Skip to content

ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης

Please install Flash and turn on Javascript.

ΑΡΧΗ arrow ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ arrow Απολογισμός 2008
Απολογισμός 2008 Εκτύπωση E-mail

Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Ο Σ    Α Π Ο Λ Ο Γ Ι Σ Μ Ο Σ  ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΚΡΗΤΗΣ  2 0 0 8

 

Το 2008 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για το στίβο της Κρήτης, με μοναδικές επιτυχίες των αθλητών - αθλητριών, των προπονητών και των σωματείων μας.

Α) Η κορύφωση αυτών των  επιτυχιών ήταν, η συμμετοχή πέντε αθλητών μας στην Εθνική ομάδα για το Ευρωπαϊκό κύπελλο: ΧΑΝΤΖΗ - ΝΕΑΓΚ ΧΡΙΣΤΙΝΑ (Ε.Α.Ρ), ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (Γ.Σ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ), ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΣΠΥΡΟΣ (Ε.Α.Ρ.), ΚΟΥΤΣΟΥΚΛΑΚΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣ (ΚΥΔΩΝ) και ΠΙΛΑΤΟΥ ΣΤΕΛΑ (Ο.Φ.Η.), η συμμετοχή στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων του ΚΟΥΤΣΟΥΚΛΑΚΗ ΜΑΝΟΛΗ (ΚΥΔΩΝ), οι δύο πανελλήνιες επιδόσεις Κορασίδων από τη ΜΠΕΛΙΜΠΑΣΑΚΗ ΜΑΡΙΑ (ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ), τα δεκατέσσερα μετάλλια, από έντεκα αθλητές μας, στους ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ αγώνες: ΠΙΛΑΤΟΥ ΣΤΕΛΑ (Ο.Φ.Η.), ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ -  ΜΙΧΑΛΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ -  ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣ - ΜΩΙΣΙΔΟΥ ΧΡΥΣΑ - ΛΥΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ (Γ.Σ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ), ΚΟΥΤΣΟΥΚΛΑΚΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣ - ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ (ΚΥΔΩΝ), ΧΑΝΤΖΗ ΝΕΑΓΚ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - ΠΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ (Ε.Α.Ρ.), ΜΠΕΛΙΜΠΑΣΑΚΗ ΜΑΡΙΑ (ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ) και η ΠΡΩΤΗ θέση της Κρήτης, με 41 συνολικά μετάλλια στα Πανελλήνια πρωταθλήματα Ε/Ν - Π/Κ - ΠΠ/ΠΚ Α΄ (2η η Αθήνα, με 38 μετάλλια), ανάμεσα στις  27 γεωγραφικές περιφέρειες στίβου.

Όταν οι επιτυχίες γα πολλά χρόνια διαδέχονται η μία την άλλη, όταν οι αθλητές και οι αθλήτριες μας συμμετέχουν με επιτυχία σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όταν καταρρίπτονται πανελλήνιες επιδόσεις, όταν ένα από τα διεθνή μίτινγκ της Κρήτης «ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΕΙΑ» (EAA PREMIUM),  βρίσκεται για πολλά χρόνια στην πρώτη θέση της κατηγορίας του στην Ευρώπη, τότε κανένα αποτέλεσμα δε μπορεί να χαρακτηριστεί ως τυχαίο ή ως ευκαιριακό. Όλα τα παραπάνω οφείλονται σε μια τεράστια προσπάθεια με μακροχρόνιο προγραμματισμό, ξεχωριστό ενδιαφέρον για την άριστη λειτουργία των προαγωνιστικών τμημάτων των σωματείων, μεθοδική δουλειά πάνω σε επιστημονική βάση και το κυριότερο με απόλυτη πίστη στο «ευ αγωνίζεστε», στην εντιμότητα και τα αθλητικά ιδεώδη με τα οποία καθοδηγούμε και διαπλάθουμε τη νεολαία της Κρήτης, τους νεαρούς αθλητές μας και αυριανούς πρωταθλητές, με την αμέριστη φυσικά υποστήριξη των οικογενειών τους.

Για  την κορύφωση του στίβου της Κρήτης, με αρωγούς το Σ.Ε.Γ.Α.Σ., την τοπική αυτοδιοίκηση, την πολιτεία και τους ιδιωτικούς φορείς, δούλεψαν σκληρά πολλοί άνθρωποι, ερασιτέχνες, εθελοντές και επαγγελματικά στελέχη, μέσα και έξω από τα στάδια και γι' αυτό οι επιτυχίες ανήκουν σε όλους τους «ρομαντικούς του στίβου της Κρήτης», από τη Σητεία μέχρι τη Μεσσαρά και  το Καστέλι  Κισσάμου.

