Skip to content

ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης

Please install Flash and turn on Javascript.

ΑΡΧΗ arrow ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ arrow Αγωνιστικός Απολογισμός 2010
Αγωνιστικός Απολογισμός 2010 Εκτύπωση E-mail
 

Το 2010 δίκαια χαρακτηρίζεται ως η καλύτερη χρονιά στην ιστορία του στίβου της Κρήτης, με μοναδικές επιτυχίες των αθλητών - αθλητριών, των προπονητών και των σωματείων.

Δύσκολη η κατάκτηση της πρώτης θέσης, αλλά δυσκολότερη η διατήρηση αυτής για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δίκαια λοιπόν όλοι εμείς, οι άνθρωποι του στίβου της Κρήτης, αισθανόμαστε περήφανοι για την κατάκτηση της πρώτης θέσης το 2009 και τη διατήρηση της πρωτιάς αυτής και το 2010, που είναι αποτέλεσμα προγραμματισμού, οργάνωσης, δουλειάς στις μικρές ηλικίες και υψηλών στόχων.

Για το 2010 οι σημαντικότερες επιτυχίες, που μας διατήρησαν στην πρώτη θέση  ήταν:

1) Πρώτη θέση της Κρήτης, μεταξύ των 27  Ε.Α.Σ. του  Σ.Ε.Γ.Α.Σ., για δεύτερη συνεχή χρονιά, με σύνολο βαθμών αξιολόγησης 42.096 (στις επόμενες τρεις θέσεις βρίσκονται η Θεσσαλονίκη 40.712, ο Πειραιάς 37.737 και η Αθήνα 35.464  βαθμούς αντίστοιχα).

2) Πρώτη θέση της Κρήτης, για δεύτερη συνεχή χρονιά, με 48 συνολικά μετάλλια (44 το 2009) στα Πανελλήνια πρωταθλήματα Ε/Ν - Π/Κ - ΠΠ/ΠΚ Α΄ (2η η Θεσσαλονίκη, με 35 μετάλλια). Ένα στοιχείο που αποδεικνύει την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στις αναπτυξιακές ηλικίες και ταυτόχρονα αποτελεί τη βάση για το μέλλον του Κρητικού κλασικού αθλητισμού.

3) Πρώτη θέση της Κρήτης, για πρώτη φορά, με 2.155 βαθμούς στη συνολική βαθμολογία των Πανελληνίων πρωταθλημάτων. Η θέση αυτή αποδεικνύει τα ποιοτικά στοιχεία των σωματείων και των αθλητών μας.

4) Δεύτερη θέση του Γ.Σ. ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, μεταξύ των 321 σωματείων του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

         Είναι η καλύτερη θέση  που έχει καταταγεί  σωματείο της Κρήτης, μέχρι σήμερα.

5) Πενήντα τρεις (53) συμμετοχές των αθλητών - αθλητριών μας στις Εθνικές μας ομάδες, όλων των κατηγοριών.

6) Εκατόν τρία (103) μετάλλια που κατέκτησαν οι αθλητές μας στα Πανελλήνια πρωταθλήματα ανοιχτού, κλειστού στίβου και δρόμου σε ανώμαλο έδαφος.

7) Δέκα τρία (13) μετάλλια που κατέκτησαν τα σωματεία μας στην κατάταξη των Πανελληνίων πρωταθλημάτων:  Ε.Α.Ρ. (6) - Γ.Σ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (5) - Α.Ο. ΛΑΣΙΘΙΟΥ (2).

8) Συμμετοχή πέντε (5) αθλητών - τριών μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτ/μα  Α/Γ:

ΤΣΑΚΩΝΑΣ  ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ (Ε.Α.Ρ.) - ΔΟΥΒΑΛΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ (Ε.Α.Ρ.) - ΜΕΡΤΖΑΝΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ (Ε.Α.Ρ.) - ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛ. (Ε.Α.Ρ.) - ΣΤΡΑΤΑΚΗ ΑΡΓΥΡΩ (Ε.Α.Ρ.)

