Skip to content

ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης

Please install Flash and turn on Javascript.

ΑΡΧΗ arrow ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ
Απολογισμός ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης 2013 Εκτύπωση E-mail

Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Ο Σ   Α Π Ο Λ Ο Γ Ι Σ Μ Ο Σ   2 0 1 3

 

Το 2013 ήταν μια ιδιαίτερα επιτυχημένη χρονιά για το στίβο της Κρήτης με κύρια χαρακτηριστικά:

► Τη συμμετοχή και πολύ καλή παρουσία ΕΞΙ  αθλητών - τριών μας (Μαρία Μπελιμπασάκη "Σητειακός", Στέλα - Ηρώ Λεδάκη, Μιχάλης Αναστασάκης και Ιορδάνης Ρουσάκης "Γ.Σ. Ελ. Βενιζέλος", Δημητράκης Ανδρέας και Ξενικάκης Νίκος "Α.Ο.Λασιθίου"), στις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις της χρονιάς που ήταν τα Παγκόσμια - Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και οι Μεσογειακοί αγώνες.

► Τη ΔΕΥΤΕΡΗ θέση (για τρίτη χρονιά) του Γ.Σ. ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ στην Πανελλήνια κατάταξη μεταξύ των 294 σωματείων του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και με πολύ μικρή σχετικά βαθμολογική διαφορά από το πρώτο σωματείο. 

► Την κατάταξη ΤΕΣΣΑΡΩΝ ακόμα σωματείων της Κρήτης στα ΠΕΝΗΝΤΑ πρώτα  της πανελλήνιας  αξιολόγησης του Σ.Ε.Γ.Α.Σ: Ο.Φ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (20),  Α.Ο. ΛΑΣΙΘΙΟΥ (21), Α.Ο. ΚΥΔΩΝ (32) και Γ.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (49).

► Την ΠΡΩΤΗ θέση της Κρήτης με 15 μετάλλια στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων - Νεανίδων και τη ΔΕΥΤΕΡΗ θέση, με 46 συνολικά μετάλλια  στα πανελλήνια πρωταθλήματα Ε/Ν - Π/Κ - ΠΠ/ΠΚ Α΄. Ένα στοιχείο που αποδεικνύει την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στις αναπτυξιακές ηλικίες, οι οποίες αποτελούν τη βάση για το μέλλον του Κρητικού κλασικού αθλητισμού.

► Την ΤΕΤΑΡΤΗ θέση της ΚΡΗΤΗΣ στη συνολική βαθμολογία - αξιολόγηση των σωματείων,  μεταξύ των 26  Ε.Α.Σ. του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

 

Δίκαια λοιπόν όλοι εμείς οι άνθρωποι του στίβου της Κρήτης, αισθανόμαστε περήφανοι για όλες αυτές τις επιτυχίες, που είναι αποτέλεσμα σωστού προγραμματισμού, οργάνωσης, δουλειάς στις μικρές ηλικίες και υψηλών στόχων.

► Επιπλέον για το 2013,  είναι σημαντικό να αναφέρομαι ορισμένες ακόμα επιτυχίες που μας διατήρησαν για μια ακόμα χρονιά στις κορυφαίες θέσεις του ελληνικού στίβου:

1) ΤΡΙΤΗ θέση της Κρήτης με 3.124 βαθμούς στη συνολική βαθμολογία των Διασυλλογικών πρωταθλημάτων

2) ΟΓΔΟΝΤΑ  (80) μετάλλια που κατέκτησαν οι αθλητές μας στα πανελλήνια πρωταθλήματα ανοιχτού, κλειστού στίβου και δρόμου σε ανώμαλο έδαφος.

3) ΤΡΙΑΝΤΑ ΟΧΤΩ  (38) συμμετοχές των αθλητών - αθλητριών μας στις εθνικές ομάδες στίβου, όλων των κατηγοριών.

4) ΕΠΤΑ (7) μετάλλια των αθλητών - τριών,  στους βαλκανικούς αγώνες όλων των κατηγοριών.

5) ΕΠΤΑ (7) μετάλλια που κατέκτησαν τα σωματεία μας στην κατάταξη των τριών πρώτων θέσεων στα πανελληνία πρωταθλήματα:  Γ.Σ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (6)  - Ο.Φ.Η. (1)

6) Τρεις  (3)  πανελλήνιες επιδόσεις των αθλητών - τριών  μας.

7) Είκοσι έξι επιδόσεις που πέτυχαν οι αθλητές μας και ήταν οι καλύτερες στην κατηγορίας τους.

8) Δεκατέσσερα μετάλλια που κέρδισαν συνολικά τα σωματεία μας στις βαθμολογίες των πανελληνίων πρωταθλημάτων.

Όταν οι επιτυχίες επαναλαμβάνονται για πολλά χρόνια, όταν η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις του ελληνικού στίβου για μια ακόμα χρονιά, όταν οι αθλητές και οι αθλήτριες μας συμμετέχουν με επιτυχία  σε Μεσογειακούς αγώνες, παγκόσμια, ευρωπαϊκά και βαλκανικά πρωταθλήματα, όταν καταρρίπτονται πανελλήνιες επιδόσεις, τότε κανένα αποτέλεσμα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τυχαίο ή ευκαιριακό.

Όλα τα παραπάνω οφείλονται σε μια τεράστια προσπάθεια με όραμα, μακροχρόνιο προγραμματισμό, οργάνωση, ξεχωριστό ενδιαφέρον για την άριστη λειτουργία των ακαδημιών και προαγωνιστικών τμημάτων των σωματείων, συνεχή ενημέρωση των προπονητών, προπονητική προετοιμασία  σε επιστημονική βάση και το κυριότερο με απόλυτη πίστη στο «ευ αγωνίζεστε», στην εντιμότητα και τα αθλητικά ιδεώδη με τα οποία καθοδηγούμε και διαπλάθουμε τη νεολαία της Κρήτης, τους νεαρούς αθλητές μας και αυριανούς πρωταθλητές, με την αμέριστη  πάντα υποστήριξη των οικογενειών τους.

Για  την ανάπτυξη και διατήρηση του στίβου της Κρήτης στις κορυφαίες θέσεις της πανελλήνιας κατάταξης, με αρωγούς το Σ.Ε.Γ.Α.Σ., την πολιτεία, την τοπική αυτοδιοίκηση, τους ιδιωτικούς φορείς και τις οικογένειες των αθλητών μας, δούλεψαν σκληρά πολλοί άνθρωποι, ερασιτέχνες, εθελοντές και επαγγελματικά στελέχη, μέσα και έξω από τα στάδια και γι' αυτό οι επιτυχίες ανήκουν σε όλους τους «ρομαντικούς του στίβου της Κρήτης», από τη Σητεία μέχρι τη Μεσσαρά και  το Καστέλι  Κισσάμου.

► Σημαντικός παράγοντας, που αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία στηρίζεται εδώ και πολλά χρόνια το οικοδόμημα του στίβου της Κρήτης, είναι η διοργάνωση αγώνων σχεδόν κάθε εβδομάδα κατά την αγωνιστική περίοδο.

Το ετήσιο αγωνιστικό μας πρόγραμμα μετά από συνεργασία, με τους προπονητές, τους εκπροσώπους  των σωματείων, τους κριτές και το σύνολο των φορέων, διαμορφώνεται κάθε χρόνο με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετεί τους αγωνιστικούς στόχους και τις επιδιώξεις των αθλητών και των σωματείων της Κρήτης.

Συνολικά διοργανώσαμε και συμμετείχαμε στη διοργάνωση σε ΕΙΚΟΣΙ ΤΡΕΙΣ  (23) αγώνες στίβου που διεξήχθησαν το 2013 στην Κρήτη.

Το αγωνιστικό μας πρόγραμμα περιλαμβάνει όλες τις ηλικίες από ΜΙΝΙ ΠΠ/ΠΚ  μέχρι Α/Γ (από 9 ετών και μεγαλύτεροι - ες), αλλά και όλες τις κατηγορίες αγώνων, ανοιχτού - κλειστού στίβου,  διασυλλογικά πρωταθλήματα, περιφερειακούς - τοπικούς αγώνες, δρόμους σε ανώμαλο έδαφος, σε δημόσια οδό, αλλά και αγώνες με ελεύθερη λαϊκή συμμετοχή για όλους τους  πολίτες της Κρήτης, με κυριότερο φυσικά τον αγώνα  RUN GREECE στο Ηράκλειο όπου συμμετείχαν 1.800 περίπου αθλούμενοι από όλη την Κρήτη.

Οι αγώνες σημείωσαν αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία και ήταν ένας από τους  καθοριστικούς παράγοντες, που συνέβαλλαν στην άριστη εμφάνιση των αθλητών μας, στους διεθνείς αγώνες, στα πανελλήνια πρωταθλήματα και στη γενικότερη  ποιοτική και ποσοτική ανάπτυξη και καταξίωση του στίβου της Κρήτης.

Ο μεγάλος αριθμός αγώνων που διεξάγονται κάθε χρόνο στην Κρήτη, οφείλεται στην αποκέντρωση των αγωνιστικών δραστηριοτήτων μας, στην ουσιαστική υποστήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης, του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. της πολιτείας, των κριτών, των διοικήσεων των σταδίων, των ιδιωτικών φορέων, των οικογενειών των αθλητών μας και τέλος στις πρωτοβουλίες διοργάνωσης που αναπτύσσουν τα σωματεία μας.

