Skip to content

ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης

Please install Flash and turn on Javascript.

ΑΡΧΗ arrow ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ arrow Αγωνιστικός Απολογισμός 2006
Αγωνιστικός Απολογισμός 2006 Εκτύπωση E-mail

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2006

Το 2006 πέρασε στον Ελληνικό αθλητισμό ως μια χρονιά επιβεβαίωσης της ανοδικής πορείας του στίβου της Κρήτης, με μοναδικές επιτυχίες των αθλητών - αθλητριών και των σωματείων μας.

Η κορύφωση αυτών των επιτυχιών είναι η όγδοη (8η) θέση της ΣΤΕΛΑΣ ΠΙΛΑΤΟΥ (Ο.Φ.Η.) στο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, η πρώτη (1η) θέση του ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗ, (Γ.Σ. ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ) στο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ Κύπελλο, η όγδοη (8η) θέση της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΧΑΝΤΖΗ (ΕΑΡ.) στο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ Κύπελλο, τα ΕΞΙ (6) ΜΕΤΑΛΛΙΑ στους ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ αγώνες Εφήβων - Νεανίδων «Δ. ΦΥΛΛΑΔΙΤΑΚΗΣ και Σ. ΛΕΔΑΚΗ (Γ.Σ. ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ), Γ. ΓΕΡΟΜΑΡΚΑΚΗΣ (ΛΙΒΥΚΟΣ), Α. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (Γ.Ε.Η.) «2», Α. ΜΑΝΩΛΑΚΑΚΗ (Ο.Φ.Η.)» και η ΠΡΩΤΗ (1η) θέση της Κρήτης με 45 μετάλλια στα Πανελλήνια πρωταθλήματα Ε/Ν - Π/Κ - ΠΠ/ΠΚ Α', ενώ ακολουθούν ο Πειραιάς (35), η Ανατ. Θεσσαλίας (33), η Αθήνα (32) κ.α.

Όταν οι επιτυχίες των τελευταίων χρόνων διαδέχονται η μία την άλλη, όταν υπάρχουν αθλητές και αθλήτριες στους τελικούς των παγκοσμίων και Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, όταν σωματεία μας συμμετέχουν στα Ευρωπαϊκά κύπελλα συλλόγων, όταν καταρρίπτονται πανελλήνιες επιδόσεις, όταν τα διεθνή μίτινγκ της Κρήτης «ΒΑΡΔΙΝΟΠΑΝΝΕΙΑ (ΕΑΑ ΡΡΕΜΙΙΙΜ), ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΑ (ΕΑΑ ΡΕΡΜΙΤ) βρίσκονται στην πρώτη θέση της κατηγορίας τους στην Ευρώπη, τότε κανένα αποτέλεσμα δε μπορεί να χαρακτηριστεί ως τυχαίο ή ως ευκαιριακό. Όλα τα παραπάνω οφείλονται σε μια τεράστια προσπάθεια με μακροχρόνιο προγραμματισμό, μεθοδική δουλειά πάνω σε επιστημονική βάση και απόλυτη πίστη στην εντιμότητα και τα αθλητικά ιδεώδη με τα οποία καθοδηγούμε και διαπλάθουμε τη νεολαία της Κρήτης, τους νεαρούς αθλητές μας και αυριανούς πρωταθλητές.

Για την κορύφωση του στίβου της Κρήτης, με αρωγούς το Σ.Ε.Γ.Α.Σ., την πολιτεία, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους ιδιωτικούς φορείς, δούλεψαν σκληρά πολλοί άνθρωποι ερασιτέχνες - εθελοντές και επαγγελματικά στελέχη, μέσα και έξω από τα στάδια και γΓ αυτό οι επιτυχίες ανήκουν σ' αυτούς, ανήκουν σε όλους τους «ρομαντικούς του στίβου της Κρήτης», από τη Σητεία μέχρι τη Μεσσαρά και το Καστέλι Κισσάμου.

