Skip to content

ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης

Please install Flash and turn on Javascript.

Run Greece 2015 - Κεντρική Συνέντευξη ΣΕΓΑΣ 19 Μαρτίου 2015 Εκτύπωση E-mail

run_greece_2015_a.jpgΜετά  την κεντρική συνέντευξη τύπου του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. για τους αγώνες RUN GREECE, την  Πέμπτη 19 Μαρτίου στην Αθήνα, που έγινε με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου κ. Ευριπίδη Κουκιαδάκη, του Αντιδημάρχου Ηρακλείου κ. Κώστα Βαρδαβά και του τεχνικού διευθυντή των αγώνων κ. Μάρκου Καλούδη, άνοιξε και το σύστημα εγγραφών για τον αγώνα  «RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ» που θα γίνει την ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015.

Τον αγώνα διοργανώνουν και φέτος η Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, ο Δήμος Ηρακλείου,  ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης.

Στους περσινούς αγώνες συμμετείχαν συνολικά 2.700 δρομείς, ενώ ο για το 2015 το ανώτατο όριο εγγραφών θα είναι 3.700 δρομείς. Μετά από τον αριθμό αυτό οι εγγραφές θα κλείσουν.

Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

10.00:   Αγώνας Δρόμου 10 χλμ. Ανδρών-Γυναικών (Από έτος γέννησης 2002 και μεγαλύτεροι/ μεγαλύτερες).

11.15:   Αγώνας Παιδιών 700 - 800 μ. (περίπου) Αγοριών και Κοριτσιών (Μαθητών/τριών  των Δημοτικών Σχολείων Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης).

11.30:   Αγώνας Δρόμου 5 χλμ. Ανδρών-Γυναικών (Από έτος γέννησης 2002 και μεγαλύτεροι/μεγαλύτερες).

 

            Η εκκίνηση και ο τερματισμός για όλες τις κατηγορίες θα είναι στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 5 και 10 χλμ:

  run_greece_2015_b.jpg          Εκκίνηση: Αρχή Λεωφόρου Δικαιοσύνης (μπροστά από την Περιφέρεια Κρήτης) - Πλατεία Νικ. Φωκά- 25ης Αυγούστου (πεζόδρομος) - Πλατεία Δέκα Οκτώ Άγγλων - Νεάρχου - Συμβολή Νεάρχου και Δουκώς Μποφώρ ( σιντριβάνι Ο.Λ.Η.)- Στροφή γύρω από το σιντριβάνι - Νεάρχου - Πλατεία Δέκα Οκτώ Άγγλων - Παραλιακή Λεωφόρος Σοφ. Βενιζέλου - Αρχ. Μακαρίου- Νικ. Πλαστήρα- Συμβολή Νικ. Πλαστήρα με τις οδούς Έβανς και Πεδιάδος (Πύλη Ιησού - καινούργια πλατεία) - Πλατεία  Κύπρου - Χαρ. Τρικούπη - Λεωφόρος Δημοκρατίας.

            Τερματισμός: Πλατεία Ελευθερίας, στη συμβολή της Λεωφ. Δημοκρατίας με τις οδούς Πεδιάδος - Αβέρωφ και Ανεμογιάννη.

 

            Η διαδρομή αυτή είναι 5 χιλιόμετρα.

Όσοι συμμετέχουν στα 5 χλμ. διασχίζουν τη διαδρομή μία φορά (1 κύκλος) και όσοι συμμετέχουν στα 10 χλμ διασχίζουν τη διαδρομή δύο φορές (2 κύκλοι).

 

            ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Εκκίνηση: Οδός Γεωργίου Ανεμογιάννη (μπροστά από τη στάση του Κ.Τ.Ε.Λ.), στη συνέχεια διασχίζουν τη λεωφόρο Δημοκρατίας στο δεξιό ρεύμα (άνοδος) μέχρι το ύψος που είναι τα πρώτα φανάρια, εκεί γίνεται αριστερή αναστροφή πριν από τα φανάρια και επιστρέφουν πάλι από τη λεωφόρο Δημοκρατίας (αντίθετο ρεύμα - κάθοδος προς την πλατεία) και τερματίζουν στο σημείο εκκίνησης (οδό Γεωργίου Ανεμογιάννη - μπροστά από τη στάση του Κ.Τ.Ε.Λ.).

