Skip to content

ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης

Please install Flash and turn on Javascript.

Ανοιχτό κάλεσμα - Run Greece - Ηράκλειο 2014 Εκτύπωση E-mail

2014_run_herakleion_banneraki_gre.jpg Ανοιχτό κάλεσμα για την συμμετοχή των πολιτών ανεξαρτήτου ηλικίας και φύλλου στο μεγάλο αθλητικό γεγονός για την Κρήτη το «Run Greece-Ηράκλειο» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Απριλίου απεύθυναν σήμερα στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στην Περιφέρεια η οργανωτική επιτροπή,  φορείς και εθελοντικές οργανώσεις που συμμετέχουν στην προετοιμασία του αγώνα. Το «Run Grecce-Ηράκλειο» οργανώνεται για δεύτερη χρονιά στο Ηράκλειο από τον ΣΕΓΑΣ, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, το δήμο Ηρακλείου, και την συνεισφορά πολλών εθελοντικών φορέων και οργανώσεων. Αφορά αγώνες πόλης 5 , 10 χιλιομέτρων και παιδιών, που καθιέρωσε το 2013 με επιτυχία ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με Περιφέρειες και Δήμους της χώρας.

Σε σημερινή συνέντευξη τύπου στην Περιφέρεια Κρήτης, παρουσία εκπροσώπων φορέων και εθελοντικών οργανώσεων,  ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης επισήμανε ότι «τέτοια γεγονότα μαζικού αθλητισμού προβάλλουν την Κρήτη, τον τουρισμό, τον πολιτισμό της, ενώ παράλληλα αναδεικνύουν τον εθελοντισμό. Επίσης ενισχύουν τα αντανακλαστικά της κοινωνικής μας αλληλεγγύης  για την οικονομική στήριξη του παιδικού ξενώνα το «Σπίτι των Αγγέλων» μια σημαντική δράση του συνδέσμου γυναικείων σωματείων. Καλούμε την νεολαία μας, τους πολίτες, γυναίκες και άνδρες ανεξαρτήτου ηλικίας, να πάρουν μέρος στην μεγάλη αυτή αθλητική γιορτή».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης αφού αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της διοργάνωσης, τόνισε ότι «θα αποτελέσει μια μεγάλη λαϊκή αθλητική γιορτή για το Ηράκλειο, την Κρήτη, ενώ το γεγονός θα συνδυαστεί και με εκδηλώσεις πολιτισμού. Πρόκειται για μια αθλητική διοργάνωση που θα έχει μεγάλη αναγνώριση και θα μείνει».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Νίκος Γιαλιτάκης ανέφερε ότι «με τον αγώνα στέλνουμε ισχυρά μηνύματα όπως του ευ αγωνίζεσθε, του Ολυμπισμού της ειρήνης. Καλούμε όλο τον κόσμο μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν στο αθλητικό αυτό γεγονός. Μάλιστα πληροφορούμαστε ότι φέτος θα έχουμε μεγάλη συμμετοχή από μαθητές».

Το μέλος της διοίκησης του κεντρικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ, και της Κρήτης, Παναγιώτης Αντωνακάκης δήλωσε: «Η άμεση προσδοκία είναι ο αγώνας «Run Greece 2014» που τόσο αγκαλιάστηκε από την Περιφέρεια, το δήμο Ηρακλείου, και τον ΣΕΓΑΣ να είναι ακόμα πιο μαζικότερος και ποιοτικότερος από το 2013. Η διαδρομή είναι πιστοποιημένη από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μαραθωνίων Δρόμων και θα έχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση».

run_greece_2014.jpgΤέλος ο διευθυντής εταιρικών σχέσεων της WIND (μέγας χορηγός του αγώνα) Γιώργος Τσαπρούνης επεσήμανε ότι «με την περυσινή επιτυχημένη διοργάνωση του «Run Greece» αποδείχτηκε ότι όταν συνεργαζόμαστε όλοι οι φορείς δηλαδή ιδιωτικός, δημόσιος τομέας, και αυτοδιοίκηση κάνουμε θαύματα. Η WIND για δεύτερη χρονιά στηρίζει το θεσμό, το «Run Ηράκλειο», και θα ξεπεράσουμε κατά πολύ τις περισυνές συμμετοχές. Μάλιστα πληροφορούμαστε ότι πολλοί Αθηναίοι θα κατέβουν Ηράκλειο, για να τρέξουν στην καταπληκτική αυτή διαδρομή. Η WIND στηρίζει φορείς κοινωνικής αλληλεγγύης, και φέτος θα τρέξουμε όλοι για το «Σπίτι των Αγγέλων» θα δώσει θαλπωρή και ζεστασιά σε παιδιά.

