Skip to content

ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης

Please install Flash and turn on Javascript.

Run Greece - Ηράκλειο - Δελτίο Τύπου 12/6 Εκτύπωση E-mail
 

Με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι εγγραφές για τη συμμετοχή στον αγώνα δρόμου με την ονομασία «RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ», που διοργανώνουν στην πόλη μας ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ., η Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, ο Δήμος Ηρακλείου και η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης, την Κυριακή 16 Ιουνίου.

Το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός το έχουν κυριολεκτικά «αγκαλιάσει» όλοι οι κάτοικοι του Ηρακλείου, αλλά και μεγάλος αριθμός ατόμων από τα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Λασίθι, που συνδυάζουν μια εκδρομή στο Ηράκλειο με τη συμμετοχή τους στον αγώνα. Μέχρι σήμερα οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις 1.300 και έχουν δηλώσει συμμετοχή ολόκληρες οικογένειες που θα διασχίσουν τις διαδρομές μέσα στο ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου αλλά και στο παραλιακό μέτωπο, με όποιον τρόπο ο καθένας επιθυμεί (βαδίζοντας ή τρέχοντας).

Οι εγγραφές για όλες τις κατηγορίες συνεχίζονται  ΠΕΜΠΤΗ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και θα ολοκληρωθούν το ΣΑΒΒΑΤΟ 15 Ιουλίου στο Παγκρήτιο Στάδιο - Θύρα 1 από  10.00 μέχρι 20.00.

Από το ίδιο σημείο και τις ίδιες ώρες πρέπει να έλθουν όλοι οι δρομείς, είτε έχουν κάνει ήδη εγγραφή είτε θα κάνουν εκείνη την ώρα που έχουν το δικαίωμα, για να παραλάβουν τον αριθμό τους και τα υπόλοιπα αναμνηστικά.

Τονίζεται ιδιαίτερα ότι την Κυριακή το πρωί πριν από τους αγώνες δεν θα γίνονται εγγραφές και δεν θα επιτρέπεται η συμμετοχή σε κανένα δρομέα χωρίς αριθμό.

Μετά το τέλος του παιδικού αγώνα με πρωτοβουλία του γραφείου σχολικών δραστηριοτήτων της Δ/σης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι εικαστικών για τη διάχυση των μηνυμάτων των παιδιών στην τοπική κοινωνία.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ  ΓΙΑ ΤΟΝ  ΑΓΩΝΑ ΠΑΙΔΙΩΝ - ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Δ΄ - Ε΄  ΚΑΙ ΣΤ΄ ΤΑΞΗΣ.

 

- Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ 800μ.  ΠΕΡΙΠΟΥ

- ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ Ο ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.

- ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

- ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

- ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

- ΝΙΚΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΣΥΜΜEΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΟΥΝ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ Η ΒΑΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ.

 

 

ΚΕΝΤΡΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΥΛΙΚΩΝ:

 

Τα παιδιά ή οι εκπρόσωποί τους πρέπει να παραλάβουν τον αριθμό τους το Σάββατο 15 Ιουνίου από 10.00 μέχρι 20.00, από το Παγκρήτιο Στάδιο - Θύρα 1.Για τις ομαδικές εγγραφές μπορεί εκτός από τα παιδιά να παραλαμβάνει τους αριθμούς τους και ένας μόνο εκπρόσωπος του σχολείου, σωματείου κ.λ.π.

ΩΡΑ  ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΑΙΔΙΩΝ: 10.45

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Εκκίνηση - Τερματισμός: Πλατεία Ελευθερίας.

Τα παιδιά τρέχουν ή βαδίζουν την οδό Δικαιοσύνης μέχρι το ύψος της πλατείας Νικ. Φωκά, εκεί στρίβουν δεξιά, περνούν  μπροστά από τη Βικελαία βιβλιοθήκη, στη συνέχεια διασχίζουν ανεβαίνοντας την οδό Δαιδάλου, βγαίνουν στην πλατεία Ελευθερίας και  τερματίζουν, σε σημείο ανάλογα και με την εξέλιξη του δρόμου των 5χλμ.

 

ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ - ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Οι συμμετέχοντες παιδιά - δρομείς μεταβαίνουν με δικά τους μέσα στο χώρο εκκίνησης του αγώνα στην Πλατεία Ελευθερίας.  Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στον αγώνα θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο εκκίνησης τουλάχιστον 1 ώρα  πριν από την έναρξη του αγώνα, δηλαδή  το αργότερο στις 09.45. Εκεί θα τα παραλάβουν στελέχη της διοργάνωσης και θα τα προετοιμάσουν για τη συμμετοχή τους στον αγώνα.

«Να φτάσετε έγκαιρα στην πλατεία Ελευθερίας, αφού λάβετε υπ' όψιν σας ότι αρκετοί δρόμοι θα είναι κλειστοί για την κυκλοφορία, λόγω του αγώνα».

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ:

           Όλοι τα παιδιά αμέσως μετά τον τερματισμό θα οδηγηθούν σε ειδικό ελεγχόμενο χώρο  στην πλατεία Ελευθερίας. Στο χώρο αυτό θα τους δοθεί το ΜΕΤΑΛΛΙΟ τους και εμφιαλωμένο νερό.

Από το σημείο αυτό θα τα παραλάβουν και  οι γονείς τους.

Επιπλέον θα διανεμηθούν Τιμητικά Διπλώματα Συμμετοχής από την E.A.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης στις σχολικές μονάδες που θα συμμετέχουν στον αγώνα καθώς και στους συνοδούς εκπαιδευτικούς. Τα διπλώματα θα παραλάβουν οι Δ/ντές των σχολείων και οι εκπαιδευτικοί από το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Ηρακλείου από τη Δευτέρα 1 μέχρι την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013.

 

Σύλλογοι

ΑΟ Κύδων Χανίων 
ΑΟ Λασηθίου 
Γ.Ε. Ηρακλείου 
Γυμναστικός Σύλλογος Ελευθέριος Βενιζέλος 
ΟΦ Ηρακλείου 

Φωτογραφίες...


Σύνδεσμοι

segas_logo_small.jpg Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών & Αθλητικών Σωματείων (Σ.Ε.Γ.Α.Σ.)

Η επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου

Run Greece 2014run_greece_2013_mini.jpg

 

 

iaaf.jpg Διεθνής Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (I.A.A.F.)

International  Association ofAthletic Federations

 

layout_01.gif Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (E.A.A.) 

European Athleticc Association (E.A.A.) 


61a_venizelia.jpg61α Βενιζέλεια 2009

To επίσημο site του διεθνούς μήτιγκ των Χανίων