης Αναστασάκης βάζει τις βάσεις της επόμενης χρονιάς Εκτύπωση E-mail
Στίβος

anastasakis_logo.jpgΤην προετοιμασία του για τη νέα σεζόν έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό ο Μιχάλης Αναστασάκης, ο οποίος ευελπιστεί σε μια ομαλή αγωνιστική δράση το 2021. Ο σφυροβόλος του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου το 2020 ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό που τον κράτησε μακριά από τη χειμερινή προπόνηση.

"Όταν ξεκίνησε η πρώτη καραντίνα ήταν η περίοδος, που είχα ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό μου. Είχα χάσει ήδη μεγάλο μέρος της προπόνησης μου, λόγω του τραυματισμού κι έπειτα δεν κατάφερα να αναπληρώσω όσα θα ήθελα, λόγω των κλειστών σταδίων. Παρόλα αυτά το καλοκαίρι κατάφερα να κάνω κάποιες καλές βολές, έστω κι αν τα μέτρα που πέτυχα δεν ήταν αυτά που θα ήθελα.
Θεωρώ πως πλέον πρέπει να κυνηγώ σταθερά βολές πάνω από τα 77,00 μ., αυτές είναι οι επιδόσεις που έχω στο μυαλό μου", είπε ο 26χρονος αθλητής και τόνισε για την προετοιμασία της φετινής σεζόν:

"Είμαστε ακόμη στην αρχή. Κάνουμε παράλληλα κάποιες αλλαγές στην τεχνική κι αυτό έχει κάποια δυσκολία. Έχουμε μπροστά χρόνο να αφομοιώσουμε τις αλλαγές, αφού αν όλα πάνε καλά ο πρώτος μας αγώνας θα είναι στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ρίψεων". Ο Αναστασάκης, μπορεί να μην έχει πετύχει όριο (77,50 μ.) για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ωστόσο βρίσκεται στην 18η θέση της ολυμπιακής κατάταξης (32 αθλητές έχουν δικαίωμα συμμετοχής), γεγονός που του επιτρέπει να σκέφτεται ήδη τη συμμετοχή του στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη.

"Είμαι ψηλά στο ράνκινγκ των Ολυμπιακών Αγώνων , ωστόσο θέλω να πετύχω και το όριο, δεν θα μου αρκεί να διεκδικήσω θέση μόνο με την κατάταξη", είπε.

Ο Αναστασάκης αποφάσισε την φετινή χρονιά να συνδυάσει την προπόνηση με τη σχολή του. "Θεωρώ πως ήρθε η ώρα να ασχοληθώ και με τη σχολή μου. Το καλό είναι πως λόγω της πανδημίας, τα μαθήματα γίνονται διαδικτυακά κι έτσι δεν χάνω χρόνο με τις μετακινήσεις.

Ο Αναστασάκης έχει ατομικό ρεκόρ 77,72 μ., ενώ το 2020 είχε καλύτερη βολή στα 75,85 μ., στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Πάτρας.

Πηγή: www.segas.gr

 
Ανακοίνωση για την μη διεξαγωγή του Run Greece 2020 Εκτύπωση E-mail
Διάφορα

top_banner_for_articles_irakleio.jpg

Απο την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης ανακοινώνεται ότι μετά την απόφαση του ΣΕΓΑΣ για την μή διεξαγωγή των Αγώνων Run Greece 2020 οι δρομείς που είχαν δηλώσει  συμμετοχή στον αγώνα Run Greece Ηράκλειο 2020 θα περιμένουν το αμέσως επόμενο διάστημα επικοινωνία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης για να επιλέξουν αν επιθυμούν να τους επιστραφεί το αντίτιμο της συμμετοχής τους ή να μεταφερθεί την διοργάνωση της επόμενης χρονιάς

 

 
World Continental Tour - Kamila Skolomowska Memorial Εκτύπωση E-mail
Διοργανώσεις

Εξαιρετικός Φραντζεσκάκης και νέο ατομικό ρεκόρ με 76,78 μ.

frantzeskakis1.jpgΟ Χρήστος Φραντζεσκάκης αγωνίστηκε την Κυριακή 6/9/2020  στο μίτινγκ "Καμίλα Σκολιμόβσκα", που γίνεται στη μνήμη της σπουδαίας σφυροβόλου στο Χόρζοφ της Πολωνίας.

Ο ανερχόμενος πρωταθλητής της σφυροβολίας πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, αφού έστειλε τη σφύρα στα 76,78 μ. στην έκτη και τελευταία του προσπάθεια και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ. Ο Φραντζεσκάκης είχε δείξει από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση και αυτός ήταν κι ένας από τους λόγους, που επέλεξε να συνεχίσει τους αγώνες του και τον Σεπτέμβριο.

Ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη ξεκίνησε τον αγώνα του με βολή στα 71,84 μ. και συνέχισε στα 73,32 μ., 73,34 μ., ήταν άκυρος στην τέταρτη προσπάθεια κι έπειτα πέτυχε 73,28 μ. και 76,78 μ., για να καταλάβει την τρίτη θέση. Μάλιστα ο ανερχόμενος πρωταθλητής επικράτησε του Ουκρανού Μιχάιλο Κόχαν, νικητή πέρυσι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, ο οποίος είχε καλύτερη προσπάθεια στα 75,73 μέτρα. Νικητής στον αγώνα ήταν ο Πολωνός Πάβελ Φάιντεκ με 79,81 μ., στη μία και μοναδική έγκυρη βολή του και στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο Βόγιεχ Νοβίτσκι με 78,88 μέτρα. Ο Φραντζεσκάκης, ο οποίος παρέμεινε στην έκτη θέση όλων των εποχών στη χώρα μας στο αγώνισμα, είχε ατομικό ρεκόρ 76,67 μ. από την περσινή χρονιά. (Δείτε παρακάτω την λίστα με τους καλύτερους Έλληνες όλων των εποχών)

Πηγή: www.segas.gr

Ο Χανιώτης Ρίπτης θα συνεχίσει τους αγώνες του στο εξωτερικό την Παρασκευή 11/9 και στις 16/9

Εν τω μεταξύ σε μήτιγκ στο εξωτερικό αγωνίστηκε και η Παναγιώτα Δόση που ήταν 3η στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας με 1.75μ

 

Τελευταία ανανέωση ( Tuesday, 08 September 2020 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Κλειστό Γυμναστήριο Ιεράπετρας Εκτύπωση E-mail
Διάφορα

Ανησυχία στον κόσμο του στίβου της Κρήτης έχει προκαλέσει η φημολογούμενη επικείμενη κατεδάφιση του Κλειστού Γυμναστιρίου στην Ιεράπετρα σύμφωνα με την πρόθεση του Δημάρχου Ιεράπετρας δεδομένου ότι είναι το μοναδικό κλειστό γυμναστήριο σε όλη την Κρήτη και χρησιμοποιείται από τα σωματεία για προπόνηση και διεξαγωγή ημερίδων κλειστού στίβου κατά τους χειμερινούς μήνες. Για τον λόγο αυτό στον Δήμαρχο Ιεράπετρας απηύθηνε επιστολή ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ

Κύριε Δήμαρχε,
Ενημερωθήκαμε από τους συνεργάτες μας στην Κρήτη, ότι προγραμματίζετε την κατεδάφιση του κλειστού γυμναστήριου στίβου που βρίσκεται εντός του παραλιακού σταδίου της Ιεράπετρας.
Σας γνωρίζουμε ότι η συγκεκριμένη αθλητική εγκατάσταση, που έχει κατασκευαστεί με δαπάνες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, αποτελεί για την Κρήτη τον μοναδικό κλειστό αθλητικό χώρο όπου μπορούν να διεξαχθούν και διεξάγονται αγώνες κλειστού στίβου, αλλά και έναν από τους καλύτερους κλειστούς χώρους στίβου που λειτουργεί σε περιφερειακή πόλη.
Φυσικά αποτελεί και κύριο προπονητικό χώρο για τους αθλητές του στίβου της Ιεράπετρας, αφού συνδυάζεται με τη χρήση του παραλιακού γυμναστηρίου και ιδιαίτερα τους μήνες από Οκτώβριο μέχρι Απρίλιο, αλλά και το υπόλοιπο χρονικό διάστημα για τις ημέρες που έχουμε δυνατούς ανέμους, φαινόμενο πολύ συχνό για την Ιεράπετρα. Η λειτουργία του επίσης στο κέντρο της πόλης εξυπηρετεί την αθλητική νεολαία, αφού υπάρχει εύκολη και άμεση πρόσβαση από όλους.
Κάθε σκέψη και ενέργεια κατάργησης του μοναδικού αυτού κλειστού αθλητικού χώρου, μας βρίσκει αντίθετους τόσο εμάς όσο και την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης, τα σωματεία στίβου της Ιεράπετρας, τους προπονητές, τους αθλητές και τις οικογένειας τους, αφού θα προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση ιδιαίτερα στην τοπική αθλητική νεολαία του Δήμου σας και θα απομακρύνει τα περισσότερα παιδία από τα αθλητικά σωματεία της πόλης, λόγω μη ύπαρξης πλέον ενός κατάλληλου αθλητικού κλειστού χώρου.  

Ο Πρόεδρος τυ ΣΕΓΑΣ Κωνσταντίνος Παναγόπουλος - Ο Γενικός Γραμματέας Βασίλης Σεβαστής

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης από την πλευρά της θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να μην πραγματοποιηθει η κατεδάφιση αυτή και καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους σε συζήτηση ωστε να βρεθεί λύση,

 

 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 73 - 81 από 769

Σύλλογοι

ΑΟ Κύδων Χανίων 
ΑΟ Λασηθίου 
Γ.Ε. Ηρακλείου 
Γυμναστικός Σύλλογος Ελευθέριος Βενιζέλος 
ΟΦ Ηρακλείου 

Φωτογραφίες...


Σύνδεσμοι

segas_logo_small.jpg Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών & Αθλητικών Σωματείων (Σ.Ε.Γ.Α.Σ.)

Η επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου

Run Greece 2014run_greece_2013_mini.jpg

 

 

iaaf.jpg Διεθνής Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (I.A.A.F.)

International  Association ofAthletic Federations

 

layout_01.gif Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (E.A.A.) 

European Athleticc Association (E.A.A.) 


61a_venizelia.jpg61α Βενιζέλεια 2009

To επίσημο site του διεθνούς μήτιγκ των Χανίων