Skip to content

ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης

Please install Flash and turn on Javascript.

Ο Στέφανος Λυκούργος Τσάκωνας στην ημιτελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Εκτύπωση E-mail

tsakonas_2015.jpg

 

Κούρσα...τελικού πραγματοποίησε ο Λυκούργος Τσάκωνας στον προκριματικό των 200 μέτρων, στην τέταρτη ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Πεκίνο.

Ο πρωταθλητής μας τερμάτισε πρώτος στην έκτη σειρά με 20.14, στην δεύτερη γρηγορότερη κούρσα της καριέρας του και έδειξε πως είναι έτοιμος να δικεδικήσει ακόμη και μια θέση στους οχτώ του τελικού.

Η εμφάνιση του Τσάκωνα δεν αποτελεί έκπληξη δεδομένο του ότι ο αθλητής προέρχεται από πολύ καλή σεζόν, στη διάρκεια της οποίας έτρεξε την απόσταση σε 20.09. Ο Τσάκωνας σημείωσε την τέταρτη καλύτερη επίδοση του προκριματικού και πλέον σκέφτεται τον ημιτελικό της Τετάρτης (26/8).

Γρηγορότερος όλων ήταν ο Τούρκος Ραμίλ Γκουλιέγιεβ με 20.01 και εθνικό ρεκόρ, ενώ δεύτερος ο Αλόνσο Εντουαρντς με 20.11. Ο Γιουσέιν Μπολτ ήταν πρώτος στην τρίτη σειρά με 20.28, ενώ ο Τζάστιν Γκάτλιν στην τέταρτη με 20.19.

Ο Λυκούργος Τσάκωνας θα τρέξει στην 1η ημιτελική σειρά των 200 μ. όπου έχει την 2η επίδοση πίσω από τον Βρετανό Χάγκς (20.04), ενώ στην ίδια σειρά ξεχωρίζουν ακόμη οι Ασμέιντ (10.18) και Μαρτίνα (20.22). Στον τελικό θα περάσουν οι δύο πρώτοι και οι δύο καλύτεροι χρόνοι.
Ο ημιτελικός των 200 μ. θα γίνει την Τετάρτη στις 15.30.

 Με στόχο τον ημιτελικό και η Μπελιμπασάκη

Στον τρίτο διάδρομο της τρίτης προκριματικής σειράς των 200 μ., θα αγωνιστεί την Τετάρτη η Μαρία Μπελιμπασάκη, με στόχο να επιστρέψει στη Φωλιά του Πουλιού και για την κούρσα του ημιτελικού.

Η αθλήτρια του Μιχάλη Γωνιωτάκη έχει τρέξει φέτος την απόσταση σε 23.12, που είναι η πέμπτη επίδοση ανάμεσα στις επτά μετέχουσες. Την καλύτερη επίδοση της σειράς έχει η Αμερικανίδα Τζένεμπα Τάρμοχ με 22.23, ενώ στην ίδια σειρά θα πάρει μέρος και η Μπλέσινγκ Οκαγκμπαρε (22.67).
Την πρόκριση για τον ημιτελικό της Πέμπτης, θα πάρουν οι τρεις πρώτες από κάθε σειρά και οι τρεις καλύτεροι χρόνοι στο σύνολο των επτά σειρών.

Η Μπελιμασάκη μετέχει για δεύτερη φορά στην καριέρα της σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, καθώς πριν από δύο χρόνια ήταν  μέλος της ομάδας, που ταξίδεψε στη Μόσχα. Μάλιστα στους αγώνες της ρώσικης πόλης, η αθλήτρια κατάφερε να φτάσει μέχρι τον ημιτελικό, κάτι που θα επιδιώξει να κάνει και φέτος. Η 24χρονη ειναι σε καλή κατάσταση, κάτι που φάνηκε και στον τελευταίο της αγώνα, στο Πιτέστι της Ρουμανίας, όπου σημείωσε 23.23 με περισσότερα από δύο μέτρα αντίθετο άνεμο. Σε κάθε περίπτωση βασικός στόχος της αθλήτριας είναι να κυμανθεί στα ίδια και καλύτερα αγωνιστικά επίπεδα.

Πηγή : www.segas.gr

 

 

Σύλλογοι

ΑΟ Κύδων Χανίων 
ΑΟ Λασηθίου 
Γ.Ε. Ηρακλείου 
Γυμναστικός Σύλλογος Ελευθέριος Βενιζέλος 
ΟΦ Ηρακλείου 

Φωτογραφίες...


Σύνδεσμοι

segas_logo_small.jpg Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών & Αθλητικών Σωματείων (Σ.Ε.Γ.Α.Σ.)

Η επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου

Run Greece 2014run_greece_2013_mini.jpg

 

 

iaaf.jpg Διεθνής Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (I.A.A.F.)

International  Association ofAthletic Federations

 

layout_01.gif Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (E.A.A.) 

European Athleticc Association (E.A.A.) 


61a_venizelia.jpg61α Βενιζέλεια 2009

To επίσημο site του διεθνούς μήτιγκ των Χανίων