9) Συμμετοχή  τριών (3) αθλητών - τριών μας στο Παγκόσμιο Πρωτ/μα  Ε/Ν:

ΚΟΪΝΗ ΑΘΗΝΑ (Ε.Α.Ρ.) - ΜΙΧΑΛΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Γ.Σ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ) - ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (Ε.Α.Ρ.)

10) Συμμετοχή  δύο (2) αθλητών - τριών μας στις Παγκόσμιες Ολυμπιακές Ημέρες Νεότητας  Π/Κ:  

ΨΑΡΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ Γ.Σ.) 6η - ΦΥΛΛΑΔΙΤΑΚΗΣ  ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ (Γ.Σ. ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ) 8ος

11) Συμμετοχή μίας (1) αθλήτριας μας στο Παγκόσμιο  Πρωτ/μα Κλειστού Στίβου.

ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛ. (Ε.Α.Ρ.)

12) Συμμετοχή δέκα (10)  αθλητών - τριών μας με την Εθνική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτ/μα Ομάδων.

13) Επτά (7)  πανελλήνιες επιδόσεις των αθλητών - τριών  μας:

ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (Ε.Α.Ρ.) 3.000 μ. και  5.000 μ. Νεανίδων

ΤΣΑΚΩΝΑΣ  ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ      (Ε.Α.Ρ.)  200  μ. Νέων (Ανδρών) «2 φορές».

ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛ      (Ε.Α.Ρ.)   ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ ΓΥΝΑΙΚΩΝ «3 φορές».

14) Διοργάνωση δύο διεθνών μίτινγκ της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας «ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΕΙΑ» EAA PREMIUM  και «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΑ» EAA  PERMIT.

Όταν οι επιτυχίες επαναλαμβάνονται για πολλά χρόνια, όταν η Ε.Α.Σ. Κρήτης βρίσκεται στην ΠΡΩΤΗ Πανελλήνια θέση για ΔΕΥΤΕΡΗ συνεχή χρονιά στην ιστορία της, όταν οι αθλητές και οι αθλήτριες μας συμμετέχουν με επιτυχία σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όταν καταρρίπτονται Πανελλήνιες επιδόσεις, τότε κανένα αποτέλεσμα δε μπορεί να χαρακτηριστεί τυχαίο ή ευκαιριακό.

Όλα τα παραπάνω οφείλονται σε μια τεράστια προσπάθεια με όραμα, μακροχρόνιο προγραμματισμό, οργάνωση, ξεχωριστό ενδιαφέρον για την άριστη λειτουργία των ακαδημιών και προαγωνιστικών τμημάτων των σωματείων, επιμόρφωση των προπονητών, προπονητική προετοιμασία  σε επιστημονική βάση και το κυριότερο με απόλυτη πίστη στο «ευ αγωνίζεστε», στην εντιμότητα και τα αθλητικά ιδεώδη με τα οποία καθοδηγούμε και διαπλάθουμε τη νεολαία της Κρήτης, τους νεαρούς αθλητές μας και αυριανούς πρωταθλητές, με την αμέριστη φυσικά υποστήριξη των οικογενειών τους.

Για  τη διατήρηση του στίβου της Κρήτης στην πρώτη Πανελλήνια θέση, με αρωγούς το Σ.Ε.Γ.Α.Σ., την Πολιτεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους ιδιωτικούς φορείς, δούλεψαν σκληρά πολλοί άνθρωποι, ερασιτέχνες, εθελοντές και επαγγελματικά στελέχη, μέσα και έξω από τα στάδια και γι' αυτό οι επιτυχίες ανήκουν σε όλους τους «ρομαντικούς του στίβου της Κρήτης», από τη Σητεία μέχρι τη Μεσσαρά και  το Καστέλι  Κισσάμου.

Ο σημαντικότερος παράγοντας, που αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία στηρίζεται εδώ και πολλά χρόνια το οικοδόμημα του στίβου της Κρήτης, είναι η διοργάνωση αγώνων σχεδόν κάθε εβδομάδα κατά την αγωνιστική περίοδο.

Το ετήσιο αγωνιστικό μας πρόγραμμα μετά από συνεργασία, με τους προπονητές, τους εκπροσώπους  των σωματείων, τους κριτές και το σύνολο των φορέων, διαμορφώνεται κάθε χρόνο με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετεί τους αγωνιστικούς στόχους και τις επιδιώξεις των αθλητών και των σωματείων της Κρήτης.

