Skip to content

ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης

Please install Flash and turn on Javascript.

Run Greece 2015 - Ηράκλειο - Δελτίο Τύπου Εκτύπωση E-mail

2015_run_herakleion_afisa_gre-01_small.jpg ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ «RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ» - ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ

 ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΩΡΑ 10.00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

 

                        - 3.750  ΠΕΡΙΠΟΥ   ΕΦΤΑΣΑΝ  ΟΙ  ΕΓΓΡΑΦΕΣ

                      -   500   ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

 

► Το RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ σύμφωνα με τον αριθμό των εγγραφών, τον αριθμό των ατόμων που υποστηρίζουν οργανωτικά την εκδήλωση και τον αριθμό των φιλάθλων που θα κατακλύσουν την Πλατεία Ελευθερίας και τους δρόμους του Ηρακλείου για να χειροκροτήσουν τους συμμετέχοντες, εξελίσσεται σε μια από τις μαζικότερες αθλητικές και κοινωνικές εκδηλώσεις της Κρήτης, αφού το σύνολο των παραπάνω ατόμων θα ξεπεράσει τις  5.000.

Οι οργανωτές:  Σ.Ε.Γ.Α.Σ., Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, Δήμος Ηρακλείου και η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης, με μεγάλο χορηγό τη WIND, έχουν προετοιμάσει μια πραγματική γιορτή, ώστε την Κυριακή 26 Απριλίου οι δρόμοι του Ηρακλείου να γεμίσουν από χιλιάδες χαρούμενους συμπολίτες όλων των ηλικιών, που για λίγες ώρες θα ξεχάσουν κάθε πρόβλημα και μέσα από την κίνηση, την άσκηση και την ψυχική ευεξία, θα αντιμετωπίζουν τις καθημερινές δυσκολίες  με μεγαλύτερη αισιοδοξία και δύναμη.

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας - Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, του Δήμου Ηρακλείου και το σύνολο των Οργανισμών και υπηρεσιών του, η Αστυνομία - Τροχαία, Λιμενικό, Ο.Λ.Η., Πυροσβεστική Υπηρεσία - Ε.Μ.Α.Κ, Στρατός - Σ.Ε.Α.Π., Ε.Κ.Α.Β.,  Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση, Ομάδα Φυσικής Αγωγής κ.α. καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες για να είναι όλα οργανωμένα με τον καλύτερο τρόπο, διαθέτοντας πολύ μεγάλο αριθμό από το προσωπικό τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι και τα έργα στην οδό Πλαστήρα  προχώρησαν με γρηγορότερους ρυθμούς και έτσι το καινούργιο οδόστρωμα θα είναι στη διάθεση των δρομέων και περιπατητών.

Οι εγγραφές έφτασαν ήδη τις 3.750 και οι πολύ λίγες θέσεις που υπάρχουν ή θα υπάρξουν από ακυρώσεις συμμετοχών, θα δοθούν κατά προτεραιότητα στους ενδιαφερόμενους συμπολίτες μας από το «ΚΕΝΤΡΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ - ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΑΡΙΘΜΩΝ» το ΣΑΒΒΑΤΟ 25 Απριλίου στο Παγκρήτιο στάδιο - θύρα 1 από ώρα 10.00 - 20.00..

 

 

 

  Όλοι οι δρομείς που έχουν κάνει εγγραφή θα πρέπει να περάσουν το   ΣΑΒΒΑΤΟ 25 Απριλίου από το Παγκρήτιο Στάδιο - Θύρα 1, (10.00 - 20.00) για να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους και τα αντίστοιχα αναμνηστικά (μπλουζάκι κ.λ.π.).

 

Ανακοινώνεται επίσης ότι οι μαθητές της Β/θμιας εκπαίδευσης (Γυμνασίων και Λυκείων) που έχουν κάνει ομαδικές εγγραφές με το σχολείο ή το σωματείο τους, πρέπει να περάσουν οι ίδιοι προσωπικά το ΣΑΒΒΑΤΟ από το «ΚΕΝΤΡΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ και ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΑΡΙΘΜΩΝ» για να παραλάβουν τον αριθμό και το μπλουζάκι τους. Η παράδοση των αριθμών των μαθητών θα γίνεται από 10.00 - 18.00.

 

Την Κυριακή το πρωί πριν από τους αγώνες, δεν θα γίνονται εγγραφές και δεν θα επιτρέπεται η συμμετοχή σε κανένα δρομέα χωρίς αριθμό.

 

► 500 περίπου εθελοντές  στηρίζουν με την προσφορά τους την εκδήλωση και τους συμμετέχοντες δρομείς.

Οι εθελοντές αυτοί προέρχονται από οργανωμένες εθελοντικές οργανώσεις, αλλά είναι και 170 μεμονωμένοι συμπολίτες μας που αγκάλιασαν την εκδήλωση, αναγνωρίζοντας τη σημασία  και τους στόχους της.