Τη χρονιά που μας πέρασε (2008) παρουσίασαν δραστηριότητα 15 σωματεία :

Γ.Σ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ. - ΚΥΔΩΝ - Ο.Φ.Η - Α.Ο. ΛΑΣΙΘΙΟΥ - Γ.Ε.Η. - Ε.Α.Ρ - ΛΙΒΥΚΟΣ - ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ Γ.Σ. - ΑΡΚΑΔΙ - Γ.Α.Σ. ΜΕΣΣΑΡΑΣ - ΣΥΛ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ ΚΡΗΤΗΣ - Α.Ο. ΚΙΣΣΑΜΟΥ - Γ.Α.Σ. ΜΑΛΙΩΝ και ΟΜΙΛΟΣ ΥΠΕΡΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ  ΚΡΗΤΗΣ.

Τα δεκαπέντε  σωματεία μας είναι γεωγραφικά χωρισμένα ανά νομό ως εξής:

Ν. Ηρακλείου (7) - Ν. Χανίων (3) - Ν. Λασιθίου (3) και Ν. Ρεθύμνης (2).

Β) Ως σημαντικότερες επιτυχίες των αθλητών-τριών και των σωματείων μας, τη χρονιά που πέρασε πρέπει να αναφέρουμε  τις παρακάτω:

1.             Τα  92  μετάλλια (τα περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά) που κέρδισαν οι αθλητές - τριες μας στα πανελλήνια πρωταθλήματα ανοιχτού και κλειστού  στίβου.

2.             Την ΠΡΩΤΗ θέση (με 41 μετάλλια) που κατέλαβε η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης στην  αριθμητική συγκομιδή μεταλλίων στα Πανελλήνια πρωταθλήματα  Ε/Ν - Π/Κ και ΠΠ/ΠΚ Α΄, μεταξύ των 27  Ε.Α.Σ. του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

3.             Τη συμμετοχή 27 αθλητών-τριών μας στις Εθνικές ομάδες στίβου όλων των   κατηγοριών.

4.             Τις 24 επιδόσεις αθλητών - τριών της Κρήτης, που είναι οι καλύτερες (1ες) στην Ελλάδα, στο  αγώνισμα και στην κατηγορία τους.

5.             Το Μανόλη Κουτσουκλάκη (Α.Ο. ΚΥΔΩΝ), για τις συμμετοχές του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων, στο Ευρωπαϊκό κύπελλο S.L. και την 1η  θέση στους Βαλκανικούς Εφήβων.

6.             Τη Μαρία Μπελιμπασάκη (ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ), για τις δύο πανελλήνιες επιδόσεις Κορασίδων στα 100 και 200 μ και μία ισοφάριση στο 100 μ. Κορασίδων και επιπλέον για την 3η θέση στους Βαλκανικούς  Νεανίδων.

7.             Τη Χριστίνα Χαντζή - Νεάγκ (Ε.Α.Ρ.), για τη δεύτερη θέση στο Ευρωπαϊκό κύπελλο και  την 1η  θέση στους Βαλκανικούς  Γυναικών.

8.             Το Σταύρο Κουρουπάκη (Γ.Σ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ), για την τέταρτη  θέση  στο Ευρωπαϊκό κύπελλο S.L. και  την 1η  θέση στους Βαλκανικούς   Ανδρών.

9.             Το Σπύρο Αραμπατζή (Ε.Α.Ρ.), για τις συμμετοχές του στο Ευρωπαϊκό κύπελλο S.L. και στο Ευρωπαϊκό κύπελλο χειμερινών ρίψεων.

10.          Τη Στέλα Πιλάτου  (Ο.Φ.Η.), για  τις δύο 2ες θέσεις στους Βαλκανικούς  Γυναικών.

11.            Το Δημήτρη Μιχαλέλη (Γ.Σ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ), για τις δύο 1ες θέσεις στους Βαλκανικούς  Παίδων.

12.          Το Σταμάτη Παπαντωνίου  (Γ.Σ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ) για τη 2η θέση στους Βαλκανικούς Ανδρών.

13.          Τον Κώστα Λύτη (Γ.Σ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ) για τις δύο 3ες θέσεις στους Βαλκανικούς  Εφήβων.