Η τοπική αυτοδιοίκηση και οι οικογένειες των αθλητών μας σε όλη την Κρήτη, αποτελούν το «ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ» και σημαντικούς φορείς υποστήριξης και χρηματοδότησης του συνόλου των  δραστηριοτήτων μας.

 

► Επίσης υλοποιήσαμε την εφαρμογή του προγράμματος KID'S ATHLETICS, με την υποστήριξη του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και του Υπουργείου Παιδείας, στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες της Κρήτης. Στο πρόγραμμα συμμετείχε μεγάλος αριθμός μαθητών - μαθητριών των δημοτικών σχολείων, με θετικά αποτελέσματα για την προσέλκυση νέων παιδιών στα σωματεία μας.

Είναι παραδεκτό πλέον από όλους μας, ότι μόνο μέσα από τη διοργάνωση και τη συμμετοχή σε πολλούς αγώνες και αθλητικές εκδηλώσεις, έρχονται νέα παιδιά στα στάδια και στα σωματεία, βελτιώνονται  οι επιδόσεις των αθλητών μας, αποκτούν επιπλέον εμπειρίες οι κριτές μας και τέλος αυξάνεται ο αριθμός των φιλάθλων και χορηγών του στίβου.

            ► Για την επιτυχημένη διοργάνωση όλων των αγωνιστικών εκδηλώσεων,  καθοριστική συμμετοχή έχουν οι  ΚΡΙΤΕΣ  του στίβου της Κρήτης.

Πραγματικοί ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ και ουσιαστικοί υποστηρικτές της ελληνικής νεολαίας, με συνεχή παρουσία στους αγώνες, υψηλό επίπεδο γνώσεων, καθημερινή ενημέρωση,  μοναδική εντιμότητα και παιδαγωγική κατάρτιση, αποτελούν τους καλύτερους εγγυητές για την αξιοπιστία των επιδόσεων, αλλά και την πανελλήνια και διεθνή καταξίωση των αγώνων μας.

 

Τέλος τη χρονιά που μας πέρασε (2013) παρουσίασαν δραστηριότητα 18 σωματεία :

Γ.Σ. ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ - Ο.Φ.Η. - Α.Ο. ΛΑΣΙΘΙΟΥ - ΚΥΔΩΝ - Γ.Ε.Η - ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ - ΛΙΒΥΚΟΣ- Ο.Κ.Α. ΑΡΚΑΔΙ - Γ.Σ. ΒΙΤΣ. ΚΟΡΝΑΡΟΣ - Γ.Ε. ΜΕΣΣΑΡΑΣ - ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ Γ.Σ. - Ε.Α.Ρ - Γ.Σ. ΡΕΘΥΜΝΗΣ - ΣΥΛ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ ΚΡΗΤΗΣ - Α.Ο. ΚΙΣΣΑΜΟΥ - Γ.Α.Σ. ΜΑΛΙΩΝ,  Γ.Α.Σ. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ και Γ.Σ. ΡΕΘΥΜΝΗΣ.

Τα δεκαοκτώ  σωματεία μας είναι γεωγραφικά χωρισμένα ανά περιφερειακή ενότητα ως εξής:  Ηρακλείου (6) - Λασιθίου (5)  -  Χανίων (3) και Ρεθύμνης (4).

 

 

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ  2013:

Ολοκληρώνοντας τον απολογισμό του 2013, επισημαίνουμε τους στόχους που έχουμε  ως  Ένωση  Αθλητικών Σωματείων Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης, αλλά και τους στόχους που πρέπει να έχουν η πολιτεία και η τοπική αυτοδιοίκηση για τα θέματα του στίβου της Κρήτης τη νέα αγωνιστική χρονιά  2013:

 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ  ΑΓΩΝΩΝ :

Υλοποίηση του αγωνιστικού μας προγράμματος και διεξαγωγή όλων των προγραμματισμένων αγώνων, με την υποστήριξη του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και του συνόλου των φορέων της Κρήτης.

 

ΣΤΑΔΙΑ - ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ  ΕΝΟΤΗΤΑ  ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ:

Εθνικό στάδιο «Ελευθερίας»: Ουσιαστικά αποτελεί το «Σπίτι του στίβου της Κρήτης»

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ χρήση από το άθλημα του κλασικού αθλητισμού, όπως γίνεται εξάλλου από κατασκευής του σταδίου μέχρι σήμερα.

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥ ΕΛΑΣΤΙΚΟΥ ΤΑΠΗΤΑ ΜΕ ΝΕΟ, αφού ο υπάρχον είναι ακατάλληλος για χρήση και επικίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών.

-     Συντήρηση - αντικατάσταση του εσωτερικού κιγκλιδώματος.

-  Πλήρης εξοπλισμός του με όργανα στίβου, προδιαγραφών IAAF και βελτίωση των  κλωβών ρίψεων και στρωμάτων ύψους - επί κοντώ .

-    Κατασκευή μεγαλύτερης αίθουσας ενδυνάμωσης και εξοπλισμός της με επιπλέον βάρη,   μηχανήματα   ενδυνάμωσης - ιατρικές μπάλες κ.λ.π.

-      Εξασφάλιση από την πολιτεία των λειτουργικών αναγκών του σταδίου

-   Παγκρήτιο στάδιο:  Κατασκευαστεί μίας βαλβίδας Σφυροβολίας

Στάδιο Μεσσαράς: Ολοκλήρωση των έργων του σταδίου, πλήρης εξοπλισμός με όργανα στίβου, αφού στερείται ακόμα και τα βασικά για προπονήσεις και αγώνες.

Κλειστό Προπονητήριο: Κατασκευή κλειστού προπονητηρίου, με δυνατότητες διεξαγωγής  αγώνων  κλειστού στίβου σε όλα τα αγωνίσματα.

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ  ΕΝΟΤΗΤΑ  ΧΑΝΙΩΝ:

 

- Να δημιουργηθεί προπονητήριο ρίψεων, εκτός σταδίου.

- Να παραχωρηθεί ουσιαστικά και τυπικά, από το Δήμο Χανίων, στα σωματεία του στίβου ο υπάρχον χώρος στην περιοχή «Χρυσοπηγή - Κουμπές» και να δημιουργηθεί εκεί ένα ολοκληρωμένο σύγχρονο προπονητήριο ρίψεων ιδιαίτερα για τη σφύρα που αποτελεί τον «τσιγγάνο» του κρητικού στίβου και πρέπει επιτέλους να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος για να στεγαστεί το αγώνισμα και οι αθλητές που μας έχουν δώσει τόσες επιτυχίες σε πανελλήνιο και παγκόσμιο επίπεδο.

- Εθνικό Στάδιο:

   -  Να δημιουργηθεί προθερμαντήριο με ελαστικό τάπητα στη βόρεια και ανατολική πλευρά του σταδίου. Το προθερμαντήριο κρίνεται απαραίτητο για τη διεξαγωγή πανελληνίων και διεθνών αγώνων.

   -  Πλήρης εξοπλισμός του με όργανα στίβου και ενδυνάμωσης, προδιαγραφών IAAF

   -   Εξασφάλιση από την πολιτεία των λειτουργικών αναγκών του σταδίου

 

Κλειστό Προπονητήριο: Κατασκευή κλειστού προπονητηρίου, με δυνατότητες διεξαγωγής  αγώνων  κλειστού στίβου σε όλα τα αγωνίσματα.

 

Στάδιο Κισσάμου: Δημιουργία των απαραίτητων υποδομών για τις προπονήσεις των αθλητών στίβου και τη διεξαγωγή αγώνων μικρών ηλικιακά  κατηγοριών. Εξοπλισμός με τα βασικά όργανα στίβου για τις προπονήσεις του μεγάλου αριθμού νέων αθλητών και ουσιαστική υποστήριξη του τμήματος στίβου από την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση.

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ  ΕΝΟΤΗΤΑ  ΡΕΘΥΜΝΗΣ:

Δ.Α.Κ. Γάλλου Ρεθύμνης:

-   Ολική αντικατάσταση του φθαρμένου και ακατάλληλου πλέον για αγώνες στίβου και προπονήσεις ελαστικού   τάπητα.

-     Τοποθέτηση  νέου φωτισμού.

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ  ΕΝΟΤΗΤΑ  ΛΑΣΙΘΙΟΥ:

Στάδιο Αγ. Νικολάου: Κατασκευή αίθουσας ενδυνάμωσης και πλήρης εξοπλισμός με τα απαραίτητα όργανα στίβου.

Στάδιο Σητείας: Τοποθέτηση  ελαστικού τάπητα και εξοπλισμός με τα απαραίτητα όργανα στίβου.

Στάδια Ιεράπετρας: Πλήρης εξοπλισμός με όργανα στίβου, αφού στερούνται ακόμα και τα βασικά για προπονήσεις και αγώνες.

Στάδιο Νεάπολης: Ολοκλήρωση του χωμάτινου σταδίου, για αγώνες στίβου μικρών ηλικιακά κατηγοριών και εξοπλισμός του με τα απαραίτητα όργανα.

 

3.  Δημιουργία νέων σωματείων:

            Είναι απαραίτητο για την ευρύτερη ανάπτυξη του στίβου στο νησί μας, να δημιουργηθούν νέα σωματεία σε περιφερειακό επίπεδο, ειδικά σε μέρη που λειτουργούν Γυμνάσια - Λύκεια, όπως  π.χ:   Ηρακλείο: Αρκαλοχώρι  - Αρχάνες

                                                     Ρεθύμνο:  Ανώγεια.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Απολογισμός 2012 Εκτύπωση E-mail

apologismow_eas_2012.jpgΕδώ μπορείτε να δείτε τον Αγωνιστικό Απολογισμό της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης για την χρονιά 2012 σε μορφή PDF και Excel. Στο αρχείο Αγωνιστικός Απολογισμός είναι το κυρίως σώμα του Απολογισμού και στους πίνακες τα επι μέρους στοιχεία.

