Skip to content

ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης

Please install Flash and turn on Javascript.

Run Greece Ηράκλειο 2017 - Συνέντευξη τύπου Εκτύπωση E-mail

Για 5η συνεχόμενη χρονιά το Run Greece στο Ηράκλειο με στόχο το ρεκόρ συμμετοχών !

run_greece_f1.jpg

 

Την βεβαιότητά ότι το  φετινό Run Greece  Ηράκλειο, θα είναι ακόμη πιο επιτυχημένο από το περυσινό, το οποίο ήταν εκείνο με την μαζικότερη συμμετοχή σε ολόκληρη την Ελλάδα, εξέφρασε τόσο ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός όσο και όλοι οι συμμετέχοντες στην συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε την Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Λότζια.  

Παράλληλα, ο τεχνικός σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ Μάρκος Καλούδης ανακοίνωσε ότι από φέτος το Run Greece αποκτά και τελικό! Έναν επιπλέον αγώνα 3.000 μέτρων δηλαδή, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 12 Νοεμβρίου του 2017, στο πλαίσιο του Μαραθωνίου της Αθήνας με τη συμμετοχή 10 αθλητών και 10 αθλητριών από κάθε Περιφέρεια του Run Greece, με τερματισμό  στο Καλλιμάρμαρο και έπαθλο για τις νικήτριες ομάδες.

Το «Run Greece Ηράκλειο - 2017» διεξάγεται στις 30 Απριλίου, το διοργανώνουν ο ΣΕΓΑΣ, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης, ο Δήμος Ηρακλείου και η Περιφέρεια Κρήτης και στην συνέντευξη, εκτός του Δημάρχου, παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού της Περιφέρειας Νίκος Συριγωνάκης, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης, ο εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ Παναγιώτης Αντωνακάκης, ο τεχνικός σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ Μάρκος Καλούδης, ο εκπρόσωπος της WIND Μιχάλης Πλερωνάκης, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης Μιχάλης Βλατάκης, οι αθλήτριες Ειρήνη Βασιλείου και η μικρή Μαρία Αποστολάκη και εκπρόσωποι των φορέων και των εθελοντικών οργανώσεων που στηρίζουν την διοργάνωση. 

 run_greece_f2.jpg

Οι δηλώσεις

 

«Ως Δήμος Ηρακλείου, στηρίζουμε εμπράκτως το "Run Greece» και με τις υπηρεσίες και το έμψυχο δυναμικό μας.  Πρόκειται για διοργάνωση που προάγει τον αθλητικό πολιτισμό, όπως εμείς τον εννοούμε και συνάδει με την φιλοσοφία μας για τον μαζικό αθλητισμό και την στόχευσή μας,  όλο και περισσότεροι να γίνουν κοινωνοί των ωφελειών μιας καθημερινότητας που θα συμπεριλαμβάνει την φυσική δραστηριότητα ως αναπόσπαστο κομμάτι της.  Θέλω να ευχαριστήσω όσους εργάζονται σκληρά για να φέρουν εις πέρας με επιτυχία και το φετινό Run Greece, όπου ευελπιστούμε ότι οι συμμετοχές θα ξεπεράσουν τις 5.500 χιλιάδες. Εύχομαι καλή επιτυχία και κυρίως καλή διασκέδαση στους συμμετέχοντες» δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κουκιαδάκης από την πλευρά του συμπλήρωσε: «Το Run Greece είναι ένας αγώνας υγείας. Στόχος μας είναι κάθε χρόνο να γίνεται και καλύτερο και σε αυτήν μας την προσπάθεια η συνεργασία μας με τον ΣΕΓΑΣ αλλά ειδικά φέτος και με τους φορείς του τουρισμού είναι πολύτιμη».

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Κώστας Βαρδαβάς προσέθεσε ότι: «Τα οφέλη του Run Greece τα βλέπουμε κάθε μέρα στο Ηράκλειο, στους χώρους όπου οι Ηρακλειώτες πηγαίνουν για να τρέξουν. Το δρομικό κίνημα στην πόλη αναπτύσσεται διαρκώς. Εμείς ως Δήμος Ηρακλείου προτείναμε στους υπόλοιπους Δήμους που συμμετέχουν στο Run Greece την δημιουργία ενός δικτύου αθλητισμού και πολιτισμού και μέχρι τις 30 Απριλίου θα είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε περισσότερα σχετικά».

run_greece_f3.jpg

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού της Περιφέρειας Νίκος Συριγωνάκης τόνισε ότι το Ηράκλειο έχει αποδείξει ότι μπορεί να αναλαμβάνει μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και θα συνεχίσει να το κάνει στο μέλλον.

Ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης εξέφρασε κι εκείνος την χαρά του για το γεγονός ότι o μαζικός αθλητισμός εξαπλώνεται μέσα από τέτοιες διοργανώσεις.

Ο εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ  Παναγιώτης Αντωνακάκης μίλησε για το μήνυμα υγείας που περνάει το Run Greece: «Είμαστε χαρούμενοι που το Run Greece έχει γίνει θεσμός. Σηκώσαμε τον κόσμο από τον καναπέ, τον βγάλαμε στους δρόμους και βοηθήσαμε με αυτόν τον αγώνα στην εμπέδωση της πεποίθησης ότι ο αθλητισμός συμβάλλει στην βελτίωση της υγείας».

Η πρωταθλήτρια της ΓΕΗ Ειρήνη Βασιλείου και η μικρή αθλήτρια του ΟΦΗ Μαρία Αποστολάκη κάλεσαν όλον τον κόσμο να συμμετάσχει στον αγώνα.

Ο πρόεδρος του συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Μιχάλης Βλατάκης ανακοίνωσε την προσφορά μιας εβδομάδας διαμονής σε ξενοδοχείο πολυτελείας στον νικητή και την νικήτρια των 10 χιλιομέτρων και ο εκπρόσωπος της WIND την στήριξη της εταιρείας στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εγγραφές δείτε εδώ: http://www.run-greece.gr/index.php/registration/registration-irakleio

 

Τελευταία ανανέωση ( Tuesday, 11 April 2017 )
 

Σύλλογοι

ΑΟ Κύδων Χανίων 
ΑΟ Λασηθίου 
Γ.Ε. Ηρακλείου 
Γυμναστικός Σύλλογος Ελευθέριος Βενιζέλος 
ΟΦ Ηρακλείου 

Φωτογραφίες...


Σύνδεσμοι

segas_logo_small.jpg Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών & Αθλητικών Σωματείων (Σ.Ε.Γ.Α.Σ.)

Η επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου

Run Greece 2014run_greece_2013_mini.jpg

 

 

iaaf.jpg Διεθνής Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (I.A.A.F.)

International  Association ofAthletic Federations

 

layout_01.gif Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (E.A.A.) 

European Athleticc Association (E.A.A.) 


61a_venizelia.jpg61α Βενιζέλεια 2009

To επίσημο site του διεθνούς μήτιγκ των Χανίων