Skip to content

ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης

Please install Flash and turn on Javascript.

Run Greece Hράκλειο - Συνέντευξη Τύπου Εκτύπωση E-mail
run_greecs_heraklion_pres_conf_1.jpgΤρέξτε να γραφτείτε για να μπορέσετε να τρέξετε ή να βαδίσετε στο Ηράκλειο

Κοινό κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να στηρίξουν την αθλητική διοργάνωση RUN GREECE-ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ που θα διεξαχθεί την Κυριακή, 16 Ιουνίου, απηύθυναν σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης και ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης στη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος των αγώνων δρόμου που έγινε στη Λότζια παρουσία των συνδιοργανωτών -εκπροσώπων του ΣΕΓΑΣ και της εταιρείας WIND HELLAS.

Πρόκειται, όπως τονίστηκε για ένα κορυφαίο αθλητικό καιπολιτιστικό γεγονός που θα προβάλλει το Ηράκλειο και την Κρήτη και το οποίο οι διοργανωτές στοχεύουν να καθιερώσουν με την στήριξη των πολιτών ως ετήσιο θεσμό. Ο χαρακτήρας των αγώνων δρόμου θα είναι φιλανθρωπικός καθώς από τις συμμετοχές θα εξαρτηθεί το τελικό ποσό που θα δοθεί από το χορηγό της εκδήλωσης στο ίδρυμα Ηλιαχτίδα.

Οι αγώνες δρόμου «RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ» συμπεριλαμβάνονται στο πλαίσιο των Παγκρήτιων Εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα και συνδιοργανώνονται από το Δήμο Ηρακλείου, την Περιφέρεια Κρήτης, το Σ.Ε.Γ.Α.Σ και την ΕΑΣ Σ.Ε.Γ.Α.Σ και ακόμη 5 εθελοντικές οργανώσεις.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης κατά τη σημερινή παρουσίαση του προγράμματος των αγώνων ανέφερε ότι η διοργάνωση αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα στην Κρήτη και η υλοποίηση της εκδήλωσης, για πρώτη φορά στην πόλη μας, σηματοδοτεί το ενδιαφέρον των τοπικών φορέων και του ΣΕΓΑΣ για την ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού τονίζοντας ότι το RUN GREECE-ΗΡΑΚΛΕΙΟ, αποτελεί μια αθλητική πρόταση που απευθύνεται σε όλη την ελληνική οικογένεια, συμβάλλει στη διάδοση του «κινήματος δρόμου», στο πλαίσιο του προγράμματος «Αθλητισμός για Όλους», προάγει την ιδέα και τις αξίες του αθλητισμού στα πλαίσια του «ευ αγωνίζεσθαι» και ταυτόχρονα να γνωρίσουν τα μνημεία και την ιστορία του Ηρακλείου.

«Σημασία έχει η συμμετοχή και όχι η νίκη» είπε ο Δήμαρχος Ηρακλείου και κάλεσε όλους τους πολίτες όλων των ηλικιών με τις οικογένειες και φίλους αλλά και τους μαθητές και αθλητές να στηρίξουν με την συμμετοχή τους το RUN GREECE-ΗΡΑΚΛΕΙΟ, βιώνοντας έτσι μία μοναδική εμπειρία.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης τόνισεότι για αυτή την αθλητική διοργάνωση έχουν τεθεί τρεις στόχοι: 1) η συμμετοχή των πολιτών να καθιερώσει την αθλητική διοργάνωση ως ετήσιο θεσμό που θα διεξάγεται κάθε δεύτερη Κυριακή του Ιουνίου και  οι αγώνες δρόμου του Ηρακλείου να είναι οι καλύτεροι από τις 5 πόλεις που διοργανώνουν RUN GREECE στην Ελλάδα 2) οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν την πόλη καλύτερα και το ιστορικό κέντρο να αποκτήσει μια άλλη, καλύτερη, λειτουργία και 3) να μάθουμε να ζούμε καλύτερα μέσα από τον αθλητισμό και να έχουν όλοι άνεση στη ζωή.

run_greece_heraklino_pres_2.jpgΟ εκπρόσωπος του Δ.Σ ΣΕΓΑΣ Παναγιώτης Αντωνακάκης τόνισε από την πλευρά του ότι το αθλητικό αυτό γεγονός θα πρέπει να το αγκαλιάσει ο κόσμος και να γίνει θεσμός. Ακόμη ο κ. Αντωνακάκης ανέφερε ότι συμμετοχές θα γίνονται δεκτές ως τις 12 Ιουνίου και απηύθυνε το σύνθημα «Τρέξτε για να δηλώσετε συμμετοχή».

Ο Τεχνικός Σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ Μάρκος Καλούδης ανέφερε ότι στόχος της διοργάνωσης για το Ηράκλειο είναι να ξεπεράσουν οι συμμετοχές τις 2000 και διευκρίνισε ότι οι αγωνιζόμενοι μπορούν να τρέξουν ή να βαδίσουν ενώ οι εγγραφές κλείνουν στις 12 Ιουνίου και μόνο αν υπάρχουν κενές θέσεις περισσεύματα εγγραφών θα γίνονται το Σάββατο 15 Ιουνίου στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Ο Δ/ντης Εταιρικής Επικοινωνίας της Wind Γιώργος Τσαπρούνηςευχαρίστησε τους φορείς, τους κατοίκους και τους εθελοντές που στηρίζουν τη διοργάνωση ενώ η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία «Ηλιαχτίδα» Μαρία Ευστρατίου ευχαρίστησε για το φιλανθρωπικό χαρακτήρα της αθλητικής διοργάνωσης όλους τους φορείς και ζήτησε μαζική συμμετοχή όλων των πολιτών.

 

Σύλλογοι

ΑΟ Κύδων Χανίων 
ΑΟ Λασηθίου 
Γ.Ε. Ηρακλείου 
Γυμναστικός Σύλλογος Ελευθέριος Βενιζέλος 
ΟΦ Ηρακλείου 

Φωτογραφίες...


Σύνδεσμοι

segas_logo_small.jpg Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών & Αθλητικών Σωματείων (Σ.Ε.Γ.Α.Σ.)

Η επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου

Run Greece 2014run_greece_2013_mini.jpg

 

 

iaaf.jpg Διεθνής Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (I.A.A.F.)

International  Association ofAthletic Federations

 

layout_01.gif Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (E.A.A.) 

European Athleticc Association (E.A.A.) 


61a_venizelia.jpg61α Βενιζέλεια 2009

To επίσημο site του διεθνούς μήτιγκ των Χανίων