Για να ανοίξετε τα δύο πρώτα αρχεία αρχεία είναι απαραίτητος ο Acrobad Reader μπορείτε να τον προμηθευτείτε εδώ

acrobad_reader_.jpg

Εξώφυλλο Απολογισμού ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης 2012 pdf Εξώφυλλο 2012 647.83 Kb

Αγωνιστικός Απολογισμός ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρητης 2012 pdf Απολογισμός ΕΑΣ 2012 198.69 Kb

Πίνακες Excell Απολογισμού 2012 xls Πίνακες Απολογισμού 2012 90.50 Kb

Την επιμέλεια του Απολογισμού είχε ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΑΣ Μάρκος Καλούδης

Στην ενότητα ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ μπορείτε να βρείτε τους πίνακες με τις καλύτερες επιδόσεις για το 2012 των αθλητών που αγωνίστηκαν με κρητικούς συλλόγους. Γίνεται προσπάθεια να ανέβει ολόκληρο το βιβλίο Κρητικός Στίβος 2012 που επιμελήθηκε ο Γραμματέας της ΕΑΣ Χριστόφορος Ανδρουλιδάκης

 
Αγωνιστικός Απολογισμός 2010 Εκτύπωση E-mail
 

Το 2010 δίκαια χαρακτηρίζεται ως η καλύτερη χρονιά στην ιστορία του στίβου της Κρήτης, με μοναδικές επιτυχίες των αθλητών - αθλητριών, των προπονητών και των σωματείων.

Δύσκολη η κατάκτηση της πρώτης θέσης, αλλά δυσκολότερη η διατήρηση αυτής για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δίκαια λοιπόν όλοι εμείς, οι άνθρωποι του στίβου της Κρήτης, αισθανόμαστε περήφανοι για την κατάκτηση της πρώτης θέσης το 2009 και τη διατήρηση της πρωτιάς αυτής και το 2010, που είναι αποτέλεσμα προγραμματισμού, οργάνωσης, δουλειάς στις μικρές ηλικίες και υψηλών στόχων.

Για το 2010 οι σημαντικότερες επιτυχίες, που μας διατήρησαν στην πρώτη θέση  ήταν:

1) Πρώτη θέση της Κρήτης, μεταξύ των 27  Ε.Α.Σ. του  Σ.Ε.Γ.Α.Σ., για δεύτερη συνεχή χρονιά, με σύνολο βαθμών αξιολόγησης 42.096 (στις επόμενες τρεις θέσεις βρίσκονται η Θεσσαλονίκη 40.712, ο Πειραιάς 37.737 και η Αθήνα 35.464  βαθμούς αντίστοιχα).

2) Πρώτη θέση της Κρήτης, για δεύτερη συνεχή χρονιά, με 48 συνολικά μετάλλια (44 το 2009) στα Πανελλήνια πρωταθλήματα Ε/Ν - Π/Κ - ΠΠ/ΠΚ Α΄ (2η η Θεσσαλονίκη, με 35 μετάλλια). Ένα στοιχείο που αποδεικνύει την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στις αναπτυξιακές ηλικίες και ταυτόχρονα αποτελεί τη βάση για το μέλλον του Κρητικού κλασικού αθλητισμού.

3) Πρώτη θέση της Κρήτης, για πρώτη φορά, με 2.155 βαθμούς στη συνολική βαθμολογία των Πανελληνίων πρωταθλημάτων. Η θέση αυτή αποδεικνύει τα ποιοτικά στοιχεία των σωματείων και των αθλητών μας.

4) Δεύτερη θέση του Γ.Σ. ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, μεταξύ των 321 σωματείων του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

         Είναι η καλύτερη θέση  που έχει καταταγεί  σωματείο της Κρήτης, μέχρι σήμερα.

5) Πενήντα τρεις (53) συμμετοχές των αθλητών - αθλητριών μας στις Εθνικές μας ομάδες, όλων των κατηγοριών.

6) Εκατόν τρία (103) μετάλλια που κατέκτησαν οι αθλητές μας στα Πανελλήνια πρωταθλήματα ανοιχτού, κλειστού στίβου και δρόμου σε ανώμαλο έδαφος.

7) Δέκα τρία (13) μετάλλια που κατέκτησαν τα σωματεία μας στην κατάταξη των Πανελληνίων πρωταθλημάτων:  Ε.Α.Ρ. (6) - Γ.Σ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (5) - Α.Ο. ΛΑΣΙΘΙΟΥ (2).

8) Συμμετοχή πέντε (5) αθλητών - τριών μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτ/μα  Α/Γ:

ΤΣΑΚΩΝΑΣ  ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ (Ε.Α.Ρ.) - ΔΟΥΒΑΛΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ (Ε.Α.Ρ.) - ΜΕΡΤΖΑΝΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ (Ε.Α.Ρ.) - ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛ. (Ε.Α.Ρ.) - ΣΤΡΑΤΑΚΗ ΑΡΓΥΡΩ (Ε.Α.Ρ.)

9) Συμμετοχή  τριών (3) αθλητών - τριών μας στο Παγκόσμιο Πρωτ/μα  Ε/Ν:

ΚΟΪΝΗ ΑΘΗΝΑ (Ε.Α.Ρ.) - ΜΙΧΑΛΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Γ.Σ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ) - ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (Ε.Α.Ρ.)

10) Συμμετοχή  δύο (2) αθλητών - τριών μας στις Παγκόσμιες Ολυμπιακές Ημέρες Νεότητας  Π/Κ:  

ΨΑΡΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ Γ.Σ.) 6η - ΦΥΛΛΑΔΙΤΑΚΗΣ  ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ (Γ.Σ. ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ) 8ος

11) Συμμετοχή μίας (1) αθλήτριας μας στο Παγκόσμιο  Πρωτ/μα Κλειστού Στίβου.

ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛ. (Ε.Α.Ρ.)

12) Συμμετοχή δέκα (10)  αθλητών - τριών μας με την Εθνική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτ/μα Ομάδων.

13) Επτά (7)  πανελλήνιες επιδόσεις των αθλητών - τριών  μας:

ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (Ε.Α.Ρ.) 3.000 μ. και  5.000 μ. Νεανίδων

ΤΣΑΚΩΝΑΣ  ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ      (Ε.Α.Ρ.)  200  μ. Νέων (Ανδρών) «2 φορές».

ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛ      (Ε.Α.Ρ.)   ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ ΓΥΝΑΙΚΩΝ «3 φορές».

14) Διοργάνωση δύο διεθνών μίτινγκ της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας «ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΕΙΑ» EAA PREMIUM  και «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΑ» EAA  PERMIT.

Όταν οι επιτυχίες επαναλαμβάνονται για πολλά χρόνια, όταν η Ε.Α.Σ. Κρήτης βρίσκεται στην ΠΡΩΤΗ Πανελλήνια θέση για ΔΕΥΤΕΡΗ συνεχή χρονιά στην ιστορία της, όταν οι αθλητές και οι αθλήτριες μας συμμετέχουν με επιτυχία σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όταν καταρρίπτονται Πανελλήνιες επιδόσεις, τότε κανένα αποτέλεσμα δε μπορεί να χαρακτηριστεί τυχαίο ή ευκαιριακό.

Όλα τα παραπάνω οφείλονται σε μια τεράστια προσπάθεια με όραμα, μακροχρόνιο προγραμματισμό, οργάνωση, ξεχωριστό ενδιαφέρον για την άριστη λειτουργία των ακαδημιών και προαγωνιστικών τμημάτων των σωματείων, επιμόρφωση των προπονητών, προπονητική προετοιμασία  σε επιστημονική βάση και το κυριότερο με απόλυτη πίστη στο «ευ αγωνίζεστε», στην εντιμότητα και τα αθλητικά ιδεώδη με τα οποία καθοδηγούμε και διαπλάθουμε τη νεολαία της Κρήτης, τους νεαρούς αθλητές μας και αυριανούς πρωταθλητές, με την αμέριστη φυσικά υποστήριξη των οικογενειών τους.

Για  τη διατήρηση του στίβου της Κρήτης στην πρώτη Πανελλήνια θέση, με αρωγούς το Σ.Ε.Γ.Α.Σ., την Πολιτεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους ιδιωτικούς φορείς, δούλεψαν σκληρά πολλοί άνθρωποι, ερασιτέχνες, εθελοντές και επαγγελματικά στελέχη, μέσα και έξω από τα στάδια και γι' αυτό οι επιτυχίες ανήκουν σε όλους τους «ρομαντικούς του στίβου της Κρήτης», από τη Σητεία μέχρι τη Μεσσαρά και  το Καστέλι  Κισσάμου.

Ο σημαντικότερος παράγοντας, που αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία στηρίζεται εδώ και πολλά χρόνια το οικοδόμημα του στίβου της Κρήτης, είναι η διοργάνωση αγώνων σχεδόν κάθε εβδομάδα κατά την αγωνιστική περίοδο.

Το ετήσιο αγωνιστικό μας πρόγραμμα μετά από συνεργασία, με τους προπονητές, τους εκπροσώπους  των σωματείων, τους κριτές και το σύνολο των φορέων, διαμορφώνεται κάθε χρόνο με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετεί τους αγωνιστικούς στόχους και τις επιδιώξεις των αθλητών και των σωματείων της Κρήτης.