14.          Τη Χρύσα Μωισίδου (Γ.Σ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ), τη Μαρία Πάνου (Ε.Α.Ρ.)  και το Λάμπρο Φραντζεσκάκη (Α.Ο. ΚΥΔΩΝ) για τις 3ες θέσεις στους Βαλκανικούς  Γυναικών και Εφήβων αντίστοιχα.

15. Το Γ.Σ. ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ για την 1η θέση στην κατάταξη - αξιολόγηση   των  σωματείων της Κρήτης το 2008 και  τη 2η θέση  στη βαθμολογία του Πανελληνίου πρωταθλήματος  Παίδων.

16. Τη Γ.Ε.Η. για την 1η  θέση  στη βαθμολογία  του  Πανελληνίου πρωταθλήματος  Παγκορασίδων Α΄.

17. Τον Α.Ο. ΚΥΔΩΝΑ για τη 3η θέση στη βαθμολογία του Πανελληνίου πρωταθλήματος  Νεανίδων.

18. Τον Α.Ο. ΛΑΣΙΘΙΟΥ, που για πρώτη φορά στην ιστορία του κέρδισε  την 3η θέση σε βαθμολογία  Πανελληνίου πρωταθλήματος  (Παμπαίδων Α΄).

19. Τους 10 αθλητές - τριές μας που επιλέχτηκαν στις κατηγορίες του σχεδιασμού και των ταλέντων.

20. Την  αξιολόγηση των σωματείων μας, αφού για μια ακόμα χρονιά η συνολική

αγωνιστική εικόνα τους είναι καλύτερη, κατά 133 θέσεις συνολικά, στην πανελλήνια κατάταξη των σωματείων του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

 

Γ)  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης ξεκίνησε το 2008 τις αγωνιστικές της δραστηριότητες με   δύο ημερίδες αλμάτων στις 12/1 και 2/2  στο Παγκρήτιο στάδιο Ηρακλείου, στην κλειστή αίθουσα προπόνησης.  Επίσης στις 20/1 διοργανώσαμε ημερίδα κλειστού στίβου στην Ιεράπετρα. Η διεξαγωγή αγώνων κλειστού στίβου στην Κρήτη, αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη και ένα ακόμα καθοριστικό βήμα για την περαιτέρω βελτίωση των αθλητών μας.

Είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη κατασκευής κλειστών προπονητηρίων και χώρων διεξαγωγής αγώνων κλειστού στίβου στην Κρήτη.

Στις 27 Ιανουαρίου διοργανώσαμε, στην Ιεράπετρα Λασιθίου, το διασυλλογικό πρωτάθλημα δρόμου σε ανώμαλο έδαφος, με την οικονομική βοήθεια και συνεργασία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λασιθίου, του Δήμου Ιεράπετρας  και του τοπικού σωματείου Γ.Σ. Λιβυκός. Το διασυλλογικό πρωτάθλημα είχε μεγάλη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία. Συμμετείχαν 229 αθλητές-τριες, από τους οποίους τερμάτισαν οι 217 (ποσοστό 95%). Για το πανελλήνιο πρωτάθλημα προκρίθηκαν  52  αθλητές - τριες. Πρώτο σωματείο στη βαθμολογία ο Α.Ο. ΛΑΣΙΘΙΟΥ  με 72 βαθμούς.

Το Μάρτιο και συγκεκριμένα στις 1/3, διοργανώσαμε στο Ηράκλειο, με την υποστήριξη του Δ.Α.Ο.Η., ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥΣ  ΑΓΩΝΕΣ  ΜΙΝΙ ΠΠ - ΠΚ με πολύ μεγάλη συμμετοχή από τις ακαδημίες των σωματείων μας.

Στις 2/3 διοργανώσαμε στο Ηράκλειο, με την καθοριστική υποστήριξη του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Ηρακλείου, την ετήσια βράβευση των αθλητών και προπονητών μας που διακρίθηκαν ιδιαίτερα σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο την προηγούμενη αγωνιστική χρονιά. Η αίθουσα της εκδήλωσης, όπως και κάθε χρόνο, ήταν ασφυκτικά γεμάτη από εκπροσώπους της πολιτείας, της τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., των τοπικών φορέων και από φιλάθλους του στίβου. Το γεγονός  μας  δίνει ιδιαίτερη χαρά και ταυτόχρονα απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι ο κόσμος της Κρήτης, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες και τις επιτυχίες των αθλητών μας, έχει αγκαλιάσει και στηρίζει τις αθλητικές αλλά και τις κοινωνικές δραστηριότητες της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης. Η βράβευση των αθλητών και προπονητών μας, είναι η μικρότερη ηθική αναγνώριση, απ' όλους μας,  για τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλουν και τις μοναδικές επιτυχίες τους.

