Skip to content

ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης

Please install Flash and turn on Javascript.

Αρχή
Εκτύπωση E-mail
p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 120%; }

 
Run Greece - Ηράκλειο 2018 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νο7 Εκτύπωση E-mail
2018_run_herakleion_aitisi_final-01.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

►  «RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ» ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29/4 ΣΤΟ ΠAΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ RUN GREECE - ΩΡΑ 10.00

 

► ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, Σ.Ε.Γ.Α.Σ. - Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΚΡΗΤΗΣ

 

►  ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΑΚΟΜΑ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ  ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΑ 1.100μ

 

►  ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΑΝ  ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ - ΛΥΚΕΙΩΝ ΣΤΑ 5.000μ

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26/4 ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (09.00 - 14.00 ΚΑΙ 17.00 - 20.00),  ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ (09.00 - 14.00) ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ - ΛΟΤΖΙΑ (08.00 - 14.00)

 

► ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (17.00 - 20.00) ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 10.00 - 20.00 ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ - ΘΥΡΑ 1 ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.

 

► ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

 

► ΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ - ΘΥΡΑ 1 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (17.00 - 20.00) ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 10.00 - 20.00

 

► ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.00 - 20.00

 

                           ► ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29/4 ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ  ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΡΟΜΕΙΣ ΚΑΙ   ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΕΣ (07.00 - 14.00).

 

► ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΤΟΥ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΟΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΑΠΟ 07.00 ΜΕΧΡΙ 14.00

 

► ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΙΣ ΩΡΕΣ 08.30 (1 ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ) - 10.00 (1 ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ) - 10.30 (2 ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ)

 

► ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ «ΜΑΝΟΛΗ ΚΑΡΕΛΛΗ» (ΠΡΩΗΝ ΑΝΔΡΟΓΕΩ)  ΣΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΩΡΑ 18.00

 

 

RUN GREECE Ηράκλειο, η ξεχωριστή ημέρα πλησιάζει, ημέρα χαράς, μαζικής συμμετοχής δρομέων, εθελοντών και θεατών.

Οι εγγραφές συνεχίζονται καθημερινά με στόχο να ξεπεράσουν τις 5.000 και να αποτελέσουν ρεκόρ εγγραφών για όλους τους αγώνες RUN GREECE στην Ελλάδα.

Όπως κάθε χρόνο τις τελευταίες ημέρες κάνουν την εγγραφή του ένας μεγάλος αριθμός πολιτών, έτσι και φέτος προβλέπεται πραγματική κοσμοσυρροή στο Παγκρήτιο στάδιο  την Παρασκευή (17.00 - 20.00) μέχρι και το Σάββατο  (10.00 - 20.00).

 

► Για την απρόσκοπτη και ασφαλή συμμετοχή των χιλιάδων  δρομέων, αλλά και για την διευκόλυνση των μετακινήσεων των πολιτών και επισκεπτών της πόλης, την Κυριακή 29 Απριλίου από ώρα 07.00 το πρωί μέχρι και 14.00, θα υπάρχει απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων σε όλο το μήκος της διαδρομής και εκτροπές - κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους που περιβάλουν τη διαδρομή (Διαδρομή Δρομέων: Οδός Σπύρου Μουστακλή, Παραλιακή λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου (πρώην Παναγιωτάκη), Σοφοκλή Βενιζέλου μέχρι το ύψος που καταλήγει η οδός Χάνδακος πριν από τον Άγιο Πέτρο). Θα είναι κλειστά και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην παραπάνω διαδρομή των αγώνων.

Επίσης την Κυριακή το Υπεραστικό ΚΤΕΛ θα τροποποίηση τις διαδρομές των λεωφορείων που διέρχονται από την διαδρομή των αγώνων από 07.00 μέχρι 14.00.