Τη χρονιά που μας πέρασε (2006) παρουσίασαν δραστηριότητα 14 σωματεία : Γ.Σ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ. - ΟΦΗ - Γ.Ε.Η. - ΛΙΒΥΚΟΣ - ΚΥΔΩΝ - ΑΡΚΑΔΙ - ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ - ΕΑΡ -Α.Ο. ΛΑΣΙΘΙΟΥ - ΓΑΣ. ΜΕΣΣΑΡΑΣ - ΣΥΛ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ ΚΡΗΤΗΣ - Α.Ο. ΚΙΣΣΑΜΟΥ- ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ Γ.Σ. και ΟΜΙΛΟΣ ΥΠΕΡΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ ΚΡΗΤΗΣ.

Τα δεκατέσσερα σωματεία μας είναι γεωγραφικά χωρισμένα ανά νομό ως εξής: Ν. Ηρακλείου (6) - Ν. Χανίων (3) - Ν. Λασιθίου (3) και Ν. Ρεθύμνης (2).

Η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης ξεκίνησε το 2006 τις αγωνιστικές της δραστηριότητες στις 14/1 με ημερίδα κλειστού στίβου, που διεξήχθη στην Ιεράπετρα. Επίσης στις 28/1 διοργανώσαμε στο Παγκρήτιο στάδιο Ηρακλείου, στην κλειστή αίθουσα προπόνησης, ημερίδα αλμάτων. Η διεξαγωγή αγώνων κλειστού στίβου στην Κρήτη, αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη και ένα ακόμα καθοριστικό βήμα για την περαιτέρω βελτίωση των αθλητών μας.

Στις 22 Ιανουαρίου διοργανώσαμε, στην Ιεράπετρα Λασιθίου, το διασυλλογικό πρωτάθλημα δρόμου σε ανώμαλο έδαφος, με την οικονομική βοήθεια και συνεργασία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λασιθίου, του Δήμου Ιεράπετρας και του τοπικού σωματείου Γ.Σ. Λιβυκός. Το διασυλλογικό πρωτάθλημα, είχε μεγάλη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία. Συμμετείχαν 228 αθλητές-τριες, από τους οποίους τερμάτισαν οι 220 (ποσοστό 96,5%). Για το πανελλήνιο πρωτάθλημα προκρίθηκαν 48 αθλητές - τριες. Πρώτο σωματείο στη βαθμολογία ο Ο.Φ.Η. με 55 βαθμούς.

Στις 11/3 διοργανώσαμε στα Χανιά, με τη συνεργασία και υποστήριξη των τοπικών σωματείων, τους τοπικούς-επώνυμους αγώνες «ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ».

Στις 12/3 διοργανώσαμε στο Ηράκλειο, την ετήσια βράβευση των αθλητών και προπονητών μας που διακρίθηκαν ιδιαίτερα σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο την προηγούμενη αγωνιστική χρονιά. Η αίθουσα της εκδήλωσης ήταν ασφυκτικά γεμάτη από εκπροσώπους της πολιτείας, της τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., των τοπικών φορέων και από φιλάθλους του στίβου, Το γεγονός αυτό μας έδωσε ιδιαίτερη χαρά και ταυτόχρονα απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι ο κόσμος της Κρήτης, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες και επιτυχίες των αθλητών μας, έχει αγκαλιάσει και στηρίζει τις αθλητικές αλλά και τις κοινωνικές δραστηριότητες της Ε.Α.Σ. Κρήτης. Η βράβευση των αθλητών και προπονητών μας, είναι η μικρότερη ηθική αναγνώριση, απ' όλους μας, για τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλουν και τις μοναδικές επιτυχίες τους.

Στις 18-19/3 διοργανώσαμε, στο Ηράκλειο, το διασυλλογικό πρωτάθλημα συνθέτων αγωνισμάτων Α-Γ7Π-Κ και ΠΠ-ΠΚΑ'. Συμμετείχαν 60 αθλητές-τριες από τους οποίους βαθμολογήθηκαν οι 34 (ποσοστό 58%), ενώ 9 αθλητές-τριες πέτυχαν τα όρια υψηλής πριμοδότησης (ποσοστό 15%). Πρώτο σωματείο στη βαθμολογία ο Γ.Σ. ΛΙΒΥΚΟΣ με 65 βαθμούς.

