Skip to content

ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης

Please install Flash and turn on Javascript.

Αποτελέσματα από το Πανευρωπαϊκό Εφήβων Εκτύπωση E-mail

anastasakis_2013_mini.jpgΕυρωπαϊκό Ε/Ν: Σπουδαία βολή για τον Αναστασάκη και απευθείας τελικός!

Ο Μιχάλης Αναστασάκης προκρίθηκε στον τελικό της σφυροβολίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων - Νεανίδων, το οποίο διεξάγεται στο Ριέτι της Ιταλίας.

Ο αθλητής του Κώστα Παπαμαρκάκη και του ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος κατάφερε μάλιστα να πετύχει τη πρόκρισή του με εντυπωσιακό τρόπο, καθώς στην δεύτερη προσπάθεια έστειλε τη σφύρα στα 73,88 μ., επίδοση αρκετά πάνω από το όριο των 70,00 μ., το οποίο έθεσαν οι διοργανωτές θα απευθείας συμμετοχή στον τελικό. Ο αθλητής του Κώστα Παπαμαρκάκη πέτυχε την δεύτερη καλύτερη βολή του Α΄ προκριματικού γκρουπ.

Ευχάριστα νέα για την Σοφία Πιτούλη, η οποία γλίτωσε τη διαδικασία του προκριματικού στα 3.000 μέτρα. Οι διοργανωτές αποφάσισαν να κάνουν απευθείας τελικό (Σάββατο) με τη συμμετοχή 18 αθλητριών. 

Ο κακός καιρός δημιούργησε αρκετά προβλήματα στους διοργανωτές και κυρίως στους αθλητές που μετείχαν το απόγευμα της πρώτης ημέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων - Νεανίδων. Το απογευματινό πρόγραμμα πήγε αρκετά πίσω εξαιτίας των αλλαγών που έγιναν, εξαιτίας της βροχής. 

Το μήκος των Εφήβων ξεκίνησε περίπου με 40 λεπτά καθυστέρηση με αποτέλεσμα να επηρεαστούν οι αθλητές και ανάμεσα σε αυτούς και ο Νίκος Ξενικάκης. Ο αθλητής μας του ΑΟ Λασηθίου είχε καλύτερο άλμα στα 7,23 μ. επίδοση που του έδωσε την έβδομη θέση στο γκρουπ του και την 15η στο σύνολο. Ο αθλητής, ο οποίος θα έχει στο μέλλον την ευκαιρία να διεκδικήσει συμμετοχή σε τελικούς μεγάλων διοργανώσεων χρειαζόταν ένα άλμα στα 7,27 μέτρα.

Στον τελικό του ακοντισμού στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ε/Ν στο Ριέτι θα πάρει μέρος ο Παρασκευάς Μπατζάβαλης. Ο πρωταθλητής μας, παρά τα άσχημα καιρικά φαίνομενα ξεκίνησε πολύ καλά τον αγώνα του, καθώς είχε βολή στα 70,19 μ., ένα εκατοστό κάτω από το όριο συμμετοχής στον τελικό. Η επίδοση αυτή του έδωσε την έκτη θέση στο γκρουπ του και την 12η στο σύνολο. Ο αθλητής του Ζευς Τρικάλων, που γυμνάζεται με τον Γιάννη Κοντονάσιο είχε ακόμη βολές στα 65,39 μ. και 65,11 μέτρα. Ο τελικός του αγωνίσματος θα γίνει το Σάββατο.

 Καλή παρουσία πραγματοποίησε στον τελικό των 10.000 μ. ο Μάρκος Γκούρλιας, με 31.58.49. Ο αθλητής μας ταξίδεψε στην Ιταλία με 31.20.68 και για μια ακόμη φορά σε έναν εκτός συνόρων αγώνα, κατάφερε να σταθεί με αξιώσεις. Νικητής της κούρσας ήταν ο Τούρκος Αλί Καγια, που με 28.31.16 πέτυχε εθνικό ρεκόρ και ρεκόρ αγώνων. Στον αγώνα συμμετείχαν συνολικά 24 αθλητές εκ των οποίων κατάφεραν να τερματίσουν μόλις οι 15. Ο αθλητής μας 400 μ. πριν το τέλος  βρισκόταν στην έκτη θέση, ωστόσο δεν κατάφερε να αντέξει το ρυθμό κι με μεγάλη προσπάθεια κράτήθηκε στην 10η θέση.

Πηγή : www.segas.gr

 

 

Σύλλογοι

ΑΟ Κύδων Χανίων 
ΑΟ Λασηθίου 
Γ.Ε. Ηρακλείου 
Γυμναστικός Σύλλογος Ελευθέριος Βενιζέλος 
ΟΦ Ηρακλείου 

Φωτογραφίες...


Σύνδεσμοι

segas_logo_small.jpg Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών & Αθλητικών Σωματείων (Σ.Ε.Γ.Α.Σ.)

Η επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου

Run Greece 2014run_greece_2013_mini.jpg

 

 

iaaf.jpg Διεθνής Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (I.A.A.F.)

International  Association ofAthletic Federations

 

layout_01.gif Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (E.A.A.) 

European Athleticc Association (E.A.A.) 


61a_venizelia.jpg61α Βενιζέλεια 2009

To επίσημο site του διεθνούς μήτιγκ των Χανίων