Skip to content

ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης

Please install Flash and turn on Javascript.

ΑΡΧΗ arrow ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ arrow Απολογισμός 2009
Απολογισμός 2009 Εκτύπωση E-mail

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ    ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ   2009

Το 2009 ήταν η καλύτερη χρονιά στην ιστορία του στίβου της Κρήτης, με μοναδικές επιτυχίες των αθλητών - αθλητριών, των προπονητών και των σωματείων.

Η κορύφωση αυτών των επιτυχιών ήταν:

1)    Πρώτη θέση της Κρήτης μεταξύ των 27 Ε.Α.Σ, του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., για πρώτη φορά σύμφωνα με την Πανελλαδική αξιολόγηση των σωματείων του, με σύνολο βαθμών αξιολόγησης 44.137 και 11,03% (στις επόμενες τρεις θέσεις βρίσκονται ο Πειραιάς 41.679, η Αθήνα 36.874 και η Θεσσαλονίκη 38.625 αντίστοιχα).

2)  Πρώτη θέση της Κρήτης, με 44 συνολικά μετάλλια (περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά) στα Πανελλήνια πρωταθλήματα Ε/Ν - Π/Κ - ΠΠ/ΠΚ Α' (2η η Θεσσαλονίκη, με 36 μετάλλια), ένα στοιχείο που αποδεικνύει την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στις μικρές ηλικίες και ταυτόχρονα αποτελεί τη βάση για το μέλλον του Κρητικού κλασικού αθλητισμού.

3)    Πρώτη θέση της Κρήτης, με 4.124 βαθμούς στην Πανελλαδική αςιολόνηση των Διασυλλονικών πρωταθλημάτων.

4)  Συυυετοχή της ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑΣ (ΕΑΡ.) στο Πανκόσυιο πρωτάθληυα και συμμετοχή της ίδιας αθλήτριας, αλλά και του ΔΟΥΒΑΛΙΔΗ ΚΩΣΤΑ (ΕΑΡ.) στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

5) Συμμετοχή επτά αθλητών μας στους Μεσογειακούς ανώνες:
ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ (Ε.Α.Ρ.) 1η   - ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΣΠΥΡΟΣ (ΕΑΡ.) 50ς -

ΜΩΙΣΙΔΟΥ ΧΡΥΣΑ (Γ.Σ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ) 6Π - ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣ (Γ.Σ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ) -ΦΙΛΑΝΔΑΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ (Ε.Α.Ρ.) - ΠΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ (Ε.Α.Ρ.) - ΧΕΙΡΙΜΠΕΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑ (Γ.Σ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ).

6)   Συυυετοχή τριών αθλητών μας στην Εθνική ομάδα νια το Ευρωπαϊκό κύπελλο:
ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ (Ε.Α.Ρ.) 6η - ΧΑΝΤΖΗ-ΝΕΑΓΚ ΧΡΙΣΤΙΝΑ (Ε.Α.Ρ), -
ΦΙΛΑΝΔΑΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ (Ε.Α.Ρ.)

7)  Συυυετογή επτά αθλητών μας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων (Α/Γ):
ΓΕΡΟΜΑΡΚΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΛΙΒΥΚΟΣ) 5ος - ΚΑΠΠΑ ΦΛΩΡΑ (Γ.Σ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ) -

ΠΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ (Ε.Α.Ρ.) - ΦΥΛΛΑΔΙΤΑΚΗΣ ΔΗΜ. (Γ.Σ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ) - ΡΗΓΑ ΣΟΦΙΑ (Γ.Σ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ) - ΛΕΔΑΚΗ ΣΤΕΛΑ (Γ.Σ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ).

8)  Συυυετογή του αθλητή υας ΜΙΧΑΛΕΛΗ ΔΗΜΗΤΡΗ (Γ.Σ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ) 7ος, στο Ευ­
ρωπαϊκό πρωτάθλημα Ε/Ν:

9)  Συυυετογή τεσσάρων αθλητών υας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Π / Κ:
ΦΥΛΛΑΔΙΤΑΚΗΣ   ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ (Γ.Σ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ) - ΚΑΚΕΠΑΚΗΣ   ΓΙΑΝΝΗΣ (Ο.Φ.Η.)

- ΨΑΡΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ) - ΜΑΛΛΙΑΡΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ (Γ.Ε.Η.).

10)   Εβδομήντα τέσσερις (74) συυυετοχές αθλητών και αθλητριών μας που είγαμε
συνολικά
σε όλες τις Εθνικές ουάδες.

11)  Τρεις πανελλήνιες επιδόσεις των αθλητών υας:
ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (Ε.Α.Ρ.) 1.500 και 3.000 Κορασίδων
ΔΟΥΒΑΛΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ (Ε.Α.Ρ.) 60 Εμπ. Ανδρών Κλειστού στίβου.

12)     Εκατό (100) υετάλλια που κατέκτησαν οι αθλητές μας στα Πανελλήνια
πρωταθλήυατα
ανοιγτού και κλειστού στίβου.

13)  Οκτώ υετάλλια που κατέκτησαν τα σωυατεία υας στην κατάταξη των πανελληνίων
πρωταθλημάτων
:

ΕΑΡ. (4) - Γ.Σ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (3) - ΚΥΔΩΝ (1).

14)       Διοργάνωση δύο διεθνών υίτινγκ της Ευρωπαϊκής ουοσπονδίας
«ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΕΙΑ»
ΕΑΑ ΡΚΕΜΙΙΙΜ και «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΑ» ΕΑΑ ΡΕΡΜΙΤ.

15)    Βελτίωση κατά 162 θέσεις συνολικά των σωματείων μας στην Πανελλαδική
αξιολόγηση των σωματείων του Σ.Ε.Γ.Α.Σ, και 6.721 περισσότερους βαθυούς (αύξηση 18%),
σε σχέση με τις αντίστοιχες θέσεις και βαθμούς του 2008.

Όταν οι επιτυχίες για πολλά χρόνια διαδέχονται η μία την άλλη, όταν η Ε.Α.Σ. Κρήτης βρίσκεται στην πρώτη Πανελλήνια θέση για πρώτη φορά στην ιστορία της, όταν οι αθλητές και οι αθλήτριες μας συμμετέχουν με επιτυχία σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όταν καταρρίπτονται πανελλήνιες επιδόσεις, όταν ένα από τα διεθνή μίτινγκ της Κρήτης «ΒΑΡΔΙΝΟΠΑΝΝΕΙΑ» (ΕΑΑ PREMIUM), βρίσκεται για μια ακόμα χρονιά στην πρώτη θέση της κατηγορίας του στην Ευρώπη, τότε κανένα αποτέλεσμα δε μπορεί να χαρακτηριστεί τυχαίο ή ευκαιριακό.

Όλα τα παραπάνω οφείλονται σε μια τεράστια προσπάθεια με μακροχρόνιο προγραμματισμό, ξεχωριστό ενδιαφέρον για την άριστη λειτουργία των προαγωνιστικων τμημάτων των σωματείων, μεθοδική δουλειά πάνω σε επιστημονική βάση και το κυριότερο με απόλυτη πίστη στο «ευ αγωνίζεστε», στην εντιμότητα και τα αθλητικά ιδεώδη με τα οποία καθοδηγούμε και διαπλάθουμε τη νεολαία της Κρήτης, τους νεαρούς αθλητές μας και αυριανούς πρωταθλητές, με την αμέριστη φυσικά υποστήριξη των οικογενειών τους.

Για την κορύφωση του στίβου της Κρήτης, με αρωγούς το Σ.Ε.Γ.Α.Σ., την πολιτεία, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους ιδιωτικούς φορείς, δούλεψαν σκληρά πολλοί άνθρωποι, ερασιτέχνες, εθελοντές και επαγγελματικά στελέχη, μέσα και έξω από τα στάδια και γΓ αυτό οι επιτυχίες ανήκουν σε όλους τους «ρομαντικούς του στίβου της Κρήτης», από τη Σητεία μέχρι τη Μεσσαρά και το Καστέλι Κισσάμου.

