Skip to content

ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης

Please install Flash and turn on Javascript.

Απολογισμός 2007 Εκτύπωση E-mail

Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Ο Σ Α Π Ο Λ Ο Γ Ι Σ Μ Ο Σ 2 0 0 7

Το 2007 ήταν μια ακόμα σημαντική χρονιά για το στίβο της Κρήτης, με μοναδικές επιτυχίες των αθλητών - αθλητριών, των προπονητών και των σωματείων μας.

Ως σημαντικότερες επιτυχίες των αθλητών-τριών και των σωματείων μας, τη χρονιά που πέρασε πρέπει να αναφέρουμε τις παρακάτω:

1. Τον Απόστολο Παρέλλη (Γ.Ε.Η.) για την 3η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτ/μα Νέων.

2. Τη Στέλα Πιλάτου (Ο.Φ.Η.), για την 3η θέση στο Παγκόσμιο Φοιτητικό πρωτ/μα.

3. Τη Χριστίνα Χαντζή (Ε.Α.Ρ.) για τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου, στο Ευρωπαϊκό κύπελλο και για την 1η θέση στους Βαλκανικούς αγώνες.

4. Το Νίκο Φιλανδαράκη (ΛΙΒΥΚΟΣ), για τη 5η και 9η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων.

5. Το Δημήτρη Φυλλαδιτάκη (Γ.Σ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ), για την 7η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων.

6. Το Γιώργο Γερομαρκάκη (ΛΙΒΥΚΟΣ), για την 10η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων, την πανελλήνια επίδοση που πέτυχε στην κατηγορία του και την 3η θέση στους Βαλκανικούς αγώνες Εφήβων.

7. Τη Στέλα Λεδάκη (Γ.Σ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ), για την 1η θέση στους Βαλκανικούς αγώνες Νεανίδων και τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νεανίδων

8. Τη Αναστασία Πουλάκη (ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ), για τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό κύπελλο Βάδην Νεανίδων

9. Το Μανόλη Πατεράκη (ΚΥΔΩΝ) για τα δύο μετάλλια στους Βαλκανικούς αγώνες.

10. Τη Μαρία Μπελιμπασάκη (ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ) για τα 2 μετάλλια στους Βαλκανικούς αγώνες.

5. Την Μαρία Νταλάκα (Ο.Φ.Η.) για τη 2η θέση στους Βαλκανικούς αγώνες Γυναικών.

6. Την Αναστασία Αποστολάκη (Γ.Ε.Η.) για την 3η θέση στους Βαλκανικούς αγώνες Νεανίδων.

7. Το Δημήτρη Μιχαλέλη (Γ.Σ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ) για την 2η θέση στους Βαλκανικούς αγώνες Παίδων (4Χ100).

8. Το Φραντζεσκάκη Λάμπρο (ΚΥΔΩΝ) για την 3η θέση στους Βαλκανικούς αγώνες Εφήβων (4Χ400).

11. Τη συμμετοχή 22 αθλητών-τριών μας στις Εθνικές ομάδες στίβου όλων των κατηγοριών.

12. Τη συμμετοχή 6 αθλητών - τριών μας στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και κύπελλα.

13. Τα 11 μετάλλια που κέρδισαν οι αθλητές - τριες μας στα Βαλκανικά πρωταθλήματα

14. Τα 88 μετάλλια που κέρδισαν οι αθλητές - τριες μας στα πανελλήνια πρωταθλήματα ανοιχτού και κλειστού στίβου.

15. Την πανελλήνια επίδοση που πέτυχε ο αθλητής μας Γερομαρκάκης Γιώργος (ΛΙΒΥΚΟΣ) στην κατηγορία Εφήβων.

16. Τις 18 επιδόσεις αθλητών - τριών της Κρήτης, που είναι οι καλύτερες (1ες) στην Ελλάδα, στο αγώνισμα και στην κατηγορία τους.

17. Την ιδιαίτερα τιμητική πρόσκληση συμμετοχής ενός σωματείου μας στο Ευρωπαϊκό κύπελλο πρωταθλητών συλλόγων. Από την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία στίβου (ΕΑΑ), προσκλήθηκε να συμμετάσχει στην κατηγορία Νεανίδων ο Γ.Σ. ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ. Η αγωνιστική παρουσία του σωματείου μας, ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη αφού κατέλαβε την 7η θέση στη βαθμολογία των αγώνων.

18. Το Γ.Σ. ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ για την 1η θέση στην κατάταξη - αξιολόγηση των σωματείων της Κρήτης το 2007 και για τις δύο 2ες θέσεις στις βαθμολογίες των Πανελληνίων πρωταθλημάτων Εφήβων και Παμπαίδων Α΄.