Στις 26/3 διοργανώσαμε στο Ρέθυμνο, με τη συνεργασία - υποστήριξη του Δ.Α.Ο.Ρ. και των τοπικών σωματείων, τους τοπικούς - επώνυμους αγώνες «ΡΕΘΥΜΝΙΑΔΑ 2006».

Τον Απρίλιο και συγκεκριμένα στις 8/4 διοργανώσαμε στο Ηράκλειο, το διασυλλογικό πρωτάθλημα ΠΠ-ΠΚ Α', όπου είχαμε 396 συμμετοχές. Οι αθλητές - τριες πέτυχαν 249 φορές τα όρια βαθμολόγησης (ποσοστό 62%) και 53 φορές τα όρια υψηλής πριμοδότησης (ποσοστό 13%). Πρώτο σωματείο στη βαθμολογία τόσο των ΠΠ Α' όσο και των ΠΚ Α' ο Γ.Σ. ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ με 242,5 βαθμούς συνολικά.

Στις 15/4 διοργανώσαμε, στο Ηράκλειο, το διασυλλογικό πρωτάθλημα Π/Κ, όπου είχαμε 361 συμμετοχές. Οι αθλητές - τριες πέτυχαν 242 φορές τα όρια βαθμολόγησης (ποσοστό 67%) και 55 φορές τα όρια υψηλής πριμοδότησης (ποσοστό 15%). Πρώτο σωματείο στη βαθμολογία Παίδων ο Α.Ο. ΚΥΔΩΝ με 101 βαθμούς και στη βαθμολογία Κορασίδων η Γ.Ε.Η. με 155 βαθμούς.

Στις 16 Μαρτίου συμμετείχαμε στη διοργάνωση του 4 ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΚΡΗΤΉΣ, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης, στο Ρέθυμνο.

Στις 17/4 διοργανώσαμε το διασυλλογικό πρωτάθλημα ΠΠ/ΠΚ Β' (Τρίαθλα). Οι αγώνες αυτοί στα πλαίσια της αποκέντρωσης, διεξήχθησαν σε όλες τις πόλεις της Κρήτης και συγκεκριμένα, στα Χανιά, στο Ρέθυμνο, στο Ηράκλειο και στο Ν. Λασιθίου.

Στις 29-30/4, διοργανώσαμε, στο Ρέθυμνο, το διασυλλογικό πρωτάθλημα Α / Γ όπου :είχαμε 363 συμμετοχές και οι αθλητές - τριες πέτυχαν 268 φορές τα όρια βαθμολόγησης ποσοστό 74%), και 71 φορές τα όρια υψηλής πριμοδότησης (ποσοστό 20%). Πρώτο σωματείο στη βαθμολογία Ανδρών ο Γ.Σ. ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ με 244 βαθμούς και στη 3αθμολογία Γυναικών ο Ο.Φ.Η. με 204 βαθμούς.

Το Μάιο και συγκεκριμένα στις 13/5 διοργανώσαμε στο Ηράκλειο το διασυλλογικό πρωτάθλημα ΠΠ - ΠΚ Β' (Α' φάση, ατομικών αγωνισμάτων). Οι αγώνες αυτοί για μια ακόμα χρονιά, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των σωματείων, διεξήχθησαν σε επίπεδο Κρήτης (παγκρήτιοι αγώνες) και διοργανώθηκαν με την υποστήριξη του Δ.Α.Ο.Η και της Ν.Α. Ηρακλείου. Ήταν μια ιδιαίτερα επιτυχημένη αθλητική εκδήλωση, αφού συμμετείχαν 280 νεαροί αθλητές - τριες ηλικίας 12-13 ετών, από όλη την Κρήτη και οι κερκίδες του σταδίου ήταν γεμάτες από τους συγγενείς και φίλους των νεαρών αθλητών μας. Τα έξοδα μετακίνησης των αθλητών - τριών, ανέλαβαν τα ίδια τα σωματεία και αυτό είναι ένα ακόμα αποδεικτικό στοιχείο για τον τρόπο λειτουργίας των τμημάτων υποδομής και της αναγνώρισης, από όλους, της σημασίας τους για το μέλλον του Ελληνικού στίβου.

