Skip to content

ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης

Please install Flash and turn on Javascript.

Οριο Για τους Ολυμπιακούς η Σοφία Ρήγα Εκτύπωση E-mail

 riga.jpg

Η Ουρανία Ρεμπούλη και η Σοφία Ρήγα εκμεταλλεύτηκαν τις εξαιρετικές καιρικές συνθήκες και την μοναδική διαδρομή στην πόλη του Βερολινου και εξασφάλισαν για πρώτη φορά στην καριέρα τους, τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι δύο αθλήτριες από την αρχή μέχρι το τέλος την κούρσα πήγαν παρέα με την Ρεμπούλη να τερματίζει πάνω στο νήμα σε 2.39.52 και την Ρήγα να ακολουθεί με 2.39.53 στην 28η και 29η θέση αντίστοιχα, επιδόσεις που της έδωσαν από μία θέση στη διοργάνωση του 2016.

 

Η Πατρινή αθλήτρια του ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος που γυμνάζεται στην Πάτρα με τον Γιάννη Δαγκόγλου βρέθηκε πολύ κοντά στο ατομικό της 2.39.10 και έδειξε πως βρίσκεται σε σταθερά ανοδική πορεία. Οι δύο αθλήτριες έχουν πλέον τον χρόνο να προετοιμαστούν κατάλληλα για το κορυφαίο γεγονός της τετραετίας. Νικήτρια στις γυναίκες ήταν Γκλάντις Τσερόνο (Κένυα) με 219.25 και ακολούθησαν Κεμπεντέ Αμπέρου (Αιθιοπία- 2.20.48)  και Χαιλού Μεσερέτ (Αιθιοπία -2.24.33).

Ο στόχος υλοποιήθηκε όπως είχε προγραμματιστεί και πλέον η ξεκούραση θα πάρει θέση στην καθημερινότητα της Σοφίας Ρήγα.

Η πρωταθλήτρια του μαραθωνίου κατάφερε στον αγώνα του Βερολίνου (27/9) να πετύχει το μεγάλο της στόχο και να εξασφαλίσει το όριο συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Η 27χρονη αθλήτρια μετά από σκληρή και συστηματική δουλειά έκλεισε τη σεζόν, ακριβώς όπως την είχε προγραμματίσει διανύοντας την απόσταση σε 2 ώρες 39.53, επίδοση καλύτερη από το 2.42.00, που ήταν το όριο  «Ήταν πολύ καλή εμπειρία. Η διαδρομή μοναδική, ο αγώνας εξαιρετικός και τελικά ήρθε και ο μεγάλος στόχος, που ήταν το όριο για τους Ολυμπιακούς του 2016. Τώρα νομίζω πως χρειάζομαι αρκετή ξεκούραση», είπε η αθλήτρια του Ελευθέριου Βενιζέλου και συμπλήρωσε: «Στόχος μου μέχρι το Φεβρουάριο να ολοκληρώσω τις σπουδές μου στη Νοσηλευτική Πάτρας κι έπειτα να ασχοληθώ μονάχα με την προετοιμασία μια για τη Βραζιλία». Η Ρήγα αναφέρθηκε στην Ουράνια Ρεμπούλη, με την οποία πήγαν όλη την κούρσα μαζί.

«Από την αρχή είδαμε ότι πάμε στον ίδιο ρυθμό. Στην ουσία η μία βοήθησε την άλλη. Είχαμε κοινό στόχο και τα καταφέραμε». Η Ρήγα αναμένεται να κάνει τον επόμενο μαραθώνιο της το 2016 στους Ολυμπιακούς Αγώνες ενώ νωρίτερα θα έχει κάποιες εμφανίσεις στα 10.000 μέτρα.



Πηγή : Γραφείο τύπου ΣΕΓΑΣ (www.segas.gr)



 

Σύλλογοι

ΑΟ Κύδων Χανίων 
ΑΟ Λασηθίου 
Γ.Ε. Ηρακλείου 
Γυμναστικός Σύλλογος Ελευθέριος Βενιζέλος 
ΟΦ Ηρακλείου 

Φωτογραφίες...


Σύνδεσμοι

segas_logo_small.jpg Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών & Αθλητικών Σωματείων (Σ.Ε.Γ.Α.Σ.)

Η επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου

Run Greece 2014run_greece_2013_mini.jpg

 

 

iaaf.jpg Διεθνής Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (I.A.A.F.)

International  Association ofAthletic Federations

 

layout_01.gif Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (E.A.A.) 

European Athleticc Association (E.A.A.) 


61a_venizelia.jpg61α Βενιζέλεια 2009

To επίσημο site του διεθνούς μήτιγκ των Χανίων