Συνολικά διοργανώσαμε και συμμετείχαμε στη διοργάνωση σε τριάντα δύο  (32) αγώνες στίβου που διεξήχθησαν το 2010 στην Κρήτη.

Το αγωνιστικό μας πρόγραμμα περιλαμβάνει όλες τις ηλικίες από ΜΙΝΙ ΠΠ/ΠΚ Β΄ μέχρι Α/Γ, αλλά και όλες τις κατηγορίες αγώνων, ανοιχτού - κλειστού στίβου, διεθνή μίτινγκ, διασυλλογικά πρωταθλήματα, περιφερειακούς - τοπικούς αγώνες, δρόμους σε ανώμαλο έδαφος και δημόσια οδό.

Οι αγώνες σημείωσαν αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία και ήταν ένας από τους  καθοριστικούς παράγοντες, που συνέβαλλαν στην άριστη εμφάνιση των αθλητών μας, στους διεθνείς αγώνες, στα Πανελλήνια πρωταθλήματα και στη γενικότερη  ποιοτική και ποσοτική ανάπτυξη του στίβου της Κρήτης.

Ο μεγάλος αριθμός αγώνων που διεξάγονται κάθε χρόνο στην Κρήτη, οφείλεται στην αποκέντρωση των αγωνιστικών δραστηριοτήτων μας, στην αμέριστη υποστήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. της Πολιτείας, των κριτών, των διοικήσεων των σταδίων, των ιδιωτικών φορέων και τέλος στις πρωτοβουλίες διοργάνωσης που αναπτύσσουν τα σωματεία μας.

 Η τοπική αυτοδιοίκηση και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης, αποτελεί το «ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ» και σημαντικό φορέα υποστήριξης και χρηματοδότησης του συνόλου των  δραστηριοτήτων μας.

 

 Είναι παραδεκτό πλέον από όλους μας, ότι μόνο μέσα από τη διοργάνωση και τη συμμετοχή σε πολλούς αγώνες, έρχονται νέα παιδιά στα στάδια και στα σωματεία, βελτιώνονται  οι επιδόσεις των αθλητών μας, αποκτούν εμπειρίες οι κριτές μας και τέλος αυξάνεται ο αριθμός των φιλάθλων και χορηγών του στίβου.

            Για την επιτυχημένη διοργάνωση όλων των αγωνιστικών εκδηλώσεων,  καθοριστική συμμετοχή έχουν οι  ΚΡΙΤΕΣ  του στίβου της Κρήτης.

Πραγματικοί ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ και ουσιαστικοί υποστηρικτές της Ελληνικής νεολαίας, με συνεχή παρουσία στους αγώνες, υψηλό επίπεδο γνώσεων και μοναδική εντιμότητα, αποτελούν τους καλύτερους εγγυητές για την αξιοπιστία των επιδόσεων, αλλά και την Πανελλήνια και διεθνή καταξίωση των αγώνων μας.

Τέλος τη χρονιά που μας πέρασε (2010) παρουσίασαν δραστηριότητα 14 σωματεία :

Γ.Σ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ. - Ε.Α.Ρ - Γ.Ε.Η.- Ο.Φ.Η - ΚΥΔΩΝ - Α.Ο. ΛΑΣΙΘΙΟΥ- ΛΙΒΥΚΟΣ - ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ - ΑΡΚΑΔΙ - ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ Γ.Σ. - ΣΥΛ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ ΚΡΗΤΗΣ - Γ.Ε. ΜΕΣΣΑΡΑΣ - Γ.Α.Σ. ΜΑΛΙΩΝ - Α.Ο. ΚΙΣΣΑΜΟΥ.

Τα δεκατέσσερα  σωματεία μας είναι γεωγραφικά χωρισμένα ανά νομό ως εξής:

Ν. Ηρακλείου (6) - Ν. Χανίων (3) - Ν. Λασιθίου (3) και Ν. Ρεθύμνης (2).