►Α) Ο αγώνας παιδιών για  μαθητές-μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης (700 - 800μ. περίπου), έχει στόχο να μυήσει τους μικρούς μαθητές και αυριανούς αθλητές στη χαρά της άσκησης και του αθλητισμού.Η συμμετοχή τους προσφέρεται δωρεάν από τους διοργανωτές.

Δεν θα υπάρχει κατάταξη-χρονομέτρηση και ο αγώνας δεν είναι ανταγωνιστικός.

Μπορούν να συμμετέχουν όλα τα παιδιά τρέχοντας ή βαδίζοντας με το δικό τους ρυθμό τη διαδρομή των 700 - 800μ.

 

Σε αυτόν τον αγώνα ΝΙΚΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ.

 

Η δήλωση συμμετοχής γίνεται σύμφωνα με ονομαστική κατάταξη, από κάθε ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, σωματείο ή άλλο φορέα που έχει παιδιά δημοτικού στο δυναμικό του (π.χ. σχολή χορού, φροντιστήριο ξένων γλωσσών, κλπ.) και θα αναφέρονται το ονοματεπώνυμο του παιδιού, το πατρώνυμο, το έτος γέννησης και η τάξη του σχολείου ή ο φορέας προέλευσης.

► Η κατάσταση αυτή θα συνοδεύεται με την ατομική υπεύθυνη δήλωση εγγραφής του κάθε παιδιού, υπογεγραμμένη από τον κηδεμόνα του.

Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να βρίσκονται στην Πλατεία Ελευθερίας τουλάχιστον 1 ώρα πριν από την ώρα εκκίνησης του αγωνίσματός τους.

 

► Β) Για όσους επιλέξουν να συμμετέχουν στους Αγώνες Δρόμου 5 ή 10 χλμ. και είναι ηλικίας 13 μέχρι 18 ετών, η συμμετοχή προσφέρεται δωρεάν με την προϋπόθεση ότι θα κάνουν ομαδική εγγραφή (τουλάχιστον 10 άτομα μαζί).

Η ομαδική εγγραφή μπορεί να είναι από κάθε φορέα (π.χ. σχολείο, σωματείο,  φροντιστήριο, κέντρο ξένων γλωσσών, κάθε άλλο σύλλογο, ακόμα και η ομάδα της γειτονιάς των παιδιών ή και η παρέα τους, με την προϋπόθεση ότι θα τηρηθεί η ομαδική εγγραφή σε μια κατάσταση τουλάχιστον των 10 ατόμων).

Όσα σχολεία, σωματεία, φορείς ή άτομα, καταθέσουν τις δηλώσεις συμμετοχής τους το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 15 Απριλίου, οι δρομείς θα παραλάβουν τον αριθμό τους με τυπωμένο επάνω το ονοματεπώνυμό τους (Ειδικά οι ομαδικές καταστάσεις των σχολείων πρέπει να έχουν σταλεί πριν κλείσουν τα σχολεία για Πάσχα).

Όσοι εγγραφούν από 16 μέχρι και 23 Απριλίου, θα παραλάβουν αριθμό συμμετοχής και θα τρέξουν (εφ' όσον υπάρχουν διαθέσιμοι αριθμοί συμμετοχής), αλλά χωρίς να είναι τυπωμένο επάνω το ονοματεπώνυμό τους.

 Στις φωτογραφίες από την συνέντευξη τύπου στην πρώτη ο Τεχνικός Σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ κ.Μάρκος Καλούδης, οΑντιπεριφεριάρχης Ηρακλείου κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης και ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ.Κώστας Βαρβαδάς και στην δεύτερη όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς στους αγώνες Run Greece 2015

 

Σύλλογοι

ΑΟ Κύδων Χανίων 
ΑΟ Λασηθίου 
Γ.Ε. Ηρακλείου 
Γυμναστικός Σύλλογος Ελευθέριος Βενιζέλος 
ΟΦ Ηρακλείου 

Φωτογραφίες...


Σύνδεσμοι

segas_logo_small.jpg Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών & Αθλητικών Σωματείων (Σ.Ε.Γ.Α.Σ.)

Η επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου

Run Greece 2014run_greece_2013_mini.jpg

 

 

iaaf.jpg Διεθνής Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (I.A.A.F.)

International  Association ofAthletic Federations

 

layout_01.gif Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (E.A.A.) 

European Athleticc Association (E.A.A.) 


61a_venizelia.jpg61α Βενιζέλεια 2009

To επίσημο site του διεθνούς μήτιγκ των Χανίων