Τη χρονιά που μας πέρασε (2009) παρουσίασαν δραστηριότητα 15 σωματεία : Γ.Σ.  ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ. - ΕΑΡ - Ο.Φ.Η - ΚΥΔΩΝ - Γ.Ε.Η. - Α.Ο. ΛΑΣΙΘΙΟΥ- ΛΙΒΥΚΟΣ -ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ    -    ΑΡΚΑΔΙ    -    ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ     Γ.Σ.    -     Γ.Ε.    ΜΕΣΣΑΡΑΣ    -    ΣΥΛ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ   ΚΡΗΤΗΣ   -  Α.Ο.   ΚΙΣΣΑΜΟΥ  -   Γ.Α.Σ.   ΜΑΛΙΩΝ   και   ΟΜΙΛΟΣ ΥΠΕΡΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ ΚΡΗΤΗΣ.

Τα δεκαπέντε σωματεία μας είναι γεωγραφικά χωρισμένα ανά νομό ως εξής: Ν. Ηρακλείου (7) - Ν. Χανίων (3) - Ν. Λασιθίου (3) και Ν. Ρεθύμνης (2).

Πίνακες 2009

1.  doc Βαθμολογικές Επιτυχίες Σωματείων 2009 29.00 Kb

2. xls Βαθμοί Διασυλλογικών 2009 37.50 Kb

3. xls Βαθμοί Πανελληνίων Πρωταθλημάτων_2009 27.00 Kb

4. doc Οι αθλητές στους διεθνείς αγώνες 2009 120.00 Kb

5. doc Προπονητές_2009 62.50 Kb

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ:

Η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης ξεκίνησε το 2009 τις αγωνιστικές της δραστηριότητες με δύο ημερίδες αλμάτων στις 10 και 31/1 στο Παγκρήτιο στάδιο Ηρακλείου, στην κλειστή αίθουσα προπόνησης. Επίσης στις 24/1 διοργανώσαμε ημερίδα κλειστού στίβου στην Ιεράπετρα. Η διεξαγωγή αγώνων κλειστού στίβου στην Κρήτη, που γίνονται σε ετήσια βάση τα τελευταία χρόνια, αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη και ένα ακόμα καθοριστικό βήμα για την περαιτέρω βελτίωση των αθλητών μας και την προσφορά αγωνιστικών διαδικασιών τη χειμερινή περίοδο.

Στις 11 και 18 Ιανουαρίου διοργανώσαμε στα Χανιά και στον Άγιο Νικόλαο, σύμφωνα με το νέο αγωνιστικό θεσμό του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., δύο περιφερειακούς αγώνες δρόμου σε ανώμαλο έδαφος, με στόχο την αγωνιστική προετοιμασία των αθλητών μας για το αντίστοιχο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Στις 18 Ιανουαρίου επίσης διοργανώσαμε στον Άγιο Νικόλαο, με την καθοριστική υποστήριξη του Οργανισμού Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Αγίου Νικολάου, την ετήσια βράβευση των αθλητών και προπονητών μας που διακρίθηκαν ιδιαίτερα σε Πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο την προηγούμενη αγωνιστική χρονιά. Η αίθουσα της εκδήλωσης, όπως και κάθε χρόνο, ήταν ασφυκτικά γεμάτη από εκπροσώπους της πολιτείας, της τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., των τοπικών φορέων και από φιλάθλους του στίβου. Το γεγονός αυτό μας δίνει ιδιαίτερη χαρά και ταυτόχρονα απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι ο κόσμος της Κρήτης, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες και τις επιτυχίες των αθλητών μας, έχει αγκαλιάσει και στηρίζει τις αθλητικές αλλά και τις κοινωνικές δραστηριότητες της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης. Η βράβευση των αθλητών και προπονητών μας, είναι η μικρότερη ηθική αναγνώριση, απ' όλους μας, για τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλουν και τις μοναδικές επιτυχίες τους.

Το Μάρτιο και συγκεκριμένα στις 14/3 διοργανώσαμε στο Ρέθυμνο, με τη συνεργασία - υποστήριξη του Δ.Α.Ο.Ρ. και των τοπικών σωματείων, τους τοπικούς - επώνυμους αγώνες «ΡΕΘΥΜΝΙΑ».