 

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ:

Ολοκληρώνοντας τον απολογισμό του 2010, επισημαίνουμε τους στόχους που έχουμε  ως  Ένωση  Αθλητικών Σωματείων Σ.Ε.Γ.Α.Σ., αλλά και τους στόχους που πρέπει να έχουν η Πολιτεία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση για τα θέματα του στίβου της Κρήτης, τη νέα αγωνιστική χρονιά  2011:

 

  1. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ  ΑΓΩΝΩΝ :

- Διεξαγωγή στο Παγκρήτιο  Στάδιο  των διασυλλογικών πρωτ/των, αλλά και των περισσοτέρων  αγώνων που θα προγραμματιστούν να διεξαχθούν στο  Ηράκλειο.

            - Με τη συνδιοργάνωση και συμπαράσταση του Δήμου Ηρακλείου - Δ.Α.Ο.Η., της Περιφέρειας Κρήτης και γενικότερα όλων των φορέων της πόλης του Ηρακλείου, πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε οι αγώνες στίβου ΚΝΩΣΕΙΑ,  να εξελιχθούν σε  μίτινγκ  στίβου με διεθνείς συμμετοχές.

  1. ΣΤΑΔΙΑ - ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ:

 

ΝΟΜΟΣ  ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ:

 

-  Παγκρήτιο στάδιο: Να δημιουργηθεί Βορειοδυτικά του Παγκρητίου, χώρος και για τα τέσσερα αγωνίσματα ρίψεων,  με κατασκευή  βαλβίδων - διαδρόμων φοράς, τοποθέτηση κλωβού και φωτισμού.

 

  • - Εθνικό στάδιο «Ελευθερίας»: Τοποθέτηση νέου ελαστικού τάπητα, αφού ο υπάρχον είναι ακατάλληλος για χρήση και επικίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών.

Πλήρης εξοπλισμός του με όργανα στίβου, προδιαγραφών IAAF

Κατασκευή μεγαλύτερης αίθουσας ενδυνάμωσης και εξοπλισμός της με νέα μηχανήματα ενδυνάμωσης - ιατρικές μπάλες κ.λ.π.

Συντήρηση κλωβών και επιπλέον χρήση βαλβίδων σφαιροβολίας εντός σταδίου.

  • - Στάδιο Μεσσαράς: Ολοκλήρωση των έργων του σταδίου, πλήρης εξοπλισμός με όργανα στίβου, αφού στερείται ακόμα και τα βασικά για προπονήσεις και αγώνες.

- Κλειστό Προπονητήριο: Κατασκευή κλειστού προπονητηρίου, με δυνατότητες διεξαγωγής αγώνων κλειστού στίβου σε όλα τα αγωνίσματα.

ΝΟΜΟΣ  ΧΑΝΙΩΝ:

 

Να δημιουργηθεί προπονητήριο ρίψεων στις εγκαταστάσεις του Πολυτεχνείου.

Να  συνεχιστεί η παραχώρηση από το Δήμο Χανίων του χώρου που διεξάγεται η προπόνηση της Σφύρας στην περιοχή «Χρυσοπηγή»

- Εθνικό Στάδιο:

   α) Να δημιουργηθεί προθερμαντήριο με ελαστικό τάπητα στη βόρεια και ανατολική πλευρά του σταδίου. Το προθερμαντήριο κρίνεται απαραίτητο για τη διεξαγωγή πανελληνίων και διεθνών αγώνων.

    β) Πλήρης εξοπλισμός του με όργανα στίβου και ενδυνάμωσης, προδιαγραφών IAAF

  • - Κλειστό Προπονητήριο: Κατασκευή κλειστού προπονητηρίου, με δυνατότητες διεξαγωγής αγώνων κλειστού στίβου σε όλα τα αγωνίσματα.

ΝΟΜΟΣ  ΡΕΘΥΜΝΗΣ:

 

  • - Δ.Α.Κ. Γάλλου Ρεθύμνης: Κατασκευή - τοποθέτηση νέων κερκίδων, ώστε να έχει συνολικά 5.000 θέσεις (απαραίτητος αριθμός για τη διεξαγωγή διεθνών αγώνων IAAF).

Ολική αντικατάσταση του φθαρμένου και ακατάλληλου πλέον για αγώνες στίβου ελαστικού τάπητα.