Στις 14/5 διοργανώσαμε στο Ηράκλειο, για 18η συνεχή χρονιά, τους αγώνες στίβου «ΚΝΩΣΕΙΑ». Με την αμέριστη συμπαράσταση και την οικονομική υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και του Δ.Α.Ο.Η., πετύχαμε τα Κνώσεια να έχουν για μια ακόμα χρονιά, μοναδική οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία, αφού συμμετείχαν πολλοί επίλεκτοι αθλητές - τριες της Εθνικής μας ομάδας. Πιστεύουμε ότι στο Ηράκλειο υπάρχουν πλέον οι κατάλληλες συνθήκες, μετά και την ολοκλήρωση του Παγκρήτιου σταδίου, τα ΚΝΩΣΕΙΑ να εξελιχθούν τα επόμενα χρόνια σε ένα διεθνές μίτινγκ στίβου με αξιόλογες συμμετοχές Ελλήνων και ξένων πρωταθλητών.

Στις 20/5 συμμετείχαμε στη διοργάνωση των αγώνων «ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ» που διοργάνωσε ο Α.Ο. ΚΥΔΩΝ στα Χανιά.

Στις 24-27/55 με πρωτοβουλία και ευθύνη της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ, συμμετείχαμε στους «ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ 2006» στη Σικελία, με αντιπροσωπευτική ομάδα των αθλητών - τριών της Κρήτης (κατηγορίες Π-Κ και ΠΠ-ΠΚ Α). Η αγωνιστική παρουσία των αθλητών μας ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη, αφού κερδίσαμε αρκετά μετάλλια σε αγώνες με υψηλό συναγωνισμό και προβάλλαμε τον Ελληνικό αθλητισμό σε διεθνείς εκδηλώσεις. Η συμμετοχή σε αυτούς τους αγώνες, αποτελεί σημαντικό κίνητρο για τους αθλητές μας.

Στις 28/5 συμμετείχαμε στη διοργάνωση των αγώνων ρίψεων «Ηράκλεια» που διοργάνωσε η Γ.Ε.Η. στο Ηράκλειο. Στους αγώνες συμμετείχαν πολλοί επίλεκτοι Έλληνες πρωταθλητές.

Τον Ιούνιο και συγκεκριμένα στις 17/6 συμμετείχαμε στη διοργάνωση των αγώνων «ΜΙΣΕΔΑΚΕΙΑ» που διοργάνωσε ο Γ.Σ. ΛΙΒΥΚΟΣ στην Ιεράπετρα.

Τον Ιούλιο και συγκεκριμένα στις 1/7 συμμετείχαμε στη διοργάνωση των αγώνων «ΜΙΡΑΜΠΕΛΟ 2006», που διοργάνωσε ο Α.Ο. ΛΑΣΙΘΙΟΥ, με την υποστήριξη των τοπικών φορέων του Αγίου Νικολάου, στο εκσυγχρονισμένο στάδιο της πόλης.

Την ίδια ημέρα (1/7) διεξήχθησαν στα Χανιά οι τοπικοί - επώνυμοι αγώνες «ΑΠΤΕΡΑ», για τους αθλητές της Δυτικής Κρήτης.

Στις 5/7 συμμετείχαμε στη διοργάνωση των αγώνων «ΜΙΤΙΝΓΚ ΑΛΜΑΤΩΝ» που διοργάνωσε ο Ο.Φ.Η., στο Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου και όπου συμμετείχαν πολλοί επίλεκτοι Έλληνες πρωταθλητές. Με τους αγώνες αυτούς, ένας νέος αγωνιστικός θεσμός προστίθεται στην αλυσίδα των αγωνιστικών εκδηλώσεων της Κρήτης.