Στις 8/3 διοργανώσαμε στα Χανιά, με τη συνεργασία των τοπικών σωματείων, τους  τοπικούς - επώνυμους αγώνες «ΔΥΤΙΚΗΣ  ΚΡΗΤΗΣ».

Στις 15/3 διοργανώσαμε στο Ρέθυμνο, με τη συνεργασία - υποστήριξη του Δ.Α.Ο.Ρ. και των τοπικών σωματείων,  τους  τοπικούς - επώνυμους αγώνες «ΡΕΘΥΜΝΙΑ».

Στις 29/3 διοργανώσαμε το διασυλλογικό πρωτάθλημα  ΠΠ/ΠΚ Β΄ (Τρίαθλα). Οι αγώνες αυτοί στα πλαίσια της αποκέντρωσης, διεξήχθησαν σε έξι πόλεις της Κρήτης και συγκεκριμένα, στα Χανιά, στο Ρέθυμνο, στο Ηράκλειο στον Αγ. Νικόλαο, στην Ιεράπετρα και στη Σητεία. Στους αγώνες συμμετείχαν 190 νεαροί αθλητές και αθλήτριες.

Τον Απρίλιο και συγκεκριμένα στις 6/4 διοργανώσαμε στο Ηράκλειο, το διασυλλογικό πρωτάθλημα Π/Κ, όπου είχαμε 371 συμμετοχές. Οι αθλητές - τριες πέτυχαν 243 φορές τα όρια βαθμολόγησης (ποσοστό 66%) και 57 φορές τα όρια υψηλής πριμοδότησης (ποσοστό 15%). Πρώτο σωματείο στη βαθμολογία Παίδων ο Γ.Σ. ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ με 166 βαθμούς και στη βαθμολογία Κορασίδων η Γ.Ε.Η. με 106 βαθμούς.

Στις 23/4 διοργανώσαμε στο Ηράκλειο, το διασυλλογικό πρωτάθλημα ΠΠ-ΠΚ Α΄, όπου είχαμε 417 συμμετοχές. Οι αθλητές - τριες πέτυχαν 269 φορές τα όρια βαθμολόγησης (ποσοστό 65%) και 63 φορές τα όρια υψηλής πριμοδότησης (ποσοστό 15%). Πρώτο σωματείο στη βαθμολογία ΠΠ Α΄, ο Γ.Σ. ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ με 119 βαθμούς και στη βαθμολογία  ΠΚ Α΄,  ο Γ.Σ. ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ και ο Ο.Φ.Η. με 91 βαθμούς.

Το Μάιο και συγκεκριμένα στις 2-3/5 διοργανώσαμε στο Ηράκλειο, το διασυλλογικό πρωτ/μα συνθέτων αγωνισμάτων Α-Γ/Π-Κ και ΠΠ-ΠΚΑ΄. Συμμετείχαν 56 αθλητές-τριες από τους οποίους βαθμολογήθηκαν οι 36 (ποσοστό 66%), ενώ 16 αθλητές-τριες πέτυχαν τα όρια υψηλής πριμοδότησης (ποσοστό 29%). Πρώτο σωματείο στη βαθμολογία ο ΛΙΒΥΚΟΣ με 89 βαθμούς.

Στις 4/5 διοργανώσαμε στο Ρέθυμνο, με τη συνεργασία - υποστήριξη του Γραφείου Φυσικής Αγωγής, του Δ.Α.Ο.Ρ. και των τοπικών σωματείων,  τους  τοπικούς - ιστορικούς αγώνες «ΑΡΚΑΔΙΑ». Τα «ΑΡΚΑΔΙΑ» για δεύτερη φορά διεξήχθησαν  το μήνα Μάιο, μέσα στην αγωνιστική περίοδο και είχαν μεγάλη επιτυχία.

Στις 10-11/5 διοργανώσαμε στο Ρέθυμνο, με την υποστήριξη του Δ.Α.Ο.Ρ., το διασυλλογικό πρωτάθλημα  Α-Γ, όπου είχαμε 335 συμμετοχές και οι αθλητές - τριες πέτυχαν 243 φορές τα όρια βαθμολόγησης (ποσοστό 73%) και 80 φορές τα όρια υψηλής πριμοδότησης (ποσοστό 24%). Πρώτο σωματείο τόσο στη βαθμολογία Ανδρών όσο και στη βαθμολογία Γυναικών  ο Γ.Σ. ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ με 366  βαθμούς συνολικά. Οι αγώνες της πρώτης ημέρας  10/5, διεξήχθησαν  με άσχημες καιρικές συνθήκες (αέρας και κρύο) που επηρέασαν αρνητικά τις επιδόσεις  των αθλητών.