 

Το ωρολόγιο πρόγραμμα των αγώνων:

 

Ώρα 10.00:   Αγώνας  Δρόμου 10 χλμ. Ανδρών-Γυναικών

(Δικαίωμα συμμετοχής οι γενημμένοι - ες το 2002 - 2001...και οι μεγαλύτεροι - ρες).

 

Ώρα 11.45:   Αγώνας  Παιδιών 1.100 μ. Αγοριών και Κοριτσιών (10-12 ετών)

(Δικαίωμα συμμετοχής οι γεννημένοι - ες  2006 - 2007 - 2008).

 

Ώρα 12.00:   Αγώνας  Δρόμου 5 χλμ. Ανδρών-Γυναικών

(Δικαίωμα συμμετοχής οι γεννημένοι το 2005 - 2004... και οι μεγαλύτεροι - ρες).

 

 

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Τελευταία ανανέωση ( Τετάρτη, 25 Απρίλιος 2018 )
 
Επίσκεψη Προέδρου του ΣΕΓΑΣ στην Κρήτη Εκτύπωση E-mail

Την καθολική στήριξη των τοπικών φορέων των Χανιών και της Περιφέρειας θα έχει το διεθνές μίτινγκ "Βενιζελεια-Χανιά" που θα γίνει στις 9 Ιουνίου στο στάδιο των Χανίων. 

img_1244_voulg_v.jpg
Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος βρέθηκε την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου  στα Χανιά, όπου είχε σειρά από συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς, προκειμένου να προχωρήσουν ζητήματα που αφορούν στην διοργάνωση του αγώνα, αλλά και τις εργασίες που απαιτείται να γίνουν στο στάδιο "Ελενα Βενιζέλου".

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ συναντήθηκε διαδοχικά με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη (φωτό) , τον Δήμαρχο Χανίων, Αναστάσιο Βαμβουκά και τον Δήμαρχο Πλατανιά, Γιάννη Μαλανδράκη, που στο σύνολο τους έδειξαν όχι μόνο την ικανοποίηση τους, που η πόλη θα φιλοξενήσει έναν αγώνα αυτού του επιπέδου, αλλά και τη διάθεση τους να στηρίξουν έμπρακτα το εγχείρημα. Εξίσου σημαντική θα είναι η συμβολή της Περιφέρειας Κρήτης, που για μία ακόμη φορά θα στηρίξει μια διοργάνωση στίβου. Η ομοσπονδία επιχειρεί φέτος να επιστρέψει δυνατά στη διοργάνωση ενός μίτινγκ, σε μια πόλη, τα Χανιά, με μπόλικη εμπειρία στη διοργάνωση αγώνων και με κοινό που έχει δείξει στο παρελθόν πως γνωρίζει στίβο.

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί και το στάδιο, προκειμένου να δει τους χώρους, αλλά και την προπόνηση των αθλητών και αθλητριών της πόλης.

Πηγή : Γραφείο τύπου ΣΕΓΑΣ (www.segas.gr)

 

 
Πανελλήνιο Ρεκόρ από τον Χρήστο Φραντζεσκάκη Εκτύπωση E-mail

Ο φοβερός και τρομερός Φραντζεσκάκης πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ Παίδων στη σφυροβολία

 

Ένα πανελλήνιο ρεκόρ, το οποίο μετρούσε 27 χρόνια ζωής καταρρίφθηκε σήμερα στην Τρίπολη, στη διάρκεια του φεστιβάλ ρίψεων "Μανώλης Μανωλόπουλος". 

fratz1.jpgΟ Χρήστος Φραντζεσκάκης κατάφερε να "σβήσει" από το βιβλίο των ρεκόρ στην κατηγορία Κ18, τον σπουδαίο Αλέξανδρο Παπαδημητρίου και να δείξει πως έχει πολύ μέλλον μπροστά του.  Ο νεαρός στη δεύτερη βολή έστειλε τη σφύρα στα 80.15 μ. και άφησε στην ιστορία το 79,00 μ. του Παπαδημητρίου, από τις 6/10/1990. Ο αθλητής του Κώστα Παπαμαρκάκη έχει όλο το μέλλον μπροστά του να κυνηγήσει και άλλα ρεκόρ στο αγώνισμα της σφυροβολίας. Ο νεαρός νωρίτερα είχε αγωνιστεί και στη σφυροβολία Εφήβων, όπου είχε πετύχει το όριο για το Γκροσέτο

