Skip to content

ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης

Please install Flash and turn on Javascript.

Ολυμπιακό Όριο για τον Αλ.Παπαμιχαήλ Εκτύπωση E-mail
  • papamihail.jpgΠραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις, ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ της Ένωσης Ατρομήτου - Ρεθυμνιακού και η Δέσποινα Ζαπουνίδου εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. 

    Οι δύο βαδιστές αγωνίστηκαν στο διεθνές μίτινγκ του Λουγκάνο, στα 20χλμ βάδην. Ο Παπαμιχαήλ διένυσε την απόσταση σε 1 ώρα 21.19 και όχι μόνο έπιασε το όριο για τους Ολυμπιακούς, αλλά κατάφερε να βελτιώσει ένα πανελλήνιο ρεκόρ, που κρατούσε πάνω από 30 χρόνια.Η προηγούμενη επίδοση στην απόσταση ήταν 1 ώρα 23.08 και την είχε πετύχει στις 24 Φεβρουαρίου του 1980 ο Χρήστος Καραγιώργος. 

    Ο 24χρονος αθλητής της ΕΑΡ κατέλαβε την 10η θέση, ενώ νικητής ήταν ο Αλεξ Σβάτζερ (Ιταλία) με 1.17.30 και δεύτερος Γάλλος ο Γιόχαν Ντινίζ με 1.17.43. Στην έβδομη θέση των 20χλμ βάδην γυναικών τερμάτισε η Δέσποινα Ζαπουνίδου με 1.31.08. 

    Η αθλήτρια από την Αριδαία βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ (προηγούμενο 1.32.47) και όπως και ο συναθλητής της στο γκρουπ του Ναπολέων Κεφαλόπουλου, έπιασε το υψηλό όριο για Λονδίνο. Νικήτρια του αγώνα ήταν η Τατιάνια Σίμπλεβα (Ρωσία) με 1 ώρα 28.03. Ο Παπαμιχαήλ σε έξι μέρες θα αγωνιστεί στα 50χλμ βάδην σε μίτινγκ στο Ντούντιτσεν. 

    Ο Παπαμιχαήλ εξασφαλίζει για πρώτη φορά την συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ η Ζαπουνίδου για δεύτερη, καθώς ήταν παρούσα και στη διοργάνωση του 2008 στο Πεκίνο.

 

Σύλλογοι

ΑΟ Κύδων Χανίων 
ΑΟ Λασηθίου 
Γ.Ε. Ηρακλείου 
Γυμναστικός Σύλλογος Ελευθέριος Βενιζέλος 
ΟΦ Ηρακλείου 

Φωτογραφίες...


Σύνδεσμοι

segas_logo_small.jpg Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών & Αθλητικών Σωματείων (Σ.Ε.Γ.Α.Σ.)

Η επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου

Run Greece 2014run_greece_2013_mini.jpg

 

 

iaaf.jpg Διεθνής Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (I.A.A.F.)

International  Association ofAthletic Federations

 

layout_01.gif Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (E.A.A.) 

European Athleticc Association (E.A.A.) 


61a_venizelia.jpg61α Βενιζέλεια 2009

To επίσημο site του διεθνούς μήτιγκ των Χανίων