Στις 21/3 διοργανώσαμε στα Χανιά, με τη συνεργασία των τοπικών σωματείων, το «ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΕΑΡΙΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ».

Στις 25/3, για πρώτη φορά στις ΜΟΙΡΕΣ, συνδιοργανώσαμε με το Δήμο Μοιρών, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου και το τοπικό σωματείο Γ.Ε. ΜΕΣΣΑΡΑΣ, τους επώνυμους αγώνες «ΦΑΙΣΤΙΟΙ ΚΑΙ ΓΟΡΤΥΝΙΟΙ» και ταυτόχρονα διοργανώσαμε και το διασυλλογικό πρωτάθλημα ΠΠ - ΠΚ Β' «Τριάθλα» για το νομό Ηρακλείου. Οι αγώνες είχαν μεγάλη επιτυχία με κύριο χαρακτηριστικό τη μεγάλη προσέλευση θεατών στο στάδιο, αλλά και το μεγάλο αριθμό νεαρών αθλητών που συμμετείχαν στους αγώνες.

Στις 28/3 ολοκληρώθηκε η διοργάνωση του διασυλλογικού πρωταθλήματος ΠΠ/ΠΚ Β' (Τρίαθλα), με τη διεξαγωγή αγώνων σε πέντε ακόμα πόλεις της Κρήτης (Χανιά, Ρέθυμνο, Αγ. Νικόλαο, Ιεράπετρα και Σητεία), όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 150 νεαροί αθλητές και αθλήτριες

Τον Απρίλιο και συγκεκριμένα στις 11/4 διοργανώσαμε στο Ηράκλειο, το διασυλλογικό πρωτάθλημα Π/Κ . Τα αγωνίσματα δρόμων και αλμάτων διεξήχθησαν στο Παγκρήτιο στάδιο, ενώ τα αγωνίσματα των ρίψεων στο στάδιο «Ελευθερίας». Οι αγώνες είχαν επιτυχία και ο τρόπος αυτός διεξαγωγής τους σε δύο στάδια ταυτόχρονα αντιμετωπίστηκε θετικά από τα σωματεία. Στους αγώνες είχαμε 394 συμμετοχές. Οι αθλητές - τριες πέτυχαν 274 φορές τα όρια βαθμολόγησης (ποσοστό 70%) και 62 φορές τα όρια υψηλής πριμοδότησης (ποσοστό 16%). Πρώτο σωματείο στη βαθμολογία Παίδων ο Γ.Σ. ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ με 205 βαθμούς και στη βαθμολογία Κορασίδων ο Ο.Φ.Η. με 129 βαθμούς.

Στις 14/4 διοργανώσαμε στο Ηράκλειο, το διασυλλογικό πρωτάθλημα ΠΠ/ΠΚ Α', όπου είχαμε 402 συμμετοχές. Οι αθλητές - τριες πέτυχαν 243 φορές τα όρια βαθμολόγησης (ποσοστό 60,5%) και 41 φορές τα όρια υψηλής πριμοδότησης (ποσοστό 10%). Πρώτο σωματείο και στις δύο κατηγορίες ο Γ.Σ. ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (στους ΠΠ Α' με 91 βαθμούς και στις ΠΚ Α' με 97 βαθμούς).

Στις 22/4 διοργανώσαμε στο Ηράκλειο, το διασυλλογικό πρωτ/μα συνθέτων αγωνισμάτων ΠΠ-ΠΚΑ', ενώ για τις κατηγορίες Π/Κ και Α/Γ τα σωματεία μας αγωνίστηκαν στον όμιλο της Αθήνας. Συμμετείχαν συνολικά και στις τρεις κατηγορίες 25 αθλητές-τριες, από τους οποίους βαθμολογήθηκαν οι 16 (ποσοστό 64%).