19. Τη Γ.Ε.Η. για τις δύο 2ες θέσεις στις βαθμολογίες των Πανελληνίων πρωταθλημάτων Νεανίδων και Κορασίδων.

20. Τον Ο.Φ.Η. για τη 2η θέση στη βαθμολογία του Πανελληνίου πρωταθλήματος Γυναικών, κλειστού στίβου.

21. Τους 19 αθλητές - τριές μας που επιλέχτηκαν στις κατηγορίες του σχεδιασμού και των ταλέντων.

22. Το διεθνές μίτινγκ «ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΕΙΑ» που κατέκτησε την 1η θέση (για 6η συνεχόμενη χρονιά) στην κατάταξη των Ευρωπαϊκών μίτινγκ, στην υψηλή κατηγορία «EAA PREMIUM».

23. Τις 20 «τελικές» νέες παγκρήτιες επιδόσεις που πέτυχαν οι αθλητές - τριές μας, σε όλες τις κατηγορίες.

24. Τέλος την ΠΡΩΤΗ θέση που κατέλαβε η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης στην αριθμητική συγκομιδή μεταλλίων στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ε/Ν. Επίσης τη ΔΕΥΤΕΡΗ θέση που κατέλαβε σε αριθμό μεταλλίων και στα τρία Πανελλήνια πρωταθλήματα μαζί (ΠΠ/ΠΚ Α΄- Π/Κ και Ε/Ν).

Συνολικά η εικόνα του στίβου της Κρήτης το 2007, είναι σημαντικά βελτιωμένη ποιοτικά και ποσοτικά σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις κατηγορίες.

Όταν οι επιτυχίες των τελευταίων χρόνων διαδέχονται η μία την άλλη, όταν υπάρχουν αθλητές και αθλήτριες στους τελικούς των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, όταν σωματεία μας συμμετέχουν στα Ευρωπαϊκά κύπελλα συλλόγων, όταν καταρρίπτονται πανελλήνιες επιδόσεις, όταν διοργανώνονται 2 επίσημα διεθνή μήτινγκ στην Κρήτη (Βαρδινογιάννεια - Βενιζέλεια), τότε κανένα αποτέλεσμα δε μπορεί να χαρακτηριστεί ως τυχαίο ή ως ευκαιριακό. Όλα τα παραπάνω οφείλονται σε μια τεράστια προσπάθεια με μακροχρόνιο προγραμματισμό, μεθοδική δουλειά πάνω σε επιστημονική βάση και απόλυτη πίστη στην εντιμότητα και τα αθλητικά ιδεώδη με τα οποία καθοδηγούμε και διαπλάθουμε τη νεολαία της Κρήτης, τους νεαρούς αθλητές μας και αυριανούς πρωταθλητές, με την αμέριστη υποστήριξη των οικογενειών τους.

Για την κορύφωση του στίβου της Κρήτης, με αρωγούς το Σ.Ε.Γ.Α.Σ., την πολιτεία, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους ιδιωτικούς φορείς, δούλεψαν σκληρά πολλοί άνθρωποι ερασιτέχνες, εθελοντές και επαγγελματικά στελέχη, μέσα και έξω από τα στάδια και γι' αυτό οι επιτυχίες ανήκουν σ' αυτούς, ανήκουν σε όλους τους «ρομαντικούς του στίβου της Κρήτης», από τη Σητεία μέχρι τη Μεσσαρά και το Καστέλι Κισσάμου.

Τη χρονιά που μας πέρασε (2007) παρουσίασαν δραστηριότητα 15 σωματεία :

Γ.Σ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ. - Ο.Φ.Η - Γ.Ε.Η. - ΛΙΒΥΚΟΣ - ΚΥΔΩΝ - Ε.Α.Ρ - ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΛΑΣΙΘΙΟΥ - ΑΡΚΑΔΙ -Γ.Α.Σ. ΜΕΣΣΑΡΑΣ - ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ Γ.Σ. -ΣΥΛ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ ΚΡΗΤΗΣ - Α.Ο. ΚΙΣΣΑΜΟΥ - ΟΜΙΛΟΣ ΥΠΕΡΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ ΚΡΗΤΗΣ και Γ.Α.Σ. ΜΑΛΙΩΝ.

Στην Κρήτη διοργανώσαμε ή συμμετείχαμε στη διοργάνωση σε τριάντα ένα (31) αγώνες στίβου που διεξήχθησαν το 2007.

