Skip to content

ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης

Please install Flash and turn on Javascript.

Run Greece Ηράκλειο 2018 - Μεταφορά Διασυλλογικού ΑΓ Εκτύπωση E-mail
Χιλιάδες μικροί και μεγάλοι έτρεξαν σήμερα στη γιορτή του αθλητισμού-πολιτισμού RUN GREECE 2018 στο Παγκρήτιο Στάδιο

 

Περισσότεροι από 4.000 αθλητές όλων των ηλικιών από όλη την Κρήτη συμμετείχαν σήμερα στη μεγάλη γιορτή του μαζικού αθλητισμού και του πολιτισμού «Run Grecce-Ηράκλειο 2018» που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία για 6η χρονιά στο νησί μας, στο Παγκρήτιο Στάδιο.

 

Η γιορτή του μαζικού αθλητισμού που προάγει το «ευ αγωνίζεσθαι», την αλληλεγγύη τον εθελοντισμό και προβάλλει την Κρήτη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό  οργανώθηκε από τον ΣΕΓΑΣ-ΣΕΓΑΣ Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, το δήμο Ηρακλείου, και την προσφορά πολλών εθελοντικών φορέων, οργανώσεων και υπηρεσιών.

 

Χιλιάδες μικροί και μεγάλοι αθλητές από το Ηράκλειο αλλά και από όλη την Κρήτη συμμετείχαν στους αγώνες  5 , 10 χιλιομέτρων και Παιδιών 1.000μ. την αφετηρία εκκίνησης των οποίων έδωσαν ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Στη μεγάλη διοργάνωση που παράλληλα εκπέμπει πολλαπλά μηνύματα σε όλους και κυρίως στους νέους, αναφέρθηκαν σε δηλώσεις τους ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης που έκανε την εκκίνηση του αγώνα στα 5 χιλιόμετρα και την απονομή στις νικήτριες των 5 χιλιομέτρων ανέφερε για την μαζική συμμετοχή και την επιτυχία των αγώνων Run Greece:

«Η Κρήτη για άλλη μια φορά οργανώνει με επιτυχία μεγάλους, μαζικούς αγώνες αθλητισμού που προβάλλουν και προάγουν το αθλητικό πνεύμα, την αλληλεγγύη, τον πολιτισμό αλλά και τον τουρισμό. Είναι μια μεγάλη γιορτή για την νεολαία, για όλες τις ηλικίες, συγχαρητήρια στους διοργανωτές, στον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ Κρήτης, στους αθλητές, αθλήτριες, στους μεγάλους «πρωταγωνιστές» τα μικρά παιδιά, ευχαριστούμε όλους τους πολίτες τους εκατοντάδες εθελοντές αλλά και τους φορείς, υπηρεσίες που συμβάλλουν στην επιτυχία των αγώνων. Πρόκειται για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός που αγκαλιάσαμε και στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή, οι αγώνες έγιναν θεσμός με την στήριξη των πολιτών. Ο στόχος μας κάθε χρόνο είναι να έχουμε αθλητικές διοργανώσεις που θα αναδεικνύουν και θα προβάλλουν την Κρήτη στην Ελλάδα, στο εξωτερικό, και στο τομέα του αθλητισμού όπως γίνεται με τον τουρισμό και το πολιτισμό. Η Κρήτη συνεχίζει να «επενδύει» με επιτυχία στο τρίπτυχο, τουρισμός-αθλητισμός-πολιτισμός».

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, που έκανε  την απονομή στους νικητές του αγώνα 10 χιλιομέτρων στις δηλώσεις του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία  και του φετινού RUN GREECE και επεσήμανε τα πολλαπλά οφέλη της  διοργάνωσης:

«Ως Δήμος Ηρακλείου, στηρίζουμε  το RUN GREECE με τις υπηρεσίες και το έμψυχο δυναμικό μας, όπως στηρίζουμε κάθε εκδήλωση που προάγει τα αθλητικά ιδεώδη και θέτει την αξία της συμμετοχής πάνω από την νίκη. Επιπλέον, το RUN GREECE είναι ένας αγώνας μαζικού αθλητισμού που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και εναρμονίζεται απόλυτα με τη δική μας στόχευση, να φέρουμε τα οφέλη της άθλησης και της φυσικής δραστηριότητας  στην καθημερινότητα όσο το δυνατόν περισσότερων δημοτών. Το γεγονός ότι χιλιάδες άνθρωποι, κάθε ηλικίας αλλά και φυλής  αγκάλιασαν με τη συμμετοχή  τους και την φετινή διοργάνωση, μας γεμίζει με ικανοποίηση αλλά και δημιουργεί και την υποχρέωση να γινόμαστε κάθε χρόνο και καλύτεροι.

