Skip to content

ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης

Please install Flash and turn on Javascript.

ΑΡΧΗ arrow ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ arrow Προκήρυξη Διασυλλογικού ΠΠ-ΠΚ Β΄ Α΄φάση
Προκήρυξη Διασυλλογικού ΠΠ-ΠΚ Β΄ Α΄φάση Εκτύπωση E-mail

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

 

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

 

ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ - ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ  Β΄

 

«ΑΤΟΜΙΚΩΝ  ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ»

 

« Α΄ ΦΑΣΗ - ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ »

 

Από την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης προκηρύσεται το ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ διασυλλογικό πρωτάθλημα «ατομικών αγωνισμάτων» Παμπαίδων - Παγκορασίδων Β΄ (Α΄ φάση)  και το οποίο θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

 

1.    ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ - ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

 

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Ε.Α.Κ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ,  το ΣΑΒΒΑΤΟ   17  ΜΑΪΟΥ 2008.

 

2.    ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ

 

ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ - ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ  Β΄:

60 - 150 - 600 - 1.000 - 60 εμπ. - 2.000  Βάδην

ΥΨΟΣ  - ΜΗΚΟΣ 

ΣΦΑΙΡΑ - ΜΠΑΛΑΚΙ

4 Χ 60

3.    ΗΛΙΚΙΕΣ

 α) ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ Β΄           που γεννήθηκαν  τα έτη  1995 και 1996.

β) ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Β΄     που γεννήθηκαν  τα έτη  1995 και 1996.

 4.  ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

 Τα σωματεία έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες με απεριόριστο αριθμό αθλητών - τριών σε κάθε αγώνισμα και συνολικά.

Κάθε αθλητής - τρια έχει δικαίωμα συμμετοχής σε ΕΝΑ μόνο ατομικό αγώνισμα και στη σκυταλοδρομία  4Χ60.

 Στους αγώνες των διασυλλογικών πρωταθλημάτων, δεν επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών - τριών από άλλη κατηγορία, ούτε η συμμετοχή εκτός συναγωνισμού, σε καμία περίπτωση και για κανένα λόγο.

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: 

1) Στα αξιολογούμενα πρωταθλήματα (Πανελλήνια και Διασυλλογικά), οι βαθμοί που απορρέουν από την  κατάταξη ή τη συμμετοχή των αθλητών  - αθλητριών που αποκτήθηκαν την τελευταία μεταγγραφική περίοδο, καθ' υπέρβαση  των διατάξεων του κανονισμού εγγραφών - μετεγγραφών του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και των οποίων οι σχετικές αιτήσεις είχαν απορριφθεί από την επιτροπή μετεγγραφών, δεν προσμετρώνται στη βαθμολογία  του πρωταθλήματος και στην ετήσια αξιολόγηση του σωματείου.

2) Οι παραπάνω αθλητές (της παραγράφου 1) αναφέρονται κανονικά στην κατάταξη του αγωνίσματός τους (χωρίς βαθμολογία - αξιολόγηση), στην απονομή των επάθλων και δικαιούται κάθε άλλο προνόμιο που αναλογεί στη θέση κατάταξής τους. Η βαθμολογία και αξιολόγηση στα αγωνίσματα που συμμετέχουν οι παραπάνω αθλητές - τριες, υπολογίζεται χωρίς να λαμβάνεται υπ' όψιν η συμμετοχή - θέση κατάταξής τους (π.χ. εάν αυτός ο αθλητής είναι 2ος, τους βαθμούς που αντιστοιχούν σε αυτή τη θέση, θα τους πάρει ο 3ος στην κατάταξη αθλητής κ.λ.π.). 

3) Στα αγωνίσματα των σκυταλοδρομιών, εφ' όσον συμμετέχει, σε μία ομάδα, έστω και ένας από τους παραπάνω αθλητές - τριες (παράγραφος 1), σε οποιαδήποτε φάση του αγωνίσματος (προκριματικός ή τελικός), ΙΣΧΥΟΥΝ οι διατάξεις των παραπάνω παραγράφων 1 και 2.

 

5. ΟΡΓΑΝΑ ΡΙΨΕΩΝ - ΥΨΗ και ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΕΜΠΟΔΙΩΝ:

 

ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ  και ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:

 ΣΦΑΙΡΑ: 3 κιλά - ΜΠΑΛΑΚΙ: 200 γρ.

 ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ:       60 μ. ΕΜΠ: (0,76) -  12 - 7,50 - 10,50  (6 εμπόδια)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ: 60 μ. ΕΜΠ: (0,76) -  12 - 7      - 13       (6 εμπόδια)

 

6. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ:

 Κάθε σωματείο βαθμολογείται:

α) με ΠΕΝΤΕ (5) βαθμούς αξιολόγησης,  εάν συμμετάσχει με 5 - 9  αθλητές - τριες συνολικά και

β) με ΔΕΚΑ (10) βαθμούς αξιολόγησης, εάν συμμετάσχει με 10 τουλάχιστον αθλητές - τριες.

Δεν έχει καμία σχέση σε ποιο αγώνισμα ή αγωνίσματα  θα συμμετάσχουν οι αθλητές - τριες του σωματείου.

 Οι περισσότεροι βαθμοί που μπορεί να πάρει ένα σωματείο από  την Α΄ φάση των ατομικών αγωνισμάτων είναι ΔΕΚΑ (10).

 Παράδειγμα 1ον :

Σωματείο συμμετέχει με 3 ΠΠ και 1 ΠΚ  (σύνολο 4).

Το σωματείο αυτό  ΔΕΝ αξιολογείται -  βαθμολογείται. 

 Παράδειγμα 2ον :

Σωματείο συμμετέχει με 3 ΠΠ και 6 ΠΚ  (σύνολο 9).

Το σωματείο αυτό βαθμολογείται με 5 βαθμούς. 

Παράδειγμα 3ον :

Σωματείο συμμετέχει με 7 ΠΠ και 3 ΠΚ (σύνολο 10).

Το σωματείο αυτό βαθμολογείται  με 10 βαθμούς.

 Παράδειγμα 4ον :

Σωματείο συμμετέχει μόνο με 15 ΠΚ  (σύνολο 15).

Το σωματείο αυτό βαθμολογείται  με 10 βαθμούς.

 ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΒΑΘΜΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥΝ  ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ  ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΑ  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ  ΠΠ - ΠΚ Β΄  ΕΙΝΑΙ:

 ΤΡΙΑΘΛΑ                                         = 10 βαθμοί

ΑΤΟΜΙΚΑ  Α΄ ΦΑΣΗ                        = 10 βαθμοί

ΑΤΟΜΙΚΑ και ΤΡΙΑΘΛΟ  Β΄ ΦΑΣΗ = 10 βαθμοί

ΣΥΝΟΛΟ                                          = 30 βαθμοί

 Οι παραπάνω βαθμοί θα υπολογιστούν στους βαθμούς αξιολόγησης των διασυλλογικών πρωταθλημάτων  του 2008.

 

 7.  ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

 α) Για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα  απαιτείται υποβολή δήλωσης συμμετοχής με την οποία το σωματείο δηλώνει ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΩΣ, ότι αποδέχεται τους όρους της Γενικής και Ειδικής προκήρυξης του πρωταθλήματος και την εφαρμογή των κανονισμών του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

 β)  Οι  δηλώσεις συμμετοχής σύμφωνα με τις συνημμένες καταστάσεις πρέπει ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ στα γραφεία της Ε.Α.Σ. ΚΡΗΤΗΣ, το αργότερο μέχρι την ΤΡΙΤΗ  13 / 5 / 08.  Μετά  την  παρέλευση  της  προθεσμίας  αυτής  δε  θα  επιτρέπεται  καμία αλλαγή ή συμπληρωματική δήλωση.

γ)  Στις δηλώσεις  συμμετοχής  των  συλλόγων πρέπει να αναγράφονται, το  ονοματεπώνυμο των αθλητών - τριών ολογράφως και όπως ΑΚΡΙΒΩΣ αναφέρεται στο δελτίο τους, το έτος γέννησης, ο αριθμός δελτίου εγγραφής στο Σ.Ε.Γ.Α.Σ.  και  το  ονοματεπώνυμο του  προπονητή.

δ) Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να είναι υπογεγραμμένες από τον πρόεδρο, το γεν. γραμματέα και να έχουν τη σφραγίδα του σωματείου.

            Σε  αντίθετη  περίπτωση, ΔΕ ΘΑ  ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΚΤΗ  Η  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ των  αθλητών - τριών του σωματείου. 

 ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1)    Δε δηλώνεται  κανένας αθλητής - τρια, εάν το δελτίο του δεν έχει εκδοθεί από το Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και βρίσκεται στην κατοχή του σωματείου.