Ο μεγάλος αριθμός αγώνων που διεξάγονται κάθε χρόνο στην Κρήτη, οφείλεται στην αποκέντρωση των αγωνιστικών δραστηριοτήτων μας, στην αμέριστη υποστήριξη του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., της πολιτείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των κριτών, των διοικήσεων των σταδίων, των ιδιωτικών φορέων και τέλος στις πρωτοβουλίες διοργάνωσης που αναπτύσσουν τα σωματεία μας. Η τοπική αυτοδιοίκηση και στους 4 νομούς της Κρήτης, αποτελεί το «μεγάλο σύμμαχο του στίβου» και σημαντικό φορέα υποστήριξης και χρηματοδότησης του συνόλου των εκδηλώσεων στίβου στο νησί μας. Είναι παραδεκτό πλέον από όλους μας, ότι μόνο μέσα από τη διοργάνωση και τη συμμετοχή σε πολλούς αγώνες, βελτιώνονται οι επιδόσεις των αθλητών μας, αποκτούν εμπειρίες και γνώση οι κριτές μας και τέλος αυξάνεται ο αριθμός των φιλάθλων και χορηγών του στίβου. Η αποκέντρωση των αγώνων μας στοχεύει: στην ανάπτυξη του στίβου σε όλες τις πόλεις της Κρήτης, στην προσέλκυση νεαρών αθλητών, νέων κριτών και φιλάθλων, στη συνεργασία και υποστήριξη από το σύνολο των φορέων της Κρήτης και τέλος στη μείωση στο ελάχιστο δυνατόν των εξόδων μετακίνησης των σωματείων μας.

Οι αγώνες σημείωσαν αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία και ήταν ένας από τους σημαντικούς παράγοντες, που συνέβαλλαν στην άριστη εμφάνιση των αθλητών μας, στους διεθνείς αγώνες, στα πανελλήνια πρωταθλήματα και στη γενικότερη ποιοτική και ποσοτική ανάπτυξη του στίβου της Κρήτης.

 

► Τα σωματεία της Κρήτης το 2007 απασχόλησαν 59 προπονητές συνολικά.

Απ' αυτούς, οι είκοσι πέντε (21 ολόκληρα και 5 μισά συμβόλαιο) ήταν σωματειακοί προπονητές του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και οι υπόλοιποι 26 σωματειακοί προπονητές με πρωτοβουλία των σωματείων. Ο μεγάλος αριθμός προπονητών που απασχολούνται στα σωματεία μας, είναι ένα ακόμα ενδεικτικό στοιχείο της ποιοτικής και ποσοτικής δουλειάς που γίνεται στο στίβο της Κρήτης.

 

Ιδιαίτερα πρέπει να αναφερθούμε στους ΚΡΙΤΕΣ στίβου της Κρήτης.

Πραγματικοί ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ και ουσιαστικοί υποστηρικτές της νεολαίας μας, με συνεχή παρουσία στους αγώνες, υψηλό επίπεδο γνώσεων και μοναδική εντιμότητα, αποτελούν τους καλύτερους εγγυητές για την αξιοπιστία των επιδόσεων, αλλά και την πανελλήνια και διεθνή καταξίωση των αγώνων μας σε όλα τα επίπεδα.

Τελειώνοντας τον απολογισμό του 2007, επισημαίνουμε τους στόχους που έχουμε εμείς ως Ένωση Αθλητικών Σωματείων αλλά και τους στόχους που πρέπει να έχουν η πολιτεία και η τοπική αυτοδιοίκηση για τα θέματα του στίβου της Κρήτης τη νέα αγωνιστική χρονιά 2008:

  1. Διοργάνωση αγώνων :

- Διοργάνωση των Διασυλλογικών πρωταθλημάτων Π/Κ - ΠΠ/ΠΚ Α΄ και των τοπικών - επώνυμων αγώνων του Ηρακλείου στο Παγκρήτιο Στάδιο.

- Με τη συνδιοργάνωση και συμπαράσταση του Δήμου Ηρακλείου - Δ.Α.Ο.Η., της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου και γενικότερα όλων των φορέων της πόλης του Ηρακλείου, πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε οι αγώνες στίβου ΚΝΩΣΕΙΑ, να εξελιχθούν σε μίτινγκ στίβου με διεθνείς συμμετοχές.

  1. Στάδια - Υλικοτεχνική υποδομή:

- Παγκρήτιο στάδιο Ηρακλείου: Να μας δοθεί η χρήση του για τη διεξαγωγή αγώνων και προπονήσεων, όπως επίσης και χώρος για τη δημιουργία γραφείων της Ε.Α.Σ.

Πλήρης εξοπλισμός του συγκεκριμένου σταδίου με όργανα στίβου προδιαγραφών IAAF .