Συνολικά διοργανώσαμε και συμμετείχαμε στη διοργάνωση σε τριάντα δύο  (32) αγώνες στίβου που διεξήχθησαν το 2010 στην Κρήτη.

Το αγωνιστικό μας πρόγραμμα περιλαμβάνει όλες τις ηλικίες από ΜΙΝΙ ΠΠ/ΠΚ Β΄ μέχρι Α/Γ, αλλά και όλες τις κατηγορίες αγώνων, ανοιχτού - κλειστού στίβου, διεθνή μίτινγκ, διασυλλογικά πρωταθλήματα, περιφερειακούς - τοπικούς αγώνες, δρόμους σε ανώμαλο έδαφος και δημόσια οδό.

Οι αγώνες σημείωσαν αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία και ήταν ένας από τους  καθοριστικούς παράγοντες, που συνέβαλλαν στην άριστη εμφάνιση των αθλητών μας, στους διεθνείς αγώνες, στα Πανελλήνια πρωταθλήματα και στη γενικότερη  ποιοτική και ποσοτική ανάπτυξη του στίβου της Κρήτης.

Ο μεγάλος αριθμός αγώνων που διεξάγονται κάθε χρόνο στην Κρήτη, οφείλεται στην αποκέντρωση των αγωνιστικών δραστηριοτήτων μας, στην αμέριστη υποστήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. της Πολιτείας, των κριτών, των διοικήσεων των σταδίων, των ιδιωτικών φορέων και τέλος στις πρωτοβουλίες διοργάνωσης που αναπτύσσουν τα σωματεία μας.

 Η τοπική αυτοδιοίκηση και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης, αποτελεί το «ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ» και σημαντικό φορέα υποστήριξης και χρηματοδότησης του συνόλου των  δραστηριοτήτων μας.

 

 Είναι παραδεκτό πλέον από όλους μας, ότι μόνο μέσα από τη διοργάνωση και τη συμμετοχή σε πολλούς αγώνες, έρχονται νέα παιδιά στα στάδια και στα σωματεία, βελτιώνονται  οι επιδόσεις των αθλητών μας, αποκτούν εμπειρίες οι κριτές μας και τέλος αυξάνεται ο αριθμός των φιλάθλων και χορηγών του στίβου.

            Για την επιτυχημένη διοργάνωση όλων των αγωνιστικών εκδηλώσεων,  καθοριστική συμμετοχή έχουν οι  ΚΡΙΤΕΣ  του στίβου της Κρήτης.

Πραγματικοί ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ και ουσιαστικοί υποστηρικτές της Ελληνικής νεολαίας, με συνεχή παρουσία στους αγώνες, υψηλό επίπεδο γνώσεων και μοναδική εντιμότητα, αποτελούν τους καλύτερους εγγυητές για την αξιοπιστία των επιδόσεων, αλλά και την Πανελλήνια και διεθνή καταξίωση των αγώνων μας.

Τέλος τη χρονιά που μας πέρασε (2010) παρουσίασαν δραστηριότητα 14 σωματεία :

Γ.Σ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ. - Ε.Α.Ρ - Γ.Ε.Η.- Ο.Φ.Η - ΚΥΔΩΝ - Α.Ο. ΛΑΣΙΘΙΟΥ- ΛΙΒΥΚΟΣ - ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ - ΑΡΚΑΔΙ - ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ Γ.Σ. - ΣΥΛ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ ΚΡΗΤΗΣ - Γ.Ε. ΜΕΣΣΑΡΑΣ - Γ.Α.Σ. ΜΑΛΙΩΝ - Α.Ο. ΚΙΣΣΑΜΟΥ.

Τα δεκατέσσερα  σωματεία μας είναι γεωγραφικά χωρισμένα ανά νομό ως εξής:

Ν. Ηρακλείου (6) - Ν. Χανίων (3) - Ν. Λασιθίου (3) και Ν. Ρεθύμνης (2).

Τελευταία ανανέωση ( Monday, 07 March 2011 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Απολογισμός 2009 Εκτύπωση E-mail

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ    ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ   2009

Το 2009 ήταν η καλύτερη χρονιά στην ιστορία του στίβου της Κρήτης, με μοναδικές επιτυχίες των αθλητών - αθλητριών, των προπονητών και των σωματείων.

Η κορύφωση αυτών των επιτυχιών ήταν:

1)    Πρώτη θέση της Κρήτης μεταξύ των 27 Ε.Α.Σ, του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., για πρώτη φορά σύμφωνα με την Πανελλαδική αξιολόγηση των σωματείων του, με σύνολο βαθμών αξιολόγησης 44.137 και 11,03% (στις επόμενες τρεις θέσεις βρίσκονται ο Πειραιάς 41.679, η Αθήνα 36.874 και η Θεσσαλονίκη 38.625 αντίστοιχα).

2)  Πρώτη θέση της Κρήτης, με 44 συνολικά μετάλλια (περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά) στα Πανελλήνια πρωταθλήματα Ε/Ν - Π/Κ - ΠΠ/ΠΚ Α' (2η η Θεσσαλονίκη, με 36 μετάλλια), ένα στοιχείο που αποδεικνύει την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στις μικρές ηλικίες και ταυτόχρονα αποτελεί τη βάση για το μέλλον του Κρητικού κλασικού αθλητισμού.

3)    Πρώτη θέση της Κρήτης, με 4.124 βαθμούς στην Πανελλαδική αςιολόνηση των Διασυλλονικών πρωταθλημάτων.

4)  Συυυετοχή της ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑΣ (ΕΑΡ.) στο Πανκόσυιο πρωτάθληυα και συμμετοχή της ίδιας αθλήτριας, αλλά και του ΔΟΥΒΑΛΙΔΗ ΚΩΣΤΑ (ΕΑΡ.) στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

5) Συμμετοχή επτά αθλητών μας στους Μεσογειακούς ανώνες:
ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ (Ε.Α.Ρ.) 1η   - ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΣΠΥΡΟΣ (ΕΑΡ.) 50ς -

ΜΩΙΣΙΔΟΥ ΧΡΥΣΑ (Γ.Σ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ) 6Π - ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣ (Γ.Σ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ) -ΦΙΛΑΝΔΑΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ (Ε.Α.Ρ.) - ΠΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ (Ε.Α.Ρ.) - ΧΕΙΡΙΜΠΕΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑ (Γ.Σ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ).

6)   Συυυετοχή τριών αθλητών μας στην Εθνική ομάδα νια το Ευρωπαϊκό κύπελλο:
ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ (Ε.Α.Ρ.) 6η - ΧΑΝΤΖΗ-ΝΕΑΓΚ ΧΡΙΣΤΙΝΑ (Ε.Α.Ρ), -
ΦΙΛΑΝΔΑΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ (Ε.Α.Ρ.)

7)  Συυυετογή επτά αθλητών μας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων (Α/Γ):
ΓΕΡΟΜΑΡΚΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΛΙΒΥΚΟΣ) 5ος - ΚΑΠΠΑ ΦΛΩΡΑ (Γ.Σ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ) -

ΠΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ (Ε.Α.Ρ.) - ΦΥΛΛΑΔΙΤΑΚΗΣ ΔΗΜ. (Γ.Σ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ) - ΡΗΓΑ ΣΟΦΙΑ (Γ.Σ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ) - ΛΕΔΑΚΗ ΣΤΕΛΑ (Γ.Σ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ).

8)  Συυυετογή του αθλητή υας ΜΙΧΑΛΕΛΗ ΔΗΜΗΤΡΗ (Γ.Σ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ) 7ος, στο Ευ­
ρωπαϊκό πρωτάθλημα Ε/Ν:

9)  Συυυετογή τεσσάρων αθλητών υας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Π / Κ:
ΦΥΛΛΑΔΙΤΑΚΗΣ   ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ (Γ.Σ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ) - ΚΑΚΕΠΑΚΗΣ   ΓΙΑΝΝΗΣ (Ο.Φ.Η.)

- ΨΑΡΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ) - ΜΑΛΛΙΑΡΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ (Γ.Ε.Η.).

10)   Εβδομήντα τέσσερις (74) συυυετοχές αθλητών και αθλητριών μας που είγαμε
συνολικά
σε όλες τις Εθνικές ουάδες.

11)  Τρεις πανελλήνιες επιδόσεις των αθλητών υας:
ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (Ε.Α.Ρ.) 1.500 και 3.000 Κορασίδων
ΔΟΥΒΑΛΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ (Ε.Α.Ρ.) 60 Εμπ. Ανδρών Κλειστού στίβου.

12)     Εκατό (100) υετάλλια που κατέκτησαν οι αθλητές μας στα Πανελλήνια
πρωταθλήυατα
ανοιγτού και κλειστού στίβου.

13)  Οκτώ υετάλλια που κατέκτησαν τα σωυατεία υας στην κατάταξη των πανελληνίων
πρωταθλημάτων
:

ΕΑΡ. (4) - Γ.Σ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (3) - ΚΥΔΩΝ (1).

14)       Διοργάνωση δύο διεθνών υίτινγκ της Ευρωπαϊκής ουοσπονδίας
«ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΕΙΑ»
ΕΑΑ ΡΚΕΜΙΙΙΜ και «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΑ» ΕΑΑ ΡΕΡΜΙΤ.