Στις 17/7 συμμετείχαμε στη διοργάνωση του διεθνούς μίτινγκ στίβου (ΕΑΑ ΡΕΡΜΙΤ), «58α ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΑ» που οργάνωσε ο Α.Ο. ΚΥΔΩΝ στα Χανιά.

Στις 21/7 συμμετείχαμε στη διοργάνωση του διεθνούς μίτινγκ στίβου (ΕΑΑ ΡΡΕΜίυΜ), «22α ΒΑΡΔΙΝΟΠΑΝΝΕΙΑ» που οργάνωσε η ΕΑΡ. στο Ρέθυμνο.

Το Σεπτέμβριο και συγκεκριμένα στις 17/9 διεξήχθησαν τα «ΘΕΟΧΑΡΑΚΕΙΑ» στο Καστέλι Χανίων, με οργανωτή το τοπικό σωματείο.

Στις 23/9 διοργανώσαμε σε 7 πόλεις της Κρήτης τη Β' φάση του διασυλλογικού πρωταθλήματος ΠΠ - ΠΚ Β'.

Στις 27 Οκτωβρίου συμμετείχαμε στη διοργάνωση των αγώνων «7α ΝΕΣΤΟΡΕΙΑ», που διοργάνωσε ο Γ.Σ. ΛΙΒΥΚΟΣ με την υποστήριξη των τοπικών φορέων της Ιεράπετρας.

Στις 8 Νοεμβρίου συνδιοργανώσαμε μαζί με τους φορείς του Ρεθύμνου τον «ΑΡΚΑΔΙΟ ΔΡΟΜΟ 20 χιλιομέτρων» στα πλαίσια των εκδηλώσεων «66α ΑΡΚΑΔΙΑ».

Τέλος στις 17 Δεκεμβρίου συνδιοργανώσαμε στη Σητεία μαζί με το Δήμο Σητείας, το Δημοτικό αθλητικό οργανισμό και το σωματείο ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ ΑΌ. «το ΓΥΡΟ της ΣΗΤΕΙΑΣ». Τους αγώνες αυτούς ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. τους έχει εντάξει, για τρίτη συνεχή χρονιά, στο νέο αγωνιστικό θεσμό της ομοσπονδίας «Γύροι των πόλεων» και διεξήχθησαν με μοναδική αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία.

Συνολικά διοργανώσαμε και συμμετείχαμε στη διοργάνωση σε τριάντα (30) αγώνες στίβου που διεξήχθησαν το 2006 στην Κρήτη.

Ο μεγάλος αριθμός αγώνων που διεξάγονται κάθε χρόνο στην Κρήτη, οφείλεται στην αποκέντρωση των αγωνιστικών δραστηριοτήτων μας, στην αμέριστη υποστήριξη του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., της πολιτείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των κριτών, των διοικήσεων των σταδίων, των ιδιωτικών φορέων και τέλος στις πρωτοβουλίες διοργάνωσης που αναπτύσσουν τα σωματεία μας. Η τοπική αυτοδιοίκηση και στους 4 νομούς της Κρήτης, αποτελεί το «μεγάλο σύμμαχο του στίβου» και σημαντικό φορέα υποστήριξης και χρηματοδότησης του συνόλου των εκδηλώσεων στίβου στο νησί μας. Είναι παραδεκτό πλέον από όλους μας, ότι μόνο μέσα από τη διοργάνωση και τη συμμετοχή σε πολλούς αγώνες, βελτιώνονται οι επιδόσεις των αθλητών μας. αποκτούν εμπειρίες και γνώση οι

κριτές μας και τέλος αυξάνεται ο αριθμός των φιλάθλων και χορηγών του στίβου, Η αποκέντρωση των αγώνων μας στοχεύει: στην ανάπτυξη του στίβου σε όλες τις πόλεις της Κρήτης, στην προσέλκυση νεαρών αθλητών, νέων κριτών και φιλάθλων, στη συνεργασία και υποστήριξη από το σύνολο των φορέων της Κρήτης και τέλος στη μείωση στο ελάχιστο δυνατόν των εξόδων μετακίνησης των σωματείων μας.

