Skip to content

ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης

Please install Flash and turn on Javascript.

Ανακοίνωση - Διαμαρτυρία του ΣΕΓΑΣ Εκτύπωση E-mail
 
Ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ για την διεκδίκηση του χώρου προπόνησης των ρίψεων και ιδιαίτερα της σφυροβολίας στο Δήμο Ελ.Βενιζέλου Χανίων
 

. Ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ διαμαρτύρεται έντονα προς κάθε αρμόδιο φορέα για τις αντιδεοντολογικές και αντιαθλητικές ενέργειες, που γίνονται για μια ακόμα φορά τους τελευταίους μήνες, από εκπροσώπους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, προκειμένου να καταλάβουν δημόσιους Χώρους που με αποφάσεις της τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν παραχωρηθεί για χρήση στη τοπική Αθλούμενη Νεολαία, στο άθλημα του Στίβου.

Συγκεκριμένα εδώ και έξι (6) χρόνια έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο Ελ. Βενιζέλου στα Χανιά και τον ευχαριστούμε γι' αυτό, ένας ιδανικός χώρος για προπόνηση και Αγώνες στα αγωνίσματα των ρίψεων και ιδιαίτερα της σφυροβολίας. Ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. στήριξε και στηρίζει αυτή την προσπάθεια, εξοπλίζοντας τον Χώρο με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή.

Στο Χώρο αυτό προπονείται καθημερινά μεγάλος αριθμός Αθλητών όλων των ηλικιών, τα αγωνιστικά αποτελέσματα των οποίων είναι εκπληκτικά, αφού είχαμε συμμετοχές στους τελικούς Παγκοσμίων και Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων του Στίβου Παίδων και Εφήβων, Βαλκανιονίκες, μέλη των Εθνικών μας Ομάδων και περισσότερα από 40 μετάλλια στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, μόνο στο Αγώνισμα της Σφυροβολίας από Χανιώτες Αθλητές.

Αυτό λοιπόν τον χώρο όπως και άλλους χώρους του Εθνικού Σταδίου Χανίων που έχουν προσφέρει για πολλά χρόνια, τα μέγιστα στην Χανιώτικη Νεολαία και στον Ελληνικό Κλασικό Αθλητισμό σε διεθνές επίπεδο, επιχειρούν οι εκπρόσωποι της αντισφαίρισης να οικειοποιηθούν και να αφαιρέσουν από τον Στίβο και τα Χανιώτικα Σωματεία, αφαιρώντας ένα πραγματικό πνεύμονα του ερασιτεχνικού Στίβου που είναι μοναδικός σε όλη την Κρήτη.

Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση και θα αντιδράσουμε με κάθε τρόπο γιατί πάνω απ' όλα το χρωστάμε σ' αυτά τα παιδιά που με ατελείωτες ώρες προπόνησης στο συγκεκριμένο χώρο τίμησαν τα Χανιά και την Πατρίδα μας σε Παγκόσμιους, Ευρωπαϊκούς και Βαλκανικούς Αγώνες.

Οι εκπρόσωποι του τένις με την υποβαθμισμένη διεθνή εκπροσώπηση όπου οι χώροι ανάπτυξής του Αθλήματος αποτελούν σε πολλές περιπτώσεις κλειστά «CLUB» ή εμπορικές επιχειρήσεις, δεν δικαιούνται να διεκδικούν δημόσιους χώρους, διεκδικώντας τους μάλιστα από Αθλήματα που τιμούν την Χώρα σε Διεθνές επίπεδο και τα Σωματεία τους είναι καθαρά ερασιτεχνικά.

Εμείς τους παρακαλέσαμε και τους καλέσαμε να σταματήσουν αυτή την τακτική εις βάρος του Στίβου αλλά βλέπουμε ότι συνεχίζουν .

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ελ. Βενιζέλος στα Χανιά, να συνεχίσει να στηρίζει, όπως έκανε τόσα χρόνια, την Χανιώτικη Νεολαία και τον Ελληνικό Στίβο, με τις τόσες επιτυχίες κάθε χρόνο σε Παγκόσμιο επίπεδο.