Στις 25-26/4 στο Ο.Α.Κ.Α. συμμετείχαμε στο διασυλλογικό πρωτ/μα Α/Γ, στον όμιλο των νησιών. Στους αγώνες τα σωματεία της Κρήτης έκαναν εξαιρετική εμφάνιση, αφού κέρδισαν τις 6 πρώτες θέσεις στην κατηγορία Ανδρών (πρώτος ο Γ.Σ. ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ με 192,5 βαθμούς) και τις 4 πρώτες θέσεις στην κατηγορία Γυναικών (πρώτη η Ε.Α.Ρ. με 183 βαθμούς). Συνολικά τα σωματεία μας παρουσίασαν 310 συμμετοχές. Οι αθλητές - τριες πέτυχαν 268 φορές τα όρια βαθμολόγησης (ποσοστό 86,5%) και 97 φορές τα όρια υψηλής πριμοδότησης (ποσοστό 31%).

Το Μάιο και συγκεκριμένα στις 9/5, διοργανώσαμε στο Ηράκλειο, με την αμέριστη υποστήριξη του Δ.Α.Ο.Η., το διασυλλογικό πρωτάθλημα ΠΠ-ΠΚ Β' (Α' φάση, ατομικών αγωνισμάτων) και τους Παγκρήτιους αγώνες ΜΙΝΙ ΠΠ - ΠΚ, με πολύ μεγάλη συμμετοχή από τις ακαδημίες των σωματείων μας, αφού συμμετείχαν περισσότεροι από 350 αθλητές -τριες και μεγάλο αριθμό θεατών στις κερκίδες του σταδίου.

Στις 10/5 διοργανώσαμε στο Ηράκλειο, για 21η συνεχή χρονιά, τους αγώνες στίβου «ΚΝΩΣΕΙΑ». Με την αμέριστη συμπαράσταση και την οικονομική υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και του Δ.Α.Ο.Η., πετύχαμε τα Κνώσεια να έχουν για μια ακόμα χρονιά, μοναδική οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία, αφού συμμετείχαν πολλοί επίλεκτοι αθλητές - τριες της Εθνικής μας ομάδας. Πιστεύουμε ότι στο Ηράκλειο υπάρχουν πλέον οι κατάλληλες συνθήκες,

και με δεδομένη τη χρησιμοποίηση αλλά και αξιοποίηση για το στίβο του Παγκρητίου σταδίου, τα ΚΝΩΣΕΙΑ να εξελιχθούν τα επόμενα χρόνια σε ένα αξιόλογο μίτινγκ στίβου με συμμετοχές Ελλήνων και ξένων πρωταθλητών.

Στις 16/5 διοργανώσαμε στο Ρέθυμνο, με τη συνεργασία - υποστήριξη του Γραφείου Φυσικής Αγωγής, του Δ.Α.Ο.Ρ. και των τοπικών σωματείων, τους τοπικούς - ιστορικούς αγώνες «ΑΡΚΑΔΙΑ». Τα «ΑΡΚΑΔΙΑ» για τρίτη χρονιά διεξήχθησαν το μήνα Μάιο, μέσα στην αγωνιστική περίοδο και είχαν μεγάλη επιτυχία.

Στις 24/5 συμμετείχαμε στη διοργάνωση των αγώνων «ΜΑΧΗ ΚΡΗΤΗΣ», που διοργάνωσε στα Χανιά ο Α.Ο. ΚΥΔΩΝ, με την υποστήριξη των τοπικών φορέων.

Στις 30/5 στο Ηράκλειο, συνδιοργανώσαμε με τη Γ.Ε.Η. και την υποστήριξη του Δ.Α.Ο.Η., τους αγώνες ρίψεων «Ηράκλεια». Οι αγώνες μετά από πρόταση της Ε.Α.Σ. Κρήτης και απόφαση του Σ.Ε.Γ.Α.Σ, εντάχθηκαν για μια ακόμα χρονιά στους αγώνες κριτήριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ε/Ν και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Π/Κ. Συμμετείχαν αρκετοί επίλεκτοι Έλληνες πρωταθλητές και επιτεύχθηκαν αξιόλογες επιδόσεις. Τα «ΗΡΑΚΛΕΙΑ» έχουν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να κατοχυρωθούν ως ένα από τα Ελληνικά Ο - Ρ ρίψεων, όταν θα δημιουργηθεί ο αντίστοιχος θεσμός.

