Skip to content

ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης

Please install Flash and turn on Javascript.

Ολυμπιακοί Αγώνες Λονδίνου 2012 Εκτύπωση E-mail

Αξιοπρεπέστατη εμφάνιση οι δύο Κρητικές στην Ολυμπιάδα

belibasaki_3.jpgΤην παρθενική της εμπειρία σε Ολυμπιακούς Αγώνες είχε  η Μαρία Μπελιμπασάκη. Η νεαρότερη αθλήτρια της ομάδας, στα 21 της χρόνια τερμάτισε σε 11.63 (1,3 μ./δ.) τα 100 μ. και κατέλαβε την έκτη θέση στην έβδομη προκριματική σειρά και αποκλείστηκε.

“Οταν  βγήκα έξω έπαθα σοκ. Δεν πίστευα αυτό που συνέβαινε. Ηταν φανταστική εμπειρία, ό,τι καλύτερο μπορεί να ζήσει ένας αθλητής σε μια τέτοια διοργάνωση. Ημουν καλά και ήθελα να τρέξω γρηγορότερα, άργησα πολύ στην εκκίνηση. Τώρα κοιτάζω τα 200 μ.”, είπε  η αθλήτρια. 

Οπως και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ελσίνκι έτσι και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου η Στέλλα – Ηρώ Λεδάκη έμεινε στην 13η θέση στον προκριματικό του επί κοντώ. Και στις δύο περιπτώσεις η Ελληνίδα αθλήτρια έχασε την πρόκριση στον τελικό από την Γιρίνα Πτατσνίκοβα, η οποία στο τελευταίο της άλμα εξασφάλισε το πολυπόθητο εισιτήριο. 


Η Λεδάκη ξεπέρασε τα 4,50 μ. με την πρώτη της προσπάθεια ισοφάρισε το ατομικό της ρεκόρ, όμως στη συνέχεια δεν κατάφερε να νικήσει τα 4,55 μ., επίδοση που θα της έδινε τη συμμετοχή στον πρώτο μεγάλο τελικό της καριέρας της. Νωρίτερα η 24χρονη κρητικιά είχε ανέβει πάνω από τα 4,10 μ. με την 3η προσπάθεια, πάνω από τα 4,25 μ. με την πρώτη, ξεπέρασε με την δεύτερη τα 4,40 μ. και στη συνέχεια με την πρώτη τα 4,50 μέτρα. 

ledaki1.jpg“Σίγουρα είμαι χαρούμενη που είμαι εδώ και ισοφάρισα το ρεκόρ μου. Ομως θα ήμουν ικανοποιημένη αν είχα ανέβει ακόμη υψηλότερα καθώς οι δυνατότητες μου είναι για παραπάνω. Δεν έχει σημασία αν έμειναν εκτός τελικού σπουδαία ονόματα, για μένα έχει σημασία να ξεπερνάω τον εαυτό μου. Να κάνω το καλύτερο ανεξάρτητα με το αν είμαι πρώτη ή τελευταία. Το τι κάνουν οι υπόλοιπες αθλήτριες δεν έχει σημασία για μένα”, είπε η Λεδάκη, που έδειξε πικραμένη με την 13η θέση.
Ο αγώνας έγινε με αρκετά δύσκολες συνθήκες, καθώς ο αέρας γύριζε συνεχώς και δεν άφηνε τις αθλήτριες να ολοκληρώσουν τις προσπάθειες τους. Να σημειώσουμε ότι τα 4.50μ της Λεδάκη είναι ισοφάριση του Παγκρήτιου ρκεόρ στο επί κοντώ

 

Σειρά παίρνουν τώρα οι εκπρόσωποι των Κρητικών συλλόγων στους Ολυμπιακούς ο Κώστας Δουβαλίδης στα 110μ εμπόδια και ο Στέφανος - Λυκούργος Τσάκωνας στα 200μ αλλά και ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ στο βάδην και οι τρείς αθλητές της ΕΑΡ.

 

Πηγή : www.segas.gr

 

 

Τελευταία ανανέωση ( Saturday, 04 August 2012 )
 

Σύλλογοι

ΑΟ Κύδων Χανίων 
ΑΟ Λασηθίου 
Γ.Ε. Ηρακλείου 
Γυμναστικός Σύλλογος Ελευθέριος Βενιζέλος 
ΟΦ Ηρακλείου 

Φωτογραφίες...


Σύνδεσμοι

segas_logo_small.jpg Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών & Αθλητικών Σωματείων (Σ.Ε.Γ.Α.Σ.)

Η επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου

Run Greece 2014run_greece_2013_mini.jpg

 

 

iaaf.jpg Διεθνής Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (I.A.A.F.)

International  Association ofAthletic Federations

 

layout_01.gif Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (E.A.A.) 

European Athleticc Association (E.A.A.) 


61a_venizelia.jpg61α Βενιζέλεια 2009

To επίσημο site του διεθνούς μήτιγκ των Χανίων