Η Ομοσπονδία μας θα είναι συμπαραστάτης σε κάθε προσπάθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για περαιτέρω ποιοτική αναβάθμιση των Αθλητικών χώρων, ‘ώστε τα δύο (2) μετάλλια που κέρδισε η Χώρα μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων - Νεανίδων, πριν από λίγες μόνο ημέρες, να αποτελέσουν ένα μόνο κρίκο στην αλυσίδα των επιτυχιών μας.

Εν τω μεταξύ για το ίδιο θέμα ανακοίνωση - επιστολή εξέδωσαν τα δύο Χανιώτικα Σωματεία Αο Κύδων και ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΜΕ - Οι ρίψεις στα Χανιά υπό διωγμόν

 

Ένα πολύ σοβαρό θέμα έρχεται στην επιφάνεια τις τελευταίες μέρες  με δυο γεγονότα που συμπτωματικά συμβαίνουν ταυτόχρονα και έχουν γεμίσει με ανησυχία τους φιλάθλους του στίβου στα Χανιά.

Το ένα είναι η συζήτηση για παραχώρηση από τον Δήμο Ελευθερίου Βενιζέλου του χώρου όπου έχει παραχωρηθεί από την προηγούμενη Δημοτική αρχή για εκγύμναση των αθλητών της σφυροβολίας των χανιώτικων σωματείων στον Όμιλο Αντισφαίρισης με σκοπό την δημιουργία γηπέδων τένις - σκουώς και μπάντμιντον και ταυτόχρονη απομάκρυνση του κλωβού της σφυροβολίας από τον συγκεκριμένο χώρο.

Η ανησυχία των ασχολούμενων με το αγώνισμα της σφυροβολίας είναι μεγάλη δεδομένου ότι δεν υπάρχει άλλος χώρος για την ασφαλή εκγύμναση των αθλουμένων και ο συγκεκριμένος χώρος είχε βρεθεί μετά από πολλές προσπάθειες Να ληθφεί δε υπ όψιν ότι  ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης να προτείνει στην ΓΓΑ την χρηματοδότηση για την κατασκευή σύγχρονου προπονητηρίου ρίψεων με στόχο να ζητήσει η πόλη μας από την Ευρωπαική Ομοσπονδία την διοργάνωση του Χειμερινού Ευρωπαικού Κυπέλλου Ρίψεων για το 2010 ή 2011.

Να τονίσουμε ότι δεν είναι στόχος η αντιπαράθεση με τον Δήμο Ελευθερίου Βενιζέλου ο οποίος είναι λογικό να προσπαθεί να εξυπηρετήσει το συμφέρον των δημοτών του αλλά θεωρούμε ότι είναι ανήθικο από σωματείο να κινεί διαδικασίες για εκδίωξη των αθλητών από το μοναδικό χώρο που έχουν για να γυμνάζονται με την προοπτική κατασκευής (απροσδιόριστου κόστους και πηγής χρηματοδότησης) γηπέδων σκουώς και μπάντμιντον.

Αλήθεια τα Χανιά που έχουν βγάλει και συνεχίζουν να παράγουν Βαλκανιονίκες  Παγκόσμιους Πρωταθλητές και δεκάδες Πανελληνιονίκες σε όλες τις κατηγορίες στο συγκεκριμένο αγώνισμα (αναφέρουμε ενδεικτικά τους Σταμάτη Παπαντωνιου 2ο Βαλκανιονίκη Ανδρών 2008, τον Δημήτρη Φυλλαδιτάκη 7ο νικητή Πανευρωπαικών 2007 και 6ο στο Παγκόσμιο 2006, την Κωνσταντίνα Ντουντουλάκη 14η στο Πανευρωπαικό 2005, τον 1ο Νικητή της Παγκόσμιας Πανεπιστημιάδας Ιάκωβο Χονδράκη και τους Πανελληνιονίκες Νεκτάριο Φυλλαδιτάκη, Εμμανουέλλα Σταυρίδη, Φρόσω Ντουντουλάκη, Μαρία και Γεωργία Κατσανεβάκη, Αλέξανδρο Μερντανάι και Αλέξανδρο Σταματάκη)είναι το λιγότερο ντροπή να στερούνται ενός χώρου ρίψεων με στόχο  φτιαχτούν χώροι για τα συγκεκριμένα αθλήματα (σκοώς και μπαντμπιντον) τα οποία ελάχιστοι από τους συμπολίτες μας γνωρίζουν έστω και το όνομά τους.