Στο πλαίσιο της σημερινής παρουσίασης του αγώνα, τα στελέχη του ΣΕΓΑΣ βράβευσαν τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για την προσφορά του στον αθλητισμό, και την βοήθεια για την θεσμοθέτηση του αθλητικού γεγονότος. Παράλληλα ο ΣΕΓΑΣ βράβευσε τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, και τον δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη τον οποίο εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Νίκος Γιαλιτάκης.

 Συνεχίζονται οι εγγραφές

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι εγγραφές για το «RUN GREECE -Ηράκλειο 2014». Οι εγγραφές για τους Αγώνες 5 & 10χλμ αλλά και τον Αγώνα Παιδιών του RUN GREECE -Ηράκλειο μπορούν να γίνουν είτε μέσω της ιστοσελίδας www.run-greece.gr είτε με την συμπλήρωση της σχετικής έντυπης αίτησης στα παρακάτω σημεία:

  • Περιφέρεια Κρήτης, Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου (1ος Όροφος, 08.00 - 15.00)
  • Δήμος Ηρακλείου, Τμήμα Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς & Εθελοντισμού - Δημοτικό Κτίριο Ανδρόγεω (3ος Όροφος, 08.00 - 14.30)
  • Στάδιο Ελευθερίας, Γραφείο ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης - Χανιώπορτα (09.00 - 14.00 και 17.00 - 20.00)

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ : Οι εγγραφές ολοκληρώνονται την Τετάρτη 18 Απριλίου 2014. Όσοι εκ των συμμετεχόντων έχουν υποβάλλει την εγγραφή τους μέχρι τις 16 Απριλίου 2014 θα έχουν τη δυνατότητα να δουν το όνομά τους επάνω στον αριθμό συμμετοχής τους (το νούμερο δηλαδή με το οποίο θα τρέξουν).

Στην διοργάνωση συμμετέχουν:

Τροχαία Ηρακλείου, Πυροσβεστική Ηρακλείου, Λιμενικό Σώμα Ηρακλείου,Ο.Λ.Η. ΕΚΑΒ Ηρακλείου, Α' Βάθμια Εκπαίδευση Ν. Ηρακλείου, Γραφεί Σχολικών Δραστηριοτήτων Α΄Εκπαίδευσης ν. Ηρακλείου, Β΄ Βάθμια Εκπαίδευση Ν. Ηρακλείου, Γραφείο Φυσικής Αγωγής Ν. Ηρακλείου, Επιμελητήριο Ηρακλείου, Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου,Ένωση Ξενοδοχείων Ν. Ηρακλείου, Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός-Τμήμα Σαμαρειτών Ηρακλείου-Διασωστών-Ναυαγοσωστών, ΕΛΜΕ Ηρακλείου, Σύλλογος Εκπαιδευτών Α΄Βαθμίδας Εκπαίδευσης «Δ. Θεοτοκόπουλος», Ε.Π.Σ Ηρακλείου, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, "GS Forum" (Ομάδα Μηχανοκίνητης Υποστήριξης), «ΠΡΟΤΕΚΤΑ», «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ». Μέγας χορηγός WIND, Τοπικοί Χορηγοί: MINOAN LINES, Public.

 

Σύλλογοι

ΑΟ Κύδων Χανίων 
ΑΟ Λασηθίου 
Γ.Ε. Ηρακλείου 
Γυμναστικός Σύλλογος Ελευθέριος Βενιζέλος 
ΟΦ Ηρακλείου 

Φωτογραφίες...


Σύνδεσμοι

segas_logo_small.jpg Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών & Αθλητικών Σωματείων (Σ.Ε.Γ.Α.Σ.)

Η επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου

Run Greece 2014run_greece_2013_mini.jpg

 

 

iaaf.jpg Διεθνής Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (I.A.A.F.)

International  Association ofAthletic Federations

 

layout_01.gif Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (E.A.A.) 

European Athleticc Association (E.A.A.) 


61a_venizelia.jpg61α Βενιζέλεια 2009

To επίσημο site του διεθνούς μήτιγκ των Χανίων