Το αγώνισμα της σφυροβολίας ήταν δίχως αμφιβολία το καλύτερο στο Φεστιβάλ ρίψεων της Τρίπολης, που από φέτος έχει την επωνυμία "Μανώλης Μανωλόπουλος", προς τιμήν του προπονητή που πρόσφερε και συνεχίζει να προσφέρει πολλά στις ρίψεις.

Ο Μιχάλης Αναστασάκης ήταν ο μεγάλος νικητής στο αγώνισμα με βολή στα 75,78 μ., που είναι φετινό του ρεκόρ. Ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου έδειξε πως και αυτή τη χρονιά είναι σε θέση να δώσει το παρών σε μια μεγάλη διοργάνωση, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου. Ο τέταρτος πέρυσι στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Άμστερνταμ είναι πολύ κοντά στο όριο των 76,00 μ. για το κορυφαίο γεγονός του 2017. Στο ίδιο αγώνισμα ο Ιβάν Μενγκλεμπέη κατάφερε με τη βολή στα 68,13 μ. να ξεπεράσει τον εαυτό του και να πιάσει το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, που θα γίνει στο Μπίντγκοζ.  Το σπουδαίο του ταλέντο έδειξε για μία ακόμη φορά ο Χρήστος Φραντζεσκάκης, που αγωνίστηκε με το όργανο των εφήβων έστειλε τη σφύρα στα 66,46 μ. και "έκλεισε" θέση για την ομάδα του Γκροσέτο.

Στην φωτό ο Χρήστος Φραντζεσκάκης (αριστερά) με τον πρτοπονητή του Κώστα Παπαμαρκάκη στο μεσον και τον Μιχάλη Αναστασάκη δεξιά

Να ελπίσουμε ότι μετά τις εξαγγελίες για παραχώρηση χώρου για προπονητήριο ρίψεων από το Πολυτεχνείο Κρήτης και την ανάληψη υοπόσχεσης για χρηματδότηση του έργου από την Περιφέρεια Κρήτης ύστερα από τις συντνισμένες προσπάθειες του προέδρου του ΣΕΓΑΣ κ. Κώστα Παναγόπουλου ο νέος ρέκορντμαν καθώς και όλη η ομάδα των ρίψεων θα έχει στην διάθεσή του ανθρώπινες συνθήκες προπόνησης σε αντίθεση μεόο τι είχε μέχρι σήμερα.

Στο site του ΣΕΓΑΣ μπορείτε να δείτε την μεγάλη βολήη του Χρήστου Φραντζεσκάκη : (εδώ )

Τελευταία ανανέωση ( Δευτέρα, 08 Μάιος 2017 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Τελικός Αγώνας Run Greece 2018 Αποτελέσματα Εκτύπωση E-mail

img-5949.jpgΤο Run Greece έχει γίνει τα τελευταία χρόνια μέρος του μεγάλου κύματος δρομέων του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Σε μια καινοτομία της διοργάνωσης, ο ΣΕΓΑΣ αποφάσισε να διεξάγει τον τελικό της σειράς, που έχει καθιερώσει, παράλληλα με τον Μαραθώνιο της Αθήνας.

Ετσι, στον 36ο Αγώνα παρέα με τους δρομείς, βρέθηκε και η «συντροφιά» των εκπροσώπων των επτά πόλεων που φιλοξένησαν τη σειρά Run Greece. Πρόκειται για τους είκοσι αθλητές και αθλήτριες που επέλεξαν οι Περιφέρειες από τις πόλεις Λάρισα, Ηράκλειο, Καστοριά, Ιωάννινα, Αλεξανδρούπολη, Πάτρα και Ρόδος.