Στις 17/5 διοργανώσαμε στο Ηράκλειο το διασυλλογικό πρωτάθλημα ΠΠ-ΠΚ Β΄ (Α΄ φάση, ατομικών αγωνισμάτων). Οι αγώνες αυτοί με τη σύμφωνη γνώμη όλων των σωματείων, διεξάγονται σε επίπεδο Κρήτης (παγκρήτιοι αγώνες)  με την υποστήριξη του Δ.Α.Ο.Η.  Στους αγώνες αυτούς συμμετείχαν 230 νεαροί αθλητές και αθλήτριες των σωματείων μας.

Στις 18/5 διοργανώσαμε στο Ηράκλειο, για 20η συνεχή χρονιά, τους αγώνες στίβου «ΚΝΩΣΕΙΑ». Με την αμέριστη συμπαράσταση και την οικονομική υποστήριξη  του Δήμου Ηρακλείου και του Δ.Α.Ο.Η., πετύχαμε τα Κνώσεια να έχουν για μια ακόμα χρονιά, μοναδική οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία, αφού συμμετείχαν πολλοί επίλεκτοι αθλητές - τριες της Εθνικής μας ομάδας. Πιστεύουμε ότι στο Ηράκλειο υπάρχουν πλέον οι κατάλληλες συνθήκες, με δεδομένο τη χρησιμοποίηση αλλά και αξιοποίηση για το στίβο του Παγκρητίου σταδίου, τα ΚΝΩΣΕΙΑ να εξελιχθούν τα επόμενα χρόνια σε ένα αξιόλογο μίτινγκ στίβου με  συμμετοχές  Ελλήνων και ξένων  πρωταθλητών.

Στις 24/5 συμμετείχαμε στη διοργάνωση των αγώνων «ΜΑΧΗ ΚΡΗΤΗΣ»  που διοργάνωσε ο Α.Ο. ΚΥΔΩΝ στα Χανιά.

Τον Ιούνιο και συγκεκριμένα στις 1/6 στο Ηράκλειο, συνδιοργανώσαμε με τη Γ.Ε..Η. τους  αγώνες ρίψεων «Ηράκλεια». Οι αγώνες μετά από πρόταση της Ε.Α.Σ. Κρήτης και απόφαση του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. εντάχθηκαν για μια ακόμα χρονιά στους αγώνες κριτήριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ε/Ν. Συμμετείχαν αρκετοί επίλεκτοι Έλληνες πρωταθλητές και επιτεύχθηκαν αξιόλογες επιδόσεις.

Στις 7/6 διεξήχθη το διεθνές μίτινγκ στίβου (EAA  PERMIT), «60α ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΑ»  που οργάνωσε ο Α.Ο. ΚΥΔΩΝ στα Χανιά.

Στις 8/6 συμμετείχαμε στη διοργάνωση των αγώνων «ΜΙΡΑΜΠΕΛΟ», που διοργάνωσε  ο Α.Ο. ΛΑΣΙΘΙΟΥ,  με την υποστήριξη  των τοπικών φορέων  του Αγίου Νικολάου, στο εκσυγχρονισμένο στάδιο της πόλης.

Στις 21/6 συμμετείχαμε στη διοργάνωση των αγώνων «ΘΕΟΧΑΡΑΚΕΙΑ» που διοργάνωσε ο Α.Ο. ΚΙΣΣΑΜΟΥ στα Χανιά και των αγώνων «ΜΙΣΕΔΑΚΕΙΑ»  που διοργάνωσε ο Γ.Σ. ΛΙΒΥΚΟΣ  στην Ιεράπετρα.

Τον Ιούλιο και συγκεκριμένα στις 14/7 διεξήχθη το διεθνές μίτινγκ στίβου (EAA PREMIUM), «24α ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΕΙΑ» που οργάνωσε η  Ε.Α.Ρ.  στο  Ρέθυμνο.

Στις 20 Σεπτεμβρίου διοργανώσαμε σε 6 πόλεις της Κρήτης τη Β΄ φάση του διασυλλογικού πρωταθλήματος ΠΠ - ΠΚ Β΄, με συμμετοχή 170 αθλητών - αθλητριών.