Θέλω να συγχαρώ όσους εργάστηκαν σκληρά για την διεξαγωγή του RUN  GREECE Ηράκλειο και έχουν και το μεγαλύτερο μερίδιο στην επιτυχία του: Τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ Κρήτης,  τους τοπικούς θεσμούς της Αυτοδιοίκησης, τους εργαζομένους του Δήμου και ασφαλώς τους εθελοντές μας για την καθοριστική συμβολή  τους».

Αξίζει να σημειωθεί  ότι ανάμεσα στα χιλιάδες παιδιά που συμμετείχαν, βρισκόταν φέτος και προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στο Ηράκλειο.

Την απονομή  στις νικήτριες των 10.000 μέτρων  έκανε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Κώστας Βαρδαβάς.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης που έδωσε την εκκίνηση του αγώνα στα 10 χιλιόμετρα ανέφερε:

«Μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, της νεολαίας, όλων των ηλικιών σήμερα στο Ηράκλειο. Το Run Greece ως αθλητικό γεγονός «γέννησε» και άλλα μεγάλα αθλητικά δρώμενα στο τόπο «κτίζοντας» το Ηράκλειο και τη Κρήτη ως αθλητικό προορισμό. Ευχαριστούμε όλους, συγχαρητήρια σε αυτούς που συμβάλλουν στην επιτυχία του αθλητικού θεσμού, τον κόσμο που αγκάλιασε το μεγάλο αυτό αθλητικό δρώμενο».

Ο μεγάλος χορηγός των αγώνων Wind  στήριξε τον παιδικό ξενώνα «Το Σπίτι των Αγγέλων» αναδεικνύοντας και φέτος το κοινωνικό πρόσωπο του Run Greece Ηράκλειο. Στο  σωματείο «Δικαίωμα στη Ζωή» θα δοθεί το χρηματικό βραβείο της Wind, για την πρώτη θέση της ομάδας  Run Greece της Κρήτης στον περσυνό τελικό των αγώνων στην Αθήνα.

► Οι διοργανωτές και οι τοπικοί χορηγοί που στήριξαν τους δρομείς:

- Μινωικές Γραμμές:

- Σύνδεσμος τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων Κρήτης

- Ένωση Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων και Δωματίων Ν. Ηρακλείου «Η Φιλοξενία»

Ειδικά χρηματικά έπαθλα από το Σ.Ε.Γ.Α.Σ. στους τρεις πρώτους Άνδρες και Γυναίκες στα 10.000 μ.

► Οι πρωταθλητές μας των 400μ. Βασιλείου Ειρήνη, και 200μ. Τσάκωνας Λυκούργος,  ήταν οι προπομποί του παιδικού αγώνα, οι οποίοι και καλωσόρισαν τα παιδιά στον αγώνα  και τους έδωσαν τον αγωνιστικό  ρυθμό στα πρώτα μέτρα.

► Για τον τελικό του Run Greece  που θα γίνει στην Αθήνα στις 11 Νοεμβρίου προκρίνονται από τα 5.000 μ οι πρώτοι δρομείς Άνδρες και Γυναίκες που έχουν μόνιμη διαμονή στην Κρήτη και ανά ηλικιακή κατηγορία, σύμφωνα με τα παρακάτω:

18 - 34: Οι 4  πρώτοι Άνδρες και οι 4 πρώτες Γυναίκες

Επίσης από τις παρακάτω ηλικιακές κατηγορίες:  35 - 39,  40 - 44,  45 - 49, 50 - 54,  55 - 59 και 60 - 64: Ο πρώτος Άνδρας και η πρώτη Γυναίκα από κάθε κατηγορία. Συνολικά προκρίνονται για το τελικό 10 αθλητές και 10 αθλήτριες.

 

Μεταφορά Διασυλλογικού Α/Γ κατά μία ημέρα

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΟΡΙΣΜΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΤΕΛΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΜΑΙΟΥ  
ΟΙ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ:
Β΄ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΗΜΕΡΑ  ΑΝΔΡΩΝ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ  ΚΑΙ  
ΣΥΝΘΕΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ  ΠΠ - ΠΚ Α΄  
ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΜΑΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΚΡΗΤΗΣ 

 

Σύλλογοι

ΑΟ Κύδων Χανίων 
ΑΟ Λασηθίου 
Γ.Ε. Ηρακλείου 
Γυμναστικός Σύλλογος Ελευθέριος Βενιζέλος 
ΟΦ Ηρακλείου 

Φωτογραφίες...


Σύνδεσμοι

segas_logo_small.jpg Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών & Αθλητικών Σωματείων (Σ.Ε.Γ.Α.Σ.)

Η επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου

Run Greece 2014run_greece_2013_mini.jpg

 

 

iaaf.jpg Διεθνής Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (I.A.A.F.)

International  Association ofAthletic Federations

 

layout_01.gif Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (E.A.A.) 

European Athleticc Association (E.A.A.) 


61a_venizelia.jpg61α Βενιζέλεια 2009

To επίσημο site του διεθνούς μήτιγκ των Χανίων