Τα δεύτερο γεγονός έχει να κάνει με το μέλλον των υπόλοιπων ρίψεων που φιλοξενούνται στο Εθνικό Στάδιο Χανίων αλλά εν όψει της κατασκευής του νέου χλοοτάπητα υπάρχει διάχυτη η ανησυχία ότι η εκγύμναση των αθλητών στο μέλλον θα συναντήσει εμπόδια που θα δημιουργούνται από την προσπάθεια συντήρησης και διατήρησης του χλοοτάπητα σε καλή κατάσταση. Για το λόγο αυτό είναι εύλογα τα ερωτήματα των ανθρώπων των ρίψεων και των δύο σωματείων προς την διοίκηση του ΕΑΚ Χανίων για το πώς βλέπει το μέλλον τον ρίψεων και προτείνει συνάντηση με τον πρόεδρο για την λύση του συγκεκριμένου θέματος και απάντηση στα παρακάτω ερωτήματα.

1. Θα μπορούν οι ρίπτες των Χανιώτικων σωματείων να ξεκινήσουν την χειμερινή τους προετοιμασία στο ΕΑΚ Χανίων και θα είναι στην διάθεσή τους έστω και κάποιες ημέρες την εβδομάδα για ρίψεις

2. Σε αρνητική απάντηση στο παραπάνω ερώτημα υπάρχει πρόνοια για εξεύρεση χώρου ο οποίος να μπορέσει να γίνει προπονητήριο ρίψεων εντός του Δήμου Χανίων ή σε κάποιον περιαστικό Δήμο;

3. Έχουν ληφθεί υπ όψιν προτάσεις των χανιώτικων σωματείων για αντιμετώπιση του προβλήματος όπως εναλλακτική τοποθέτηση της βαλβίδας της σφαιροβολίας πίσω από την βαλβίδα του δίσκου και προσανατολισμός της κάθετα με τον τομέα δίσκου - σφύρας ή ακόμη και προστασία του χλοοτάπητα με πλαστικά στρώματα

4. Τέλος μήπως με την διατήρηση του χώρου ρίψεων στον Δήμο Ελευθερίου Βενιζέλου και την χρηματοδότηση από την ΓΓΑ για την κατασκευή ενός σύγχρονου προπονητηρίου ρίψεων λύνονται και τα δύο προβλήματα και η διοίκηση του ΕΑΚ θα πρέπει να στραφεί προς αυτή την κατεύθυνση?

 

Τα σωματεία

ΑΟ Κύδων Χανίων

 ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος

 

Τελευταία ανανέωση ( Thursday, 24 July 2008 )
 

Σύλλογοι

ΑΟ Κύδων Χανίων 
ΑΟ Λασηθίου 
Γ.Ε. Ηρακλείου 
Γυμναστικός Σύλλογος Ελευθέριος Βενιζέλος 
ΟΦ Ηρακλείου 

Φωτογραφίες...


Σύνδεσμοι

segas_logo_small.jpg Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών & Αθλητικών Σωματείων (Σ.Ε.Γ.Α.Σ.)

Η επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου

Run Greece 2014run_greece_2013_mini.jpg

 

 

iaaf.jpg Διεθνής Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (I.A.A.F.)

International  Association ofAthletic Federations

 

layout_01.gif Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (E.A.A.) 

European Athleticc Association (E.A.A.) 


61a_venizelia.jpg61α Βενιζέλεια 2009

To επίσημο site του διεθνούς μήτιγκ των Χανίων