15)    Βελτίωση κατά 162 θέσεις συνολικά των σωματείων μας στην Πανελλαδική
αξιολόγηση των σωματείων του Σ.Ε.Γ.Α.Σ, και 6.721 περισσότερους βαθυούς (αύξηση 18%),
σε σχέση με τις αντίστοιχες θέσεις και βαθμούς του 2008.

Όταν οι επιτυχίες για πολλά χρόνια διαδέχονται η μία την άλλη, όταν η Ε.Α.Σ. Κρήτης βρίσκεται στην πρώτη Πανελλήνια θέση για πρώτη φορά στην ιστορία της, όταν οι αθλητές και οι αθλήτριες μας συμμετέχουν με επιτυχία σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όταν καταρρίπτονται πανελλήνιες επιδόσεις, όταν ένα από τα διεθνή μίτινγκ της Κρήτης «ΒΑΡΔΙΝΟΠΑΝΝΕΙΑ» (ΕΑΑ PREMIUM), βρίσκεται για μια ακόμα χρονιά στην πρώτη θέση της κατηγορίας του στην Ευρώπη, τότε κανένα αποτέλεσμα δε μπορεί να χαρακτηριστεί τυχαίο ή ευκαιριακό.

Όλα τα παραπάνω οφείλονται σε μια τεράστια προσπάθεια με μακροχρόνιο προγραμματισμό, ξεχωριστό ενδιαφέρον για την άριστη λειτουργία των προαγωνιστικων τμημάτων των σωματείων, μεθοδική δουλειά πάνω σε επιστημονική βάση και το κυριότερο με απόλυτη πίστη στο «ευ αγωνίζεστε», στην εντιμότητα και τα αθλητικά ιδεώδη με τα οποία καθοδηγούμε και διαπλάθουμε τη νεολαία της Κρήτης, τους νεαρούς αθλητές μας και αυριανούς πρωταθλητές, με την αμέριστη φυσικά υποστήριξη των οικογενειών τους.

Για την κορύφωση του στίβου της Κρήτης, με αρωγούς το Σ.Ε.Γ.Α.Σ., την πολιτεία, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους ιδιωτικούς φορείς, δούλεψαν σκληρά πολλοί άνθρωποι, ερασιτέχνες, εθελοντές και επαγγελματικά στελέχη, μέσα και έξω από τα στάδια και γΓ αυτό οι επιτυχίες ανήκουν σε όλους τους «ρομαντικούς του στίβου της Κρήτης», από τη Σητεία μέχρι τη Μεσσαρά και το Καστέλι Κισσάμου.

Τη χρονιά που μας πέρασε (2009) παρουσίασαν δραστηριότητα 15 σωματεία : Γ.Σ.  ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ. - ΕΑΡ - Ο.Φ.Η - ΚΥΔΩΝ - Γ.Ε.Η. - Α.Ο. ΛΑΣΙΘΙΟΥ- ΛΙΒΥΚΟΣ -ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ    -    ΑΡΚΑΔΙ    -    ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ     Γ.Σ.    -     Γ.Ε.    ΜΕΣΣΑΡΑΣ    -    ΣΥΛ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ   ΚΡΗΤΗΣ   -  Α.Ο.   ΚΙΣΣΑΜΟΥ  -   Γ.Α.Σ.   ΜΑΛΙΩΝ   και   ΟΜΙΛΟΣ ΥΠΕΡΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ ΚΡΗΤΗΣ.

Τα δεκαπέντε σωματεία μας είναι γεωγραφικά χωρισμένα ανά νομό ως εξής: Ν. Ηρακλείου (7) - Ν. Χανίων (3) - Ν. Λασιθίου (3) και Ν. Ρεθύμνης (2).

Πίνακες 2009

1.  doc Βαθμολογικές Επιτυχίες Σωματείων 2009 29.00 Kb

2. xls Βαθμοί Διασυλλογικών 2009 37.50 Kb

3. xls Βαθμοί Πανελληνίων Πρωταθλημάτων_2009 27.00 Kb

4. doc Οι αθλητές στους διεθνείς αγώνες 2009 120.00 Kb

5. doc Προπονητές_2009 62.50 Kb

Τελευταία ανανέωση ( Wednesday, 27 January 2010 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Απολογισμός 2008 Εκτύπωση E-mail

Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Ο Σ    Α Π Ο Λ Ο Γ Ι Σ Μ Ο Σ  ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΚΡΗΤΗΣ  2 0 0 8

 

Το 2008 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για το στίβο της Κρήτης, με μοναδικές επιτυχίες των αθλητών - αθλητριών, των προπονητών και των σωματείων μας.

Α) Η κορύφωση αυτών των  επιτυχιών ήταν, η συμμετοχή πέντε αθλητών μας στην Εθνική ομάδα για το Ευρωπαϊκό κύπελλο: ΧΑΝΤΖΗ - ΝΕΑΓΚ ΧΡΙΣΤΙΝΑ (Ε.Α.Ρ), ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (Γ.Σ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ), ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΣΠΥΡΟΣ (Ε.Α.Ρ.), ΚΟΥΤΣΟΥΚΛΑΚΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣ (ΚΥΔΩΝ) και ΠΙΛΑΤΟΥ ΣΤΕΛΑ (Ο.Φ.Η.), η συμμετοχή στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων του ΚΟΥΤΣΟΥΚΛΑΚΗ ΜΑΝΟΛΗ (ΚΥΔΩΝ), οι δύο πανελλήνιες επιδόσεις Κορασίδων από τη ΜΠΕΛΙΜΠΑΣΑΚΗ ΜΑΡΙΑ (ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ), τα δεκατέσσερα μετάλλια, από έντεκα αθλητές μας, στους ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ αγώνες: ΠΙΛΑΤΟΥ ΣΤΕΛΑ (Ο.Φ.Η.), ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ -  ΜΙΧΑΛΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ -  ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣ - ΜΩΙΣΙΔΟΥ ΧΡΥΣΑ - ΛΥΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ (Γ.Σ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ), ΚΟΥΤΣΟΥΚΛΑΚΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣ - ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ (ΚΥΔΩΝ), ΧΑΝΤΖΗ ΝΕΑΓΚ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - ΠΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ (Ε.Α.Ρ.), ΜΠΕΛΙΜΠΑΣΑΚΗ ΜΑΡΙΑ (ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ) και η ΠΡΩΤΗ θέση της Κρήτης, με 41 συνολικά μετάλλια στα Πανελλήνια πρωταθλήματα Ε/Ν - Π/Κ - ΠΠ/ΠΚ Α΄ (2η η Αθήνα, με 38 μετάλλια), ανάμεσα στις  27 γεωγραφικές περιφέρειες στίβου.

Όταν οι επιτυχίες γα πολλά χρόνια διαδέχονται η μία την άλλη, όταν οι αθλητές και οι αθλήτριες μας συμμετέχουν με επιτυχία σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όταν καταρρίπτονται πανελλήνιες επιδόσεις, όταν ένα από τα διεθνή μίτινγκ της Κρήτης «ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΕΙΑ» (EAA PREMIUM),  βρίσκεται για πολλά χρόνια στην πρώτη θέση της κατηγορίας του στην Ευρώπη, τότε κανένα αποτέλεσμα δε μπορεί να χαρακτηριστεί ως τυχαίο ή ως ευκαιριακό. Όλα τα παραπάνω οφείλονται σε μια τεράστια προσπάθεια με μακροχρόνιο προγραμματισμό, ξεχωριστό ενδιαφέρον για την άριστη λειτουργία των προαγωνιστικών τμημάτων των σωματείων, μεθοδική δουλειά πάνω σε επιστημονική βάση και το κυριότερο με απόλυτη πίστη στο «ευ αγωνίζεστε», στην εντιμότητα και τα αθλητικά ιδεώδη με τα οποία καθοδηγούμε και διαπλάθουμε τη νεολαία της Κρήτης, τους νεαρούς αθλητές μας και αυριανούς πρωταθλητές, με την αμέριστη φυσικά υποστήριξη των οικογενειών τους.

Για  την κορύφωση του στίβου της Κρήτης, με αρωγούς το Σ.Ε.Γ.Α.Σ., την τοπική αυτοδιοίκηση, την πολιτεία και τους ιδιωτικούς φορείς, δούλεψαν σκληρά πολλοί άνθρωποι, ερασιτέχνες, εθελοντές και επαγγελματικά στελέχη, μέσα και έξω από τα στάδια και γι' αυτό οι επιτυχίες ανήκουν σε όλους τους «ρομαντικούς του στίβου της Κρήτης», από τη Σητεία μέχρι τη Μεσσαρά και  το Καστέλι  Κισσάμου.

Τη χρονιά που μας πέρασε (2008) παρουσίασαν δραστηριότητα 15 σωματεία :

Γ.Σ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ. - ΚΥΔΩΝ - Ο.Φ.Η - Α.Ο. ΛΑΣΙΘΙΟΥ - Γ.Ε.Η. - Ε.Α.Ρ - ΛΙΒΥΚΟΣ - ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ Γ.Σ. - ΑΡΚΑΔΙ - Γ.Α.Σ. ΜΕΣΣΑΡΑΣ - ΣΥΛ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ ΚΡΗΤΗΣ - Α.Ο. ΚΙΣΣΑΜΟΥ - Γ.Α.Σ. ΜΑΛΙΩΝ και ΟΜΙΛΟΣ ΥΠΕΡΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ  ΚΡΗΤΗΣ.

Τα δεκαπέντε  σωματεία μας είναι γεωγραφικά χωρισμένα ανά νομό ως εξής:

Ν. Ηρακλείου (7) - Ν. Χανίων (3) - Ν. Λασιθίου (3) και Ν. Ρεθύμνης (2).