 

Εθελοντικές οργανώσεις:

-            Σώμα Σαμαρειτών - διασωστών και ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

-            Ελληνική ομάδα διάσωσης

-            GS motoclub.gr

-            Προτέκτα

-            Ομάδα αυτοκινήτων 4 Χ 4

-           

   Φορείς που συμμετέχουν στο εθελοντικό πρόγραμμα:

-            Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου

-            Δήμος  Ηρακλείου

-            ΚΕΠΑΝΣΗ

-            Ομάδα εθελοντών του τμήματος εργοθεραπείας από το 3ο ΚΕ.ΚΟΙ.Φ - Α.Π.Η. «Τάλως» Δήμου Ηρακλείου

-            Σύνδεσμός κριτών στίβου Ηρακλείου

     -        Δημοτική  Επιχείρηση Ανάπτυξης  Αθλητισμού Ηρακλείου  - ΔΟΠΑΦΜΑΗ                                       

-            Παγκρήτιο Στάδιο 

-            Σωματεία  στίβου Ηρακλείου (Ο.Φ.Η. - Γ.Ε.Η.- Σ.Μ.Κ.)

-            Ένωση καθηγητών Φυσικής Αγωγής Ηρακλείου

 

Τις  εκδηλώσεις υπολογίζεται ότι  θα παρακολουθήσουν ως θεατές 2.000 περίπου συμπολίτες μας, που θα στηρίξουν με την παρουσία και το χειροκρότημά τους τις προσπάθειες των συμμετεχόντων δρομέων και περιπατητών

 

 

 

 

► Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

 

10.00:  10.000 μ.

11.15:   Παιδικός αγώνας 900 μ.

11.30:    5.000 μ.

 

Λόγω του πολύ μεγάλου αριθμού συμμετοχών, έχουν προβλεφθεί αυξημένα μέτρα ασφάλειας και προστασίας των αγωνιζομένων αλλά και των πολιτών που θα κατέβουν στους δρόμους του Ηρακλείου, για να εμψυχώσουν με την παρουσία τους και να χειροκροτήσουν τους δρομείς και περιπατητές.

 

Την Κυριακή 26/4 και από ώρα 07.30 μέχρι 13.30 περίπου, οι  δρόμοι που θα είναι κλειστοί για την κυκλοφορία των οχημάτων και περιλαμβάνονται στη διαδρομή που θα διασχίσουν οι 3.750 συμπολίτες μας είναι:

 

            Η Πλατεία Ελευθερίας στο σύνολό της,  Λεωφόρος Δικαιοσύνης - Πλατεία Νικ. Φωκά- 25ης Αυγούστου- Πλατεία Δέκα Οκτώ Άγγλων - Νεάρχου - Συμβολή Νεάρχου και Δουκώς Μποφώρ (σιντριβάνι Ο.Λ.Η.)- Η Στροφή γύρω από το σιντριβάνι - Νεάρχου - Πλατεία Δέκα Οκτώ Άγγλων - Παραλιακή Λεωφόρος Σοφ. Βενιζέλου - Αρχ. Μακαρίου- Νικ. Πλαστήρα- Συμβολή Νικ. Πλαστήρα με τις οδούς Έβανς και Πεδιάδος (Πύλη Ιησού - καινούργια πλατεία) - Πλατεία  Κύπρου - Χαρ. Τρικούπη (στο ένα ρεύμα) και Λεωφόρος Δημοκρατίας.

 

Ο μεγάλος χορηγός των αγώνων η WIND, εκτός των άλλων θα βοηθήσει οικονομικά  δύο φορείς της πόλης μας, που στηρίζουν τα παιδιά:

- Δικαίωμα στη Ζωή

- Κέντρο προστασίας παιδιού Ηρακλείου.

 

Το RUN GREECE Ηράκλειο 2015, αποτελεί ουσιαστικά προπομπό του μεγάλου αθλητικού ραντεβού του καλοκαιριού, του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Εθνικών ομάδων (20-21/6) και ένας από τους στόχους του είναι μέσα από τη ευαισθητοποίηση των πολιτών της Κρήτης, να γεμίσει το Παγκρήτιο στάδιο με φιλάθλους για να απολαύσουν τους αγώνες, αλλά και να υποστηρίξουν την εθνική μας ομάδα στην προσπάθεια της για άνοδο στη μεγαλύτερη κατηγορία.

 

Από την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης

 

Σύλλογοι

ΑΟ Κύδων Χανίων 
ΑΟ Λασηθίου 
Γ.Ε. Ηρακλείου 
Γυμναστικός Σύλλογος Ελευθέριος Βενιζέλος 
ΟΦ Ηρακλείου 

Φωτογραφίες...


Σύνδεσμοι

segas_logo_small.jpg Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών & Αθλητικών Σωματείων (Σ.Ε.Γ.Α.Σ.)

Η επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου

Run Greece 2014run_greece_2013_mini.jpg

 

 

iaaf.jpg Διεθνής Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (I.A.A.F.)

International  Association ofAthletic Federations

 

layout_01.gif Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (E.A.A.) 

European Athleticc Association (E.A.A.) 


61a_venizelia.jpg61α Βενιζέλεια 2009

To επίσημο site του διεθνούς μήτιγκ των Χανίων