Οι αγώνες μετά από συνεργασία, με τους προπονητές, τους εκπροσώπους των σωματείων και τους κριτές, τοποθετούνται χρονικά με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετούν τους αγωνιστικούς στόχους και τις επιδιώξεις των αθλητών και των σωματείων της Κρήτης.

Οι αγώνες σημείωσαν αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία και ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες, που συνέβαλλαν στην άριστη εμφάνιση των αθλητών μας, στους διεθνείς αγώνες, στα πανελλήνια πρωταθλήματα και στη γενικότερη ποιοτική και ποσοτική ανάπτυξη του στίβου της Κρήτης.

Ως σημαντικότερες επιτυχίες των αθλητών-τριών και των σωματείων μας, τη χρονιά που πέρασε πρέπει να αναφέρουμε τις παρακάτω:

1. Τη Στέλα Πιλάτου (Ο.Φ.Η.), για την 8η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου και για την 1η θέση στους Βαλκανικούς αγώνες κλειστού στίβου.

2. Το Σταύρο Κουρουπάκη (Γ.Σ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ), για την 1η θέση στο Ευρωπαϊκό
Κύπελλο.

3. Τη Χριστίνα Χαντζή (ΕΑΡ.) για την 8η θέση στο Παγκόσμιο κύπελλο και για την 1η
θέση στους Βαλκανικούς αγώνες.

4. Το Γιώργο Γερομαρκάκη (ΛΙΒΥΚΟΣ), για τη 1η θέση στους Βαλκανικούς αγώνες Εφήβων, την πανελλήνια επίδοση που πέτυχε στην κατηγορία του και τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων.

5. Τη Μαρία Νταλάκα (Ο.Φ.Η.) για τα επτά (7) μετάλλια στα Πανελλήνια πρωταθλήματα και την 3η θέση στους Βαλκανικούς αγώνες.

6. Τη Στέλα Λεδάκη (Γ.Σ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ), για την 1 θέση στους Βαλκανικούς αγώνες Νεανίδων και τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νεανίδων .

7. Την Άννα Βασίλειου (Γ.Ε.Η.) για τα τρία (3) μετάλλια στους Βαλκανικούς αγώνες Νεανίδων και Κορασίδων.

8. Το Δημήτρη Φυλλαδιτάκη (Γ.Σ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ), για την 1Πθέση στους Βαλκανικούς αγώνες Εφήβων.

9. Την Αναστασία Αποστολάκη (Γ.Ε.Η.) για την πρώτη θέση στη Βαλκανική συνάντηση Κορασίδων.

10. Την Τόνια Μανωλακάκη (Ο.Φ.Η.) για την πρώτη θέση στους Βαλκανικούς
αγώνες Νεανίδων.

11. Την Ειρήνη Βασιλείου (Γ.Ε Η.) και Βάσω Πετρομιχελή (Γ.Σ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ) για την πανελλήνια επίδοση στα 4 Χ 100, στην κατηγορία Κορασίδων.

12. Τη συμμετοχή 22 αθλητών-τριών μας στις Εθνικές ομάδες στίβου όλων των
κατηγοριών.

13. Τα 94 μετάλλια που κέρδισαν οι αθλητές - τριες μας στα πανελλήνια
πρωταθλήματα ανοιχτού και κλειστού στίβου.

14. Τις πανελλήνιες επιδόσεις που πέτυχαν τρεις αθλητές - αθλήτριες μας.

15. Τις 18 επιδόσεις αθλητών - τριών της Κρήτης, που είναι οι καλύτερες (1ες) στην Ελλάδα, στο αγώνισμα και στην κατηγορία τους.

16. Την ιδιαίτερα τιμητική πρόσκληση συμμετοχής ενός σωματείου μας στο
Ευρωπαϊκό κύπελλο πρωταθλητών συλλόγων. Από την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία
στίβου (ΕΑΑ), προσκλήθηκε να συμμετάσχει στην κατηγορία Εφήβων ο Γ.Σ. ΕΛ.
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ. Η αγωνιστική παρουσία του σωματείου μας, ήταν ιδιαίτερα
επιτυχημένη αφού κατέλαβε την έκτη (6η) θέση στη βαθμολογία των αγώνων.

