Skip to content

ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης

Please install Flash and turn on Javascript.

ΑΡΧΗ arrow ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ arrow Απολογισμός ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης 2013
Απολογισμός ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης 2013 Εκτύπωση E-mail

Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Ο Σ   Α Π Ο Λ Ο Γ Ι Σ Μ Ο Σ   2 0 1 3

 

Το 2013 ήταν μια ιδιαίτερα επιτυχημένη χρονιά για το στίβο της Κρήτης με κύρια χαρακτηριστικά:

► Τη συμμετοχή και πολύ καλή παρουσία ΕΞΙ  αθλητών - τριών μας (Μαρία Μπελιμπασάκη "Σητειακός", Στέλα - Ηρώ Λεδάκη, Μιχάλης Αναστασάκης και Ιορδάνης Ρουσάκης "Γ.Σ. Ελ. Βενιζέλος", Δημητράκης Ανδρέας και Ξενικάκης Νίκος "Α.Ο.Λασιθίου"), στις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις της χρονιάς που ήταν τα Παγκόσμια - Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και οι Μεσογειακοί αγώνες.

► Τη ΔΕΥΤΕΡΗ θέση (για τρίτη χρονιά) του Γ.Σ. ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ στην Πανελλήνια κατάταξη μεταξύ των 294 σωματείων του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και με πολύ μικρή σχετικά βαθμολογική διαφορά από το πρώτο σωματείο. 

► Την κατάταξη ΤΕΣΣΑΡΩΝ ακόμα σωματείων της Κρήτης στα ΠΕΝΗΝΤΑ πρώτα  της πανελλήνιας  αξιολόγησης του Σ.Ε.Γ.Α.Σ: Ο.Φ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (20),  Α.Ο. ΛΑΣΙΘΙΟΥ (21), Α.Ο. ΚΥΔΩΝ (32) και Γ.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (49).

► Την ΠΡΩΤΗ θέση της Κρήτης με 15 μετάλλια στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων - Νεανίδων και τη ΔΕΥΤΕΡΗ θέση, με 46 συνολικά μετάλλια  στα πανελλήνια πρωταθλήματα Ε/Ν - Π/Κ - ΠΠ/ΠΚ Α΄. Ένα στοιχείο που αποδεικνύει την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στις αναπτυξιακές ηλικίες, οι οποίες αποτελούν τη βάση για το μέλλον του Κρητικού κλασικού αθλητισμού.

► Την ΤΕΤΑΡΤΗ θέση της ΚΡΗΤΗΣ στη συνολική βαθμολογία - αξιολόγηση των σωματείων,  μεταξύ των 26  Ε.Α.Σ. του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

 

Δίκαια λοιπόν όλοι εμείς οι άνθρωποι του στίβου της Κρήτης, αισθανόμαστε περήφανοι για όλες αυτές τις επιτυχίες, που είναι αποτέλεσμα σωστού προγραμματισμού, οργάνωσης, δουλειάς στις μικρές ηλικίες και υψηλών στόχων.

► Επιπλέον για το 2013,  είναι σημαντικό να αναφέρομαι ορισμένες ακόμα επιτυχίες που μας διατήρησαν για μια ακόμα χρονιά στις κορυφαίες θέσεις του ελληνικού στίβου:

1) ΤΡΙΤΗ θέση της Κρήτης με 3.124 βαθμούς στη συνολική βαθμολογία των Διασυλλογικών πρωταθλημάτων

2) ΟΓΔΟΝΤΑ  (80) μετάλλια που κατέκτησαν οι αθλητές μας στα πανελλήνια πρωταθλήματα ανοιχτού, κλειστού στίβου και δρόμου σε ανώμαλο έδαφος.

3) ΤΡΙΑΝΤΑ ΟΧΤΩ  (38) συμμετοχές των αθλητών - αθλητριών μας στις εθνικές ομάδες στίβου, όλων των κατηγοριών.

4) ΕΠΤΑ (7) μετάλλια των αθλητών - τριών,  στους βαλκανικούς αγώνες όλων των κατηγοριών.

5) ΕΠΤΑ (7) μετάλλια που κατέκτησαν τα σωματεία μας στην κατάταξη των τριών πρώτων θέσεων στα πανελληνία πρωταθλήματα:  Γ.Σ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (6)  - Ο.Φ.Η. (1)

6) Τρεις  (3)  πανελλήνιες επιδόσεις των αθλητών - τριών  μας.

