Skip to content

ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης

Please install Flash and turn on Javascript.

Μεσσογειακοί Αγώνες 2013 - Α΄- Β΄Ημέρα Εκτύπωση E-mail

ledaki_smal.jpgΤέσσερα χρυσά μετάλλια ένα αργυρό και δύο χάλκινα έχουν κατακτήσει οι Έλληνες πρωταθλητές και πρωταθλήτριες που αγωνίζονται στους Μεσογειακούς Αγώνες τις δύο πρώτες ημέρες της διοργάνωσης που διεξάγεται σρτην Μερσίνη της Τουρκίας. Πρώτη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο η άλτρια του ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος Στέλλα Ηρώ Λεδάκη που κέρδισε την πρώτη θέση με άλμα στα 4.50μ που ισοφαρίζει το φετεινό και ατομικό της ρεκόρ. Στην συνέχεια η Χανιώτισσα άλτρια προσπάθησε χωρίς επιτυχία να περάσει το 4.61μ που θα αποτελούσε υψηλό όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Μόσχα.

Η Στέλλα Λεδάκη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο επί κοντώ και έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση ενόψει της συνέχειας. «Είχα πει στον εαυτό μου πως θα έκανα όσο χρειαζόταν για να κατακτήσω το χρυσό μετάλλιο. Το ήθελα για τον προπονητή μου, καθώς είχε ήδη ένα μετάλλιο στη διοργάνωση με την Μαριάννα (σ.σ Ζαχαριάδη) από το 2009 και ήθελα να του χαρίσω και το χρυσό. Επίσης τσατίστηκα τόσο πολύ με τη συμπεριφορά του Τούρκου αθλητή, που ήθελα να του δώσω απάντηση μέσα στον αγωνιστικό χώρο», είπε η Λεδάκη μιλώντας στην επίσημη σελίδα του ΣΕΓΑΣ (www.segas.gr). 

Η αθλήτρια του Φώτη Στεφανή, αφού εξασφάλισε την πρώτη θέση τοποθέτησε τον πήχη στα 4,61 μέτρα. «Θέλω να κάνω το υψηλό όριο για τη Μόσχα, έβαλα τον πήχη στο 4,61 μ. και όχι στο 4,60 μ., γιατί ήθελα για πρώτη φορά να κάνω μια επίδοση καλύτερη από το όριο και όχι όσο το όριο», είπε η αθλήτρια, που ήδη έχει το χαμηλό όριο για το συγκεκριμένο γεγονός. «Για μένα αυτό που μετράει από εδώ και πέρα είναι η σταθερότητα. Ξέρω ότι μπορώ να ανέβω στο 4.60 μ., θα μπορούσα να το είχα κάνει και χθες, καθώς το τρίτο άλμα στην ουσία το έχασα στις λεπτομέρειες», συμπλήρωσε. Αναφορικά με την εμπειρία της πρώτης συμμετοχής σε Μεσογειακούς Αγώνες είπε: «Όταν έχεις πάρει μέρος σε Ολυμπιακούς, τότε όλα τα άλλα σου φαίνονται κάπως...μικρότερα. Υπάρχουν και κάποιες αντικειμενικές δυσκολίες. Ο γιατρός μας έχει συστήσει να αποφεύγουμε πολλές τροφές, ενώ και στη διάρκεια του αγώνα οι Τούρκοι δείχνουν να υστερούν σε γνώσεις». Η Λεδάκη θα κάνει τον επόμενο αγώνα της στην Πανεπιστημιάδα (7-12/7) στο Καζάν.

dimitrakis.jpgΔυό χρυσά μετάλλια κατέκτησαν δύο αθλητές που αγωνιζόντουσαν μέχρι την περσινή χρονιά με χρώματα Κρητικών Συλλόγων. Ο Στέφανος Λυκούργος Τσάκωνας με 20.45 κέρδισε πάνω στο νήμα τον πολιτογραφημένο Τούρκο Αζέρο Ραμίν Γκουλίεφ πετυχαίνοντας ατομικό ρεκόρ και ο Κώστας Δουβαλίδης με 13.45 (φετεινό ρεκόρ) κέρδισε τους αντιπάλους τους επιβεβαιώνοντας την σταθερότητά του.

Το τέταρτο χρυσό μετάλλιο με νέο ατομικό ρεκόρ κέρδισε ο Κώστας Μπανιώτης στο ύψος όπου μετά τα 2.34μ που πέρασε απείλησε στα 2.37μ το Πανελλήνιο Ρεκόρ του Λάμπρου Παπακώστα (2.36μ). Ασημένι μετάλλιο κατέκτησε ο Δημήτρης Τσιάμης στο τριπλούν με 17.00μ και χάλκινα η Αντιγόνη ΝΤρισμπιώτη στο βάδην και ο Σπύρος Λεμπέσης στον Ακοντισμό.

Πολύ καλή εμφάνιση και ατομικό ρεκόρ πέτυχε ο Ανδρέας Δημητράκης (ΑΟ ΛΑσηθίου - στην φωτό δίπλα με το 508 από παλαιότερο αγώνα) στα 1500μ με 3.40.15 ενώ ο Χανιώτης σπρίντερ του Πανελευσινιακού Μανόλης Πατεράκης πέτυχε 21.52 (με άνεμο -0.4) στον προκριματικό των 200μ

Δύο χρυσά μετάλλια κατέκτησε και η Κύπρος τις 2 πρώτες ημέρες με την Ελένη Αρτυματά 23.12 στα 200μ (η ίδια κέρδισε και χάλκινο στα 100μ με 11.73) κα την Νεκταρία Παναγή στο μήκος με 6.51μ

 

 

Σύλλογοι

ΑΟ Κύδων Χανίων 
ΑΟ Λασηθίου 
Γ.Ε. Ηρακλείου 
Γυμναστικός Σύλλογος Ελευθέριος Βενιζέλος 
ΟΦ Ηρακλείου 

Φωτογραφίες...


Σύνδεσμοι

segas_logo_small.jpg Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών & Αθλητικών Σωματείων (Σ.Ε.Γ.Α.Σ.)

Η επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου

Run Greece 2014run_greece_2013_mini.jpg

 

 

iaaf.jpg Διεθνής Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (I.A.A.F.)

International  Association ofAthletic Federations

 

layout_01.gif Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (E.A.A.) 

European Athleticc Association (E.A.A.) 


61a_venizelia.jpg61α Βενιζέλεια 2009

To επίσημο site του διεθνούς μήτιγκ των Χανίων