17. Το Γ Σ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ για την 1π θέση στην κατάταξη - αξιολόγηση των
σωματείων της Κρήτης το 2006 και ιδιαίτερα για την ΤΡΙΤΗ (3Π) θέση στην
πανελλήνια κατάταξη - αξιολόγηση των σωματείων του Σ.Ε,Γ.Α.Σ.

18. Τη Γ.Ε.Η. για την πρώτη (1Π) θέση στη βαθμολογία του Πανελληνίου
πρωταθλήματος Κορασίδων.

19. Το Γ.Σ. ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ για τη δεύτερη (2η) θέση στο αντίστοιχο πρωτάθλημα των Νεανίδων και την τρίτη (3η) θέση στους Εφήβους.

20. Τον Ο.Φ.Η. για τη δεύτερη (2η) θέση στις Νέες και την τρίτη (3η) θέση στις Γυναίκες (στον κλειστό στίβο).

21. Τον Ο.Κ.Α. ΑΡΚΑΔΙ για τη δεύτερη (2η) θέση στους Παίδες.

22. Τους 12 αθλητές - τριές μας που επιλέχτηκαν στις κατηγορίες του σχεδιασμού και των ταλέντων.

23. Το διεθνές μίτινγκ «ΒΑΡΔΙΝΟΠΑΝΝΕΙΑ» που κατέκτησε την 1η θέση (για 5η συνεχόμενη χρονιά) στην κατάταξη των Ευρωπαϊκών μίτινγκ και ιδιαίτερα από φέτος στην υψηλή κατηγορία «ΕΑΑ PREMIUM» και την επιλογή του από την ΕΑΑ για να είναι ένα εκ των τριών μίτινγκ που θα προταθούν για πιθανή ένταξη στα μίτινγκ της ΙΑΑF.

24. Το διεθνές μίτινγκ «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΑ» που κατέκτησε την 1Πθέση στην κατάταξη των Ευρωπαϊκών μίτινγκ στην κατηγορία «ΕΑΑ PERMIT».

25. Τις 22 «τελικές» νέες παγκρήτιες επιδόσεις που πέτυχαν οι αθλητές - τριές
μας, σε όλες τις κατηγορίες.

26. Τέλος την ΠΡΩΤΗ θέση που κατέλαβε η Ε.Α.Σ. Σ.Ε,Γ.Α.Σ. Κρήτης στην
αριθμητική συγκομιδή μεταλλίων στο καθένα από τα Πανελλήνια
πρωταθλήματα Π/Κ και Ε/Ν. Επίσης την ΠΡΩΤΗ θέση που κατέλαβε σε
αριθμό μεταλλίων και στα τρία πρωταθλήματα μαζί (ΠΠ/ΠΚ Α'- Π/Κ και Ε/Ν).

Από τον απολογισμό της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης

Η πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης : ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

Ο Γενικός Γραμματέας  ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΥΡΗΣ

Τελευταία ανανέωση ( Monday, 29 October 2007 )
 

Σύλλογοι

ΑΟ Κύδων Χανίων 
ΑΟ Λασηθίου 
Γ.Ε. Ηρακλείου 
Γυμναστικός Σύλλογος Ελευθέριος Βενιζέλος 
ΟΦ Ηρακλείου 

Φωτογραφίες...


Σύνδεσμοι

segas_logo_small.jpg Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών & Αθλητικών Σωματείων (Σ.Ε.Γ.Α.Σ.)

Η επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου

Run Greece 2014run_greece_2013_mini.jpg

 

 

iaaf.jpg Διεθνής Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (I.A.A.F.)

International  Association ofAthletic Federations

 

layout_01.gif Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (E.A.A.) 

European Athleticc Association (E.A.A.) 


61a_venizelia.jpg61α Βενιζέλεια 2009

To επίσημο site του διεθνούς μήτιγκ των Χανίων