7) Είκοσι έξι επιδόσεις που πέτυχαν οι αθλητές μας και ήταν οι καλύτερες στην κατηγορίας τους.

8) Δεκατέσσερα μετάλλια που κέρδισαν συνολικά τα σωματεία μας στις βαθμολογίες των πανελληνίων πρωταθλημάτων.

Όταν οι επιτυχίες επαναλαμβάνονται για πολλά χρόνια, όταν η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις του ελληνικού στίβου για μια ακόμα χρονιά, όταν οι αθλητές και οι αθλήτριες μας συμμετέχουν με επιτυχία  σε Μεσογειακούς αγώνες, παγκόσμια, ευρωπαϊκά και βαλκανικά πρωταθλήματα, όταν καταρρίπτονται πανελλήνιες επιδόσεις, τότε κανένα αποτέλεσμα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τυχαίο ή ευκαιριακό.

Όλα τα παραπάνω οφείλονται σε μια τεράστια προσπάθεια με όραμα, μακροχρόνιο προγραμματισμό, οργάνωση, ξεχωριστό ενδιαφέρον για την άριστη λειτουργία των ακαδημιών και προαγωνιστικών τμημάτων των σωματείων, συνεχή ενημέρωση των προπονητών, προπονητική προετοιμασία  σε επιστημονική βάση και το κυριότερο με απόλυτη πίστη στο «ευ αγωνίζεστε», στην εντιμότητα και τα αθλητικά ιδεώδη με τα οποία καθοδηγούμε και διαπλάθουμε τη νεολαία της Κρήτης, τους νεαρούς αθλητές μας και αυριανούς πρωταθλητές, με την αμέριστη  πάντα υποστήριξη των οικογενειών τους.

Για  την ανάπτυξη και διατήρηση του στίβου της Κρήτης στις κορυφαίες θέσεις της πανελλήνιας κατάταξης, με αρωγούς το Σ.Ε.Γ.Α.Σ., την πολιτεία, την τοπική αυτοδιοίκηση, τους ιδιωτικούς φορείς και τις οικογένειες των αθλητών μας, δούλεψαν σκληρά πολλοί άνθρωποι, ερασιτέχνες, εθελοντές και επαγγελματικά στελέχη, μέσα και έξω από τα στάδια και γι' αυτό οι επιτυχίες ανήκουν σε όλους τους «ρομαντικούς του στίβου της Κρήτης», από τη Σητεία μέχρι τη Μεσσαρά και  το Καστέλι  Κισσάμου.

► Σημαντικός παράγοντας, που αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία στηρίζεται εδώ και πολλά χρόνια το οικοδόμημα του στίβου της Κρήτης, είναι η διοργάνωση αγώνων σχεδόν κάθε εβδομάδα κατά την αγωνιστική περίοδο.

Το ετήσιο αγωνιστικό μας πρόγραμμα μετά από συνεργασία, με τους προπονητές, τους εκπροσώπους  των σωματείων, τους κριτές και το σύνολο των φορέων, διαμορφώνεται κάθε χρόνο με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετεί τους αγωνιστικούς στόχους και τις επιδιώξεις των αθλητών και των σωματείων της Κρήτης.

Συνολικά διοργανώσαμε και συμμετείχαμε στη διοργάνωση σε ΕΙΚΟΣΙ ΤΡΕΙΣ  (23) αγώνες στίβου που διεξήχθησαν το 2013 στην Κρήτη.

Το αγωνιστικό μας πρόγραμμα περιλαμβάνει όλες τις ηλικίες από ΜΙΝΙ ΠΠ/ΠΚ  μέχρι Α/Γ (από 9 ετών και μεγαλύτεροι - ες), αλλά και όλες τις κατηγορίες αγώνων, ανοιχτού - κλειστού στίβου,  διασυλλογικά πρωταθλήματα, περιφερειακούς - τοπικούς αγώνες, δρόμους σε ανώμαλο έδαφος, σε δημόσια οδό, αλλά και αγώνες με ελεύθερη λαϊκή συμμετοχή για όλους τους  πολίτες της Κρήτης, με κυριότερο φυσικά τον αγώνα  RUN GREECE στο Ηράκλειο όπου συμμετείχαν 1.800 περίπου αθλούμενοι από όλη την Κρήτη.