Στις 11 Οκτωβρίου διεξήχθησαν  στα Χανιά, με διοργανωτή το Γ.Σ. ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ,  οι 4οι ΑΓΩΝΕΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ, για νεαρούς αθλητές των κατηγοριών ΠΠ - ΠΚ Β΄ και ΜΙΝΙ. Η διοργάνωση αυτή αποτελεί ιδανικό αγωνιστικό κίνητρο για τους μικρούς αθλητές και θα πρέπει να διευρυνθεί  με τη συμμετοχή όλων των σωματείων μας (όταν οι αγώνες γίνονται στην Κρήτη) και φυσικά να διατηρηθεί  η συμμετοχή των σωματείων και από άλλα μέρη της Ελλάδας, που δίνουν ξεχωριστό ενδιαφέρον στους αγώνες.       

Στις 27 Οκτωβρίου συμμετείχαμε στη διοργάνωση των αγώνων «9α ΝΕΣΤΟΡΕΙΑ», που διοργάνωσε ο Γ.Σ. ΛΙΒΥΚΟΣ, με την υποστήριξη  των τοπικών φορέων  της  Ιεράπετρας.

Στις 8 Νοεμβρίου συνδιοργανώσαμε μαζί με τους φορείς  του Ρεθύμνου τον «ΑΡΚΑΔΙΟ ΔΡΟΜΟ 20 χιλιομέτρων»  στα πλαίσια των εκδηλώσεων  «68α ΑΡΚΑΔΙΑ».

Τέλος στις  30 Νοεμβρίου συνδιοργανώσαμε στη Σητεία μαζί με το Δήμο Σητείας, το Δημοτικό αθλητικό οργανισμό και το σωματείο ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ Α.Ο. το «ΓΥΡΟ της ΣΗΤΕΙΑΣ». Τους αγώνες αυτούς ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. τους έχει εντάξει, για πέμπτη συνεχή χρονιά, στον αγωνιστικό θεσμό της ομοσπονδίας «Γύροι των πόλεων» και διεξήχθησαν  με μοναδική αγωνιστική - οργανωτική επιτυχία και τη συμμετοχή πολλών Ελλήνων πρωταθλητών των δρόμων μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων.

Το ετήσιο αγωνιστικό μας πρόγραμμα μετά από συνεργασία, με τους προπονητές, τους εκπροσώπους  των σωματείων και τους κριτές, διαμορφώνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετεί τους αγωνιστικούς στόχους και τις επιδιώξεις των αθλητών και των σωματείων της Κρήτης.  

Οι αγώνες σημείωσαν αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία και ήταν ένας από τους  σημαντικούς παράγοντες, που συνέβαλλαν στην άριστη εμφάνιση των αθλητών μας, στους διεθνείς αγώνες, στα Πανελλήνια πρωταθλήματα και στη γενικότερη  ποιοτική και ποσοτική ανάπτυξη του στίβου της Κρήτης.

Συνολικά διοργανώσαμε και συμμετείχαμε στη διοργάνωση σε τριάντα τρεις (33) αγώνες στίβου που διεξήχθησαν το 2008 στην Κρήτη.

Ο μεγάλος αριθμός αγώνων που διεξάγονται κάθε χρόνο στην Κρήτη, οφείλεται στην αποκέντρωση των αγωνιστικών δραστηριοτήτων μας, στην αμέριστη υποστήριξη του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., της τοπικής αυτοδιοίκησης, της  πολιτείας,  των κριτών, των διοικήσεων των σταδίων, των ιδιωτικών φορέων και τέλος στις πρωτοβουλίες διοργάνωσης που αναπτύσσουν τα σωματεία μας. Η τοπική αυτοδιοίκηση και στους 4 νομούς της Κρήτης, αποτελεί το «μεγάλο σύμμαχο του στίβου» και σημαντικό φορέα υποστήριξης και χρηματοδότησης του συνόλου των  δραστηριοτήτων του  στίβου στο νησί μας. Είναι παραδεκτό πλέον από όλους μας, ότι μόνο μέσα από τη διοργάνωση και τη συμμετοχή σε πολλούς αγώνες, βελτιώνονται  οι επιδόσεις των αθλητών μας, αποκτούν εμπειρίες και γνώση οι κριτές μας και τέλος αυξάνεται ο αριθμός των φιλάθλων  και χορηγών του στίβου. Η αποκέντρωση των αγώνων μας στοχεύει: στην ανάπτυξη του στίβου σε όλες τις πόλεις της Κρήτης, στην προσέλκυση νεαρών αθλητών, νέων κριτών και φιλάθλων, στη συνεργασία και υποστήριξη από το σύνολο των φορέων και τέλος στη μείωση στο ελάχιστο δυνατόν των εξόδων μετακίνησης των σωματείων μας.