Β) Ως σημαντικότερες επιτυχίες των αθλητών-τριών και των σωματείων μας, τη χρονιά που πέρασε πρέπει να αναφέρουμε  τις παρακάτω:

1.             Τα  92  μετάλλια (τα περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά) που κέρδισαν οι αθλητές - τριες μας στα πανελλήνια πρωταθλήματα ανοιχτού και κλειστού  στίβου.

2.             Την ΠΡΩΤΗ θέση (με 41 μετάλλια) που κατέλαβε η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης στην  αριθμητική συγκομιδή μεταλλίων στα Πανελλήνια πρωταθλήματα  Ε/Ν - Π/Κ και ΠΠ/ΠΚ Α΄, μεταξύ των 27  Ε.Α.Σ. του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

3.             Τη συμμετοχή 27 αθλητών-τριών μας στις Εθνικές ομάδες στίβου όλων των   κατηγοριών.

4.             Τις 24 επιδόσεις αθλητών - τριών της Κρήτης, που είναι οι καλύτερες (1ες) στην Ελλάδα, στο  αγώνισμα και στην κατηγορία τους.

5.             Το Μανόλη Κουτσουκλάκη (Α.Ο. ΚΥΔΩΝ), για τις συμμετοχές του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων, στο Ευρωπαϊκό κύπελλο S.L. και την 1η  θέση στους Βαλκανικούς Εφήβων.

6.             Τη Μαρία Μπελιμπασάκη (ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ), για τις δύο πανελλήνιες επιδόσεις Κορασίδων στα 100 και 200 μ και μία ισοφάριση στο 100 μ. Κορασίδων και επιπλέον για την 3η θέση στους Βαλκανικούς  Νεανίδων.

7.             Τη Χριστίνα Χαντζή - Νεάγκ (Ε.Α.Ρ.), για τη δεύτερη θέση στο Ευρωπαϊκό κύπελλο και  την 1η  θέση στους Βαλκανικούς  Γυναικών.

8.             Το Σταύρο Κουρουπάκη (Γ.Σ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ), για την τέταρτη  θέση  στο Ευρωπαϊκό κύπελλο S.L. και  την 1η  θέση στους Βαλκανικούς   Ανδρών.

9.             Το Σπύρο Αραμπατζή (Ε.Α.Ρ.), για τις συμμετοχές του στο Ευρωπαϊκό κύπελλο S.L. και στο Ευρωπαϊκό κύπελλο χειμερινών ρίψεων.

10.          Τη Στέλα Πιλάτου  (Ο.Φ.Η.), για  τις δύο 2ες θέσεις στους Βαλκανικούς  Γυναικών.

11.            Το Δημήτρη Μιχαλέλη (Γ.Σ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ), για τις δύο 1ες θέσεις στους Βαλκανικούς  Παίδων.

12.          Το Σταμάτη Παπαντωνίου  (Γ.Σ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ) για τη 2η θέση στους Βαλκανικούς Ανδρών.

13.          Τον Κώστα Λύτη (Γ.Σ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ) για τις δύο 3ες θέσεις στους Βαλκανικούς  Εφήβων.

14.          Τη Χρύσα Μωισίδου (Γ.Σ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ), τη Μαρία Πάνου (Ε.Α.Ρ.)  και το Λάμπρο Φραντζεσκάκη (Α.Ο. ΚΥΔΩΝ) για τις 3ες θέσεις στους Βαλκανικούς  Γυναικών και Εφήβων αντίστοιχα.

15. Το Γ.Σ. ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ για την 1η θέση στην κατάταξη - αξιολόγηση   των  σωματείων της Κρήτης το 2008 και  τη 2η θέση  στη βαθμολογία του Πανελληνίου πρωταθλήματος  Παίδων.

16. Τη Γ.Ε.Η. για την 1η  θέση  στη βαθμολογία  του  Πανελληνίου πρωταθλήματος  Παγκορασίδων Α΄.

17. Τον Α.Ο. ΚΥΔΩΝΑ για τη 3η θέση στη βαθμολογία του Πανελληνίου πρωταθλήματος  Νεανίδων.

18. Τον Α.Ο. ΛΑΣΙΘΙΟΥ, που για πρώτη φορά στην ιστορία του κέρδισε  την 3η θέση σε βαθμολογία  Πανελληνίου πρωταθλήματος  (Παμπαίδων Α΄).

19. Τους 10 αθλητές - τριές μας που επιλέχτηκαν στις κατηγορίες του σχεδιασμού και των ταλέντων.

20. Την  αξιολόγηση των σωματείων μας, αφού για μια ακόμα χρονιά η συνολική

αγωνιστική εικόνα τους είναι καλύτερη, κατά 133 θέσεις συνολικά, στην πανελλήνια κατάταξη των σωματείων του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

 

Γ)  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης ξεκίνησε το 2008 τις αγωνιστικές της δραστηριότητες με   δύο ημερίδες αλμάτων στις 12/1 και 2/2  στο Παγκρήτιο στάδιο Ηρακλείου, στην κλειστή αίθουσα προπόνησης.  Επίσης στις 20/1 διοργανώσαμε ημερίδα κλειστού στίβου στην Ιεράπετρα. Η διεξαγωγή αγώνων κλειστού στίβου στην Κρήτη, αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη και ένα ακόμα καθοριστικό βήμα για την περαιτέρω βελτίωση των αθλητών μας.

Είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη κατασκευής κλειστών προπονητηρίων και χώρων διεξαγωγής αγώνων κλειστού στίβου στην Κρήτη.

Στις 27 Ιανουαρίου διοργανώσαμε, στην Ιεράπετρα Λασιθίου, το διασυλλογικό πρωτάθλημα δρόμου σε ανώμαλο έδαφος, με την οικονομική βοήθεια και συνεργασία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λασιθίου, του Δήμου Ιεράπετρας  και του τοπικού σωματείου Γ.Σ. Λιβυκός. Το διασυλλογικό πρωτάθλημα είχε μεγάλη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία. Συμμετείχαν 229 αθλητές-τριες, από τους οποίους τερμάτισαν οι 217 (ποσοστό 95%). Για το πανελλήνιο πρωτάθλημα προκρίθηκαν  52  αθλητές - τριες. Πρώτο σωματείο στη βαθμολογία ο Α.Ο. ΛΑΣΙΘΙΟΥ  με 72 βαθμούς.

Το Μάρτιο και συγκεκριμένα στις 1/3, διοργανώσαμε στο Ηράκλειο, με την υποστήριξη του Δ.Α.Ο.Η., ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥΣ  ΑΓΩΝΕΣ  ΜΙΝΙ ΠΠ - ΠΚ με πολύ μεγάλη συμμετοχή από τις ακαδημίες των σωματείων μας.

Στις 2/3 διοργανώσαμε στο Ηράκλειο, με την καθοριστική υποστήριξη του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Ηρακλείου, την ετήσια βράβευση των αθλητών και προπονητών μας που διακρίθηκαν ιδιαίτερα σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο την προηγούμενη αγωνιστική χρονιά. Η αίθουσα της εκδήλωσης, όπως και κάθε χρόνο, ήταν ασφυκτικά γεμάτη από εκπροσώπους της πολιτείας, της τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., των τοπικών φορέων και από φιλάθλους του στίβου. Το γεγονός  μας  δίνει ιδιαίτερη χαρά και ταυτόχρονα απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι ο κόσμος της Κρήτης, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες και τις επιτυχίες των αθλητών μας, έχει αγκαλιάσει και στηρίζει τις αθλητικές αλλά και τις κοινωνικές δραστηριότητες της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης. Η βράβευση των αθλητών και προπονητών μας, είναι η μικρότερη ηθική αναγνώριση, απ' όλους μας,  για τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλουν και τις μοναδικές επιτυχίες τους.

Στις 8/3 διοργανώσαμε στα Χανιά, με τη συνεργασία των τοπικών σωματείων, τους  τοπικούς - επώνυμους αγώνες «ΔΥΤΙΚΗΣ  ΚΡΗΤΗΣ».

Στις 15/3 διοργανώσαμε στο Ρέθυμνο, με τη συνεργασία - υποστήριξη του Δ.Α.Ο.Ρ. και των τοπικών σωματείων,  τους  τοπικούς - επώνυμους αγώνες «ΡΕΘΥΜΝΙΑ».

Στις 29/3 διοργανώσαμε το διασυλλογικό πρωτάθλημα  ΠΠ/ΠΚ Β΄ (Τρίαθλα). Οι αγώνες αυτοί στα πλαίσια της αποκέντρωσης, διεξήχθησαν σε έξι πόλεις της Κρήτης και συγκεκριμένα, στα Χανιά, στο Ρέθυμνο, στο Ηράκλειο στον Αγ. Νικόλαο, στην Ιεράπετρα και στη Σητεία. Στους αγώνες συμμετείχαν 190 νεαροί αθλητές και αθλήτριες.

Τον Απρίλιο και συγκεκριμένα στις 6/4 διοργανώσαμε στο Ηράκλειο, το διασυλλογικό πρωτάθλημα Π/Κ, όπου είχαμε 371 συμμετοχές. Οι αθλητές - τριες πέτυχαν 243 φορές τα όρια βαθμολόγησης (ποσοστό 66%) και 57 φορές τα όρια υψηλής πριμοδότησης (ποσοστό 15%). Πρώτο σωματείο στη βαθμολογία Παίδων ο Γ.Σ. ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ με 166 βαθμούς και στη βαθμολογία Κορασίδων η Γ.Ε.Η. με 106 βαθμούς.