2)    Τα ΔΕΛΤΙΑ των αθλητών -τριών, θα τα κρατάτε μαζί σας στους αγώνες για να τα δείχνει ο κάθε αθλητής - τρια, αρχικά στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗΣ και στη συνέχεια στον υπεύθυνο κριτή κάθε αγωνίσματος.

Μπορούν οι αθλητές αντί για το ΔΕΛΤΙΟ να δείχνουν την ΠΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ που εκδίδει ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ.  Σ' αυτή την περίπτωση όμως, το πρωτότυπο δελτίο του αθλητή με την ΙΑΤΡΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ πρέπει να το έχει μαζί του ο εκπρόσωπος του σωματείου, στο χώρο των αγώνων και να το δείχνει όταν του ζητηθεί.

  ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΘΛΗΤΗΣ - ΤΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ (στην αίθουσα κλήσης και στον υπεύθυνο κριτή  του αγωνίσματος) ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ, ΘΕΩΡΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΙΑΤΡΟ.

                         ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ - ΤΡΙΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ  ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ  Η  Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΚΡΗΤΗΣ.

 
8.  ΓΕΝΙΚΕΣ  ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
:

 1)  Όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες πρέπει να φορούν τη στολή των συλλόγων τους όταν αγωνίζονται.

2) Ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται, από τον αλυτάρχη και τον τεχνικό υπεύθυνο των αγώνων,  σύμφωνα με τους κανονισμούς.

 9.  ΕΠΑΘΛΑ :

 Στους τρεις (3) πρώτους-ες θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα.

 10. ΙAΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ :

 Με τη φροντίδα και την ευθύνη των συλλόγων οι αθλητές και οι αθλήτριες θα πρέπει να έχουν εξετασθεί ιατρικώς πριν από τους αγώνες.

 Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών και αθλητριών είναι υποχρεωτική και αποτελεί  προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες. Η πιστοποίηση αυτή γίνεται στο πίσω μέρος του δελτίου του αθλητή ή της αθλήτριας, και το οποίο θεωρείται από νομαρχιακό νοσοκομείο ή κέντρο υγείας ή αγροτικό ιατρείο ή υγειονομική στρατιωτική μονάδα ή από έχοντες οποιανδήποτε σχέση με το Δημόσιο ή Ν.Π.Δ.Δ ιατρούς.

 Το δελτίο υγείας ισχύει για ένα (1) χρόνο από τη θεώρησή του.

 11.  ΚΥΡΩΣΕΙΣ - ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ :

 H  επιτροπή ελέγχου και σωστής διεξαγωγής των διασυλλογικών πρωταθλημάτων αποτελείται από υπηρεσιακά μέλη της επιτροπής ανάπτυξης και της στατιστικής υπηρεσίας με πρόεδρο ένα μέλος του Δ.Σ. του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

Έτσι, εκτός των ακυρώσεων που μπορεί να γίνουν κατά τη διάρκεια των αγώνων για διαφόρους λόγους, (αντικανονική συμμετοχή με βάση τη γενική και την ειδική προκήρυξη ή το γενικό κανονισμό οργάνωσης και διεξαγωγής πρωταθλημάτων), θα γίνεται έλεγχος και μετά το πέρας των αγώνων, από την επιτροπή ελέγχου.

Οι κυρώσεις που θα επιβάλλονται είναι:

1.    Ο αθλητής - τρια, τιμωρείται με ένα (1) χρόνο αποκλεισμό από όλες τις διοργανώσεις.

2.    Ο σύλλογος του, χάνει ΟΛΟΥΣ τους βαθμούς που ο συγκεκριμένος αθλητής - τρια κέρδισε στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα:

  • Εάν το σωματείο έχει συμμετάσχει με 5 αθλητές - τριες, η συμμετοχή αυτού του αθλητή - τριας δεν υπολογίζεται και το σωματείο δε βαθμολογείται.
  • Εάν το σωματείο έχει συμμετάσχει με 10 αθλητές - τριες, η συμμετοχή αυτού του αθλητή - τριας δεν υπολογίζεται και το σωματείο βαθμολογείται με 5 μόνο βαθμούς.
  • Εάν το σωματείο έχει συμμετάσχει με 12 αθλητές - τριες , η συμμετοχή αυτού του αθλητή - τριας δεν υπολογίζεται, αλλά το σωματείο βαθμολογείται πάλι με 10 βαθμούς, αφού έχει 10 τουλάχιστον (κανονικά) συμμετέχοντες αθλητές - τριες.