Τον Ιούνιο και συγκεκριμένα στις 1/6 διεξήχθη το διεθνές μίτινγκ στίβου (ΕΑΑ ΡΕΡΜΙΤ), «61α ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΑ» που διοργάνωσε ο Α.Ο. ΚΥΔΩΝ στα Χανιά.

Στις 13/6 συμμετείχαμε στη διοργάνωση των αγώνων «ΜΙΡΑΜΠΕΛΟ», που διοργάνωσε ο Α.Ο. ΛΑΣΙΘΙΟΥ στον Άγιο Νικόλαο, με την υποστήριξη του Δήμου Αγίου Νικολάου, στο εκσυγχρονισμένο στάδιο της πόλης.

Στις 27/6 συμμετείχαμε στη διοργάνωση των αγώνων «ΘΕΟΧΑΡΑΚΕΙΑ» που διοργάνωσε ο Α.Ο. ΚΙΣΣΑΜΟΥ στα Χανιά και των αγώνων «ΜΙΣΕΔΑΚΕΙΑ» που διοργάνωσε ο Γ.Σ. ΛΙΒΥΚΟΣ στην Ιεράπετρα.

Τον Ιούλιο και συγκεκριμένα στις 20/7 διεξήχθη το διεθνές μίτινγκ στίβου (ΕΑΑ ΡΡΕΜΙΙΙΜ), «25α ΒΑΡΔΙΝΟΠΑΝΝΕΙΑ» που διοργάνωσε η Ε.Α.Ρ. στο Ρέθυμνο και το οποίο ήταν για μια ακόμα χρονιά το κορυφαίο μίτινγκ της ΕΑΑ, σύμφωνα με την επίσημη βαθμολογία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Το μήνα Σεπτέμβριο τα σωματεία μας, σύμφωνα με το νέο αγωνιστικό πλαίσιο του Σ.Ε.Γ.Α.Σ, για την κατηγορία ΠΠ - ΠΚ Β', διοργάνωσαν εσωτερικούς αγώνες όπου συμμετείχαν πολλοί νεαροί αθλητές της αντίστοιχης ηλικίας.

Το μήνα Οκτώβριο και συγκεκριμένα στις 18/10 συνδιοργανώσαμε στο Ηράκλειο μαζί τον Ο.Φ.Η και με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου - Δ.Α.Ο.Η., τους 50υς ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ, με τη συμμετοχή 250 περίπου νεαρών αθλητών των κατηγοριών ΠΠ - ΠΚ Β' και ΜΙΝΙ. Οι αγώνες διεξήχθησαν στο Παγκρήτιο στάδιο (εκτός από τα αγωνίσματα της Δισκοβολίας και της Σφυροβολίας που διεξήχθησαν στο στάδιο «Ελευθερίας»). Η διοργάνωση αυτή αποτελεί σημαντικό αγωνιστικό κίνητρο για τους μικρούς αθλητές μας, αλλά και για την προσέλκυση νέων παιδιών στο στίβο. Πρέπει να θεσμοθετηθεί και να διεξάγεται κάθε χρόνο, εναλλάξ σε κάθε νομό της Κρήτης.

Στις 27/10 συμμετείχαμε στη διοργάνωση των αγώνων «10α ΝΕΣΤΟΡΕΙΑ», που διοργάνωσε ο Γ.Σ. ΛΙΒΥΚΟΣ, με την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης και των τοπικών φορέων της Ιεράπετρας.

Στις 8 Νοεμβρίου συνδιοργανώσαμε μαζί με τους φορείς του Ρεθύμνου τον «ΑΡΚΑΔΙΟ ΔΡΟΜΟ 20 χιλιομέτρων» στα πλαίσια των εκδηλώσεων «69α ΑΡΚΑΔΙΑ».