- Εθνικό στάδιο Χανίων: Πλήρης ανακατασκευή του με προδιαγραφές IAAF (αγωνιστικός χώρος - χλοοτάπητας - προθερμαντήριο - κλειστή αίθουσα ενδυνάμωσης κ.λ.π.). Το στάδιο είναι πλέον ακατάλληλο για προπονήσεις - αγώνες και επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών.

- Εθνικό στάδιο «Ελευθερίας» Ηρακλείου: Πλήρης ανακατασκευή του ελαστικού τάπητα, αφού είναι ακατάλληλος για χρήση στο μεγαλύτερο μέρος του και επικίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών. Κατασκευή αίθουσας ενδυνάμωσης.

- Δ.Α.Κ. Γάλλου Ρεθύμνης: Κατασκευή - τοποθέτηση νέων κερκίδων, ώστε να έχει συνολικά 5.000 θέσεις (απαραίτητος αριθμός για τη διεξαγωγή διεθνών αγώνων G.P.), τοποθέτηση νέου φωτισμού και αντικατάσταση του σκέπαστρου των κερκίδων, που είναι πλέον επικίνδυνο για την ασφάλεια των θεατών. Κατασκευή κλειστού προπονητηρίου - προθερμαντηρίου, πλήρως εξοπλισμένου με ελαστικό τάπητα και υλικοτεχνική υποδομή αλμάτων - ρίψεων.

- Στάδιο Σητείας: τοποθέτηση ελαστικού τάπητα.

- Στάδια Ιεράπετρας και Μεσσαράς: Πλήρης εξοπλισμός με όργανα στίβου, αφού στερούνται ακόμα και τα βασικά για προπονήσεις κι αγώνες.

- Στάδιο Αγ. Νικολάου: Κατασκευή αίθουσας ενδυνάμωσης, εξοπλισμός με τα απαραίτητα όργανα στίβου

- Ηράκλειο και Χανιά: Κατασκευή ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΩΝ (με δυνατότητες διεξαγωγής ημερίδων - αγώνων κλειστού στίβου σε όλα τα αγωνίσματα).

3. Δημιουργία νέων σωματείων:

Είναι απαραίτητο για την ευρύτερη ανάπτυξη του στίβου στο νησί μας, να δημιουργηθούν νέα σωματεία σε περιφερειακό επίπεδο, ειδικά σε μέρη που λειτουργούν Γυμνάσια - Λύκεια, όπως π.χ: Νομός Ηρακλείου: Τυμπάκι - Αρχάνες.

Νομός Ρεθύμνης: Ανώγεια

Νομός Λασιθίου: Νεάπολη

4. Δημιουργία Τ.Ε.Φ.Α.Α. στην Κρήτη.

Η δημιουργία Τ.Ε.Φ.Α.Α. στην Κρήτη κρίνεται απαραίτητη αφού θα προκαλέσει αληθινή «επανάσταση» στο στίβο του νησιού μας, αλλά και σ' όλο τον αθλητισμό της Κρήτης γενικότερα.

 

Πίνακες

1. Αθλητές Σχεδιασμού και Ταλέντα : doc Ταλέντα_200826.50 Kb

2. Βαθμοί Διασυλλογικών : xls Βαθμοί Διασυλλογικών 33.50 Kb

3. Βαθμοί Πανελληνίων : xls Βαθμοί Πανελληνίων 26.50 Kb

4. Βαθμολογικές Επιτυχίες Σωματείων : doc Επιτυχίες 22.50 Kb

5. Καλύτερες Επιδόσεις Στην Ελλάδα : doc Καλύτερες Επιδόσεις 2007 42.50 Kb

6. Πανελλήνιες Επιδόσεις 2007 doc Πανελλήνιες Επιδόσεις 21.00 Kb

7. Προπονητές Σωματείων doc Προπονητές 57.50 Kb

8 Σωματεία με δραστηριότητα doc Σωματεία 26.50 Kb

Τελευταία ανανέωση ( Wednesday, 05 March 2008 )
 

Σύλλογοι

ΑΟ Κύδων Χανίων 
ΑΟ Λασηθίου 
Γ.Ε. Ηρακλείου 
Γυμναστικός Σύλλογος Ελευθέριος Βενιζέλος 
ΟΦ Ηρακλείου 

Φωτογραφίες...


Σύνδεσμοι

segas_logo_small.jpg Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών & Αθλητικών Σωματείων (Σ.Ε.Γ.Α.Σ.)

Η επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου

Run Greece 2014run_greece_2013_mini.jpg

 

 

iaaf.jpg Διεθνής Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (I.A.A.F.)

International  Association ofAthletic Federations

 

layout_01.gif Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (E.A.A.) 

European Athleticc Association (E.A.A.) 


61a_venizelia.jpg61α Βενιζέλεια 2009

To επίσημο site του διεθνούς μήτιγκ των Χανίων