 3.    Ο σύλλογος του, τιμωρείται επιπλέον και με αφαίρεση είκοσι (-20) βαθμών από το σύνολο των βαθμών των διασυλλογικών πρωταθλημάτων του 2008.

 Ειδικά σε περίπτωση ΠΛΑΣΤΟΠΡΟΣΩΠΙΑΣ ή ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ  ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΗΛΩΝΕΤΑΙ Ο ΑΘΛΗΤΗΣ - ΤΡΙΑ, θα ισχύουν όλα όσα αναφέρονται στις παραπάνω παραγράφους 1 και 2 και επιπλέον όσον αφορά την παράγραφο 3, θα αφαιρούνται ΕΚΑΤΟ (100) βαθμοί από το σύνολο των βαθμών των διασυλλογικών πρωταθλημάτων του 2008.

 4.  Σε περίπτωση  συνολικής αποχώρησης ενός σωματείου, κατά τη διάρκεια των αγώνων (μετά από έγγραφη δήλωσή του), το σωματείο αυτό θα τιμωρείται με αφαίρεση βαθμών και επί πλέον θα παραπέμπεται στη δικαστική επιτροπή του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

 ΠΡΟΣΟΧΗ

Μετά το τέλος των αγώνων η Ε.Α.Σ. Κρήτης υποχρεούται να στείλει τις ακυρώσεις, εάν φυσικά υπάρχουν, στην επιτροπή ανάπτυξης του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. για να επιβληθούν οι αντίστοιχες κυρώσεις.

 12.  ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ :

 Οι  αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους  κανονισμούς του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., έκδοση 2004 - 2005 και επιπλέον με τις τροποποιήσεις  που ισχύουν από 1-1-06 και 1-1-08.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

 

ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ - ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ  Β΄  2008

 

« ΑΤΟΜΙΚΩΝ  ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ »

 

« Α΄ ΦΑΣΗ - ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ »

 

ΩΡΑ

ΔΡΟΜΟΙ

ΑΛΜΑΤΑ

ΡΙΨΕΙΣ

 

16.30

2.000 βάδην ΠΚ-ΠΠ

 

 

 

16.40

60 εμπ. ΠΚ

Μήκος ΠΠ - Ύψος ΠΚ

 

 

16.55

60 εμπ. ΠΠ

 

Σφαίρα ΠΚ -  Μπαλάκι ΠΠ

 

17.10

60 ΠΚ

 

 

 

17.35

60 ΠΠ

Ύψος ΠΠ

 

 

17.55

600 ΠΚ

Μήκος ΠΚ

Σφαίρα ΠΠ

 

18.05

600 ΠΠ

 

Μπαλάκι ΠΚ

 

18.20

150 ΠΚ

 

 

 

18.40

150 ΠΠ

 

 

 

19.00

1.000 ΠΚ

 

 

 

19.10

1.000 ΠΠ

 

 

 

19.30

4 Χ 60 ΠΚ

 

 

 

19.50

4 Χ 60 ΠΠ

 

 

 

 

Κατεβάστε εδώ όλόκληρη την προκήρυξη με το πρόγραμμα  και τις φόρμες για τις δηλώσεις συμμετοχής doc Προκήρυξη Ατομικών ΠΠ-ΠΚ Β΄Α΄Φάση 104.50 Kb

Κατεβάστε εδώ τις φόρμες των δηλώσεων συμμετοχής doc Δήλωση Συμμρτοχής Ατομικών ΠΠ-ΠΚ Β΄Α΄Φάση 59.50 Kb

 

Σύλλογοι

ΑΟ Κύδων Χανίων 
ΑΟ Λασηθίου 
Γ.Ε. Ηρακλείου 
Γυμναστικός Σύλλογος Ελευθέριος Βενιζέλος 
ΟΦ Ηρακλείου 

Φωτογραφίες...


Σύνδεσμοι

segas_logo_small.jpg Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών & Αθλητικών Σωματείων (Σ.Ε.Γ.Α.Σ.)

Η επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου

Run Greece 2014run_greece_2013_mini.jpg

 

 

iaaf.jpg Διεθνής Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (I.A.A.F.)

International  Association ofAthletic Federations

 

layout_01.gif Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (E.A.A.) 

European Athleticc Association (E.A.A.) 


61a_venizelia.jpg61α Βενιζέλεια 2009

To επίσημο site του διεθνούς μήτιγκ των Χανίων