Skip to content

ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης

Please install Flash and turn on Javascript.

ΑΡΧΗ arrow Αρχή
Πανελλήνιο Ρεκόρ από τον Χρήστο Φραντζεσκάκη Εκτύπωση E-mail

Ο φοβερός και τρομερός Φραντζεσκάκης πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ Παίδων στη σφυροβολία

 

Ένα πανελλήνιο ρεκόρ, το οποίο μετρούσε 27 χρόνια ζωής καταρρίφθηκε σήμερα στην Τρίπολη, στη διάρκεια του φεστιβάλ ρίψεων "Μανώλης Μανωλόπουλος". 

fratz1.jpgΟ Χρήστος Φραντζεσκάκης κατάφερε να "σβήσει" από το βιβλίο των ρεκόρ στην κατηγορία Κ18, τον σπουδαίο Αλέξανδρο Παπαδημητρίου και να δείξει πως έχει πολύ μέλλον μπροστά του.  Ο νεαρός στη δεύτερη βολή έστειλε τη σφύρα στα 80.15 μ. και άφησε στην ιστορία το 79,00 μ. του Παπαδημητρίου, από τις 6/10/1990. Ο αθλητής του Κώστα Παπαμαρκάκη έχει όλο το μέλλον μπροστά του να κυνηγήσει και άλλα ρεκόρ στο αγώνισμα της σφυροβολίας. Ο νεαρός νωρίτερα είχε αγωνιστεί και στη σφυροβολία Εφήβων, όπου είχε πετύχει το όριο για το Γκροσέτο

Το αγώνισμα της σφυροβολίας ήταν δίχως αμφιβολία το καλύτερο στο Φεστιβάλ ρίψεων της Τρίπολης, που από φέτος έχει την επωνυμία "Μανώλης Μανωλόπουλος", προς τιμήν του προπονητή που πρόσφερε και συνεχίζει να προσφέρει πολλά στις ρίψεις.

Ο Μιχάλης Αναστασάκης ήταν ο μεγάλος νικητής στο αγώνισμα με βολή στα 75,78 μ., που είναι φετινό του ρεκόρ. Ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου έδειξε πως και αυτή τη χρονιά είναι σε θέση να δώσει το παρών σε μια μεγάλη διοργάνωση, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου. Ο τέταρτος πέρυσι στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Άμστερνταμ είναι πολύ κοντά στο όριο των 76,00 μ. για το κορυφαίο γεγονός του 2017. Στο ίδιο αγώνισμα ο Ιβάν Μενγκλεμπέη κατάφερε με τη βολή στα 68,13 μ. να ξεπεράσει τον εαυτό του και να πιάσει το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, που θα γίνει στο Μπίντγκοζ.  Το σπουδαίο του ταλέντο έδειξε για μία ακόμη φορά ο Χρήστος Φραντζεσκάκης, που αγωνίστηκε με το όργανο των εφήβων έστειλε τη σφύρα στα 66,46 μ. και "έκλεισε" θέση για την ομάδα του Γκροσέτο.

Στην φωτό ο Χρήστος Φραντζεσκάκης (αριστερά) με τον πρτοπονητή του Κώστα Παπαμαρκάκη στο μεσον και τον Μιχάλη Αναστασάκη δεξιά

Να ελπίσουμε ότι μετά τις εξαγγελίες για παραχώρηση χώρου για προπονητήριο ρίψεων από το Πολυτεχνείο Κρήτης και την ανάληψη υοπόσχεσης για χρηματδότηση του έργου από την Περιφέρεια Κρήτης ύστερα από τις συντνισμένες προσπάθειες του προέδρου του ΣΕΓΑΣ κ. Κώστα Παναγόπουλου ο νέος ρέκορντμαν καθώς και όλη η ομάδα των ρίψεων θα έχει στην διάθεσή του ανθρώπινες συνθήκες προπόνησης σε αντίθεση μεόο τι είχε μέχρι σήμερα.

Στο site του ΣΕΓΑΣ μπορείτε να δείτε την μεγάλη βολήη του Χρήστου Φραντζεσκάκη : (εδώ )

 diathla_pp_pk_b_2017__1.jpg

Με μεγάλη συμμετοχη μικρών αθλητών έγιναν οι αγώνες του αναπτυξιακοπυ πρωταθλήματος διάθλων ΠΠ-ΠΚ Β΄(Β΄Αγώνας) το Σάββατο 6 Μαϊου στο Παγκρήτιο Στάδιο του Ηρακλείου

Τους αγώνες διοργανωσε η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης - Περιφερειακές Ενότητες Χανίων, Ρεθύμνης, Ηρακλείου, Λασιθίου, του Δήμου Ηρακλείου, της Δημοτικής  Επιχείρησης Ανάπτυξης  Αθλητισμού Ηρακλείου και του Δ.Ο.Π.Α.Φ.Μ.Α.Η.

Το Παγκρήτιο Αναπτυξιακό πρωτάθλημα περιλαμβανε δύο κατηγορίες αγώνων για νεαρούς αθλητές και αθλήτριες, από εννιά μέχρι δεκατριών ετών και συγκεκριμένα:

 

-       Παγκρήτιο πρωτάθλημα Διάθλων ΠΠ-ΠΚ Β΄ (12-13 ετών)

-       Παγκρήτιο πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων ΜΙΝΙ ΠΠ-ΠΚ (9 - 11 ετών)

 Τα αποτελέσματα μπορείτε να τα βρείτε στα δύο επόμενα αρχεία

xls Τελική Κατάταξη Διάθλων ΠΠ Β΄ Ηρακλείου (6 Μαϊου 2017) 287.50 Kb

xls Τελική Κατάταξη Διάθλων ΠΚ Β΄Ηρακλείου (6 Μαϊου 2017) 363.00 Kb

Τελευταία ανανέωση ( Monday, 08 May 2017 )
 

Σύλλογοι

ΑΟ Κύδων Χανίων 
ΑΟ Λασηθίου 
Γ.Ε. Ηρακλείου 
Γυμναστικός Σύλλογος Ελευθέριος Βενιζέλος 
ΟΦ Ηρακλείου 

Φωτογραφίες...


Σύνδεσμοι

segas_logo_small.jpg Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών & Αθλητικών Σωματείων (Σ.Ε.Γ.Α.Σ.)

Η επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου

Run Greece 2014run_greece_2013_mini.jpg

 

 

iaaf.jpg Διεθνής Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (I.A.A.F.)

International  Association ofAthletic Federations

 

layout_01.gif Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (E.A.A.) 

European Athleticc Association (E.A.A.) 


61a_venizelia.jpg61α Βενιζέλεια 2009

To επίσημο site του διεθνούς μήτιγκ των Χανίων