Skip to content

ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης

Please install Flash and turn on Javascript.

ΑΡΧΗ arrow Νέα arrow Μέρα θλίψης και πένθους για την οικογένεια του στίβου
Μέρα θλίψης και πένθους για την οικογένεια του στίβου Εκτύπωση E-mail

sevastis_5.jpg

 

Απέραντη θλίψη προκάλεσε στην οικογένεια του στίβου ο θάνατος του Βασίλη Σεβαστή. Ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας έφυγε σήμερα από τη ζωή στα 72 του χρόνια, ύστερα από πολυήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο Σωτηρία, λόγω του ιού covid-19.

Ο θάνατός του προκάλεσε τη θλίψη όχι μόνο της οικογένειας του στίβου, αλλά του ελληνικού αθλητισμού γενικότερα, δεδομένο του ότι για περισσότερα από 50 χρονιά αφιέρωσε τη ζωή του σε αυτόν.

Ο Βασίλης Σεβαστής μέχρι τις τελευταίες ημέρες της ζωής του πρόσφερε με συνέπεια, αγάπη και υπευθυνότητα τις εθελοντικές υπηρεσίες του στην ομοσπονδία, την οποία τίμησε, υποστήριξε, αγάπησε όσα λίγα πράγματα στη ζωή του.
Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, οι εργαζόμενοι και οι συνεργάτες της ομοσπονδίας εκφράζουν την ατέρμονη θλίψη τους για την απώλεια του Σεβαστή και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους τους. Ο Βασίλης Σεβαστής θα έχει για πάντα μια θέση στην οικογένεια του ελληνικού στίβου.

Ο Βασίλης Σεβαστής γεννήθηκε στις 27 Μαΐου του 1949 και ως αθλητής ξεχώρισε στο αγώνισμα του 10άθλου. Υπήρξε καθηγητής φυσικής αγωγής, προπονητής στίβου και φυσικά αθλητικός παράγοντας σε διάφορα πόστα.

Μεγάλωσε στα Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα στη Ρόδο και την Κάλυμνο και από μικρός ασχολήθηκε με τον αθλητισμό. Τις μεγαλύτερες διακρίσεις του τις πέτυχε ως αθλητής του Πανιωνίου.
Το 1971 αναδείχθηκε "χρυσός" στους Μεσογειακούς Αγώνες στη Σμύρνη, ενώ ένα χρόνο μετά κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Βαλκανικούς Αγώνες στην ίδια πόλη. Το 1969 εκπροσώπησε τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού όπου κατέλαβε την 19η θέση με 6.120 βαθμούς. Στη διάρκεια της καριέρας του βελτίωσε δύο φορές το πανελλήνιο ρεκόρ στο 10αθλο με 7.043 β. το 1970 και 7.312 το 1972.

Την περίοδο 1980-1983 ήταν διευθυντής του εθνικού σταδίου Πάτρας, προπονητής στίβου των σωματείων Ολυμπιάδα, ΕΑ Πατρών καθώς και τεχνικός σύμβουλος της Τοπικής Επιτροπής ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου το διάστημα 1983-1984.
Από το 1984 μέχρι το 1993 ήταν Τεχνικός Σύμβουλος Ανάπτυξης ΣΕΓΑΣ και Εθνικός Προπονητής.

Ανέλαβε την ηγεσία της ομοσπονδίας το 1997 και κατάφερε να την αναγεννήσει σε αγωνιστικό και διοικητικό επίπεδο. Στη διάρκεια της θητείας ως πρόεδρος και από το 2012 κι έπειτα από τη θέση του γενικού γραμματέα θεσπίστηκαν μια σειρά από δράσεις, που άλλαξαν τον τρόπο λειτουργίας και ροής της ομοσπονδίας. Η προσφορά του στον αθλητισμό, στον στίβο, στους αθλητές και τα σωματεία είναι μεγάλη και το κενό που αφήνει ο θάνατος του δυσαναπλήρωτο.

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης και ολόκληρη η οικογένεια του Κρητικού στίβου εκφράζει στους οικείους του τα πιο θερμά συλλυπητήρια.

 

Σύλλογοι

ΑΟ Κύδων Χανίων 
ΑΟ Λασηθίου 
Γ.Ε. Ηρακλείου 
Γυμναστικός Σύλλογος Ελευθέριος Βενιζέλος 
ΟΦ Ηρακλείου 

Φωτογραφίες...


Σύνδεσμοι

segas_logo_small.jpg Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών & Αθλητικών Σωματείων (Σ.Ε.Γ.Α.Σ.)

Η επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου

Run Greece 2014run_greece_2013_mini.jpg

 

 

iaaf.jpg Διεθνής Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (I.A.A.F.)

International  Association ofAthletic Federations

 

layout_01.gif Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (E.A.A.) 

European Athleticc Association (E.A.A.) 


61a_venizelia.jpg61α Βενιζέλεια 2009

To επίσημο site του διεθνούς μήτιγκ των Χανίων