Η εκκίνηση του τελικού «Αγώνα Δρόμου 3χλμ. ERGO» δόθηκε την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στις 10:35 επί της Βασ. Σοφίας στο ύψος οδού Ζαχάρωφ, στο 39.195χλμ. του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας και ο τερματισμός έγινε στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Ο τελικός του Run Greece εντάσσεται στο πλαίσιο του 36ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, όπου και διεξήχθη αγώνας 3χλμ. στον οποίο συμμετείχαν όσοι αθλητές κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση από τους προηγούμενους επτά αγώνες.

Κάθε πόλη είχε τους δικούς 20 εκπροσώπους (10 άνδρες και 10 γυναίκες) οι οποίοι προέρχονται από όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Συνολικά, στον αγώνα 3χλμ. αγωνίστηκαν 140 αθλητές εκπροσωπώντας τόσο τις πόλεις τους στην ομαδική βαθμολογία όσο και τους εαυτούς της στην ατομική.

Οι βαθμοί του/της νικητή-τριας (Ανδρών - Γυναικών), ήταν ο αριθμός που μας δίνει το σύνολο των συμμετεχόντων στη γραμμή εκκίνησης  Στη συνέχεια για κάθε επόμενο τερματίσαντα, οι βαθμοί μειώνονται κατά 1. Το άθροισμα των βαθμών των τερματισάντων κάθε ομάδας Ανδρών και Γυναικών ήταν το σύνολο των βαθμών για την ομαδική κατάταξη κάθε ομάδας Ανδρών και Γυναικών.

Σε όλους τους μετέχοντες απονεμήθηκε αναμνηστικό μετάλλιο.

Στη νικήτρια ομάδα ανδρών και στη νικήτρια ομάδα γυναικών απονεμήθηκε αναμνηστικό κύπελλο, που παρέλαβε ο συντονιστής της ομάδας.

Δόθηκαν επίσης  χρηματικά έπαθλα (2.500 ευρώ) στις νικήτριες ομάδες της ομαδικής βαθμολογίας ανδρών και γυναικών.

Στην Βαθμολογία τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών η ομάδα της Κρήτης κατετάγη δεύτερη με δύο μόνο βαθμούς διαφορά από την πρώτη

Η Βαθμολογία των ανδρών

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 465 βαθμοί

Περιφέρεια Κρήτης 463 βαθμοί

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης 377β.

Περιφέρεια Ηπείρου 353β

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου 319β

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας 265β

Περιφέρεια Θεσσαλίας 260β

 

Η Κατάταξη των Γυναικών

Περιφέρεια Ηπείρου 463β

Περιφέρεια Κρήτης 461β

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 417β

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου 330β

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας 311β

Περιφέρεια Θεσσαλίας 266β

 

Τελευταία ανανέωση ( Τρίτη, 13 Νοέμβριος 2018 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 702

Σύλλογοι

ΑΟ Κύδων Χανίων 
ΑΟ Λασηθίου 
Γ.Ε. Ηρακλείου 
Γυμναστικός Σύλλογος Ελευθέριος Βενιζέλος 
ΟΦ Ηρακλείου 

Φωτογραφίες...


Σύνδεσμοι

segas_logo_small.jpg Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών & Αθλητικών Σωματείων (Σ.Ε.Γ.Α.Σ.)

Η επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου

Run Greece 2014run_greece_2013_mini.jpg

 

 

iaaf.jpg Διεθνής Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (I.A.A.F.)

International  Association ofAthletic Federations

 

layout_01.gif Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (E.A.A.) 

European Athleticc Association (E.A.A.) 


61a_venizelia.jpg61α Βενιζέλεια 2009

To επίσημο site του διεθνούς μήτιγκ των Χανίων