Οι αγώνες σημείωσαν αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία και ήταν ένας από τους  καθοριστικούς παράγοντες, που συνέβαλλαν στην άριστη εμφάνιση των αθλητών μας, στους διεθνείς αγώνες, στα πανελλήνια πρωταθλήματα και στη γενικότερη  ποιοτική και ποσοτική ανάπτυξη και καταξίωση του στίβου της Κρήτης.

Ο μεγάλος αριθμός αγώνων που διεξάγονται κάθε χρόνο στην Κρήτη, οφείλεται στην αποκέντρωση των αγωνιστικών δραστηριοτήτων μας, στην ουσιαστική υποστήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης, του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. της πολιτείας, των κριτών, των διοικήσεων των σταδίων, των ιδιωτικών φορέων, των οικογενειών των αθλητών μας και τέλος στις πρωτοβουλίες διοργάνωσης που αναπτύσσουν τα σωματεία μας.

Η τοπική αυτοδιοίκηση και οι οικογένειες των αθλητών μας σε όλη την Κρήτη, αποτελούν το «ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ» και σημαντικούς φορείς υποστήριξης και χρηματοδότησης του συνόλου των  δραστηριοτήτων μας.

 

► Επίσης υλοποιήσαμε την εφαρμογή του προγράμματος KID'S ATHLETICS, με την υποστήριξη του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και του Υπουργείου Παιδείας, στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες της Κρήτης. Στο πρόγραμμα συμμετείχε μεγάλος αριθμός μαθητών - μαθητριών των δημοτικών σχολείων, με θετικά αποτελέσματα για την προσέλκυση νέων παιδιών στα σωματεία μας.

Είναι παραδεκτό πλέον από όλους μας, ότι μόνο μέσα από τη διοργάνωση και τη συμμετοχή σε πολλούς αγώνες και αθλητικές εκδηλώσεις, έρχονται νέα παιδιά στα στάδια και στα σωματεία, βελτιώνονται  οι επιδόσεις των αθλητών μας, αποκτούν επιπλέον εμπειρίες οι κριτές μας και τέλος αυξάνεται ο αριθμός των φιλάθλων και χορηγών του στίβου.

            ► Για την επιτυχημένη διοργάνωση όλων των αγωνιστικών εκδηλώσεων,  καθοριστική συμμετοχή έχουν οι  ΚΡΙΤΕΣ  του στίβου της Κρήτης.

Πραγματικοί ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ και ουσιαστικοί υποστηρικτές της ελληνικής νεολαίας, με συνεχή παρουσία στους αγώνες, υψηλό επίπεδο γνώσεων, καθημερινή ενημέρωση,  μοναδική εντιμότητα και παιδαγωγική κατάρτιση, αποτελούν τους καλύτερους εγγυητές για την αξιοπιστία των επιδόσεων, αλλά και την πανελλήνια και διεθνή καταξίωση των αγώνων μας.

 

Τέλος τη χρονιά που μας πέρασε (2013) παρουσίασαν δραστηριότητα 18 σωματεία :

Γ.Σ. ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ - Ο.Φ.Η. - Α.Ο. ΛΑΣΙΘΙΟΥ - ΚΥΔΩΝ - Γ.Ε.Η - ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ - ΛΙΒΥΚΟΣ- Ο.Κ.Α. ΑΡΚΑΔΙ - Γ.Σ. ΒΙΤΣ. ΚΟΡΝΑΡΟΣ - Γ.Ε. ΜΕΣΣΑΡΑΣ - ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ Γ.Σ. - Ε.Α.Ρ - Γ.Σ. ΡΕΘΥΜΝΗΣ - ΣΥΛ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ ΚΡΗΤΗΣ - Α.Ο. ΚΙΣΣΑΜΟΥ - Γ.Α.Σ. ΜΑΛΙΩΝ,  Γ.Α.Σ. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ και Γ.Σ. ΡΕΘΥΜΝΗΣ.

Τα δεκαοκτώ  σωματεία μας είναι γεωγραφικά χωρισμένα ανά περιφερειακή ενότητα ως εξής:  Ηρακλείου (6) - Λασιθίου (5)  -  Χανίων (3) και Ρεθύμνης (4).