Στις 23/4 διοργανώσαμε στο Ηράκλειο, το διασυλλογικό πρωτάθλημα ΠΠ-ΠΚ Α΄, όπου είχαμε 417 συμμετοχές. Οι αθλητές - τριες πέτυχαν 269 φορές τα όρια βαθμολόγησης (ποσοστό 65%) και 63 φορές τα όρια υψηλής πριμοδότησης (ποσοστό 15%). Πρώτο σωματείο στη βαθμολογία ΠΠ Α΄, ο Γ.Σ. ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ με 119 βαθμούς και στη βαθμολογία  ΠΚ Α΄,  ο Γ.Σ. ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ και ο Ο.Φ.Η. με 91 βαθμούς.

Το Μάιο και συγκεκριμένα στις 2-3/5 διοργανώσαμε στο Ηράκλειο, το διασυλλογικό πρωτ/μα συνθέτων αγωνισμάτων Α-Γ/Π-Κ και ΠΠ-ΠΚΑ΄. Συμμετείχαν 56 αθλητές-τριες από τους οποίους βαθμολογήθηκαν οι 36 (ποσοστό 66%), ενώ 16 αθλητές-τριες πέτυχαν τα όρια υψηλής πριμοδότησης (ποσοστό 29%). Πρώτο σωματείο στη βαθμολογία ο ΛΙΒΥΚΟΣ με 89 βαθμούς.

Στις 4/5 διοργανώσαμε στο Ρέθυμνο, με τη συνεργασία - υποστήριξη του Γραφείου Φυσικής Αγωγής, του Δ.Α.Ο.Ρ. και των τοπικών σωματείων,  τους  τοπικούς - ιστορικούς αγώνες «ΑΡΚΑΔΙΑ». Τα «ΑΡΚΑΔΙΑ» για δεύτερη φορά διεξήχθησαν  το μήνα Μάιο, μέσα στην αγωνιστική περίοδο και είχαν μεγάλη επιτυχία.

Στις 10-11/5 διοργανώσαμε στο Ρέθυμνο, με την υποστήριξη του Δ.Α.Ο.Ρ., το διασυλλογικό πρωτάθλημα  Α-Γ, όπου είχαμε 335 συμμετοχές και οι αθλητές - τριες πέτυχαν 243 φορές τα όρια βαθμολόγησης (ποσοστό 73%) και 80 φορές τα όρια υψηλής πριμοδότησης (ποσοστό 24%). Πρώτο σωματείο τόσο στη βαθμολογία Ανδρών όσο και στη βαθμολογία Γυναικών  ο Γ.Σ. ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ με 366  βαθμούς συνολικά. Οι αγώνες της πρώτης ημέρας  10/5, διεξήχθησαν  με άσχημες καιρικές συνθήκες (αέρας και κρύο) που επηρέασαν αρνητικά τις επιδόσεις  των αθλητών.

Στις 17/5 διοργανώσαμε στο Ηράκλειο το διασυλλογικό πρωτάθλημα ΠΠ-ΠΚ Β΄ (Α΄ φάση, ατομικών αγωνισμάτων). Οι αγώνες αυτοί με τη σύμφωνη γνώμη όλων των σωματείων, διεξάγονται σε επίπεδο Κρήτης (παγκρήτιοι αγώνες)  με την υποστήριξη του Δ.Α.Ο.Η.  Στους αγώνες αυτούς συμμετείχαν 230 νεαροί αθλητές και αθλήτριες των σωματείων μας.

Στις 18/5 διοργανώσαμε στο Ηράκλειο, για 20η συνεχή χρονιά, τους αγώνες στίβου «ΚΝΩΣΕΙΑ». Με την αμέριστη συμπαράσταση και την οικονομική υποστήριξη  του Δήμου Ηρακλείου και του Δ.Α.Ο.Η., πετύχαμε τα Κνώσεια να έχουν για μια ακόμα χρονιά, μοναδική οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία, αφού συμμετείχαν πολλοί επίλεκτοι αθλητές - τριες της Εθνικής μας ομάδας. Πιστεύουμε ότι στο Ηράκλειο υπάρχουν πλέον οι κατάλληλες συνθήκες, με δεδομένο τη χρησιμοποίηση αλλά και αξιοποίηση για το στίβο του Παγκρητίου σταδίου, τα ΚΝΩΣΕΙΑ να εξελιχθούν τα επόμενα χρόνια σε ένα αξιόλογο μίτινγκ στίβου με  συμμετοχές  Ελλήνων και ξένων  πρωταθλητών.

Στις 24/5 συμμετείχαμε στη διοργάνωση των αγώνων «ΜΑΧΗ ΚΡΗΤΗΣ»  που διοργάνωσε ο Α.Ο. ΚΥΔΩΝ στα Χανιά.

Τον Ιούνιο και συγκεκριμένα στις 1/6 στο Ηράκλειο, συνδιοργανώσαμε με τη Γ.Ε..Η. τους  αγώνες ρίψεων «Ηράκλεια». Οι αγώνες μετά από πρόταση της Ε.Α.Σ. Κρήτης και απόφαση του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. εντάχθηκαν για μια ακόμα χρονιά στους αγώνες κριτήριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ε/Ν. Συμμετείχαν αρκετοί επίλεκτοι Έλληνες πρωταθλητές και επιτεύχθηκαν αξιόλογες επιδόσεις.

Στις 7/6 διεξήχθη το διεθνές μίτινγκ στίβου (EAA  PERMIT), «60α ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΑ»  που οργάνωσε ο Α.Ο. ΚΥΔΩΝ στα Χανιά.

Στις 8/6 συμμετείχαμε στη διοργάνωση των αγώνων «ΜΙΡΑΜΠΕΛΟ», που διοργάνωσε  ο Α.Ο. ΛΑΣΙΘΙΟΥ,  με την υποστήριξη  των τοπικών φορέων  του Αγίου Νικολάου, στο εκσυγχρονισμένο στάδιο της πόλης.

Στις 21/6 συμμετείχαμε στη διοργάνωση των αγώνων «ΘΕΟΧΑΡΑΚΕΙΑ» που διοργάνωσε ο Α.Ο. ΚΙΣΣΑΜΟΥ στα Χανιά και των αγώνων «ΜΙΣΕΔΑΚΕΙΑ»  που διοργάνωσε ο Γ.Σ. ΛΙΒΥΚΟΣ  στην Ιεράπετρα.

Τον Ιούλιο και συγκεκριμένα στις 14/7 διεξήχθη το διεθνές μίτινγκ στίβου (EAA PREMIUM), «24α ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΕΙΑ» που οργάνωσε η  Ε.Α.Ρ.  στο  Ρέθυμνο.

Στις 20 Σεπτεμβρίου διοργανώσαμε σε 6 πόλεις της Κρήτης τη Β΄ φάση του διασυλλογικού πρωταθλήματος ΠΠ - ΠΚ Β΄, με συμμετοχή 170 αθλητών - αθλητριών.

Στις 11 Οκτωβρίου διεξήχθησαν  στα Χανιά, με διοργανωτή το Γ.Σ. ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ,  οι 4οι ΑΓΩΝΕΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ, για νεαρούς αθλητές των κατηγοριών ΠΠ - ΠΚ Β΄ και ΜΙΝΙ. Η διοργάνωση αυτή αποτελεί ιδανικό αγωνιστικό κίνητρο για τους μικρούς αθλητές και θα πρέπει να διευρυνθεί  με τη συμμετοχή όλων των σωματείων μας (όταν οι αγώνες γίνονται στην Κρήτη) και φυσικά να διατηρηθεί  η συμμετοχή των σωματείων και από άλλα μέρη της Ελλάδας, που δίνουν ξεχωριστό ενδιαφέρον στους αγώνες.       

Στις 27 Οκτωβρίου συμμετείχαμε στη διοργάνωση των αγώνων «9α ΝΕΣΤΟΡΕΙΑ», που διοργάνωσε ο Γ.Σ. ΛΙΒΥΚΟΣ, με την υποστήριξη  των τοπικών φορέων  της  Ιεράπετρας.

Στις 8 Νοεμβρίου συνδιοργανώσαμε μαζί με τους φορείς  του Ρεθύμνου τον «ΑΡΚΑΔΙΟ ΔΡΟΜΟ 20 χιλιομέτρων»  στα πλαίσια των εκδηλώσεων  «68α ΑΡΚΑΔΙΑ».

Τέλος στις  30 Νοεμβρίου συνδιοργανώσαμε στη Σητεία μαζί με το Δήμο Σητείας, το Δημοτικό αθλητικό οργανισμό και το σωματείο ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ Α.Ο. το «ΓΥΡΟ της ΣΗΤΕΙΑΣ». Τους αγώνες αυτούς ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. τους έχει εντάξει, για πέμπτη συνεχή χρονιά, στον αγωνιστικό θεσμό της ομοσπονδίας «Γύροι των πόλεων» και διεξήχθησαν  με μοναδική αγωνιστική - οργανωτική επιτυχία και τη συμμετοχή πολλών Ελλήνων πρωταθλητών των δρόμων μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων.

Το ετήσιο αγωνιστικό μας πρόγραμμα μετά από συνεργασία, με τους προπονητές, τους εκπροσώπους  των σωματείων και τους κριτές, διαμορφώνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετεί τους αγωνιστικούς στόχους και τις επιδιώξεις των αθλητών και των σωματείων της Κρήτης.  