 Κατασκευή κλειστού προπονητηρίου - προθερμαντηρίου, πλήρως εξοπλισμένου με ελαστικό τάπητα και υλικοτεχνική υποδομή αλμάτων - ρίψεων.

Τοποθέτηση  νέου φωτισμού.

«Για το φωτισμό υπάρχει ήδη έτοιμη μελέτη από την Ε.Α.Ρ. και ειδικά για το κλειστό   προπονητήριο υπάρχει και η αρχική έγκριση από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Είναι απαραίτητο να δοθεί από το αρμόδιο Υπουργείο στο Δήμο Ρεθύμνης η ανάλογη πίστωση, για να ξεκινήσει η διαδικασία προκήρυξης του έργου».

ΝΟΜΟΣ  ΛΑΣΙΘΙΟΥ:

 

  • - Στάδιο Σητείας: τοποθέτηση ελαστικού τάπητα, εξοπλισμός με τα απαραίτητα όργανα στίβου.
  • - Στάδια Ιεράπετρας: Πλήρης εξοπλισμός με όργανα στίβου, αφού στερούνται ακόμα και τα βασικά για προπονήσεις και αγώνες.
  • - Στάδιο Αγ. Νικολάου: Κατασκευή αίθουσας ενδυνάμωσης, εξοπλισμός με τα απαραίτητα όργανα στίβου.

3.  Δημιουργία νέων σωματείων:

 

            Είναι απαραίτητο για την ευρύτερη ανάπτυξη του στίβου στο νησί μας, να δημιουργηθούν νέα σωματεία σε περιφερειακό επίπεδο ειδικά σε μέρη που λειτουργούν Γυμνάσια - Λύκεια, όπως  π.χ:   Νομός Ηρακλείου: Αρκαλοχώρι  - Αρχάνες

                                                    Νομός Ρεθύμνης:  Ανώγεια

                                                    Νομός Λασιθίου:   Νεάπολη

4.  Δημιουργία Τ.Ε.Φ.Α.Α. στην Κρήτη.

 

Η δημιουργία Τ.Ε.Φ.Α.Α. στην Κρήτη κρίνεται απαραίτητη αφού, εκτός των άλλων κοινωνικών θεμάτων, θα προκαλέσει αληθινή «επανάσταση» στο στίβο του νησιού μας, αλλά και σ' όλο τον αθλητισμό της Κρήτης  γενικότερα και σε όλα τα επίπεδά του (επιστημονικό, οργανωτικό, αγωνιστικό, υποδομών κ.λ.π.).

Πίνακες Απολογισμού 2010

doc Αξιολόγηση Συγκρίσεις 42.50 Kb

doc ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ 2010 39.50 Kb

doc Μετάλλια σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα 158.50 Kb

doc Αθλητές σχεδιασμού Ταλέντα 44.00 Kb

doc Βαθμολογικές επιτυχίες σωματείων 38.00 Kb

doc Αθλητες σε εθνικές ομάδες 104.00 Kb

doc Προπονητές Σωματειων 78.50 Kb

xls Βαθμοί Διασυλλογικών 57.00 Kb

xls Βαθμοί Πανελληνίων 57.00 Kb

doc Γράφημα Κρήτη 1.05 Mb

doc Σωματεία με δραστηριότητα 35.50 Kb

Τελευταία ανανέωση ( Monday, 07 March 2011 )
 

Σύλλογοι

ΑΟ Κύδων Χανίων 
ΑΟ Λασηθίου 
Γ.Ε. Ηρακλείου 
Γυμναστικός Σύλλογος Ελευθέριος Βενιζέλος 
ΟΦ Ηρακλείου 

Φωτογραφίες...


Σύνδεσμοι

segas_logo_small.jpg Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών & Αθλητικών Σωματείων (Σ.Ε.Γ.Α.Σ.)

Η επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου

Run Greece 2014run_greece_2013_mini.jpg

 

 

iaaf.jpg Διεθνής Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (I.A.A.F.)

International  Association ofAthletic Federations

 

layout_01.gif Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (E.A.A.) 

European Athleticc Association (E.A.A.) 


61a_venizelia.jpg61α Βενιζέλεια 2009

To επίσημο site του διεθνούς μήτιγκ των Χανίων