 

 

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ  2013:

Ολοκληρώνοντας τον απολογισμό του 2013, επισημαίνουμε τους στόχους που έχουμε  ως  Ένωση  Αθλητικών Σωματείων Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης, αλλά και τους στόχους που πρέπει να έχουν η πολιτεία και η τοπική αυτοδιοίκηση για τα θέματα του στίβου της Κρήτης τη νέα αγωνιστική χρονιά  2013:

 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ  ΑΓΩΝΩΝ :

Υλοποίηση του αγωνιστικού μας προγράμματος και διεξαγωγή όλων των προγραμματισμένων αγώνων, με την υποστήριξη του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και του συνόλου των φορέων της Κρήτης.

 

ΣΤΑΔΙΑ - ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ  ΕΝΟΤΗΤΑ  ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ:

Εθνικό στάδιο «Ελευθερίας»: Ουσιαστικά αποτελεί το «Σπίτι του στίβου της Κρήτης»

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ χρήση από το άθλημα του κλασικού αθλητισμού, όπως γίνεται εξάλλου από κατασκευής του σταδίου μέχρι σήμερα.

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥ ΕΛΑΣΤΙΚΟΥ ΤΑΠΗΤΑ ΜΕ ΝΕΟ, αφού ο υπάρχον είναι ακατάλληλος για χρήση και επικίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών.

-     Συντήρηση - αντικατάσταση του εσωτερικού κιγκλιδώματος.

-  Πλήρης εξοπλισμός του με όργανα στίβου, προδιαγραφών IAAF και βελτίωση των  κλωβών ρίψεων και στρωμάτων ύψους - επί κοντώ .

-    Κατασκευή μεγαλύτερης αίθουσας ενδυνάμωσης και εξοπλισμός της με επιπλέον βάρη,   μηχανήματα   ενδυνάμωσης - ιατρικές μπάλες κ.λ.π.

-      Εξασφάλιση από την πολιτεία των λειτουργικών αναγκών του σταδίου

-   Παγκρήτιο στάδιο:  Κατασκευαστεί μίας βαλβίδας Σφυροβολίας

Στάδιο Μεσσαράς: Ολοκλήρωση των έργων του σταδίου, πλήρης εξοπλισμός με όργανα στίβου, αφού στερείται ακόμα και τα βασικά για προπονήσεις και αγώνες.

Κλειστό Προπονητήριο: Κατασκευή κλειστού προπονητηρίου, με δυνατότητες διεξαγωγής  αγώνων  κλειστού στίβου σε όλα τα αγωνίσματα.

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ  ΕΝΟΤΗΤΑ  ΧΑΝΙΩΝ:

 

- Να δημιουργηθεί προπονητήριο ρίψεων, εκτός σταδίου.

- Να παραχωρηθεί ουσιαστικά και τυπικά, από το Δήμο Χανίων, στα σωματεία του στίβου ο υπάρχον χώρος στην περιοχή «Χρυσοπηγή - Κουμπές» και να δημιουργηθεί εκεί ένα ολοκληρωμένο σύγχρονο προπονητήριο ρίψεων ιδιαίτερα για τη σφύρα που αποτελεί τον «τσιγγάνο» του κρητικού στίβου και πρέπει επιτέλους να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος για να στεγαστεί το αγώνισμα και οι αθλητές που μας έχουν δώσει τόσες επιτυχίες σε πανελλήνιο και παγκόσμιο επίπεδο.

- Εθνικό Στάδιο:

   -  Να δημιουργηθεί προθερμαντήριο με ελαστικό τάπητα στη βόρεια και ανατολική πλευρά του σταδίου. Το προθερμαντήριο κρίνεται απαραίτητο για τη διεξαγωγή πανελληνίων και διεθνών αγώνων.

   -  Πλήρης εξοπλισμός του με όργανα στίβου και ενδυνάμωσης, προδιαγραφών IAAF

   -   Εξασφάλιση από την πολιτεία των λειτουργικών αναγκών του σταδίου

 

Κλειστό Προπονητήριο: Κατασκευή κλειστού προπονητηρίου, με δυνατότητες διεξαγωγής  αγώνων  κλειστού στίβου σε όλα τα αγωνίσματα.

 

Στάδιο Κισσάμου: Δημιουργία των απαραίτητων υποδομών για τις προπονήσεις των αθλητών στίβου και τη διεξαγωγή αγώνων μικρών ηλικιακά  κατηγοριών. Εξοπλισμός με τα βασικά όργανα στίβου για τις προπονήσεις του μεγάλου αριθμού νέων αθλητών και ουσιαστική υποστήριξη του τμήματος στίβου από την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση.