Οι αγώνες σημείωσαν αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία και ήταν ένας από τους  σημαντικούς παράγοντες, που συνέβαλλαν στην άριστη εμφάνιση των αθλητών μας, στους διεθνείς αγώνες, στα Πανελλήνια πρωταθλήματα και στη γενικότερη  ποιοτική και ποσοτική ανάπτυξη του στίβου της Κρήτης.

Συνολικά διοργανώσαμε και συμμετείχαμε στη διοργάνωση σε τριάντα τρεις (33) αγώνες στίβου που διεξήχθησαν το 2008 στην Κρήτη.

Ο μεγάλος αριθμός αγώνων που διεξάγονται κάθε χρόνο στην Κρήτη, οφείλεται στην αποκέντρωση των αγωνιστικών δραστηριοτήτων μας, στην αμέριστη υποστήριξη του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., της τοπικής αυτοδιοίκησης, της  πολιτείας,  των κριτών, των διοικήσεων των σταδίων, των ιδιωτικών φορέων και τέλος στις πρωτοβουλίες διοργάνωσης που αναπτύσσουν τα σωματεία μας. Η τοπική αυτοδιοίκηση και στους 4 νομούς της Κρήτης, αποτελεί το «μεγάλο σύμμαχο του στίβου» και σημαντικό φορέα υποστήριξης και χρηματοδότησης του συνόλου των  δραστηριοτήτων του  στίβου στο νησί μας. Είναι παραδεκτό πλέον από όλους μας, ότι μόνο μέσα από τη διοργάνωση και τη συμμετοχή σε πολλούς αγώνες, βελτιώνονται  οι επιδόσεις των αθλητών μας, αποκτούν εμπειρίες και γνώση οι κριτές μας και τέλος αυξάνεται ο αριθμός των φιλάθλων  και χορηγών του στίβου. Η αποκέντρωση των αγώνων μας στοχεύει: στην ανάπτυξη του στίβου σε όλες τις πόλεις της Κρήτης, στην προσέλκυση νεαρών αθλητών, νέων κριτών και φιλάθλων, στη συνεργασία και υποστήριξη από το σύνολο των φορέων και τέλος στη μείωση στο ελάχιστο δυνατόν των εξόδων μετακίνησης των σωματείων μας.

► Τελειώνοντας την αγωνιστική δραστηριότητα πρέπει ιδιαίτερα να αναφερθούμε στους  ΚΡΙΤΕΣ  στίβου της Κρήτης.

Πραγματικοί ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ και ουσιαστικοί υποστηρικτές της νεολαίας μας, με συνεχή παρουσία στους αγώνες, υψηλό επίπεδο γνώσεων και μοναδική εντιμότητα, αποτελούν τους καλύτερους εγγυητές για την αξιοπιστία των επιδόσεων, αλλά και την πανελλήνια και διεθνή καταξίωση των αγώνων μας.

Δ)  ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Τελειώνοντας τον απολογισμό του 2008, επισημαίνουμε τους στόχους που έχουμε  ως  Ένωση  Αθλητικών Σωματείων αλλά και τους στόχους που πρέπει να έχουν η πολιτεία και η τοπική αυτοδιοίκηση για τα θέματα του στίβου της Κρήτης, τη νέα αγωνιστική χρονιά  2009:

 

1.             Διοργάνωση  αγώνων :

- Διεξαγωγή στο Παγκρήτιο  Στάδιο  των διασυλλογικών πρωταθλημάτων και των επώνυμων αγώνων που θα προγραμματιστούν να διεξαχθούν στο  Ηράκλειο .

- Με τη συνδιοργάνωση και συμπαράσταση του Δήμου Ηρακλείου - Δ.Α.Ο.Η., της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου και γενικότερα όλων των φορέων της πόλης του Ηρακλείου, πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε οι αγώνες στίβου ΚΝΩΣΕΙΑ,  να εξελιχθούν σε  μίτινγκ  στίβου με διεθνείς συμμετοχές.

2.             Στάδια  - Υλικοτεχνική υποδομή:

-               Παγκρήτιο στάδιο Ηρακλείου: Να μας δοθεί η χρήση του για τη διεξαγωγή αγώνων και προπονήσεων, όπως επίσης και χώρος για τη δημιουργία γραφείων της  Ε.Α.Σ.

Πλήρης εξοπλισμός του συγκεκριμένου σταδίου με όργανα στίβου προδιαγραφών IAAF.

-               Εθνικό στάδιο «Ελευθερίας» Ηρακλείου: Πλήρης ανακατασκευή του ελαστικού τάπητα, αφού είναι ακατάλληλος για χρήση στο μεγαλύτερο μέρος του και επικίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών. Κατασκευή μεγαλύτερης αίθουσας ενδυνάμωσης.

-               Ηράκλειο: Να ολοκληρωθεί από το Δήμο Ηρακλείου η κατασκευή  χωμάτινης διαδρομής στο Παλαιό Γεωπονικό (νότια του γηπέδου του Εργοτέλη), για περίπατο - βάδισμα από τους δημότες, αλλά και για αγώνες δρόμου σε ανώμαλο έδαφος και προπόνηση των αθλητών μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων.

-               Εθνικό στάδιο Χανίων: Πλήρης ανακατασκευή του με προδιαγραφές IAAF (αγωνιστικός χώρος - χλοοτάπητας -  προθερμαντήριο - κλειστή αίθουσα ενδυνάμωσης κ.λ.π.). Το στάδιο είναι πλέον ακατάλληλο για προπονήσεις - αγώνες και επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών. Η χρήση του σταδίου για το στίβο να συνεχιστεί όπως γίνεται μέχρι σήμερα, αφού  υπάρχουν πληροφορίες (πιστεύουμε να μην είναι αληθινές) για συνολική απαγόρευση διεξαγωγής των ριπτικών αγωνισμάτων στο στάδιο.

Παράλληλα να εγκριθεί η παραχώρηση από την τοπική αυτοδιοίκηση, στα σωματεία των Χανίων,  χώρος που έχει ήδη υποδειχθεί για προπόνηση των αθλητών των ρίψεων,

-  Δ.Α.Κ. Γάλλου Ρεθύμνης: Κατασκευή - τοποθέτηση νέων κερκίδων, ώστε να έχει συνολικά 5.000 θέσεις (απαραίτητος αριθμός για τη διεξαγωγή διεθνών αγώνων G.P.). Τοποθέτηση  νέου φωτισμού και   κατασκευή κλειστού προπονητηρίου - προθερμαντηρίου, πλήρως εξοπλισμένου με ελαστικό τάπητα και υλικοτεχνική υποδομή αλμάτων - ρίψεων (Για τα έργα αυτά υπάρχει ήδη έτοιμη μελέτη από την Ε.Α.Ρ. και ειδικά για το κλειστό προπονητήριο υπάρχει και η αρχική έγκριση από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων).

-               Στάδιο Σητείας: τοποθέτηση  ελαστικού τάπητα.

-               Στάδια Ιεράπετρας και Μεσσαράς: Πλήρης εξοπλισμός με όργανα στίβου, αφού στερούνται ακόμα και τα βασικά για προπονήσεις κι αγώνες.

-               Στάδιο Αγ. Νικολάου: Κατασκευή αίθουσας ενδυνάμωσης, εξοπλισμός με τα απαραίτητα όργανα στίβου

-               Ηράκλειο και Χανιά: Κατασκευή ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΩΝ (με δυνατότητες διεξαγωγής ημερίδων - αγώνων  κλειστού στίβου σε όλα τα αγωνίσματα).

3.  Δημιουργία νέων σωματείων:

Είναι απαραίτητο για την ευρύτερη ανάπτυξη του στίβου στο νησί μας, να δημιουργηθούν νέα σωματεία σε περιφερειακό επίπεδο ειδικά σε μέρη που λειτουργούν Γυμνάσια - Λύκεια, όπως  π.χ:   Νομός Ηρακλείου: Αρκαλοχώρι  - Αρχάνες

Νομός Ρεθύμνης:  Ανώγεια

Νομός Λασιθίου:   Νεάπολη

 

4.  Δημιουργία Τ.Ε.Φ.Α.Α. στην Κρήτη.

Η δημιουργία Τ.Ε.Φ.Α.Α. στην Κρήτη κρίνεται απαραίτητη αφού θα προκαλέσει αληθινή «επανάσταση» στο στίβο του νησιού μας, αλλά και σ' όλο τον αθλητισμό της Κρήτης  γενικότερα.

Τελευταία ανανέωση ( Saturday, 14 February 2009 )
Διαβάστε περισσότερα...
 

Σύλλογοι

ΑΟ Κύδων Χανίων 
ΑΟ Λασηθίου 
Γ.Ε. Ηρακλείου 
Γυμναστικός Σύλλογος Ελευθέριος Βενιζέλος 
ΟΦ Ηρακλείου 

Φωτογραφίες...


Σύνδεσμοι

segas_logo_small.jpg Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών & Αθλητικών Σωματείων (Σ.Ε.Γ.Α.Σ.)

Η επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου

Run Greece 2014run_greece_2013_mini.jpg

 

 

iaaf.jpg Διεθνής Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (I.A.A.F.)

International  Association ofAthletic Federations

 

layout_01.gif Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (E.A.A.) 

European Athleticc Association (E.A.A.) 


61a_venizelia.jpg61α Βενιζέλεια 2009

To επίσημο site του διεθνούς μήτιγκ των Χανίων