► Τελειώνοντας την αγωνιστική δραστηριότητα πρέπει ιδιαίτερα να αναφερθούμε στους  ΚΡΙΤΕΣ  στίβου της Κρήτης.

Πραγματικοί ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ και ουσιαστικοί υποστηρικτές της νεολαίας μας, με συνεχή παρουσία στους αγώνες, υψηλό επίπεδο γνώσεων και μοναδική εντιμότητα, αποτελούν τους καλύτερους εγγυητές για την αξιοπιστία των επιδόσεων, αλλά και την πανελλήνια και διεθνή καταξίωση των αγώνων μας.

Δ)  ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Τελειώνοντας τον απολογισμό του 2008, επισημαίνουμε τους στόχους που έχουμε  ως  Ένωση  Αθλητικών Σωματείων αλλά και τους στόχους που πρέπει να έχουν η πολιτεία και η τοπική αυτοδιοίκηση για τα θέματα του στίβου της Κρήτης, τη νέα αγωνιστική χρονιά  2009:

 

1.             Διοργάνωση  αγώνων :

- Διεξαγωγή στο Παγκρήτιο  Στάδιο  των διασυλλογικών πρωταθλημάτων και των επώνυμων αγώνων που θα προγραμματιστούν να διεξαχθούν στο  Ηράκλειο .

- Με τη συνδιοργάνωση και συμπαράσταση του Δήμου Ηρακλείου - Δ.Α.Ο.Η., της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου και γενικότερα όλων των φορέων της πόλης του Ηρακλείου, πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε οι αγώνες στίβου ΚΝΩΣΕΙΑ,  να εξελιχθούν σε  μίτινγκ  στίβου με διεθνείς συμμετοχές.

2.             Στάδια  - Υλικοτεχνική υποδομή:

-               Παγκρήτιο στάδιο Ηρακλείου: Να μας δοθεί η χρήση του για τη διεξαγωγή αγώνων και προπονήσεων, όπως επίσης και χώρος για τη δημιουργία γραφείων της  Ε.Α.Σ.

Πλήρης εξοπλισμός του συγκεκριμένου σταδίου με όργανα στίβου προδιαγραφών IAAF.

-               Εθνικό στάδιο «Ελευθερίας» Ηρακλείου: Πλήρης ανακατασκευή του ελαστικού τάπητα, αφού είναι ακατάλληλος για χρήση στο μεγαλύτερο μέρος του και επικίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών. Κατασκευή μεγαλύτερης αίθουσας ενδυνάμωσης.

-               Ηράκλειο: Να ολοκληρωθεί από το Δήμο Ηρακλείου η κατασκευή  χωμάτινης διαδρομής στο Παλαιό Γεωπονικό (νότια του γηπέδου του Εργοτέλη), για περίπατο - βάδισμα από τους δημότες, αλλά και για αγώνες δρόμου σε ανώμαλο έδαφος και προπόνηση των αθλητών μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων.

-               Εθνικό στάδιο Χανίων: Πλήρης ανακατασκευή του με προδιαγραφές IAAF (αγωνιστικός χώρος - χλοοτάπητας -  προθερμαντήριο - κλειστή αίθουσα ενδυνάμωσης κ.λ.π.). Το στάδιο είναι πλέον ακατάλληλο για προπονήσεις - αγώνες και επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών. Η χρήση του σταδίου για το στίβο να συνεχιστεί όπως γίνεται μέχρι σήμερα, αφού  υπάρχουν πληροφορίες (πιστεύουμε να μην είναι αληθινές) για συνολική απαγόρευση διεξαγωγής των ριπτικών αγωνισμάτων στο στάδιο.

Παράλληλα να εγκριθεί η παραχώρηση από την τοπική αυτοδιοίκηση, στα σωματεία των Χανίων,  χώρος που έχει ήδη υποδειχθεί για προπόνηση των αθλητών των ρίψεων,

-  Δ.Α.Κ. Γάλλου Ρεθύμνης: Κατασκευή - τοποθέτηση νέων κερκίδων, ώστε να έχει συνολικά 5.000 θέσεις (απαραίτητος αριθμός για τη διεξαγωγή διεθνών αγώνων G.P.). Τοποθέτηση  νέου φωτισμού και   κατασκευή κλειστού προπονητηρίου - προθερμαντηρίου, πλήρως εξοπλισμένου με ελαστικό τάπητα και υλικοτεχνική υποδομή αλμάτων - ρίψεων (Για τα έργα αυτά υπάρχει ήδη έτοιμη μελέτη από την Ε.Α.Ρ. και ειδικά για το κλειστό προπονητήριο υπάρχει και η αρχική έγκριση από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων).