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ  ΕΝΟΤΗΤΑ  ΡΕΘΥΜΝΗΣ:

Δ.Α.Κ. Γάλλου Ρεθύμνης:

-   Ολική αντικατάσταση του φθαρμένου και ακατάλληλου πλέον για αγώνες στίβου και προπονήσεις ελαστικού   τάπητα.

-     Τοποθέτηση  νέου φωτισμού.

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ  ΕΝΟΤΗΤΑ  ΛΑΣΙΘΙΟΥ:

Στάδιο Αγ. Νικολάου: Κατασκευή αίθουσας ενδυνάμωσης και πλήρης εξοπλισμός με τα απαραίτητα όργανα στίβου.

Στάδιο Σητείας: Τοποθέτηση  ελαστικού τάπητα και εξοπλισμός με τα απαραίτητα όργανα στίβου.

Στάδια Ιεράπετρας: Πλήρης εξοπλισμός με όργανα στίβου, αφού στερούνται ακόμα και τα βασικά για προπονήσεις και αγώνες.

Στάδιο Νεάπολης: Ολοκλήρωση του χωμάτινου σταδίου, για αγώνες στίβου μικρών ηλικιακά κατηγοριών και εξοπλισμός του με τα απαραίτητα όργανα.

 

3.  Δημιουργία νέων σωματείων:

            Είναι απαραίτητο για την ευρύτερη ανάπτυξη του στίβου στο νησί μας, να δημιουργηθούν νέα σωματεία σε περιφερειακό επίπεδο, ειδικά σε μέρη που λειτουργούν Γυμνάσια - Λύκεια, όπως  π.χ:   Ηρακλείο: Αρκαλοχώρι  - Αρχάνες

                                                     Ρεθύμνο:  Ανώγεια.

Εδώ μπορείτε να δείτε σε ξεχωριστά αρχεία τον απολογισμό της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης και αναλυτικούς στατιστικούς πίνακες

1. doc ΔΣ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης 31.50 Kb

2. doc Χωροταξική Κατανομή Σωματείων 2013 640.50 Kb

3. doc Αγωνιστικός Απολογισμός 2013 79.00 Kb

4. doc Γράφημα Κρήτης 1.01 Mb

5. doc Σωματεία Με δραστηριότητα 2013 39.50 Kb

6.  doc Προπονητές Σωματείων 2013 74.00 Kb

7. doc Πανελλήνιες Επιδόσεις 2013 33.50 Kb

8. doc Μετάλλια σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα 2013 141.00 Kb

9. doc Καλύτερες Επιδόσεις 2013 73.00 Kb

10. doc Βαθμολογικές Επιτυχίες Σωματείων 2013 38.50 Kb

11. doc Αξιολόγηση Σωματείων Συγκρίσεις 2013 47.00 Kb

12. xls Βαθμοί Πανελληνίων 2013 38.00 Kb 

13. xls Βαθμολογίες Διασυλλογικών 2013 39.00 Kb

14. xls Κατατάξεις από Πρωταθλήματα 2013 32.50 Kb

15. xls Κατάταξη ΕΑΣ 2013 111.00 Kb

16. xls Μετάλλια ΕΑΣ 2013 192.00 Kb

17. doc Αθλητές σε Διεθνείς Αγώνες 2013 94.50 Kb

 

Σύλλογοι

ΑΟ Κύδων Χανίων 
ΑΟ Λασηθίου 
Γ.Ε. Ηρακλείου 
Γυμναστικός Σύλλογος Ελευθέριος Βενιζέλος 
ΟΦ Ηρακλείου 

Φωτογραφίες...


Σύνδεσμοι

segas_logo_small.jpg Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών & Αθλητικών Σωματείων (Σ.Ε.Γ.Α.Σ.)

Η επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου

Run Greece 2014run_greece_2013_mini.jpg

 

 

iaaf.jpg Διεθνής Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (I.A.A.F.)

International  Association ofAthletic Federations

 

layout_01.gif Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (E.A.A.) 

European Athleticc Association (E.A.A.) 


61a_venizelia.jpg61α Βενιζέλεια 2009

To επίσημο site του διεθνούς μήτιγκ των Χανίων