Τέλος στις 29 Νοεμβρίου συνδιοργανώσαμε στη Σητεία μαζί με το Δήμο Σητείας, το Δημοτικό αθλητικό οργανισμό και το σωματείο ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ Α.Ο. το «ΓΥΡΟ της ΣΗΤΕΙΑΣ». Τους αγώνες αυτούς ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ, τους έχει εντάξει, για έκτη συνεχή χρονιά, στον αγωνιστικό θεσμό της ομοσπονδίας «Γύροι των πόλεων» και διεξήχθησαν με μοναδική αγωνιστική -οργανωτική επιτυχία και τη συμμετοχή πολλών Ελλήνων πρωταθλητών των δρόμων μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων.

Το ετήσιο αγωνιστικό μας πρόγραμμα μετά από συνεργασία, με τους προπονητές, τους εκπροσώπους των σωματείων και τους κριτές, διαμορφώνεται κάθε χρόνο με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετεί τους αγωνιστικούς στόχους και τις επιδιώξεις των αθλητών και των σωματείων της Κρήτης.

Οι αγώνες σημείωσαν αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία και ήταν ένας από τους σημαντικούς παράγοντες, που συνέβαλλαν στην άριστη εμφάνιση των αθλητών μας, στους διεθνείς αγώνες, στα Πανελλήνια πρωταθλήματα και στη γενικότερη ποιοτική και ποσοτική ανάπτυξη του στίβου της Κρήτης.

Συνολικά διοργανώσαμε και συμμετείχαμε στη διοργάνωση σε τριάντα (30) αγώνες στίβου που διεξήχθησαν το 2009 στην Κρήτη.

Ο μεγάλος αριθμός αγώνων που διεξάγονται κάθε χρόνο στην Κρήτη, οφείλεται στην αποκέντρωση των αγωνιστικών δραστηριοτήτων μας, στην αμέριστη υποστήριξη του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., της πολιτείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των κριτών, των διοικήσεων των σταδίων, των ιδιωτικών φορέων και τέλος στις πρωτοβουλίες διοργάνωσης που αναπτύσσουν τα σωματεία μας.

Η τοπική αυτοδιοίκηση και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης, αποτελεί το «ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ» και σημαντικό Φορέα υποστήριξης και χρηματοδότησης

του συνόλου των δραστηριοτήτων μας.


Είναι παραδεκτό πλέον από όλους μας, ότι μόνο μέσα από τη διοργάνωση και τη συμμετοχή σε πολλούς αγώνες, έρχονται νέα παιδιά στα στάδια και στα σωματεία, βελτιώνονται οι επιδόσεις των αθλητών μας, αποκτούν εμπειρίες και γνώση οι κριτές μας και τέλος αυξάνεται ο αριθμός των φιλάθλων και χορηγών του στίβου.

 

Η αποκέντρωση των αγώνων μας στοχεύει: στην ανάπτυξη του στίβου σε όλες τις πόλεις της Κρήτης, στην προσέλκυση νεαρών αθλητών, νέων κριτών και φιλάθλων, στη συνεργασία και υποστήριξη από το σύνολο των φορέων και τέλος στη μείωση στο ελάχιστο δυνατόν των εξόδων μετακίνησης των σωματείων μας.

Τελευταία ανανέωση ( Wednesday, 27 January 2010 )
 

Σύλλογοι

ΑΟ Κύδων Χανίων 
ΑΟ Λασηθίου 
Γ.Ε. Ηρακλείου 
Γυμναστικός Σύλλογος Ελευθέριος Βενιζέλος 
ΟΦ Ηρακλείου 

Φωτογραφίες...


Σύνδεσμοι

segas_logo_small.jpg Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών & Αθλητικών Σωματείων (Σ.Ε.Γ.Α.Σ.)

Η επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου

Run Greece 2014run_greece_2013_mini.jpg

 

 

iaaf.jpg Διεθνής Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (I.A.A.F.)

International  Association ofAthletic Federations

 

layout_01.gif Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (E.A.A.) 

European Athleticc Association (E.A.A.) 


61a_venizelia.jpg61α Βενιζέλεια 2009

To επίσημο site του διεθνούς μήτιγκ των Χανίων