-               Στάδιο Σητείας: τοποθέτηση  ελαστικού τάπητα.

-               Στάδια Ιεράπετρας και Μεσσαράς: Πλήρης εξοπλισμός με όργανα στίβου, αφού στερούνται ακόμα και τα βασικά για προπονήσεις κι αγώνες.

-               Στάδιο Αγ. Νικολάου: Κατασκευή αίθουσας ενδυνάμωσης, εξοπλισμός με τα απαραίτητα όργανα στίβου

-               Ηράκλειο και Χανιά: Κατασκευή ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΩΝ (με δυνατότητες διεξαγωγής ημερίδων - αγώνων  κλειστού στίβου σε όλα τα αγωνίσματα).

3.  Δημιουργία νέων σωματείων:

Είναι απαραίτητο για την ευρύτερη ανάπτυξη του στίβου στο νησί μας, να δημιουργηθούν νέα σωματεία σε περιφερειακό επίπεδο ειδικά σε μέρη που λειτουργούν Γυμνάσια - Λύκεια, όπως  π.χ:   Νομός Ηρακλείου: Αρκαλοχώρι  - Αρχάνες

Νομός Ρεθύμνης:  Ανώγεια

Νομός Λασιθίου:   Νεάπολη

 

4.  Δημιουργία Τ.Ε.Φ.Α.Α. στην Κρήτη.

Η δημιουργία Τ.Ε.Φ.Α.Α. στην Κρήτη κρίνεται απαραίτητη αφού θα προκαλέσει αληθινή «επανάσταση» στο στίβο του νησιού μας, αλλά και σ' όλο τον αθλητισμό της Κρήτης  γενικότερα.

Δείτε ακόμη εδώ

Τις βαθμολογικές επιτυχίες των σωματείων doc Βαθμολογικές επιτυχίες σωματείων 25.50 Kb

Το διάγραμμα με τις Πανελλήνιες κατατάξεις των Κρητικών σωματείων για τγο 2008 pdf Διάγραμμα 74.19 Kb

Τα Έξοδα των Σωματείων και τα μετάλλιά τους στα Πανελ.Πρωταθλήματα doc Έξοδα και μετάλλια Πανελληνίων 2008 151.00 Kb

Τις Καλύτερες επιδόσεις στην Ελλάδα που πέτυχαν Κρητικοί doc Καλύτερες Επιδόσεις στην Ελλάδα 57.50 Kb

Τα μετάλλια των Κρητικών στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα doc Μετάλλια 2008 119.50 Kb

Οι Αθλητές των Κρητικών Σωματείων σε διεθνείς αγώνες : doc Διεθνείς Αγώνες 77.00 Kb

Οι Προπονητές των Σωματείων doc Προπονητές 61.00 Kb

Τη χωροταξική κατανομή των σωματείων  pdf Χωροταξική Κατανομή Σωματείων 51.46 Kb

Το καλεντάρι της Κρήτης του 2009 doc Καλεντάρι 2009 58.00 Kb

 

Σύντομα θα ανεβάσουμε και τις λίστες με τις καλύτερες επιδόσεις στην Κρήτη για το 2008

 

Τελευταία ανανέωση ( Saturday, 14 February 2009 )
 

Σύλλογοι

ΑΟ Κύδων Χανίων 
ΑΟ Λασηθίου 
Γ.Ε. Ηρακλείου 
Γυμναστικός Σύλλογος Ελευθέριος Βενιζέλος 
ΟΦ Ηρακλείου 

Φωτογραφίες...


Σύνδεσμοι

segas_logo_small.jpg Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών & Αθλητικών Σωματείων (Σ.Ε.Γ.Α.Σ.)

Η επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου

Run Greece 2014run_greece_2013_mini.jpg

 

 

iaaf.jpg Διεθνής Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (I.A.A.F.)

International  Association ofAthletic Federations

 

layout_01.gif Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (E.A.A.) 

European Athleticc Association (E.A.A.) 


61a_venizelia.jpg61α Βενιζέλεια 2009

To επίσημο site του διεθνούς μήτιγκ των Χανίων